НОЕМВРИйското глезанче иска все в ръцете на свойто мамче!

• 11 484
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
Didipidi и Мишле, честит рожден ден! Много щастие и поводи за усмивки!
Мишле, ми ти си още детенце!!! 20 години!!! Де беше то туй време!
Vita, дано да успееш да кърмиш още. Наистина не се отказвай. Един бабешки метод, но проверен - моята братовчедка живее в Америка и там за увеличаване на кърмата пият чай от сминдух. Каза ми, че имал страхотен ефект.
Тофифи, браво за кухнята. Аз пък откакто ми донесоха бейбикук-а едни пюрета забърквам, чак баткото ги дояжда. Само дето си слага малко сол преди това. Дайте идеи или линк с рецепти за пюренца, че моята фантазия вече се изчерпа.
Шамс, дано Фафчо бързо се оправи. Задължително ни пиши какъв е резултатът от теста.
Абе да ви питам, вашите бебоци дъвчат ли, защото моят хитър Влади се дави от малки парченца. Колкото му е по-рядко пюрето, с толкова повече апетит го изяжда. Голям е мързелан.

# 256
 kaffeetrmker_2

Мишлеnewsm59! Да си жива и здрава и Алексче много да те радва! Ние с теб сме почти набори  hahahaаз все на 21, ти на 20  Mr. Green

Шамс, то и в нашата махала майчинството е почти никакво  #Cussing out 6 седмици, ако не се лъжа. ooooh! Аз миналата година докато бременеех не издържах да се занимавам с глупости и напуснах.

Наш Борко трети ден стачкува.  ooooh! Намали храната значително  Thinking
Вчера дадох батат, но полза никаква освен че ми се начумери. Crazy С баща му хапнахме батат да покажем колко е вкусно, но той само близна и край ...  newsm25

Ванина, аз ако видя някой да ми тъпче детето с храна която не давам направо ще  #Sniper
Онзи ден в магазина до нас (понеже ме познават т.к. е малко магазинче, а аз често ходя) решиха да зарадват Борко с близалка  smile3544 Явно доста лошо съм гледала  Shocked понеже набързо си я прибраха  hahaha

Вита, то и да стимулираш полза няма, ако Али не иска да яде. Аз от 2-3 дена се опитвам да дам повече мляко на Борко, но човека си има мнение и не иска да преглъща или плюе  Banghead

# 257
  • София
Мише, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Много здраве, щастие, любов и още много малки мишленца да те радват!!!!

Вита, какво яде Али през деня, учудих се на коментара да не се обезводнява, не пие ли вода???? Аз не съм кърмила, не защо не опиташ като я храниш първо да й дадеш да суче малко и тогава манджата???

*siska*, напиши някои рецепти ако може на ЛС, че и аз се поизчерпах. Моята най-харесвана рецепта е : пилешко месо, тиквички, моркови, картофи, чушка, ориз и малко масло. Разреждам половината с булъона за супа останалото за пюре и натрошавам един сухар вътре.

# 258
Получиха се резултатите - слава Богу отрицателни  Hug Нямаме свински грип, само нормален човешки  Mr. Green Днес и Т. поспадна, та дно да оздравява беб вече.

Сиска тъкмо щях да питам дали си доволна от бейбикука  Mr. Green Фафи също обичаше все редки пЮрета, обаче наскоро взе да хапва по гъстички, и даже не се старая толкова при пасирането - определено има и малки парченца и като че ли още повече му харесва. А вчера прасковата направо си я дъвчеше с кеф  Mr. Green

Вита увеличаване на кърмата - или сукане или цедене, май друг начин няма. Трябва редовно да цедиш, докато й мине на бебка капризът, според мен. Но съветът на Валето ми изглежда добър - давай първо сукане, после чакаш 40 мин., после даваш друга храна.

Юле и ние имаме такъв стол и Фафи сниман в него, ще покажа като се прибера  Mr. Green

Мише, честит рожден ден, да си жива и здрава, много щастлива и много да слушкаш Алекс  Mr. Green

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 16:16 от Шамс

# 259
Дидипиди, Мишле! Честити рожденни дни! Бъдете здрави и много обичани!  Hug

Моето диване не се спира по цял ден и затова не ми остава време да ви навестявам напоследък. Последната седмица се буди нощем през час, а в останалото време се върти насам-натам. Не знам вече, второто зъбче ли я мъчи / как пък не проби/... Загубих всяка надежда за спокоен нощен сън. Нямам сили даже да се ядосам... Иначе ставаме все по-забавни - играем си на една игричка - тя хвърля една играчка на земята, аз й я давам и уж й се карам, а тя отново я хвърля и така десетки пъти. Много е смешна как несръчно хвърля на земята. От ден-два се учим да пляскаме с ръце и имаме страхотен напредък.
За храненето - аз вдигнах ръце от тия пюрета - не иска да ги яде и това е. Храни се основно с кърма, а от другото опитва по няколко лъжички. Омръзна ми да й готвя специално пюре и после да го хвърлям. Затова напоследък започнах да й давам от нашата храна и с това разреших проблема. Сякаш и на нея повече й харесва. Гледам да готвя неща, които стават и за нея. Е, по-безсолно ги готвя, де.

Вита, и аз да ти дам кураж за кърменето - не се отказвай! Ако хапнеш жито, дали няма да ти помогне?! Пий повече вода. Да не би да има връзка с предстоящ М?

Стискам палци Фафи бързо да оздравява, че е много лошо бебе да е болно.

Поздрави от нас!  Hug

# 260
  • Варна
Мишле, честит празник!!! Да си жива и здрава, много да те слушат и да си еееето така

Аз допреди малко правих упражнението да готвя, докато Габи се цупеше, мрънкаше, не знаеше какво иска и т.н. Винаги прави така, когато имам някаква работа  Mr. Green Резултат- едва не изгорих....супата  ooooh!
Тая игра с хвърлянето на играчки и ние мноого я обичаме. Според мен малките просто обожават да ни гледат сеира  hahaha
А иначе си има вече второ зъбче и когато някой каже чао започва да маха с ръчичка  Heart Eyes Пляскането ще остане май за по нататък   smile3501 Защото шамарите, които бие на майка си и баща си са далеееч по-забавни  Crazy

# 261
За три дни.... трети зъб  #Cussing out днеска сутринта беше ааад  #2gunfire
Вита, то начини има много, ама важното е Али да поиска да яде  newsm78 най-лесно  е да започнеш да се цедиш на 3 часа, да увеличиш течностите - цеденето ще увличи млякото  Hug от течностите - боза в големи количества, бира, варено жито+водата от него...
Мишле, честит рожден ден, бъди жива и здрава!!! недей да криеш годинките, те и без това не ти личат  Hug
Дидиии, честито ви първо зъбче!! наблюдавай го, да не стане като с нас, да ги изкара още 2-3 за една седмица  Hug

гледам обсъждате захранването - нали бях писала че го пробвам моя с бананова каша, еми от 3 дни му давам по 3 лъжички и толкоз - на 4-тата стиска устата и перва лъжицата. но поне акото му вече се оправя, в кашата има някакви регулиращи флората работи, мисля да му давам още няколко дни. тоя вирус му разказа играта на коремчето, откак беше болен пърди на поразия, дано скоро му мине. А педагогическото го практикуваме чат-пат, но не сме много редовни,понеже не всичко става за ядене от Момо - ето, признавам си, вчера съм изяла 7 доната от дънкин Донътс, как да му дам на детето  Joy
Да се похваля, днес започнахме да се учим да пием от чаша с човка, че дребен така и не се научи да пие от биберон. като за първи ден съм доволна от резултата. давам му водичка, сокчета още не смея, да не се продриска пак..

# 262
Шамс,  smile3508 smile3509
Аз от радост че Борко вече седи сам, само на полюлея не го качих да го снимам седнал Joy

Браво на Момо и Фафи, че са по-добре!  Hug

Валя,  fingerscrossed EFP април, май ... важно е опитите да продължават!  Hug

Сикрет, това с пюрето трябва да е монтаж  Crazy Тук като гледам как някой си хранят децата  #Crazy пюре не им трябва  Crazy

Вита, аз също четох за сминдух че стимулира лактацията, даже го има на хапчета при нас. Аз докато бременеех си купих, но така и не съм го пила, че нали все преливам.  ooooh!

# 263
Siska в сайта на бон апети има раздел за бебешли рецепти, но май са малко по-изчанчени. Другия вариант който търсих е гууглето, ама все стандартни ми излизат, примерно както е писала  Валя, но с някой други попълнения или липси, аз слагам и броколи някой път, Марти го харесва, но общо взето вариантите не са много. Днес на кухня менюто беше следното: пилешка супа, картофено пюре с жълтък и крем ванилия. Аз до сега не бях правила само картофено пюре а  все си  блъскам вътре спанак, моркови, тиквички и т.н. ама той си го хапна с голям апетит хем е еднокомпонентно. В кремчето настъргах ябълка, че от плодчето не искам да го лишавам.

# 264
  • Бургас
Добро утро  Hug

newsm59 МИШЛЕ да си жива и здрава и винаги да се чувстваш на 20. Ех кога бях аз на 20.......

В чуденка съм и аз как да повиша млякото newsm78, иначе на денонощие ми се събират 5-6 кърмения, би трябвало да са достатъчни за да има по голяма лактация, но май нееее, снощи накърмих чадото и почти заспа, но млекцето свърши и се започна едно мрънкане и знаете ли какво направих, имах 20гр. изцедена кърма(около това количество само успявам да изцедя), че го смесих със малко кисело с преварена вода, сложих и на върха на лъжичка захар Blush за вкус като количество стана 100мл)и предложих на два пъти пийна - 80мл, щом не отказа значи е гладна и малко след това вече уморена заспа в ръцете ми.
И цикъла нещо този месец ме пропуска, май неволите са от него така започвам да си мисля Thinking

# 265
  • София

ЧРД на патерици на Мишлето и Дидипиди!!! Много здраве и любов!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Честито на всички с нови зъбчето!!! Беличики и здрави да са всички!!! Simple Smile

Вале стискам силно палци!!! Grinning
Ваниха дано се наредят нещата!!! Praynig
И аз имам проблеми с моя мъж, от мързеливите е. Той май още не е много наясно, че има дете.  #Crazy Абе мъже Twisted Evil.
Мая76 да не е Simple Smile станала работата. Вие искате ли още деца?
Вита аз нямам как да те посъветвам!! Дано скоро прояде Али!!! Praynig
Шамс стискам палци скоро да се оправи Фафи!!! Hug
За храната - ами аз скърцам много, то май по-скоро се карам и всички знаят да не му дават никаква храна. И като почнат - "Ама той ме гледа, ама незнам си какво, момченце е!!! " и аз  Twisted Evil. Гледал бил. Та по въпроса имам проблем: Криси не иска да дъвче!!! Пюрето трябва да е много пасирано иначе почва да повръща. Не знае горкият как се дъвче.
За апетита - при  нас не липсва, особено сутрин, ще ме набие ако може, само и само да му дам папуто!!!
Сега да ви кажа ние сме на село и обърнах света докато мъж ми ми пусне нета. Че иначе изкукуригах.  Animal Chicken Криси се научи да лази, а като се изправи прави крачки. Че даже толкова бърза и може да подтичва. Смешник голям.  Много е горд със себе си. bowuu Нощем трудно спим, той се върти непрекъснато, сяда и тръгва да лази на някъде. Ужас голям и аз не спя, за да го вардя. Оня ден съм го оставила на спалнята и той спи, уж. По едно време влизам - бутнал нагревателя, целия мокър и нощната лампа върху него. И продължава да напъва да седне върху шкафчето. Изтръпнах, добре че не го е хванал ток. Ей очите ми вече са 8 вместо две. Значи не реве, а става да прави пакости.  #Crazy Скрива ми шапката, още няма 8 месеца, на къде е тръгнал нецнам. Яде пюрета - ама само пилешките обича, иначе зеленчукови не. newsm78 На татито месар ще е. Sick
Сега баща ми го гледа, а аз вместо да спя съм седнала да чета, че имам да наваксвам.  Wink

# 266
  • София
ето тук има доста рецепти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0

иначе аз съм въвела следния ред - ден ориз, ден картоф, като към тях прибавям каквито зеленчуци има в хладилника - морков, тиквичка, батат, червна и зелена чушка, домат, цвекло, пащарнак. Веднъж съм давала грах - после беше много крива и предполагам, че е от грахта, трябва пак да пробвам. Гледам поне веднъж в седмицата да яде цвекло, че е много полезно за хемоглобина.
Правя й супички също като им слагам фиденце, или овесени ядки. Гледам супата и пюрето да не са съвсем еднакви, не слагам картоф/ориз на супата, че не ми изглежда вкусно в комбинация с фиде.
От вчера давам и месо в по-сериозни количества.
Вчерашното меню беше следното -  супата беше от морков и пащарнак + фиде и пилешки бульон. Пюренцето беше картоф+морков+трошички месо. Не меля месото, да се учи да дъвче. На нея й е голям кеф да си го премята из устата.
Ето и един трик за месото, понеже ние вкъщи не ядем чак толкова често месо, най-много веднъж седмично, и не винаги имам да й сготвя, а нали уж трябва през ден месо да яде детето. Та сварих 1 пилешка гърда, надробих я и я разпределих във формички за лед и във фризера. Така като ми трябва месенце само вадя "ледчето" и си има и месо и бульонче.

Нощем трудно спим, той се върти непрекъснато, сяда и тръгва да лази на някъде.

И Ида е същщата. Както си спи, туку се завърти съвсем по корем и почва да се набура да сяда, след което докопва решетките на кошарата и се изправя. И това за секунди, придружено с ужасно мънкане. АКо не се отзова до 30 секунди почва да хленчи. Милото хем му се спи, хем иска да играе. ... Шантава работа! И тя не знае какво иска. Поспива малко повече само ако е в количката, че там е легнала по гръб и вързана с коланите, няма как да седне.  Като спи между нас също е по-спокойна и успяваме да поспиваме малко повечко, т.е. само с 2-3 будения нощем, не с 10  ooooh!

# 267
Мая, с този пропуснал цикъл, да не вземеш да прередиш Валето, а?  Mr. Green А сериозно по темата - около цикъл много намалява кърмата и за съжаление не знам как можеш да я повишиш, освен със слагане на бебето да суче. Като свърши, даваш другата цица и така повтаряш упражнението докато бебата се насуче. При мен много помага взимането на Фафи в спалнята - той си суче, аз пийвам водичка, той играе, някакво мляко се появява и бива изсукано на момента. Абе изобщо скачени съдове за тези дни, друго не помага. След това обаче ще преливаш  Mr. Green По този повод, вчера мъжът ми се бие с Фафи да му даде сироп за кашлица, Фафи надава ревове, все едно го колят, аз го успокоявам. Вземам го да го гушна и гледам после -  Фафи мокър. Брех  newsm78 памперсът ли пропусна? А то цялата ми тениска мокра, като в онези първи дни на слизането на млякото... Направо извираше мляко... Мъжът ми се смее и сега ни нарича Павлов и кучето му  Mr. Green

Диданка, за чашата с човка да ти кажа. Фафи шишета и други такива приспособления не признава. Като му давах чашата с човка (имам 3-4 заради различните човки), само ги дъвче и се полива с вода. И аз си купувах прилежно нова чаша да пробваме дали някоя друга човка няма повече да му хареса. Да, ама като се разболя от оня лошия ентеровирус, да видиш как пропи вода от всички чаши с каквато и да било човка. Сам си искаше, показваше с ръчичка и пийваше без въобще нито да джвака човката, нито да се полива. Мисълта ми е, че пораснаха бебоците, нахитряха, ние си викаме, че не могат още това-онова, ама те могат, но не искат  Mr. Green Ей го Фафи сега пак "забрави" как се пие от чаша  Mr. Green

# 268
  • Бургас
Мая76 да не е Simple Smile станала работата. Вие искате ли още деца?

Мъжа засега държи кранчето не пуска Joy, и двете ни деца са планувани, но пък знае ли човек никога не е късно за едно ли две непланувани Rolling Eyes

# 269
И Влади като го беше погнал стомашно-чревният вирус пиеше вода много вода, а сега - по 20-30 гр. на ден. От биберон тотално отказва, само го дъвче и си чеше венците с него. От шише с човчица по-бива, ама и там игра пада и понякога се намокря целия.
Аз още нямам цикъл, но с това наше кърмене през час май е нормално. Не ми липсва във всеки случай.
Илка, мерси за линка с рецептите, ще го разгледам. Аз редувам - един ден месно, един ден постно пюре за обяд. Само сутришната закуска нещо не можем да я организираме. Той си суче през нощта и сутринта и като се събуди към 8 часа изобщо не е гладен. Към 10 заспива пак и след това направо обядва. Бях пробвала да му давам попара, но изобщо не я хареса и повече не съм му предлагала. Освен различните му видове каша не се сещам друго за закуска. Моята племеничка на 8 месеца ядеше филийка нарязана на хапчици, но Владко не си го представям да вземе да дъвче хляб, след като от миниатюрни парченца в пюрето се дави.
Без малко да изпусна нещо важно - днес ставаме на 9 месеца - това си е 3/4-ти годинка. Черпя ви виртуално за здравето на моя мечок.

Общи условия

Активация на акаунт