Примерна схема на захранване (17)

• 39 472
  • 715
  •   1
Отговори
# 270
Еспа, хич не е объркано, съвсем ясно си го написала  Hug  А казваш, че месото в цялото бурканче е 16 гр., от което ще дадеш 2-3 лъжички - не се ли стартира с 10-15 или пак аз нещо не съм разбрала?  newsm78  Аз днес му дадох от чисто пуешко. 2 лъжички му дадох, по едно време много ми се стори, но пък му ги дадох  Rolling Eyes. Мен пък малко ме е страх да му дам 100-120 гр., че нали уж се запичаше. Ще взема обаче да му увеличавам количеството, че трябва уж и други неща да поема освен кърмата...

# 271
Я по-спокойно с това месо Simple Smile
Ако давате готово месно пюре с вече въведени зеленчуци, няма нужда да почвате с 2-3 лъжички - месото в стандартното пюре е 15-16 грама, т.е. 3 лъжички. Можете да започнете направо с 1/2 бурканче или колкото изяде детето.
Друго - след първоначалното въвеждане, месото в тези пюрета е разчетено за всекидневен прием (има го и в архивите на Косе Босе, но не мога да го намеря). През ден е българската школа. Моята дъщеря зеленчукови не обича, яйце не давам и де факто има 1 или 2 безмесни дни в седмицата.
Трето - това се отнася за 8%-ните месни пюрета. В бурканчетата за по-големи (8,9 месеца - с парченца) има още два варианта - с 4 процента и с 16 процента месо. В първото буквално е само за аромат Simple Smile второто вече наистина си струва да се дава през ден.

Ако готвите домашно - препоръката мисля беше 10-15 грама за 7-8 месеца, 30 грама за 9-12.

За почивката вече сте уточнили Simple Smile Лично аз направих по-голяма пауза след първите 2 вида месо - пуешко и заешко, защото щяхме да ходим на море и ми трябваше разнообразие, а и не исках да въвеждам непосредствено преди/по време на пътуването.

# 272
  • Велико Търново
Я и аз да се включа отново - на 7 м и половина сме, захранваме се от един месец - месо не съм давала, мисля след обяд да започна да давам каша. Досега само оризова е ял. Мога ли да продължа с млечни безглутенови каши, а глутеновите от кога?

# 273
То се е видяло, че аз ще отговарям днес  Wink
Препоръчително е да продължиш с безмлечни безглутенови - особено ако детето е на кърма и не е яло краве мляко. Елда е добър вариант и най-често използваният тук за продължение след оризовата.
Другите безглутенови зърна са царевица, просо, киноа. Възрастта ви вече е окей за глутен, така че след две-три безглутенови зърна можеш да го почваш - първо с овес, после ръж и пшеница.

# 274
  • Велико Търново
Параход, много благодаря!  Simple Smile Та аз за какво купих днес тези млечни каши? А тях кога все пак?

# 275
Параход Да се възползвам и аз от познанията ти  Mr. Green  Пък дано се включат и други мами  Wink

Захранвам много бавно и досега съм въвела 11 зеленчука и  8 плодода , 2 вида месо и 2 каши - ориз и едла. Сега мисля да започвам глутена с овесени ядки/ Всъщност, става ли само да ги накисна, без варене  newsm78/ Но се притеснявам, че изоставаме с въвеждането на млечни, жълтък, месо. Въпроса ми е оттук нататък как е най-подходящо да ги въведа? Колко време след започването на глутена мога да вкарам някой от гореизброените? В каква последователност и т.н.?

# 276
Marojinka, аз накисвам овесените ядки от предната вечер - без варене, но дъщеря ми не им е голям ценител. Глутена въведох с каши - овесената на Хип и пшенична на Лактана (Topfer е всъщност фирмата-майка, Лактана са млеката).
Иначе и аз не съм въвела много повече от теб, а сме близо месец по-големи - от млечните давам само масло в препечена филийка с масло или в готово пюре, жълтък не давам, от месата доскоро бяхме на 3 вида (пуешко, пилешко и заешко), чак напоследък давам и теле.
Туй за познанията много хвалебствено прозвуча  Blush

Dannyny, млечните каши са за времето, когато:
- заместиш хранене - нали до 1 г. всички трябва да са млечни;
- детето е опитвало краве мляко първо в други продукти (сирене, масло, извара);
- за разнообразие в менюто - някои деца ядат каши до 2-3 години.
Ако искаш все пак да даваш млечна каша, можеш да правиш безмлечна + AM (готовите са с обикновено сухо мляко), но честно да ти кажа аз при водещо кърмене не виждам смисъла.

# 277
  • Велико Търново
О, в никакъв случай не мисля да замествам кърмене с хранене. Но човек като незнае прави грешки  Simple Smile ще си ги запазя, но дано да не ми влязат в употреба - Аз съм върл противник на АМ Simple Smile

# 278
Параход, много благодаря за експертното ти включване Hug.
И един въпрос – моят малчо е на 7 месеца, захрнвам от 1 месец, няма зъби още. Мислите ли, че е рано да му давам храна, която да яде с ръце, примерно пръчица сварен морков? Непрекъснато иска да си държи лъжичката и сам да си я слага в устата, за това си мисля, че може би му е време? Thinking

# 279
Това с лъжичката и дъщеря ми го прави - чеше си венците  Grinning Аз мисля че му е малко рано, ама ти можеш да го пробваш. Мисля че първо се дава по-едро пасирана храна или с малки парченца вътре, после намачкана за да се учи да дъвче. Ако греша ме поправете  Simple Smile

# 280
Аз давам храни за ядене с пръсти и гризане отпреди пюрета на парченца - мисля, беше някъде на 8 месеца (тя обаче има 7 зъба вече, тогава имаше 5-6). Морков не съм. Ето две статии от библиотеката, в едната пише и защо морковът не е от най-подходящите:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1323
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24491.0

# 281
margarita1,Параход, благодаря  Hug
Изпуснала съм ги тези статии да ги прочета  Embarassed

# 282
Аз ще въвеждам 3-то хранене закуска (най-накрая) и съответно сирене, смятам да купя био, разбира се, но се чудя дали да е краве или козе? (1)
Имам още няколко въпроса, ще съм много благодарна да ми отговорите   bouquet

По принцип досега детето е само на домашна храна и реших вече да се предам и да му взема някои готови пюрета, защото иначе няма да има шанс да опита много неща, които не му давам, защото не мога да намеря съответните био продукти  ooooh!

И сега като попроучих някои био пюрета срещнах пъстърва и телешко. Детето е на 10 1/2 месеца и е захранен със зайче и пиле от месата, предполагам за телешкото му е още рано, може да изчакам до годинката, но пъстърва дали мога да дам вече, или пък хек?(2)

Приготвяте ли каши от сурово брашно, купих царевично брашно, но понеже винаги съм пекла зърната преди смилането и варенето сега се чудя суровото брашно колко време да го варя?(3)

Искам вече да въведа пшенична каша, от глутеновите вече съм въвела овес и ечемик (отдавна) мога ли вече да мина на пшеница или да въведа още нещо глутеново?(4)

Много благодаря!

# 283
Праход   bouquet  Ще пробвам първо с овесени ядки, ако не иска ще търся каша / че в наше село е кът  ooooh! / Пак сте по-напред от нас, аз за месец посмъртно няма да мога да въведа и глутен и месо и масло  ooooh! Че и кърмата ми нещо намаля  Confused , но дано се възстанови бързо  Praynig

Надявам се на още включвания  Rolling Eyes

# 284
Здравейте, всички! Искам нещичко да ви попитам, та дано някой вземе отношение. Ние сме почити на 6 мес. Захранваме се от 15 дни с оризова каша, но не я харесва много. Изяжда по около 40-50 мл, иначе е на кърма. Педито каза: за две седмици стигате до 150 мл каша и започвате със зеленчуковите пюрета. Кашата я давам около 10ч. преди обед по нейна препоръка. Само че, аз не виждам, кога ще изяде 150мл!? Според вас да започвам ли със зеленчуците? Аз мисля, че трябва. Но как да ги давам, в колко часа, като второ хранене ли / не е ли рано за второ/, да ги смесвам с кашата ли или как?
Благодаря на всички предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт