НОЕМВРИЙЧЕТО по плажа тича,да се плиска във морето най-обича

• 18 924
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Скреч, вирусната диария трае поне три дни, така че си продължавай с дренките и оризовата вода. Ти всъщност си най-добре по отношение на този тип заболявания, защото осигуряваш перфектната диета  Laughing КОмпота от кайсии са го препоръчали заради калия, черешите не знам какво съдържат, но лично аз не бих дала нищо сладко в остра фаза на диария. Кърми колкото се може по-често, да не се обезводнява. Диарията сама по себе си не е страшна, но обезводняването е опасно. Био гаята може да я даваш, но да има 2 часа разлика с времето, по което даваш прахчетата. Иначе нито едното ще действа, нито другото.

Мда, за американския колеж става въпрос, да. Мерси за честитките, да ви се връща Simple Smile

# 211
Скреч,Ренито,бързо оздравяване на дечицата!
Ренито,с Панадолче или Нурофен не спада ли Т,моята педиатърка казва,че с хексалгина се процедира внимателно и да е само 1 път на ден,ако се наложи втори прием ме праща в спешното или тя идва в къщи.
Юлче,честито!С удоволствие да ходиш на работа,желанието да не те напуска!

Ние за сега се опазваме от този вирус,но за сметка на това енергичността муе на 200,та ме уморява максимално.

Хубав ден,спокойни и здрави дечица!

# 212
  • София
Привет Simple Smile Лято е и всички сме по почивки и разходки Simple Smile

Ние засега не успяхме да лепнем вируса, но със сигурност няма да ни подмине.

При диария и аз не давам нищо сладко. Не давам и сурови храни (плодове, зеленчуци) и мазно...и сокчета  Crazy. Много добре действат на коремчето препечени филийки с малко изкиснато сиренце. Давам доста ориз и най-вече канела Simple Smile Давам и Еспумизан за да намали коликите, пък и леко запича. Друго, друго...не се сещам в момента. Аха, хубаво за чревната флора е да се дава месо (когато е преминала острата фаза) и чудесно е пуешкото от маншоните. Сварено само, безсолно и без бульона.
Диария е, ако изхожданията са повече от 5-6 на ден и са воднисти.

Рени, не се плаши от високата температура...и при ниска пак може да се случи същото, от което те  е страх при високата. Не го мисли. Пробвай да я сваляш, но не мисли панически   bouquet

На Павката в момента му избива последният кучешки зъб и е доста кисел, пък и редичко ака Simple Smile Много е щастлив, че е с батко си...само ходи след него, макар че го бие  Crazy  Не мога да го науча да яде плодове...за сурови зеленчуци да не говоря. Не ги обича и това си е.  И батко му е така- дай му месо, хляб и готвено. От време на време се подлъгва да хапне нещо прясно...
Поне таратор ядат в промишлени количества и вече го давам, като десерт, защото не мога да ги спра.

ПП. Ама, че глупав постинг, сега го прочетох. Няма да го изтрия, защото не се сещам какво друго да напиша за отчет

# 213
Eee Дианче,защо да не ви подмине,а дано.При нас миналата година всички в къщата,всички съседи-малки и големи,дечица с които са в непрекъснат контакт,беше страшно,обаче ние с децата и татито не можахме да прихванем Praynig И поста ти не е глупав,поне на мен така ми се струва,зарадвах му се Grinning

Креми,дано Кари е по добре и не ви се налага повече да я водите по болници.И дано на теб не се лепне,че аз като бременна с Хриси на морето го прихванах и беше ужасно Sick

Християна не е фенка на плодовете,каката по ги тачи,но домати и краставици и двете много обичат.Понякога вечер само салата ядат.И на Хриска и избиват кучеешки,тя няма ни един още Rolling Eyes.То не е лигавене,бъркане в устата(цялата ръка си завира ooooh!).Много ми е интересно толкова голямо дете без зъби още Mr. Green

Скреч,Вомитусхил е много добро при повръщане,ще се оправи детенцето.Давай му течности,пък то нали с повръщането и разстройството изкарва гадинките вътре дето ги причиняват.Оправяйте се Hug

# 214
  • някъде там
при нас няма нищо тревожно, понеже нощес пак ми направи 39.5 и естест на мен сърцето ми слезе в петите, мазах с оцет и белтък, слагах мокри кърпи на главата и като гривнички на ръцете чорапи на крата та увладях ситуацията, заспахме и към 9.30 се събудихме но тя отново с Т 39, отидохме при дежурното педи, преслушана и прегладана всичко и е ОК, но кошмара е в устата  Shocked в дясно горе и долу огроооооооомни зъби ще излизат, аз долния ги виждах а и тя вчера цял ден си държеше шишето в дясно на устата и си пускаше по малки глътки, белее се но не прорязва. Взех дентинокс и дентокинд да видим дали ще и облекчат болката.
Никога не съм предполагала че от зъби Т може да стигне 39.5  Rolling Eyes все пак в сряда и четвъртък и правиха пълни изследвания и според доки всичко е ОК, има малко завишени левкоцити 6.7 и тромбоцити 434 но не било притеснително

В момента спинка и няма Т, дано не дига повече нали уж утре трябва да и е първия учебен ден

# 215
  • София
Ох, темата ни съвсем заприлича на поликлиника. ooooh! Ама децата си растат и е нормално да боледуват по- честичко. Четох в Ройтерс, че според последните изследвания било нормално деца до 5 години да боледуват до 12 пъти годишно. Shocked Казваха го по повод на допълнителното даване на витамини и имуностимулатори, които били излишни, защото децата боледуват, за да изградят имунитет и с годините количеството на боледуванията спада от самосебеси, а химиите вредяли. Не знам. newsm78

Рени
Много висока тая температура! Shocked Помня, че и преди се е случвало при вас, нали? Дано да минава бързо, че е ужасно и за детето, и за родителите.

Креми Радвам се, че Кари е по- добре.  Hug

СкречКакви компоти ти препоръчват? Shocked Тия лекари акъл нямат, честно. нашата д-р Масларска също спомена Био гая, но каза, че не ни препоръчва, защото ще пътуваме, а се изисквало съхранение на точно определена температура. Заместихме го с ентерол, който също е гъба, която нормализира живота в стомаха. Иначе, Био гая се дава и от кърмачки на малки бебета против колики или при други стомашни проблеми. Не си си дала парите напразно, според мен. Докато повръща давай Хидратин Алфа по две прахчета на ден, а ми препоръчаха и сока на Хип ОС 200, който е за точно такива проблеми и се дава след всяко изхождане при диария, за да възстанови течностите и минералите. Масларска каза, че диетата била най- важна и да давам хидрасек и ентерол и в двата дни след първото нормализиране на изпражненията. След диетата плавно захранване първо с банан, на следващият ден ябълка, след това зеленчук към ориза, и след това пилешко месо. Млека, сирена и прочее за по- нататък. А и ти си имаш кърма, та млечния проблем не стои при теб. Mr. Green Чай от копър или шипки също действа добре. Диана ти е казала за сладкото- и според мен действа разхлабващо.

Шлябада
Честита нова работа /не помня дали вече не ти честитих, но от два пъти няма да навреди, нали? Embarassed/ Ти си така спокойна, уравновесена и имаш такава дарба да обясняваш разбираемо и най- сложните неща, че на място с преподаватели и ученици ще си безценна.

Катюша Не се притеснявай за пътуването- цялата работа не е от морето, а от лятото. Ние сме на морето от май, а чак сега малкия го тръшна вирус. За аптечката имам списък от педи с Хидратин алфа против обезводняване, Хидрасек при разстройство, Ентерол пак за стомаха, панадол и хексалгин за температура, лечебна Хумана и фенистил при ухапване от разни насекоми. Константинчо го ужили оса по ръката докато галеше едно дърво и с малко лед и фенистил му мина за десетина минути.

Пиша супер хаотично, но от четири дни малчо се пренася при нас посред нощ и не се наспивам изобщо. А и спи до 6. Tired
Хубав ден на всички и бързо оздравяване на болните.

# 216
  • София
Да, вярно е, че на поликлиника замязахме.

Кари снощи повърна отново супер неочаквано. И пак имаше разстройство. Дадоха ни вече най-силното лекарство - 1/4 ампула Деган  ooooh! Не исках да давам, не става за такива малки деца, ноооо..... Направо съм се ошашкала тотално  Rolling Eyes

Освен, че е важно да се спре повръщането и диарията, супер важно е после захранването. Ние това объркахме. И именно там има колкото доктори, толкова мнения. Скреч, и при нас е така. Давай само ориз, картофи, бисквити, солети и други подобни. Банан, ябълка и морков, поетапно. Абе въобще все едно се захранваме наново. И по малко вода на всеки 10-ина минути. Сокчетата Хип ОС 200 са много подходящи, ама нашата убавица не иска да ги пие  Tired

Еми това е от нас засега. Ако има новини, ще пиша. Стискайте ни палци  Praynig

# 217
  • София
Онова, което ни е било предписано, но аптекарката не ни го даде за домашно лечение е Деган. Не система а ампула. Креми, в болницата под наблюдение или вие го дадохте дегана? Система или ампула?
 От снощи Митко е и с температура. Почти постоянно е и се движи от 38 до 39.2. Дадох панадол един път, след 6 чаша свещичка панадол(че не иска сиропа, а и Т беше над 39), няколко пъти слагаме мокри кърпи на свивките. Днес дадох и Хексалгин. Сега е спокоен и заспа. Дренките ги спрях за сега и давам само оризова вода( + прахчето). Борбата с диарията и обезводняването продължава. Благодаря ви за съветите! Не знам дали ще успея да изпълня правилно захранването след лечението.

Валенсия, добре, че детето казва думата "кал", защото някой е научил Митко да казва на мръсното "ако"  Close . Аз хич не искам да ги бърка термините, защото ми се струва, че това му пречи на приучаването на безпамперс.
Катюшке, не всички деца  се разболяват. Миналата година в една стая бяхме четирима с вирус, но Митко не го хвана. Някак си ми се струва голяма жерта да не отидете на почивка  Simple Smile
Рени, чувала съм за белтък при температура, но какво се прави? Братовчедка ми казва че просто се изсипва на коремчето. Колко време трябва да седи?

п.п. Ако някой има хубави новини или забавна история, казвайте! Не се съобразявайте с болните ни разкази.

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 15:25 от skrech

# 218
  • София
Скреч Стискам палци бързо да се оправите. Имай предвид, че свещички при диария са безсмислени, защото веднага заминават. Панадола, ако е на свещичка при разстройство все едно не си го давала. за захранването- трябва поне два дни изпражненията да са нормални и тогава започваш банан- помагал за стабилизиране на стомаха. След това ябълка- може и печена. И след това сготвен зеленчук. няма да стане педагогически това захранване, но ако избързаш може всичко да започне отначало. Така ми казаха и трите независими източника които засякох- педиатърката плюс две приятелки, които са пишман педиатърки. Mr. Green

Креми силни или не лекарствата са нужни, когато не става с по- леки са на ред силните. Ще се оправим всички и ще се видим скоро да обменим нови вируси.   Laughing

# 219
Захранването при нас е - докато трае острата фаза (около 3 дни) и 2 дни след нея - само варен ориз, варени картофи, солети и обикновени бисквити, силно препечен хляб, хумана и АЛ 110. Моркови и банан не им понасят на моите деца, но съм чувала, че на други деца им понасят. След това на 3-я ден давам сварено без мазнина и сол пилешко (може във вид на супа с ориз или картофи и фиде). На следващия ден, ако всичко е наред, прибавям и моркови и лук към супата, давам банан. От петия ден нататък, ако всичко е наред, вкарвам сурови плодове и зеленчуци, като беля всякакви ципи няколко дни. Избягвам обикновеното прясни и кисело мляко известно време - около 2 седмици - не знам защо, но и двете им влияят зле известно време след диарията. Ентеролът го давам поне 5 дни.

Деганът е много силен наистина и по възможност се употребява само в краен случай при деца. За температура нямам опит, при разстройство досега никога не са вдигали температура.

# 220
Здравейте, мами!

Искам само да пожелая бързо оздравяване на всички дечица  Hug

Аз не съм от тези с добрите новини, затова повече няма какво да кажа  Peace

Прегръщам и целувам всички ви  Heart Eyes

# 221
  • София
Боянче, мерси за списъка. Голяма част от него и аз го имам, но сега ще го дозаредя и педи обеща да ми прати по Ники утре някоя и друга рецепта - да се дозаредя. За почвката - гроги съм та ще почиваме. Нина да чукна на дъррво досега само два пъти е вдигала Т и то за по 5-6 ч  ( зъби), надявам се да издържи атаката от вирусчета.

Днес така се ядосах на майка ми, че като ме тръшна едно яко главоболие едва се свестих - даже още ми е замаяно. На всичкото отгоре само влачим нина нагоре надолу и и разбихме съня. Три пъти заспива за по половин час - и сега спи в колата на отворени прозорци.

# 222
  • София
Здравейте, мили мои  Hug
Гледам много болни дечица в темичката ни-да им минава бързо на малките душици и повече да да не чувам за болни  Heart Eyes
Ние през нощта заминаваме на море, само му разказвам и обяснявам на Али, та и той се вълнува вече, хем не знае какво е  Laughing
Днес ходих на фризьор да се боядисам /не беше много умно преди морето, ама хайде  Laughing/ и подстригахме и Али, страшно ми е сладък така, ще ви го покажа като се върнем.Купихме му лодка /Дес, мерси за идеята  Hug/, посъбрах багажа и така...
Така като ви слушам и аз мъничко се притеснявам, но ако се е метнал на мен по състояние на духа и тялото  Laughing /щото за външност няма как да споря дори   Rolling Eyes/, няма начин да го хване нищо  Laughing
Целувам ви всички, ние решихме да не взимаме лаптопа, та няма да мога да ви наглеждам /така като гледам за една седмица може и да изпишете една страничка, та няма да ме затрудните с четенето/.
Целувки пак и прекрасно лято newsm51

# 223
Привет!
седнах за минутка и нямам много време, но да кажа за белтъка против висока температура: белтък и сода, разбърква се и се маже. Аз мазах по челото, глезените и китките от вътре. Много е гнусно но бързо изсъхва и действа, наистина!
Дано бързо да се справите с неразположенията на дечицата.
Ние също не сме цъфнали. Едни гадни сополи се влачат цяла седмица, кашлица и червено гърло. За сега толкова и силно се надявам да няма усложнения с екстри  Praynig И тия от градината много ме ядосват ... но ще си го спестя
Приятно море на Таш и другите, които са там или им предстои  Hug

# 224
Здрасти на всички!
Минавам на бързо и бягам на четвърта скорост от лазарета, да не прихвана нещо  Laughing
Бързо оправяне на всички мъници!!!   bouquet
Дегана много успива, имайте го предвид, ако станат сънливи. Аз, ако допра до лекарства, при повръщане ползвам церукал или реглан. Но за възрастни и по-големи дечица говоря, не знам дали става за малки деца.
Биогая има и на таблетки за дъвчене, те не се нуждаят от съхранение в хладилник. Става за нашите деца, аз съм давала на Елица. Но не излиза по-евтино от капките, за съжаление. А, междудругото, същата бактерия я има и в млякото и пробиотичните каши на ХИПП.
Компот от кайсии бих дала при повръщане, но без диария. И глюкоза давам при подобни случаи.
За диетите - при повръщане повече се съобразявам /то няма и как да е иначе/, но при диария гледам само да има запичащо, а в последствие неутрално действие храната, т.е докато трае разстройството не давам разхлабващи храни. Ден след като отмине, включвам свободно и от раз всичко останало. Толкова строги диети не съм правила. Някъде из форума, също бях чела и мнение на д-р Бърди /колко е доктор не знам, но досега не съм попадала на съвет от него, в който да се усъмня/, че дългите диети не са за предпочитане - колкото по-бързо се възстанови нормалното хранене, толкова по-бързо е възстановяването. А в последствие се бяха включили и други момичета, живееще в чужбина, че действително такава е практиката и при тях. Ще се опитам да намеря темата по-късно, дано успея. Само за информация, никого не съветвам да спазва съвети от нета   Blush  
Таш, лек път, весело изкарване на морето и никакви болести!
Дианче, как ще е глупав постинга ти  Crazy Винаги толкова спонтанно пишеш, много обичам да те чета  Simple Smile
Елица не също не обича суров зеленчук. Много рядко по хапка две-краставица. От плодовете само ябълка, банан и евентуално твърда круша яде в чист вид. Другите ги прибавям към кисело мляко, грис, каши и т.н. Не съм много привърженик на смесването им, но сякаш по-добре така да й давам, отколкото въобще да не яде.
Но тя и си е много назад в храненето. Храни се предимно кашава храна, с изключение на тестените /тесто и хляб много обича/ и не я влече да пробва нови вкусове.  Rolling Eyes
юлче, аз съм екстрасенс  Mr. Green. Шегувам се. Просто се сетих, че беше споменала, че си завършила там, та за какво друго училище ще мечтаеш. А и едва ли в другите гимназиални училища има подобна длъжност.
Още веднъж поздравления! Да ти носи много удовлетворение работата и да е стъпало към следващ твой каприз  Laughing
Роси, целувки и на теб! Бързо да отминава тъжното ти настроение и скоро да се похвалиш с нещо  Heart Eyes

Бързо се справих с намирането на темичката - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116127.msg2116966. Всъщност не знам дали точно нея съм чела, може и някоя друга да е било, защото тук има и неща, с които не съм съгласна /примерно, че не било хубаво да се дават запичащи чайове или ентерол и т.н/, пък щях да си спомня, ако съм ги чела веднъж. Няма значение.

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 22:07 от арабела

Общи условия

Активация на акаунт