АВГУСТ наближава, юлско августинче на годинка става

• 15 810
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,влизам за малко да ви почерпя -по-късно ще разказвам  Peace

Благодаря на всички за пожеланията   bouquet

# 241
Здравейте, момичета!

Малчева, при нас стои същият проблем. Заради това Марти е вече на 5 год. и аз все още го храня. Като го оставя сам изяжда 3 залъка за половин час и казва "Наядох се". Храните, които яде са боб, пиле с картофи, пица, филии с шпек или пастет и скумрия на скара. Това е...На едно ядене мнооооого рядко успява да изяде цяла филия хляб, след половин филийка вече започва да дъвче насила и на всеки залък ме пита "Достатъчно ли е". Витамини му давах 2 пъти. Есента - Киди фарматон - от тях ядеше много, по 5 пъти на ден, по 2 филии хляб, изобщо не можех да го позная. Но като ги изпи и пак същото. Миналия месец му давах Апетон - не съм доволна, даже си мисля че ядеше още по-малко докато ги пиеше. Наесен съм решила да пробвам с Мултисаностол (защото от Киди фарматона му се гадеше като го види и едвам гълташе една лъжичка).
Така...наоплаках ви се и аз, но решение на проблема засега нямаме.

Честит Рожден Ден на днешните рожденици! Желая им много здраве и щастливо детство!

# 242
Честит рожден ден на Божидар и Кристина! Да растат здрави и винаги усмихнати дечица и много да радват близките си!
Честито и на всички други слънчица, чиито рожденни дни съм пропуснала!

Малко снимки от морето:

После пак ще се включа като съм по-свободна.

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 18:08 от Ellle

# 243
Запис, раздвижи се темата  Hug

Аз от тези багатерии нямам време да се включа, но се радвам да видя Мелфин, Кинли, Мама Галка23, Синдарела, къде се губите   bouquet Преслав има страхотен изразителен поглед, като на майка си!  Heart Eyes

Боби колко е доволен от ваканцията, дано вече избие поредното зъбче и се наспите Peace А Ивчо определено е в стихията си на морето  Flutter

Честито на всички новохристиянчета, да са живи и здрави душичките  Heart Eyes

Радвам се за празника на Стефи   ura

Честит празника на Божидар и  Кристина - дано да растът много обичани и щастливи деца   bouquet

Андонова, дано на Дани пъпчето се оправи без докторски намеси  Praynig И на София и е изпъкнало, но сестра ми въобще не се притеснява за разлика от мен  Shocked

Аз днес изпратих един колет с дрешки и играчки за снахата, едвам го влачех барабар с Ади и количката, добре че едно момиче ми помогна в пощата да напиша товарителницата или както там се води, че туй дете мирно не застана  Crossing Arms
Вече започна да спи по 1 път на ден и почти нищо не мога да свърша а и много шава, всичко пипа и завира в устата днес си изкарах акъла, задави се с нещо и като взе да преглъща трудно - лошо ми стана, побелях без време, опитах се да го накарам да повърне - неуспях  Tired Онзи ден го изгорих с една тава, а бе детето ми е като след война, ужасна съм направо  Confused

ЛЕКА НОЩ ОТ МЕН  Heart Eyes

# 244
  • Русе
Здравейте, момичета. Ще се опитам да ви пусна една снимка на малката ми принцеска. Вчера стана на 1 годинка. Дано да успея.

# 245
Здравейте!

Честито на всички дечица навършили първата си годинка!

Има ли много проходили дечица вече? Нашето детенце днес проходи (на 17 август е родено), та ми стана интересно каква е статистиката.

# 246
Здравейте отново. Както обещах, включвам се за подробен отчет.
На Китен си изкарахме страхотно, не ми се искаше да свършва, но няма как трябваше да се върнем към сивото ежедневие  Rolling Eyes. Ивайло първите дни се страхуваше от морето, пясъка, всичко. Гледаше много уплашено горкото, но накрая не можех да го извадя от морето Simple Smile. Имахме малки проблеми със заспиването през деня и вечер спеше много неспокойно, но мисля, че е нормално, все пак нова обстановка и т.н.
Ивайло продължава да отказва всякаква храна. От няколко дена е изцяло на кърма, хвърля всяка лъжица, дръзнала да се доближи до устата му, а ако успея да вкарам нещо вътре, то веднага бива изплюто. Иска да дъвче твърди неща като цели краставици, ябълки, корички хляб, но не ги гълта. Само гризе и плюе и аз върввя след него с прахосмукачката с надеждата, че поне малко сокче влиза в корем му. В тази връзка Малчева, разбирам те напълно. И майка си разбирам, защото съм била много злоядо дете и продължавам да съм такава  Embarassed. Те са си го казали хората - всичко се връща  Rolling Eyes. Та в резултат на това не ядене хемоглобина на Ивайло е 110 и сега трябва да му давам Малтофер на капки  Confused.
Ивайло от месец прави опити да върви и успява да направи няколко самостоятелни крачки. Днес обаче се осмели да се пусне и започна да си обикаля сам из стаите, изуми ни всички  Shocked.
Аз пък освен, че работя от къщи към старата си служба, сега приех и нова работа. Нямам твърдо работно време, ще ходя когато ми е удобно и когато има какво да се осчетоводява. Май малко се надцених, но ще видим как ще се справям  Thinking.
За биберона - на този етап едва ли имам проблеми с махането. Давам му го само като заспива и той обикновено го хвърля и си търси цицата. В този ред на мисли, явно ще трябва да се боря с по-силно пристрастяване - това към горкия ми бюст и борбата няма да е никак лека, защото пристрастяването се засилва с всеки изминал ден. От няколко дена иска докато суче от едната да държи другата и да я вижда  Shocked. Това ако не е гавра...
Андонова , стискам палци да се разминете с операцията  Hug.
Бизу, да е жива и здрава малката снахичка  Heart Eyes.
Много се радвам на всички слънчица, които видях.Нашите Августинчета са най-хубави, спор няма  Hug.
Лека вечер!

П.П. Колди, как вчера бе, защо ви няма в заглавната страница. Леле, да не би да съм ви изтрила Shocked. ?
Пиаф, има много проходили Августинчета. Но въпроса ти е добра идея за анкета в новата тема Peace.

П.П. 2 Колди, не съм аз душко. Сега гледах старите теми преди да изтрия тези, които не пишат, но и там ви няма. Сигурна съм, че Попи ще ви добави. Да ви е жива и здрава принцесата и мноооого радост да ви носи Hug.

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 00:36 от Ellle

# 247
  • Русе
Ел, споко, нас никога не ни е имало на първа страница. Аз и без това пиша от дъжд на вятър, но чета всеки (!) ден какво пишете.
Иначе за протокола - Ема проходи на 10 м. и 11 дни. Има 1 мм зъб в устата си. Обаче вече почти не пасирам, само мачкам старателно с вилицата. Яде тестени изделя с най-голям ищах - баница, хляб, кифлички. Как ги яде - не знам - аз пъхам в устата и то изчезва. Как дъвче не мога да си представя. С яденето имаме гигантски проблем иначе - не ми се говори просто. Заспива само на ръце. Не говори въобще. Но си личи, че ще бъде сръчна и спортна личност.
В къщи се шегуваме, че каката учи в Математическа гимназия, а малкото ще учи спортното училище. Иначе е малка усмихната чаровничка.

# 248
Благодаря за съветите, момичета! От Саностола е изпила поне 10 шишета - ефект върху апетита нямаше. Апетона също не и повлия. Сега се ровя и събирам мнения за нещо по-различно. А Цитросепта мисля да започна да и го давам към септември,октомври за подсилване на имунитета. 3 години подред и давах Бронховаксом, от който също съм много доволна, но по време на тримесечния прием не спира да боледува - бронхит след бронхит прави. След като свърши приема 9 месеца е пушка, обаче за тези 3 месеца ми разказва играта. И според педиатърката вече била голяма и имунитета и би трябвало да е по-устойчив към болести, та минаваме на Цитросепт. Най-вероятно и Марти ще е ученик на есен, та незнам него какво ще го правя??? Ваксини ли, що ли??? Ще го измисля и него....

Днес съм много щастлива  Flutter С Цвети се обзаведохме с нови сандали и чехли. Чаках цяло лято да ги намалят, че иначе нямаше как да ги купя. И днес най-накрая успях!!! То вече колко ли остана от това лято, но следващото определено ще им се порадваме повече  Wink

Крис, радвам се че добре сте си изкарали на морето! Дано и ние да улучим време  Praynig
Колди, малката госпожица е прекрасна! Честит рожден ден! Да расте здраво и умно хлапе!

Друго, друго... не се сещам. Къде се изгуби Интрига? Доста време я няма.

# 249
Ел, споко, нас никога не ни е имало на първа страница. Аз и без това пиша от дъжд на вятър, но чета всеки (!) ден какво пишете.
А, не така  Naughty. Може да пишеш от дъжд на вятър, но все пак пишеш. В заглавната има имена, които не са се вясвали от месеци. Трябваше да се обадиш по-рано за пропуска и веднага щеше да се оправи! Браво на Ема за хапването. Благородно ти завиждам, ако си прочела горния ми пост ще разбереш защо  Rolling Eyes.
Малчева, много слънце ви желая Hug.

# 250
Добро утро! Днес ние сме рожденници!  На бързо почерпка от най-щастливата мама! По-късно - снимки.
Да ми е живо и здраво момичето!

# 251
Добро утро, момичета!
Честит рожден ден на Виктория, Сияна и Калоян! На всички бебоци, които не съм поздравила досега, и на майките им пожелавам цяла година всяка сутрин да се събуждат с усмивка! [Но днес да не бързат особено да стават Simple Smile ]

Емо проходи няколко дни след рождения си ден. Досега все за ръка се водехме. И една вечер сядам аз на една пицария да се видя с приятелка, а по едно време бебето ми изчезнало. Като се обърнах, той крачи към един тригодишен мъжага, който тика колички по пода на пицарията  Grinning И сега няма спиране, но аз се радвам. Кой каквото ще да казва, по-трудно не вярвам да е. Аз и преди това не можех да си опазя шкафовете и да откъсна очи от него, сега поне няма да се прегъвам надве (с всичките си 158 см) всеки път, когато реши да се поразходи  Flutter

Малко снимки и от нашия пикник и празника с баби и дядовци:

# 252
Момичета, да ви почерпя за първия рожден ден на моята бузанка! Grinning

Честит рожден ден и на всички останали рожденници! Нека растат здрави и щастливи и с много късмет и да носят много радост в сърцата на мама и тати!

# 253
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕННИЦИ!!! newsm38  ura

Миленачко и Стелиана,страхотна почерпка.Да са ви живи и здрави момите и много да ви радват!Весел празник от мен  bouquet

Барабар,честити ходещи крачета Grinning
Емо е голям сладур,а тортата изглежда много апетитна.Хубав пикник сте си спретнали Peace

Бранимира,и твоята не е лесна с това неядене Thinking

Елле,много хубави снимки.Личи си колко му е забавно на Ивайло.
За яденето- май при вас е по-тежко положението.Боби хапва, макар и да е малко,но приема все някаква твърда храна.А, това за сученето и гледането на другата гърда ме разби Simple SmileНа теб едва ли ти е до смях обаче.Дано е просто период, макар че щом и ти си злояда.... Thinking

Колди,страхотна е малката принцеска Heart Eyes

Пиаф,Боби на 19 август ще прави годинка, но няма изгледи за скорошно прохождане.Много е страхлив милия Rolling Eyes

Бизу,всички имаме такива лоши периоди.Пожелавам ти вече да споделяш само хубави и приятни неща Hug

Май прекалих с писането Rolling EyesХубав ден ви желая Heart Eyes

# 254
Pinki_81 , то си знае детенцето, като не е сигурно не се пуска да ходи само. Аз попитах и от любопитство и защото ми се струва, че болшинството след една годинка прохождат. По книга го дават от 8 до 18 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт