НОЕМВРИЙЧЕТО по плажа тича,да се плиска във морето най-обича

• 18 919
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте.
И аз за малко да ви проверя.Явно всички ноемврийчета са болни.Ние също.От сряда ранна сутрин на сам-малчо и батко ми се редуват всеки ден със все нови от тук изброените  симптоми.Последната ми изненада е висока Т,която не се влияе от ефералган и панадол/пада само с 0.5 десети от градуса/,а само от нурофен/не на пълно,но все пак с по-голям ефект/.Всичики бабини девитини изпробвах само това със белтъка и содата не съм,защото го срещам за първи път,а уж имам 9 годишен стаж със баткото.Така,че ще съм ви мн.благодарна ако някой разясни доло горе на един белтък,колоко сода се слага?

# 226
  • някъде там
при нас нещата май са на добре, следобед като се събуди имаше 39 но бързо я свалихме, от тогава не е дигала, преди малко взехме да се приготвяме за сън и бяна, ей тва дете от страх да няма пак оцет неще да влезе в бяната и чак повърна от напъни, само повтаря ''цеце'' и прави с пръстче ''нене'', даже асоциации си прави с хавлията, чаршафа и чоракипе от нощес,  накрая се успокои и се окъпахме че после пък неще да излиза. Сега съм я сложила в леглото леко топла ми се струва мерих я 37, дадох една доза Панадол и ще видим как ще е нощес  Praynig
утре ако нощес и сутринта всичко е ОК, мисля да отидем до яслата дали ще я оставя за няколко часа ще реша на място, но поне да се срещна с директорката и да дам изследванията

Mimoz@
може ли повечко разсянения за комбинацията белтък и сода и аз за първи път го чувам това, досега съм разтривала с оцет и вода и оцет и белтък

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 22:51 от renyto

# 227
  • София
арабела Благодаря за линка, дано и другите мами с повече практика да споделят впечатление от различните подходи към проблема. Аз нямам избор за дитета, защото моето момче до днес почти всичко отказва да яде. Сутринта преди да получи разстройството отказа да закусва, отказа си и обяда, а по- късно повърна в колата. Д-р Масларска в сряда следобяд предполагаше, че в петък вече ще е на пилешка супа, но нашето момче имаше цяла дрислива нощ и затегнахме мерките до затягане на положението. Днес вече яде банани и не можеш да си представиш такава блажена физиономия.  Mr. Green Половин педиатри станахме в нашата ноемврийска поликлиника, но явно няма как.  CrazyВсе пак, за всеки с добър педиатър на разположение, според мен, е по- добре да се допита до него, защото всяко дете и всеки вирус са различни. Е, ако предлагат праскови като първа храна по- добре да се лекуваме сами или да търсим друг лекар.

Този пост го пиша от един час и сигурно между изреченията няма голяма връзка, но толкова мога сега. Лека нощ на всички и бързо оздравяване на болните!

ПП Сега прочетох по- подробно линка и Бърди казва следното  Но днес не се правят диети след епизоди на обичайни детски диарии (хранителна грешки, вирусни диарии и подобни случаи). Има се пред вид, че детето се оставя на една малка пауза от 3-4 часа, след което се възвръща към нормалният си хранителен режим. Епизоди означава едно или две изхождания, а не 10- 15 и/или повръщане.

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 23:30 от Бояна Ламбер

# 228
  • някъде там
ровейки се из здравните теми попаднах на тази
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.60
и по специално и актуално в момента поста на Фукла

# 229
  • от Луната
Здравейте, милички! Аз ви чета редовно, но или нямам време да пиша или нямам муза Confused. Мишка също е болна, но е без дрис и повръщане (слава Богу). 3 дни имаше висока Т, първия я изчаках, че 2 кучешки се опитват да пробият, но и на втория ден като вдигна Т я заведох на лекар и се оказа много червено гърло и ни изписаха АБ Зинат. Не беше нейния педи, че е отпуск и аз доста се чудих дали изобщо да го давам, но като я видях, че пак вдига към39 Т и отказваше да яде каквото и да е ( при условие, че тя си ми е прасенце) го дадох и вече е добре. Сестра ми и зет ми пък отидоха при майка в Гърция с детето и то там е вдигнало над 40 Т, та им е изкарало акъла. И на нея АБ са изписали, но явно е било сериозно, защото тамошните лекари не изписват АБ лесно като нашите.
Радостната новина при мен е, че в събота майка си идва за  месец newsm44. Което означаво, че ще си имам баба нон стоп newsm47
За дриса, когато миналата година го карахме, освен всичко вече изброено аз давах и една билка ( знам я като дришнивче), прилича малко на чубрицата. От нея имаше голям ефект Peace
Пожелавам бързо оздравяване на всички болни Hug
Роси, мила оправяй се бързо, липсват ми твоите постове
desuri, добре дошла  Hug

# 230
Малко съм поизтървала, че говорите за усложнени диарии, защото 10-15 изхождания за ден си е такава.
И въпреки всичко, си мисля, че ако се касае за обикновена вирусна диария, сякаш пак не бих спазвала толкова строга диета и най-вече толкова постепенно захранване, дори в този случай /а и в тази тема, към която съм дала линк, д-р Бърди, защитава тезата, че точно тези драстични диети увеличават продължителността и тежестта на диарията/ . За един ден съм го правила, но за повече от един не се е случвало. На втория просто гледам максимално да разнообразя менюто, без да включвам разхлабващи храни и пак да преобладават запичащите, без да следя някакъв ред на въвеждане.
Давам си и ентерол обаче или други пробиотици, давам и запичащи чайове, пробвала съм и бабини илачи дори.
Говоря и малко на теория /в смисъл, толкова тежки диарии не сме имали/, дано не ми се налага практиката да ме опровергае някога  Mr. Green
А и всеки знае себе си най-добре, всички сме различни. Ето, юлчето е писала, че при тях, примерно, млякото им влияе зле седмици след това.
Рени, много гаден този домашния разтвор, направо не виждам как някой може да изпие по-голямо количество от него  Sick Не че готовия е по-различен  Mr. Green
Аз имах и някаква друга рецепта, май и поротокалов сок имаше вътре, но трябва да я намеря някъде сред многото папки с информация, която съм складирала  ooooh! Ама и тя ще е същия буламач на вкус  Sick
Виктоалиа T, весело изкарване на този месец с майка ти. Максимално да се насладиш на присъствието й, а и да се възползваш от него  Mr. Green

Лека нощ на всички!

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 07:50 от арабела

# 231
Mimoz@[/b] може ли повечко разсянения за комбинацията белтък и сода и аз за първи път го чувам това, досега съм разтривала с оцет и вода и оцет и белтък

1 белтък и 1ч.л. сода - нещо такова, незнам дали има точна пропорция, която да се спазва. Аз така процедирах. Майка ми ми го беше казала това. Това беше крайна мярка към която прибягнах след като лекарствата и оцетената вода не си вършеха работата часове наред. Малко бабини деветини ми се струваше първоначално, но го направих  Laughing

# 232
  • София
За картофите да спомена, че варени не са добра идея. Предизвикват газове и подуване, затова е хубаво да са печени.
Бульоните (особено месните), т.е. супите не са добра идея при диария...поне при моите деца супите не действат запичащо, а обратното. Затова давам сварено постно месо, но никакви бульони.
Ако давам варени зеленчуци, то са само те, пасирани, без мазнина, бульон и подправки.
Споделям мнението на Бърди, че драстичните диети удължават диарията, защото червата нямат необходимите в-ва за възстановяване на чревната флора.
Друго, което се сещам е за Ентерола, който съдържа голямо количество лактоза и не на всички действа добре. Аз никога не го пия, нито го давам на децата.
Печените ябълки са чудесно захранване (без захар, само с канела)
Хидрасек е хубаво нещо, но ужасно натоварва бъбреците и прекомерната му употреба може да доведе до проблеми..напр песъчинки. Давам го само в началото и после гледам да го спирам.
Мляко (кисело, прясно) и аз избягвам доста време след това.
Бисквити давам само много безвкусни...без много захар, без да са мазни, без да имат фибри и т.н. Общо взето най-евтините  Laughing
Гледам да нямат царевица.
Много хубаво, запичащо действат нишестените кремчета.
Има още сигурно...като ви попрочета още малко и ще се сетя пак  Simple Smile

# 233
Да, това е пример, че за всеки си има конкретна диета. Дианче, аз не съм пробвала ентерол върху себе си, защото смектата м идейства безотказно. Но на децата действа само ентерол, варените картофи им се отразяват добре, а супата не им действа разхлабващо (аз не слагам мазнина - само варя месото, фидето  и зеленчуците без сол). Бананите също не им се отразяват добре, за печена ябълка не съм сигурна, защото винаги са я отказвали. Колкото до драстичните диети, идеята на Бърди, доколкото я схванах, е не точно, че трябва да си се яде както се яде нормално, а организмът не трябва да остава без храна като цяло, ако детето огладнява, разбира се. Има деца, които губят апетит, което за мен означава, че организмът сам не желае да поема храна и не трябва да се насилва в такъв случай. Децата, които не губят апетит просто трябва да си ядат запичащите за тях храни (очевидно за всяко дете това са различни неща, без проба и грешка за съжаление не става). Оризът и силно препеченият хляб съм чувала, че прочистват токсините, които се отделят в червата от чуждите натрапници и затова се препоръчват при всички случаи.
Ако в диарията има нишки кръв, тя е бактериална и никакви диети и храни не помагат - трябват лекарства.

# 234
Когато миналата година Ангел изкара този вирус с диария и повръщане бяхме в болница.
При изписването ми казаха да спазваме диета в рамиките на 2дена(картофи,моркови,ориз),на 3 -я ден да включа печена ябълка 1/",на следващия ден половин ябълка(на Ангел се отразява добре,но банан го разхлабва,дори и да е на пюре),да давам солети и обикн.бисвити,на 4-я ден да включа пилешка супа.
В рамките на 5 до 7 дена да не слагам масло в попарата.
За Ентерола ми казаха ,да се пие задължително сутрин на гладно и поне 1 седм.,но най-добре подейства Биотикс,(но той по-скоро е за нормализиране на чревната флора след прием на антибиотик,както беше в нашия случай)

# 235
  • София
Да, за съжаление метода проба-грешка дава най-добрата диета при дечковците...ярък пример са супите- дам ли една супичка и се разхлабват.
Знам, че когато децата с аболни не трябва да се насилват да ядат, защото организмът им си усеща кога има нужда от нещо. В противен случай се претоварва (влага сили в преработването на храна) и токсините от нея затормозяват още повече (всяка храна има някакво количество). Запомнила съм го, като обяснение защо при повечето бременности първите три месеца нямаш апетит.

А за кървавите нишки не знам дали помните, че Павката имаше няколкоседмична диария...в краят на първата седмица се появиха кървави нишки от разраненото анусче. И две седмици си акаше кръв- кога нишки, кога цели топки слуз с кръв. Всичко водеше към бактерия. Е, оправи се без нищо. Започнах да му давам нормална храна (не само запичаща) и така...но беше епопея- лекари, кръвни изследвания, урина, ако...и накрая- нищо. Според мен тогава му разбутах корема с прекалена диета, макар, че той искаше и нормална храна. Оправи се след като започнах да му давам обезсолено сирене в/у хлебчето и варено пуешко месо. Също и сварени моркови. Това за варените картофи го разбрах покрай брат му. Една коремна лекарка ги изключи от диетата.
А пък при нас банана е на пиадестал  Crazy За щастие не го разхлабва, противно на моите очаквания. Печената ябълка я яде само с малко нишестено кремче или оризовата каша на ХИП.

# 236
Здравейте милички,

Не съм ви чела, мернах само много болни дечица-прегръдки и бързо възстановяване на всички
 Hug

В събота имах РД и правихме кръщене на Васко. Да почерпя за здраве:

Бяхме в Попово. Ритуалът в църквата беше доста дълъг, но пък беше много хубав  Heart Eyes. Кумата  така беше нагласила малкия, беше се престарала. Той си поплака на къпането и малко на подстригването, иначе издържа мъжки след дългото пътуване. Запазих си косичката, това беше първата  Heart Eyes. Ресторантът с разкошна градина, Васко цял ден не яде и не спа, натича се на воля с братовчед си и децата на кумата  Grinning. Свекърва ми също се беше попрестарала. Абе много хубаво изкарахме. А надвечер на мъжа на кумата му щукна да ходи да купи въдици и директно от ресторанта отидохме на един язовир да ловим риба и Васко най-накрая поспа в колата. Абе много яко беше  Grinning. Много съм доволна и си спестих цялата организация ако беше в Сф както го бях планирала в началото. Но тези седмици се изтрепахме от път, едва гледам днес. Снимки чакам от кумата, мъжа и снима с професионално фото и добре, че беше той, че нашия не го бяхме заредили и паднаха батериите по средата Crazy

Оставям ви да поработя Hug

# 237
Лилчо, да си и жива и здрава! Много любов и щастие! Едно леко раждане и здраво момченце на есен!

Да ви е живо и здраво и Християнчето, Бог да го закриля!

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 14:33 от арабела

# 238
Лилчо, да си жива и здрава! Леко бременеене и здраво бебоче на есен! Hug

Да ти е живо и здраво Християнчето! Hug

Ние се завърнахме от Варнаа, морето...сините вълни...ох, много хубаво при вас, бе Варненки!!  grinning039 Сорка, че не звъннах, но програмата беше натоварена до дупка. ГОРЕЩО препоръчвам Фолклорния фестивал и най-вече вечерите, когато играе ансамбъла от САЩ - "Коменка". Видяхме се, беше изключително вълнуващо, никой не си е мечтал, че ще се видим в България за трети път и тържествено обещахме следващата ни среща да е в Ню Орлийнс. bowuu Grinning Наминахме и към МОЛа ви, майко мила, не е истина какви намаления има там... smile3556 Нашия приятел ни заведе в чудесно малко ресторантче "Параклиса", където готвят автентични български ястия и беше мнооого вкусно. Simple Smile Абе, супер си изкарахме.

Ама какво става тука? Много болни дечица! Прегръщам ви, чакам добри новини! Hug

# 239
  • София
Лилчо, честит РД на патерици, много здраве, щастие и любов   bouquet
Честито ви христианче   bouquet

На болните - по-бързо оздравяване. Като гледам сте изписали всичко за диетите при диария и повръщане.

Сложих Стефан да спи в 1 и нещо и одеве скокна нашия, пробвах се пак да го приспя и май...успях, засега е тихо отатъка, да видя до кога.
От вчера се пробвам да махна дневния памперс, но имах 10 чифта мокри гащи и само 1 пишкане на тоалетната чиния. Нито на гърнето свърши нещо, нито като го вдигах. И дори като е мокър не му прави впечатление на човека. Решила съм 1 седмица да го пробвам и ако е все така си слагам памперса и пак след няколко месеца.

Роси
, тук при нас на пазара са изкарали едни дини и пише, че са от Свиленград - да не са от вашите?

Е не, кой се развъня сега на пожар...баш по обед  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт