Сладки изкушения от Италия

• 25 514
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Astrea, благодаря за рецептата за протифероли  bouquet
Любим десерт са ми, така че задължително ще се пробвам да ги направя

# 16
ДАИТЕ МИ ПРЕВЕДЕНА РЕЦЕПТА НА ДЗУПА ИНГЛЕЗЕ,МОЛЯ

Е като никой от италЯнците не се включи, да се включа аз, понеже това си е един популярен английски десерт (наречен "Дреболия" защото е много лесен за правене) Laughing

Т.н. "Английска супа" се състои различни съставки, подредени на пластове:
Най-отдолу е обикновен кейк (или бисквити савоярди), който се сиропира с ликьор.
Отгоре се слага гъст ванилов крем (от нишесте, или домашно приготвен с мляко, яйца и брашно). При варенето на крема може да се добавя и кора лимон, която се маха накрая, след като придаде лимонов привкус.
Може да се сложи и слой от шоколадов крем, с който ще се получат интересни шарки - десертът се прави в прозрачен съд, така че да се личат слоевете. Шоколадовия крем се прави като предишния, но вместо лимон се добавя какао. Обикновено кексовите парчета под шоколадовия крем се сиропират не с ликьор, а с вермут.
Най-отгоре се слага бита сметана и трошени (или на люспи) бадеми.
В английският вариянт на този десерт се добавят и пресни плодове, обикновено ягоди.

# 17
Да се запиша  и аз тук ,че съм фенка на всичко сладко

# 18
  • Countryside
КАНТОЧИНИ 100 гр кафява захар.,150 гр. брашно., 100 гр.цели ,обелени и леко изсушени в микровълн.,2 яйца., 100 гр черен шоколад с портокал.  
всичко се смесва и се прави на дебел салам/4-5/см. леко се спресква от единият край. слагам в хладилника увито във фолио.пека го върху хартия за печене 30 мин. на 180 гр./без фолиото естест/ вадя от фурната и като се охлади го режа на канточини, обръщам ги легнат и ги слагам да се изсушат във ф-ната,която веднага след изваждането на ролото съм намалила веднага на 140 гр. така суша до готовност.
100гр. цели, обелени...какво, бадеми предполагам? Много обичам кантучини, ще пробвам тази рецетичка, обаче да питам: Колко време стои в хладилника? Шоколадът на водна баня или начупен? На какво печеш, с вентилатор или без? Извинявам се за въпросите, ама искам да ги направя, а не ми стана много ясно...

# 19
благодаря за страхотните рецепти Hug

# 20
  • Cофия
Профитеролите ще бъдат направени съвсем скоро.....мммммм  Heart Eyes

# 21
  • Cофия
Да ви се похваля - направих днес профитеролите.....станаха страхотни Heart Eyes мнооого вкусни!

# 22
  • София
Здравейте!

В Италия ядох един десерт, чието име не разбрах.  Sad  Дано тук има някой запознат да ми помогне с разпознаването му, пък после ще търся рецепта из нета.

Значи десерта представлява мъничко плоско кексче, много какаово, почти черно, поднася се топло и отвътре е пълно с течен шоколад, за които останах с впечатление, че просто сместа от която е направено отвън се е изпекла, а отвътре е останала течна.

# 23
Това ли е?
http://bitten.blogs.nytimes.com/tag/cake/

третото излиза

има и рецепта под снимката.
Във форума имаше такава тема, имаше рецепта и хора, които го правиха.
Oще доста снимки и рецепти
http://images.google.bg/images?gbv=2&hl=bg&sa=1&q=ch … &aq=f&oq=

Темата във форума
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=266731.0

Видеоклип, как се приготвя
http://www.youtube.com/watch?v=_7CNURgIfYw

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 15:59 от pina

# 24
  • София
Pina, това е     love001 newsm44 , но останах с впечатление, че е типично италианско, защото бяхме на някаква официална вечеря, където всичко друго беше от националната им кухня.

Ще се разтърся из форума, че щях да налетя на монитора, като видях снимката  Mr. Green   HugЗлатна си

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 16:03 от nelsun

# 25
Аз горе редактирах и дадох линк към темата!  Peace от форума. Даже и аз съм писала там...  Simple Smile  И на мене ми се пробва...  Thinking

# 26
# 27
Аз ядох такъв десерт, оня ден, в Радо. Хубаво е, ама не съм чак толкова впечатлена, като че ли...  Thinking

# 28
о пина,вярно ,че е въпрос на вкус, но опитай да си го приготвиш ти ,но с много качествени продукти. шоколад,масло и тн. и ще видиш/ако си шоколадохолик/,че е  ФАНТАСТИЧНО. Аз също ядох в ресторант, няма да спомена името му,но беше меко казано отвратително. имам чувството,че беше с маргарин ,а за шоколада да не говорим.

# 29
Да, мисля да го прбвам!  Peace Няма да е скоро, но имам намерение да се пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт