НОЕМВРИйското глезанче иска все в ръцете на свойто мамче!

• 11 489
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро!
Мая, няма по-хубаво от неплануваните неща (деца)  Mr. Green
Ако ще ме пререждаш да знаеш, че стискам палци,  Hug Този път не стана след седмица пак ще се пробвам ама имам чувството че татето е станал много добър в броенето  hahaha

Илка, мерси за рецептите, сега ще си напринтирам няколко че иначе ми се изчерпи въображението.

# 271
  • София
Сиска, аз Ида я тренирах да дъвче точно с трохички хляб. Едно ,че й бяха много вкусни и си искаше още ли още, освен това те така или иначе си се разтварят от плюмката й и не се е давила с тях. Иначе с картофче или с тиквичка си се дави, по-трудно й идва.

А за сутрешна закуска може да пробваш овесени ядки с плод. Аз давам това за следобедно-вечерно похапване, защото вечер кърмата вече доста ми понамалява, въпреки че по цяла нощ си цоцка бозайника. Аз и не се натискам много много да я увеличавам, от тук нататък. Чакам с нетърпение да мине август, да се поразхлади и да почна да замествам по-сериозно хранения.  baby_neutral

Айде, стискам палци на бебеправещите. И на нас много ни се иска вече второ, но цикълът ми хич го няма, така че за сега само сухи тренировки правим  Joy

# 272
Момичета благодаря ви за подкрепата Hug! Обичам ви Hug!

Ако ви кажа какво ядеше Али близо седмица, ще се учудите как е живо още това дете. Режима и беше следния:
9-10часа- 2-5*лъжички каша или попара
12-13ч- 2-5*лъжички местно пюре
17-18ч-2-5*лъжички каша
20-21ч-  кърма
12ч-кърма
3ч-кърма
6ч-кърма
*само да отбележа че си отваряше устата само за 1-2лъжички, другите съм и ги мушкала като се разсее ooooh!
През този период не само че не сучеше през деня но и вода не пиеше. Спеше само веднъж дневно и обикновено заспиваше в количката и тогава нямах възможност да я кърмя.
Преди това винаги първо я кърмех и след това предлагах твърда храна и изведнъж спря да суче Shocked. Али никога не е била ящна но винаги си е сучела.Може и покрай притеснението да не се обезводни да ми намаля кърмата.
От 2-3 дни имаме подобрение, приема твърда храна около 50-90гр. , но отказва да суче през деня.Но и на това съм доволна Grinning.От вчера започна да пие и вода, но смених няколко марки шишета и и хареса на Чико с каучуковия биберон.
На мен все още откакто съм родила не ми е идвала менструацията и се надявам от това да нямам кърма, въпреки че започнах да пия калций.
Тази сутрин е трети ден в който се събужда със сух памперс, но вече два дена след като я сложа  на гърнето и пиша. Явно детето се стиска цяла нощ, ама майката като е тъпа и се не сеща  smile3538

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 14:25 от vita

# 273
Здравейте от нас с Митаче!
Дидипипи, Мишле ЧРД да сте живи и здрави, обичани, щастливи!
И Митаче беше болничък, червено гърло с висока температура 38-7, която сваляхме с триста зора до 38. В чудо се видях и да ви кажа най-много ни помогна вода с оцет, колкото и странно да звучи. Панадола за два часа не можа да я свали на единия прием и мен ме беше страх да не направи някоя алергия, първо чорапки с вода с малко оцет икато видях че няма нищо-мазах смело и за 10-15 мин я сваляхме.
Ние си ядем кухнята със страшна сила, всеки ден по един път следобяд каша. Но момъкът е слаб, на 9 мес 7.200кг към 75-76см е някъде.
В събота бях на една среща за кърменето и там имаше докторка от Неонатологията в Майчин дом.  Нашето Митаче не може да стъпва на ходилцата си още, свива крачета като жабка или прикляква. Тя поигра с него и каза ,ч етрябва да го заведем на детски невролог, да не би да има някакъв проблем. И аз като се стреснах, като се притесних....казах на Миро, той ми каза че не съм в ред, на колко ортопеди сме го били водили, на рехабитилатор за гръбначето, нищо му нямало. И ми се накара едно хубаво, майка ми и тя каза, че едни деца по-рано се изправят и пролазват и т.н и че сама се притеснявам излишно.
Вчера го сложихме в проходилка и започна да се движи назад и да пристъпва.Днес пак няколко пъти като го хвана под мишнички стъпна на крачетата и дори се подрусна няколко пъти.Преди малко го пробвах, не иска. Ами няма да го насилвам детето. Но ми е притеснено и се разбрахме до месец, ако няма промяна да отидем в София или Пловдив на специалист.
Моят племеник вече е на 1г и едва сега пролази, още не може да се изправи сам, а с помощ. Знам, че децата са различни...но малко се притеснявам....правим повече гимнастика, масажи.
Сори за дългия пост, но така ми олекна като споделя с вас.

# 274
Вита, абе какво да ти кажа - ще оцелее детето, няма къде да ходи  Hug хубаво е, че поцоква и пие водичка, щом яде кърма, може и да пропусне пюретата (като нас).
Шамс, с чашата с човка главно се поливаме. но аз съм постоянна и давам всеки ден по няколко пъти. първо му показвам как аз пия и после му я подавам - мисля, че днес успя да пийне някакво количество - 3-4 глътки. след това започна да се къпе  hahaha
за сега имаме една чаша с човка от магазин за 1 лев  Embarassed но друго съм се сетила - да го пробвам с шише, от тези със спортната капчка, дето имитира цица  Joy ама все забравям да купя.
Нелчо, дано няма основания за притеснения и да е добре детенцето  Praynig А за оцета - на нас не ни помогна, даже в мокри чаршафи с оцет го увивах, пак не помогнаха..
Бебеправещите - благородно ви завиждам  Wink  и аз много искам, ама искам и да си откърмя чадото и после да ми почине малко тялото, че от кърменето съм станала една торба кокали и няма да имам сили да бременея толкоз скоро. Но на вас ви желая успех и скоро да се похвалите   bouquet В тоя ред на мисли - Шопкинята да ни съ скатава, а да идва на отчет как са и колко са пораснали с бебока  Hug

# 275
най накрая се добрах до компа.Това дете днес ми разказа играта Crossing Armsцял ден newsm45 а аз  smile3514снощи имаше Т 37,5 и сутринта пак 37,5 и го заведох на лекар.Лека настинка и то защото долните зъбки са на път..дано излязат по скоро.Те ще са ни първи зъбки.Ама ако е ттака докато излязат   ooooh! никога досега нее мрънкал така.Цял ден не иска ни в ръце,ни седнал,ни прав,ни в проходилка абе никаде.Нелчо не се притеснявай нищо му няма на детето.Ние си стъпваме доста стабилно на крачетата даже правим крачки,но от 1 седмица преди това нямаше и намерение.А в кошарката още не се изправя,само в количката от легнало положение сяда.И взе да сяда стабилно от 1 седмица така се бях притеснила щях да се побъркам,но вече си седи идеално.Всички деца са различни едни по рано други по късно.Моята приятелка има момченце на 1 година и 5 месеца и чак ония ден проходи,досега неможеше и тя се беше побъркала.Всички болни бързо да оздравяват и дано и при нас мине леко.Доколкото за почивката на палатка дето ви споменах наистина щее по добре да сме само двамата,но както досега съм оставяла за по 1 час само ако го оставя за 4 дни и ще се побъркам от притеснение и от smile3552 и май ще си го взема с нас и ще спим на хотел или бунгало да ми е по спокоино.Иначе много обичам да ходя по язовири newsm41 като бях бременна ходих последно в 9 месец с мъжа ми за риба и майка ми все се притесняваше че ще родя на язовира rotfImbo иначе за дъвченето Васето няма зъби,но се справя много добре дъвче всичко почти.Лека и мека на всички.

# 276
  • Стара Загора
Добра вечер на всички Hug

От доста време не съм писала, но то е защото се чувствам изморена, а и като си помисля колко неща искам да кажа и ме домързява да пиша Embarassed

Да споделя за водата и аз - Стефи както не искаше да близне вода, сега е станала такава жаба Joy, само се налива с вода Simple Smile Дори съм сигурна, че не всеки път и се пие, ама като види шишето и ми го издърпва от ръцете, и то с такава сила, че чак се удря в устичката, добре че се уцелва с биберона Simple Smile Най обича да пие от каучуковия накрайник на НУК, но и от други биберони не отказва. Диде, аз също я пробвах от спортните бутилки на Девин оня ден (и аз все се канех и забравях Simple Smile) - и от там не отказва, но се дави малко. Обаче чака да й излея в устичката малко и си го гълта Simple Smile

От няколко дни й проби първото зъбче, вече не иска да ни хапе пръстите като преди, явно я понаболява венчето. Най-голямото й удоволствие е да пълзи и да се изправя в леглото. Лошото е, че поради тази причина вече е невъзможно да заспи самичка като преди, а и нали й скрих бибата, та сега се приспиваме на ръце и с песен на уста (Мила моя мамо)... Confused Не отнема много време, ама все пак - тежичка е, а и мен адски ме болят китките. До вчера беше горе-долу по-лесно, но какво му стана на това дете, вече като я гушна да я приспивам и почва да се извива и да плаче. А до вчера не протестираше Simple Smile Иначе голяма хитруша е станала, много неща разбира, много номера знае, като една малка маймунка е, а нас прави на маймуни Joy

Пожелавам ви лека нощ и се моля всички болни дечица да оздравяват!!!

# 277
Много ви обичкам всички  Hug Hug Hug,но немога да стигна до форума  Sad
Имаме гости.....цялото племе на мъжая ми и вече съм пред нервна криза  smile3511 smile3515 smile3511 smile3515,Е нема такива мрънкалници ....все едно си говоря на шапката  Twisted Evil Утре ,най-много в други ден ,ще раздам червените картони ,че не се издържа така  #Sniper #Sniper #Sniper tantrum

Иначе сме екстра .Растем и дебелеем дружно  Mr. Green Алекс е като на пружинки ,няма спирка дори и за миг  #Crazy baby_neutral Утре ,т.е. днес съм на БХС ,та да видим там каква ще е хавата ....за сега толкоз .Като изпразня и без това малката ни къщурка  ще пиша повече  Mr. Green

Болничките да оздравяват ...какви са тия болести посред лято я  Naughty

Лека и спокойна на всички и много прегръдки   love001  love001  love001

# 278
  • София
Здравейте всички:) Simple Smile Hug!
Не съм писала от цяла вечност, но все нямам време и доста време бяхме по почивки:)!Добре починах - бяхме на море!
Иначеицко расте и си хапва добре:)Simple Smile. Вече прави около 5-6 крачки сам, но после започва да бърза и пада Grinning! С яденето проблеми нямам - яде си стабилно детето. През нощта се събужда винаги да яде. За водата и Ицко не пиеше преди ама сега си пийва по едно шишенце и едно шишенце чай9от гранулирания на Хип).
Нямам време да изчитам всичко, затова пак ще пиша:)!Целувки на всички малки човечета и техните мами Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

# 279
Здравейте, мами!

Вита, и аз като се замислих си спомних, че голямата ми дъщеря някъде на тази възраст престана да си мокри памперсите нощем. Напълно нормално е. Но пък тя не се будеше нощем да яде. А сега Симона като ми се събуди 3-4-5 пъти да суче, на сутринта памперса й тежи сигурно половин кило.

Нелчо, не се притеснявай! Всички деца по различно  време усвояват разните умения.

Вече втора нощ давам Панадол за зъбките и значително по-спокойно спахме. Много ми е чудно как повечето бебоци  сяпт еднакво в момента - в смисъл въртят се по цяла нощ, чак по корем се обръщат. Сигурно зъбки ги мъчат...  newsm78 Дано по-бързо минава тоя период, че вече имам неотложна нужда от сън.  Crossing Arms Сестра ми ме успокоява, че като отмине този период, ще започне да спи вече по цяла нощ. А дано доживея!  Praynig Praynig Praynig
Симона от няколко дни започна да пълзи. Ужасно ми е интересно, сладко и смешно, тъй като голямата ми дъщеря не пълзеше и не съм наблюдавала пълзящо бебе.

Отивам да се приготвям за разходка.

Лек ден от нас!

# 280
  • София
ние снощи спахме!  newsm44 въпреки бурята. Ида дори не трепна. Само веднъж се събуди, сигурно към 2-3 да е ббило, хапна за 5 мин. и обратно в кошарата без гъг да каже. и естествено после към 6 пак и към 8 окончателно ококори очи. друго си е като поспи човек  Party

между другото забелязвам, че вече като пада и си удря главата не й дреме.. преди веднага почваше да хенчи, сега става и продългава геройски. пораства детето с всеки изминал ден  Heart Eyes

ние излизаме на разходка, че навън е поспряло валежното

# 281
каде го видяхте това лошо време. Пратете малко и насам.Ние ще изпукаме от жега тука даже и не подухва.Не че искам да вали ама поне да захладнее малко.

Днес купихме вече обувки за вървене че Ивкото много му се ходи и доста добре се справя(особено ако има цел която да гони)

Шопи-казаха ли ти вече какво е бебенцето???

а за яденето не ми се говори че..... #Cussing out
вода и ние пием вече и то някой път стига и до две шишета(май е 200мл. на него не пише)
едва намерих шише с калчуков накрайник.Има само на НУК и то цялото е в картинки и няма разграфени мл. ама нищо айде

# 282
При нас имаше земетресение. В 11ч. Супер се уплаших.  Cry
Тъкмо се бяхме приготвили да излизаме. / то добре, че бяхме готови, де/. Първо чух вратите да скърцат, после видях и лампите. И веднага грабнах Симона и бебешката чанта и дим да ни няма. Успокоихме се с шопинг, но стана нетърпимо топло и така или иначе се прибрахме. Дано не се повтаря. Че и доста силно е било - 5 по Рихтер в епицентъра, който се пада някъде до Шабла, май в морето. А при нас е било 4,5.

Поради гореописаното днес ще пропусна да си полегна докато Симона спи.  Sad

# 283
  • София
Привет, сладкишчета мои! Hug
Сърдечно благодаря на всички ви по повод поздравите по случай 20-я ми рожден ден! Hug  bouquet На тези, които се усъмниха в моята преклонна възраст само ще кажа, че съмнението не води до нищо добро Joy hahaha Те си знаят кои са Mr. Green  Hug Flutter

Да живее лошото време! newsm44 Тази сутрин с Алекс се гушкахме и спахме до 9ч40.....това никога не  се е случвало smile3506 newsm44 Сега пак спи, явно времето я кара на сън Thinking

От известно време се каня да споделя с вас ситуацията, в която се намираме с Алекс и ще се радвам, ако имам мами с подобен "опит" и как са излезли от този "кръг". От може би месец и повече време насам Алекс изпада в плач и истерия в момента, в който остане самичка и най-вече щом ме види да се отправям към вратата......Само като ми види гърба и започва да плаче с крокодилски сълзи. Дори баща й да е в стаята- няма значение, тя иска мен! Което напоследък започва леко да ми топи нервичките, защото до "00" не мога да отида спокойно... Не мога никаква работа да свърша, чакам я да заспи, за да пусна пералня, да измия, да почистя....Как ще я разрешим тази ситуация- не знам ooooh! Tired

Също така категорично отказва да яде готови пюрета. Последните няколко пъти, в които нямах време аз да й сготвя и прибегнах до купешките пюрета, се оказаха пълен провал. Резултата- пасиран набързо банан, за да не легне гладна, купчина изцапани дрехи за пране, и мои, и нейни......в момента, в който усети "вкуса" (меко казано вкус, защото те са толкова безвкусни) и моментално изплюва всичко..... Снощи съм й готвила до 23ч30 вечерта, за да може днес да излезем сутринта на разходка, ама пък пусти късмет с времето днес ooooh! #Cussing out

Миналата седмица като бяхме на консултация и с педка изпаднахме в лек спор, защото едва ли не ми се накара, че съм й давала кисело мляко #2gunfire Според нея кисело и прясно мляко трябвало да й давам след годинка и половина, а дотогава детето трябвало да яде само "консерви", както се изрази тя, демек пюрета. Абе я У лЕво! smile3513 Да си гледа работата! Аз сама преценявам кое е добре за детето ми и  кое не, както и то си има вкусови предпочитания! tooth Като й казвам, че като е с нас, когато се храним и че "изяжда" храната ни с поглед, отговорът беше- "даваш й една бисквита да гризе и е готова" #2gunfire А да й дам аз бисквита да гризе, когато е на маса, отрупана с какво ли не пък да я видя аз нея тогава Thinking Crossing Arms Еййййй, много се изучиха и много знаят, беееееее #Cussing out Stop

Та това в общи линии около нас!
Валенце, стискам палци за  EFP preggo fingerscrossed
Шопкинята нЕма к'во да я питате за пола на беб- то е ясно, че ще е момиче! stork-girl Звездите ми го говорят! smile3534 smile3540 newsm35

Айде много ви поздрави и много цАлуФки от нас! babydust7  remybussi  superuu

# 284
Мишле и наш Фафи не яде консервите  Mr. Green По никакъв начин не мож го накара и една лъжичка да хапне... Затова пък моите кулинарни шедьоври ги хапва с апетит (доколкото за шантавото ми кърмаче тази дума може да се употреби), както и в яслата яде доста... Обаче новото 20 е, че иска парченца - всичко на парченца. ПЮрето, ако е едросмляно, пак бива, каши вече не ще, а му бяха много лЮбими. Но яде зрънца (прекарани през пасатор, но все пак с размери на булгур), а днес даже и пЮрето не уважи, но хапна с кеф парченца варен морков... Расте, расте детето...

За оставането сам - в яслата няма проблем, харесва хората и играе с тях. Редовно остава сам с баща си, така че и този проблем се реши (в началото не искаше, ама неволята учи - мама на работа и няма как да се върне по поръчка). Но сам в стаята хич не иска да седи - сега го слагаме в кошарката с играчките му, той се забавлява и щом ревне, някой идва и го спасява. Постепенно почва да се отпуска и прекарва повечко време сам. Но Фафи не е дете, дето ще го оставиш да пореве пък ще му мине, така че всякакъв рев гледаме да избягваме, а то детето постепенно си се научава  Hug

Общи условия

Активация на акаунт