Примерна схема на захранване (17)

• 39 459
  • 715
  •   1
Отговори
# 255
Сасано, смятам, че не си закъсняла.  И аз смятам да го започна днес, а бебето ми е на 7 1/2 месеца.

# 256
Лошото е, че няма много комбинации за месото, тъй като аз поне съм въвела картоф, морков, тиквичка и пащърнак.

# 257
И според мен не си закъсняла, Сансо
change of heart, и аз имам този проблем с комбинациите, но въведох тиква, защото има пилешко с тиква на Бебевита, Пуешко с тиква на Хип. Освен това съм си набелязала и Моркови с картофи и Био-пилешко месо Нестле Алете. Другият вариянт, за който Абел ми подсказа, е да вкараш първо ориза и след това да мешаш зеленчуците, които си въвела с месно пюре - има такива на Сънвал

# 258
change of heart, не се притеснявай толкова, ще ги менкаш тези зеленчуци за първия вид месо. После нали се прави почивка от месото от около 2 седмици - 20 дни - тогава можеш да въведеш други зеленчуци. Аз поне така ще направя. Въвела съм само картоф, морков и тиква. Днес приключвам с ориза и утре почвам месото (пуешко еднокомпонентно на Сънвал)  Peace И като си почиваме ще въведа и тиквичка, и пащърнак, и броколи..  Peace Не се притеснявай  Simple Smile

# 259
Espa, аз ориз съм въвела, но не те разбрах как ни помага той?  Thinking Аз тези пюренца от чисто месо на Сънвал не съм ги срещала. Намерих такива на Хип, но трудно. Днес дадох 1 лъж. пуешко, смесено с моркови - не даде вид да го е усетила даже Simple Smile - изяде си пак няколко лъжички, както обикновено и край.
Smiling_Sisi, да, това с почивката е идея. През тази почивка всъщност се дава въведеното месо, нали? Тоест почивка=не се въвежда друг вид месо, а зеленчуци и плодове?

# 260
marojinka   bouquet Ще опитам да направя сокче по начина, който си ми описала  Peace

# 261
change of heart, извинявай, не съм обяснила добре ooooh!. В месните добавки обикновенно има оризово нишесте. За това писах, че трябва да си въвела ориза, ако ще ползваш такива пюрета. Ще обиколя утре, в други ден за месните на Сънвал и ако ги открия ще пиша. Месните на Хип не ги харесвам, защото имат добавена сол.
А относно почивката, не съм Сиси, ама да си кажа Blush. В паузата между две меса, може да въвеждаш нови плодове и зеленчуци

# 262
Е, тя Еспа е казала, ама и аз да се включа Wink Така, както го разбирам аз: почивка=не се въвежда друг вид месо; почива се от вече въведения; може да се въвеждат зеленчуци/плодове/каши. С други думи по време на почивката никакво месо не се дава. Ако греша, моля някой да ме поправи.

За Сънвал - в момента си гледам точно пуешкото пюре - съдържанието му е: 40% пуешко месо, натурално оризово брашно, слънчогледово олио, вода. Именно поради тази причина въведох ориза.

Между другото - за да не се ровите из магазините по 2 часа и да си бодете очите да четете дребните букви по етикетите на пюретата - ето ви една тема от форума - Справочник за съдържанието на пюретата  Peace Не знам дали всичко отговаря на действителността, все пак е възможно да се променят съставките на пюретата, но си е ориентир, на мен много ми помага  Peace

# 263
Сиси, аз си мисля, че в паузата между първото и второто месо, се дава първото през ден като се редува със зеленчиково пюре, т.е. първото месо не се спира newsm78. Май ще трябва някой вече минал по тоя път да се включи и да даде съвет, да не оцапам работата другата седмица като почна захранването с месото Thinking

# 264
Хаха, знаех си, че нещо гнило има в тая работа с месото  Laughing (или най-вероятно в моите тълкувания  Rolling Eyes)  Айде, Косе Босе, на помощ идвай тииии Wink

И все пак - нали затова е "пауза"  Thinking Даваш пуешко Х дни и после правиш "пауза", демек никакво месо не даваш  Thinking Thinking Thinking Ей, няма да спя сега да мисля  Laughing

# 265
в паузата между първото и второто месо, се дава първото през ден като се редува със зеленчуково пюре, т.е. първото месо не се спира newsm78.
Точно така е  Peace Не се спира първото месо.

# 266
Добре, т.е. въвеждам пуешкото няколко дни. След което почвам да го давам през ден, като редувам със зеленчуково пюре, така ли? А като давам пуешкото нали мога да додавам и зеленчуково, за да достигаме определено количество (понеже нали месото, особено в началото, си е в малко количество), т.е. зеленчуково всеки ден, а месно - през ден?? Оф, яко съм се заплела с това месо, а си мислех, че съм разбрала как се дава  Crazy  Hug

# 267
Ерота, благодаря за съвета! smile3525
Сиси, аз мисля да действам така:
Ще въвеждав първото месо 7 дни, непрекъснато, като почвам с 2-3 лъжички от готово пюре – пиле с тиква и картофи.(Месното съдържание в него е 8,5% на 190 гр т.е месото е 16 гр в цялото бурканче) И останалото количество до 100-120 гр ще допълня със зеленчуково пюре тиква с картоф. На другия ден, ако го приеме добре ще дам 1/3 бурканче от месно-зеленчуковото + ще добавя само зеленчуково, после ½ месно-зеленчуково+зеленчуково, после 2/3 месно-зеленчуковото + зеленчуково и ще продължа така до края на 7 ия ден. Осмия ден ще дам само зеленчуково пюре, деветия ден цяло бурканче месно-зеленчуково и.н. От осмия ден ще въвеждам като нова храна оризова каша на второ хранене, после плодове и т.н. Около 27ия ден /от началото на въвеждането на първото месо/ планирам да дам пуешко, което да въвеждам 3 дни, като всеки ден увеличавам дозата, пак почвайки от 2-3 лъжички и допълвайки със зеленчуково и след това пак през ден. Малко объкано май го написах. newsm78

# 268
  • София
 #Crazy #Crazy #Crazy

newsm45

Права беше Котето от февруарките, че това с месото е пълен ШАШ!

# 269
Хехе, голям казус се е заформил! Laughing Аз мисля, че с тази "почивка" се има предвид да не се въвежда второ месо, тоест да има около 20 дни м/у първото и второто. А иначе през това време ми се струва логично да си даваме въведеното първо месо - нали затова го въвеждаме, да си бъде вече част от менюто и да има полза от него.
Espa, много хубаво си го намислила, но явно твоето детенце хапва по-стабилно, защото ние хапваме няколко лъжички и губим интерес - започва да си играе там нещо и не отваря уста. Иначе аз в 1/2 пюре морков вчера сложих 1 лъж. пуешко, а днес 2. Така мисля да увеличавам лъжичките месо, но общото количество няма да надвишава 60 гр. си мисля, тъй като тя повече не изяжда. Но утре мисля да пробвам комбинация с пащърнак.

Общи условия

Активация на акаунт