Юли 2009 - Тема 69 :)

• 13 229
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Мили мами , аз качих една снимка на моята малка  София в албумчето ( снимката е последната), но не успях да я надпиша- така и не видях къде е тази опция.
Ако може някой да свърши това вместо мен ще съм му много признателна.  bouquet  bouquet  bouquet Hug

Готово Hug Провери за всеки случай..да не съм объркала бебето  Joy

# 181
vanyaes ,  благодаря ти!!! bouquet Hug newsm20

# 182
Ужас, още ли има педиатри, които да изписват от първия месец сокове, просто не се сдържам... ами тези хора не четат ли бе, не си ли ъпдейтват информацията от преди 45 години.....  Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick[/color]
Марулче, тук в Сливен, когато категорично отказах да давам на изключително кърменото си бебе сокове от 40я ден джипито ме обяви за безотговорна майка. За жалост повечето педиатри особенно в провинцията си карат на принципа "Едно си баба знае, едно си бае...."
Как сте с детската градина, малката посвикна ли?

Аманитка - добре дошла. Всички неприятности са зад теб. Имаш си здраво и красиво бебе, с което тепърва ти предстоят най-красивите моменти на света.   bouquet

Драга, това е "приспособлението"  Laughing. Снимката е от интернет но моята количка същото е триколка и изглежда по същия начин.

# 183
здр-те ние след големи премеждия най накрая сме си в къщи!
имахме проблеми малката здраво ни изплаши дано от тук нататък всичко е наред!
Честито на всички родили мами и успех на останалите !
не съм ви чела но и незнам кога ще успея!
 Hug  Hug  Hug на всички !

# 184
  • Варна
Честито на Keit, Bon Toni и Rumka! Много да ви радват малките съкровища!
И ние имаме бели налепи по езичето, но след ядене бебка упорито отказва да пие вода. Пие само когато е гладна.  Laughing
За уригването и аз не винаги успявам , но е възможно понякога да не поемат въздух бебоците, докато се хранят.
Аз имам един въпрос - будите ли бебчетата , когато наближи часът за хранене или ги чакате сами да се събудят? На мене понякога ми е изключително трудно да събудя Мария - толкова дълбоко спи , че нищо не е в състояние да я събуди - пробвам с леки пощипвания, потупвания, нося я на ръце /така ни съветваха в болницата/, но се буди тогава, когато тя си реши Laughing
 И аз отвреме навреме имам болки от секциото и все още ми е ле, ко подута раната от едната страна. И аз допреди известно време се чувствах така, особено когато ходя, че ще ми изпаднат вътрешностите, но това вече започна да отшумява. А когато съм с колана за стягане  всякакви такива усещания изчезват и все едно не съм раждала със сецио.
Да попитам и аз нещо мамите със секцио - твърди ли са ви белезите от операцията и дали мислите да мажете  белега с някакъв крем за заличаване?

hellene, гледам, че и на двете ни секциото е било на 01/07  Simple Smile
И при нас положението е същото - има нещо беличко на устната, ту се появява, ту изчезва. Но помирише ли вода - стиска зъби и не мога да му я дам по никакъв начин. Гледам леко да го "полея" по устичката, че да се изплакне  Crazy И аз се чудих за това с буденето. Четох, че трябва да се буди, за да има режин, ама ако е ревал пет часа и таман е заспал, как да го будя за ядене?  ooooh! И го оставям да поспи... Иначе раната почти не я усещам, даже от 2-3 дена изобщо. Пръскам я с Оксикорт от самото махане на конците /на 5-я ден/. Изобщо не си личи белега, не е твърд, не е надут, не е релефен - просто една резка. Grinning

# 185
  • София
Здравейте момичета,

специално честитя на всички родили мами и стискам палци на чакащите. Определено имам много да чета.
Днес Ками не пожела да отиде на градина и остана с нас в къщи. Има все пак някаква ревност. Сега е с татко си в парка и аз имам възможност да пиша.
Малкия Тони много добре се държи. Мрънка само ако е наакан или е гладен. Кърмим се, а бибероната нео хич не я харесва  smile3501 за сега. Аз съм "пушка", не съм очаквала толкова лесно и бързо раждане и съответно бързо възстановяване. Коремче имам една идея. Ще кача една снимка на Тони, а по нататък още.

И още веднъж - успех на чакащите!!!

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 18:50 от sisko_75

# 186
  • Кърджали
Момичета, мисля че беше обсъждано, ама повторението е майка на знанието . Тапата задължително ли е да е с кървави нишки.Щото пред ималко като ходих до тоалетната след като се избърсах на хартията имаше нещо слузещо, като сопол/съжаллявам за описанието по този начин но не се сеща по - подходящо сега/, но бяло... Такова нещо до сега не е имало при мен. Та дали е вероятно това да е тапата.
И да е, няма да бързам да се радвам и да му го мисля..Че ако мойта девойка реши да е инат като на Юлско бебе, ще има да си я чакам до септември. Тъкмо заедно ще ги пратим направо в първи клас  Laughing
И все забравям да пиша, за да честитя на Кейт! Да и е живо и здраво малкото съкровище!

# 187
Здравейте момичета.. аз се прибрах преди час, че реших да пообиколя малко насам натам и да не скучая вкъщи.

Преди всичко честито на Кейт, Бон-тони и Румката - да са ви живи и здрави красивите бебочета!

При мен положението си е съвсем същото. Докторката смята, че най-добре е да си изчакам раждането в болницата. Така че утре в 9 с багажчето ще ме паркират на някое легло в ТК. Не ми се лежи в болница, но пък още по-малко искам да рискувам евентуални проблеми с бебето, само защото на мен ще ми е криво да си поседя няколко дни на дупето. Всъщност основно мнението на бъдещия татко наклони везните да се съглася да е утре влизането в болница. Междувременно смятам да използвам всички познати методи за бебепредизвикване тази вечер. След малко ще изляза на една по-дълга разходка с таткото, та да видим дали няма да има ефект. Иначе още никой не ми говори за предизвикване, явно ще се чака. Та, Лени, не ме отписвайте още от класацията ..  Crazy Flutter Crazy

Аманита, следродилните хормони са виновни, сигурна съм, че скоро ще си във форма и ще се гледате с малкия с много радост. Пък, ако имаш нужда ние винаги сме насреща.
Сафо, Сиси - ще я измислим морската среща някак си. Благодаря за загрижеността.
Миласара - браво, гледай как се наредиха нещата както си ги пожела Simple Smile

Ще се опитам да се докопам до компютър в болницата, ако не само ще мога да ви чета от телефона. Crazy

Сандра, при мен не беше с кървави нишки - беше бяла, лигава, с по-бели парченца в нея и с големината на орех. Сори за подробното обяснение.

# 188
Jillian, стискам ти палци, миличка, да гушнеш бебчето си възможно най-бързо! Чакаме новината! Hug
sisko_75, добре звучиш, нормално е това с каката и при нас така никъде не искаше да мърда, но в някакъв момент като види, че нищо по-интересно и различно не се случва си намираше друго развлечение.
Сандра, дано да е тапата, може да е само част от нея.

Преди малко в края на новините по БТВ даваха анонс за вечерните - как жена от Варна родила вкъщи с помощта на мъжа си, тъй като в болницата нямало места! Дали не е някое наше майче?! Simple Smile

# 189
  • Кърджали
Jillian, Сиси ♥♥ мерси и аз се надявам да е тапата, че вече ми се иска да го видя това бебвече. Днес и без това най - накрая взех това което ми трябва за болницата.
Засега тая подробност със тапата смятам да я спестя на таткото... Че първо надъго и нашироко трябва да му обяснявам какво аджеба значи това. Второ, утре през пет минути ще звъни да не е тръгнало бебето. И без това като тръгва на работа все повтаря как ако тръгне да става нещо да му звънна /все едно като е на 50 - 100 км може да направи нещо/...

# 190
Честит рожден ден на Дейзи!
Айла, благодаря  Hug На теб и на другите от кърмаческия дължа много от това наддаване!

Пак открадвам 10 мин и отивам да си правя компрес, че днес през деня пропуснах тия процедури а още не ми е съвсем в ред задръжката на мляко като че ли.

Аманитка, обещах да ти напиша и аз за моите ревове. Значи по принцип майка ми седя при мен след секциото първата и май втората нощ, сменяше ми лигнините и изобщо се занимаваше с мен, напояваше ми устата, такива неща. Дойде деня, в който трябваше да пусна газове, за да ми махнат катетъра. След махането на катетъра можех вече да ям лека храна. Да ама аз по принцип съм много запъната като стане въпрос за ходене до WC та се наложи да ми бият инжекция за перисталтиката следобеда, след като ме чакаха от сутринта да пръцна. И до вечерта - нищо. Пък той взема и да пропуска тоя катетър да му се не види по малко и ми казаха да се разхождам, за да пусна по-бързо газове. Майка ми тази нощ не остана, а аз бях в нова стая, която ми се видя много болнична с тия луминесцентни лапми изведнъж, ходех през 1 час по коридорите, мъкнех си катетъра с мен, но заветното пръцкане така и не идваше и аз се ядосвах, че детето яде АМ а на мен кърмата няма как да ми слезе след като не мога да пръцна и съответно да ми разрешат да ям. То всичко много навързано  Mr. Green И към 12 вечерта като му дръпнах един рев... Изведнъж се видях съвсем сама, майка я няма, ваучера ми в телефона все пак не е безкраен, изведнъж осъзнах колко голяма отговорност е това да се грижиш за жив човек и като ме хвана едно шубе дали ще се справя.......На всичкото отгоре предната нощ никой не мина да изпразни катетъра и майка го изпразни, сега ме хвана шубе, че пак никой няма да мине - ама те не минали щото знаят, че тя ме обслужва... И не смея да легна, търсих санитарка, една каза, че ще дойде, но се замота нещо. И аз рев, рев... По едно време влиза една от сестрите, ама най- най-готината. И Вика "А! Кво праим тука"? Ама аз - като река ми текат сълзите. И викам - нищо, чуствам се напълно безполезна. Ама аз имах предвид, че щото не може да ми слезе кърмата, щото не мога да пръцна и да ми дадат да ям и детето яде АМ -което тогава ми се виждаше голяма трагедия, като че ли детето седи гладно  Crazy. Пък тя милата отде да знае кво имам предвид, седна на другото легло и ми вика "Хехе, ако искаш да ти дам да изметеш коридора, че да си полезна"  Joy Обясних аз какво що, споделих и за катетъра, тя вика няма страшно, ела сега, виж тука разграфяването  - запомняш на колко мл е, отваряш тази капачка, няма да се притесняваш. Аз мога и сега да го махна, но ще ми се карат, но ти обещавам, че утре сутринта няма да си с катетър. Викам ааа не, сакън, не ща да ти се карат. Та тая мацка не беше на моето изписване, но специално нея я издебнах преди това и я почерпих, защото това са хората, които заслужават.

# 191
  • USA
Здравейте.честито на всички нови мами, да са ви живи и здрави рожбите, а на вас бързо възстановяване.
Момичета имам нужда от помощ. PraynigНа едната ми гурда има леко зачервено и когато натиснах там имам топче.Някои ако знае какво и ка да се справя с това.Много ще съм ви благодарна. Hug Hug HugМного се притеснявам, още повече че съм с импланти и не искам никакви усложнения.Мисля че мама Диди имаше някакъв проблем с гърдите, но не си спомням точно какво беше.
Честит рожден ден на Дейзи!
newsm59

# 192
Пъзел, много е яка тази количка - хората какво ли не измислят вече.
Сандра, ще отпаднеш май от класацията   Wink Wink Wink ха дано!!!
Jillian при коя докторка ще си? Ще ти стискаме палци, скоро ли ще е събитието?
Сиси отказах се да говоря с Григорова. Да ти кажа много ми е важно да имам доверие на доктора си, а имам прекрасна лекарка и предпочитам да си раждам при нея.

# 193
  • София
Влизам само да поздравя Дейзи и утре ще ви чета още.

Дейзи,мила,само хубави неща ти пожелавам и много здраве във вкъщи   bouquet

# 194
Сега ми остана време да прочета по подробно, кой какво е писал  Rolling Eyes
Аманитке, колкото повече се движиш, толкова по бързо ще се възстановиш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт