АВГУСТ наближава, юлско августинче на годинка става

• 15 792
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
Набързо само да честитя рожденните дни на навършилите вече годинка Heart Eyes Целувки от нас, да са здрави и послушни!!!!!!!!!!!

# 256
  • Бургас/Пз
И аз се чудя какво става с Интрига много време не се е включвала!!! Дано и тя и Марти да са добре!!!

Калоян също няма никави признаци за прохождане!!! Той дори скоро се научи да се изправя, но затова пък вече се пуска и се задържа няколко секунди прав!!! А ако знаете Ицето на Попи как върви, направо тича, даже и стъпала качва, голям сладур е, на едно място не се спира!!!
Ето и малко снимки - от плажа и от рожденните дни на които ходим почти през два три дни!!! Много са хубави августинчетата да знаете!!!
Водният ни паяк Рожденния ден на Ицето на Попи На друго Бургаско августинче С най-добрата приятелка на Калата

тук има още http://picasaweb.google.bg/antoaneta1977/200902?authkey=Gv1sRgCKf43bbahoLTrAE#

Честит Първи Рожден ден и на днешните рожденници, всички да пораснат мноооооого големи деца!!

Колди, Ема е страхотна, една много важна малка госпоИца!!! Да ви е жива и здрава и все такава чаровница да расте!!!

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 16:50 от ani_d

# 257
Честит рожден ден на Сияна, Йоана, Виктория и Калоян! Да са здравички и много да радват мама и тате!

# 258
Честит първи рожден ден на Сияна,Йоана, Виктория и Калоян,да са живи и здрави и много послушни!

# 259
Благодаря за поздравите и хубавите пожелания! Много целувки и от нас за вече порастналите  малки слънчица!!!И снимка от рожденния ден!

# 260
  • Germany
здравейте и от мен момичета!
ЧЕСТИТИ РОЖДЕНИ ДНИ НА ВСИЧКИ МАЛЧУГАНИ, КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА!!! МИЛИ ДЕЧИЦА, ПОЖЕЛАВАМ ВИ НАЙ-ЩАСТЛИВОТО И БЕЗМЕТЕЖНО ДЕТСТВО, СТАНЕТЕ ДОБРИ ХОРА!!!
И аз отдавна не съм се включвала, но около нас няма нещо ново, с което да се похвалим, но за сметка на това мога да се оплача, че от четири дни Калина е със ужасно разстройство, като вчера и днес беше върха - сменила съм над 15-20 памперса вчера, а днес просто не знам  #Crazy. Нищо не хапва, полягва върху мен и плаче жално, след това и идва настроение и си играе, бебешка му работа. Педиатърката каза да не идваме на преглед, защото било вирусно  #Cussing out, било пълно с деца със същите оплаквания и каза диета и твърда храна. Е как да дам твърда храна, като тя освен две солети на ден не яде нищо твърдо? Днес цял ден носи една коричка хляб в ръката си, отчупва по една троха, след това я вади от езика си и я разглежда, все едно, че ще я рисува. Давам хидрасек и уж е на диета, но засега ефект - никакъв. Направо завиждам на майките, които дават филийки на децата си, дайте съвет как да го науча и моето дете да яде такива неща. А свекърва ми днес донесе дъвчащ бонбон на детето, защото малките деца трябвало да ядат бонбони, то затова и било болно, защото не ядело бонбони  #2gunfire. В този ред на мисли да споделя и аз за злоядите деца. Аз съм била уникален случай, оставяли са ме с дни да не ям, дано да си поискам сама, но къде този късмет за майка ми. Моя леля, видна педиатърка е казвала, че второ такова и да се роди няма да се отгледа  Embarassed, в 7-ми клас тежах 35 кг., и още си спомням как стоях по цели нощи на масата и ронех крокодилски сълзи. Та, това до пубертета и до момента, когато майка ми просто вдигна ръце и се отказа да се бори. За една година такъв апетит ми се отвори, порастнах с 20 см. и 20 кг. Rolling Eyes. Моят съвет към Малчева и всички, със злояди деца е да не ги насилвате, ще дойде време и сами ще проядат. Обаче, въпреки "суперсъвета ми", ми е много трудно, като 4 ден Калина нищо не яде, само я обикалям с лъжицата, но нищо не иска.
Гледам в темата тук -там се промъкват негативни постове, то и на мен ми е много тежко, та да попитам как се справяте с депресията и с неприятностите в комбинация с бебе и еднакво ежедневие? Аз уж всеки ден се опитвам да се усмихвам и да гледам позитивно на живота, ходиме насам натам, но според мен е само временно, в мен се трупа едно чувство на неудоволетвореност и тъга, което се засилва всеки ден. С мъжа ми сме се отчуждили доста - той с неговите проблеми, аз с моите, не ви черпя вече баница  Wink, изобщо нищо не става от мен. А как ми се общува с усмихнати и безгрижни хора, пълни с енергия и добро настроение. Обаче нещо не срещам такива напоследък, защо ли  Rolling Eyes. Ох, нещо много тъп ми се получи поста, извинявам се, но с болно дете ти идват всякакви простотии в главата.

# 261
Ковачева ,незнам до колко мога да съм ти полезна...Ани и Миши бяха така в началото на седмицата.Ани  повръщаше цяла нощ .Аз без да чакам разстройството да дойде ,защото имам опит с този вид вирус ,директно започнах прахчета Ентерол,преди това бях овладяла повръщането разбира се .Разстройство все пак имаше .но в много малки размери.Един ден давах само Ентерол и кърма.НА следващия пак се наака и дадох  Хидрасек с малко Лопедиум - отворих капсулката и много малко сложих към Хидрасек.Мисля ,че го повторих още веднъж за деня и стопирах разстройството и на двете деца.ПО принцип Лопедиума е противопоказен ,но аз реших ,че от малко количество няма да навреди толкова ,колкото едно обезвдоняване.Аничка я държах само на кърма ,а Миши пиеше компот от дренки.Захраних ги постепенно с Лечебна Хумана.

# 262
  • Бургас/Пз
Ковачева, много съжалявам за малката Калина!  Sad Калоян беше с повръщане, но го заведох при хомеопата ни и до разтройство не се стигна. И той два дни почти нищо не хапна!! Едната вечер изяде една обикновена бисквита и после я повърна, същото беше и с Лечебната Хумана!! Казаха ми че с повръщането или с разтройството, организма реагира на гадния вирус и по този начин се чисти по-добре. Предлагай повече водичка и ако иска банан, солети, обикновени бисквити, друго няма смисъл. Дано бързо да се оправи малката душичка. Също така мога да ти препоръчам продуктите на Форевърливинг, имат специални добавки за злояди деца и стават и за бебета. Ако искаш на лични ще ти пусна повече информация.

А иначе за депресивните състояния и за отчуждаването не го мисли много, гледай тази малка красота която имаш в живота си и всички негативни мисли ще изчезнат!! А пък за баницата не се притеснявай, ние и без това сме на диета!!!  Grinning Че ти както ги беше метнала, ама май само ти ни черпеше!!!  Wink Пак ще дойдат тези времена! Нали знаеш палачинката има две страни - не може винаги да е от нагорещената, че ще изгори, въпросът е да намериш точният момент в който да я обърнеш!!!

Татянка, съжалявам и за твойте двете кукли!!! Ама и тези вируси ужасни са просто!!! Май обаче големи ги карат още по-тежко!!  Cry

# 263
Здравейте, мили мамита!
Включвам се след доста голяма пауза.
Първо - благодаря на всички ви за вниманието  и прекрасните пожелания послучай рождения ден на Габи!!! Много сте мили и внимателни!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Много са ви пораснали прекрасните дечица, прекрасни са!!! Снимките са невероятни и от тх струи невероятно щастие!!!
Не съм ви изчела, просто разгледах снимките и диагонално видях какви основни теми са засегнати, да се включа и аз. Надявам си да ми простите, но постът ще ми е малко дълъг, защото не съм се включвала отдавна и до като се похваля:))

Ние бяхме на море - изкарахме си незабравимо. Бяхме на Приморско и ходихме на прекрасен плаж северно от Приморско. габи беше много щастлива на морето. Ходихме сутрин на плаж и влизахме по 3-4 пъти в морето, потапяхме се, Габи плуваше под водата, прилагахме всички упражнения от плуванетпо и Габито беше много щастлива. Случваше се да скандализираме хората,ч е така смело влзиаме и се потапяме във водата:) Имаше дни със вълни и Габи много им се радваше - потапяхме се срещу тях:)
Хареса й много пясъка, лазешепо голо дупенце по него, хапваше си го и беше мноого впечатлена:)). Изживяхме много нови преживявания заедно - возихме се на корабче в морето, по реката, качих се на делтапланер, исках с Габи, но бях забравила слинга и нямаше как да я обезопася.
По време на цялото море почти не сме слагали памперс, защото много се запотяваше, а и ми се искаше да й подиша дупенцето. Изпишквах я на пясъка без проблем. На гърне не съм я слагала още (понеже видях, че сте повдигнали темата), изпишквам я в тоалетната или навън, когато се сетя, тя винаги пишка като я подканя. Нямам цел да я приуча на гърне.
Отностно зъбчетата: Първото й зъбче порасна на морето, на 11 месеца и половина Събуди се на сутринта и имаше зъбче:). Второ й се показа седмица по-късно, когато бяхме на вилата на планина, пак по същия начин - събуди се с ново зъбче:) newsm47  Така че Габи си има две зъбчетаSimple Smile
Отностно храната: На морето започна да опитва обща храна от нашата и постепенно отказа купешките пюрета. В момента взимаме,  до като ни дойде реда в държавната кухня, кухня на Овко. Много съм доволна, на Габи много й харесва, на мен също ми допада, взимам й диетично меню защото още не съмз апочнала да й давам прясно мляко, а обикновенно десертите са млечни. Но като цяло Габито много обича да си хапва от нашето ядене, каквото й да е то.
Отностно ходенето: Ходи самичка, като се държи за пръста ми, може да стои изправена и да пази равновесие и прави сама по няколко крачици, сама бута уолкъра.
Много се забавлява да бута всякакви видове колички, и прави през това време БРРР...много е енергична и любопитна, жадна за света:) - страшно много говори, вече използва доста думички, имаше скок на растеж, което е типично за всички деца, по време на почивката ни на вилата. Казва "мама", "тата", "баба", "деди", "бате", "Еди", "бау", "дай", "айде" и други производни. Казва ка прави кучето, котето, рибката, патето, пилето - и двете правят "ПАПА"Simple Smile, показва къде е Бог като сочи небето:) Рагзлежда книжки и сочи обектите и ги наименова:)
Много се закача с хората, на морето викаше на туристите, като не я поглеждаха ги дърпаше за блузите - голям смях падаше Laughing . Обича много да се закача, но не обича да я гушкат, трябва й време до като свикне с някого, да го опознае и да му има доверие, тогава няма проблеми:)
Отностно кърменето:Към края на 10тия месец кърмата ми чувствително започна да намалява. Слагането по-често на гърда не помогна. Започна да спира малко п малко до като в един момент останаха капчици.
Отностно биберона:Давам на Габи биберон само при заспиване, но ако е много изморена няма проблем да заспи и без биберон.
Отностно дъвченето:Габи дъвче усилено, започна да дъвче още преди да й се появят двете зъбчета. Давам й рставичка, картофчета, всичко, което не е прекалено твърдо.

А рожденият ден беше страхотен, много се забавлявахме, пяхме, танцувахме, ще кача снимки и от там:) Беше истинско бебешко парти, толкова бебешко,че даже възрастните се забавляваха Grinning Heart Eyes
Мисля да приключвам с разказите, ще пиша по-късно отново като се сетя за още:) Ето сега снимки:

Ето и от рождения ден:

Тук са и Ния и Ясминка.

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 00:40 от Анастасия_Morskafeia

# 264
  • София
Добро утро!!!

Честит първи рожден ден на Светлин Heart Eyes,Янислав и Александър!!!Да са здравички и много послушни!!!

# 265
Здравейте, момичета!

Ето че и нашият ред дойде. Скромна почерпка за здравето на милото ми момченце:

Пинки, благодаря!

Честит Рожден Ден и на Янислав и Александър!

# 266
Здравейте и от нас!  Hug
Честит Рожден Ден на малкия Светли и другите дечица от вчера и днес, които съм пропуснала!!! Много да сте здрави мили деца и щастливо детство!!!  newsm59 nbirthday newsm67 Gift  party023 Ще ми простите за отсъствието вчера, но цял ден треска ни тресеше и приготовления за партито по случай рождения ден на снахата. Все пак свекървата и зетя трябваше да са на ниво  Mr. Green Ани, мила изкарахме си страхотно, беше страхотно градинско парти. От зор зетя заспа в колата, но съществената част не я пропуснахме.  Mr. Green Чакам с нетърпение и снимковия материал, много се радвам, че наживо вече се запознах с Татянка (беше с невероятната Магарийка и Ани) и Анастасия (Морска фея) с Габи. Изобщо с две думи купона се вихри на ниво   bouquet Аз чакам вече с нетърпение 16-ти когато малко със закъснение ще отпразнуваме и нашата годинка барабар с кръщенето и стискам палци да сме здрави дотогава. Имам и да се оплаквам. Онзи ден на Денис му забелиха бубчето, ама цялото. Сега му е доста подута, а като я отворя отвътре е жива рана. Много ми се намъчи момченцето, като пишка и плаче и се свива като червейче горкия - много е жален  Cry Сега правиме промивки с калиев перманганат, после компреси с риванол и така, дано скоро се оправи милия, че е много жален. Сега трябва много да внимавам, да не се залепи пак  Rolling Eyes Оффф, и аз май днес прекалих. Ставам, че ми изгоря яденето. Желая ви лек и усмихнат ден, а аз следобяд съм в Южния парк, който иска да се обажда  Mr. Green   bouquet

# 267
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА СВЕТЛИН, АЛЕКСАНДЪР И ЯНИСЛАВ!!!НЕКА БЪДАТ БЛАГОСЛОВЕНИ, ДА ИМАТ ПРЕКРАСНО ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО И ДА ИЗРАСТНАТ ВЪВ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ХАРМОНИЧНАТА СЕМЕЙНА СРЕДА!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

Нека и аз отбележа, че рождения ден на Ния беше великолепен, мама и тати много се бяха постарали, Ния да има незабравими мигове. Радвам се,ч е се запознах с Татянка и нейните две прекрасни момиченца - Ани и Маргарита, с МамаДона и нейните прекрасни кавалери Кристиан и Денис!!! Радвам се,че се видях и с Ася и нейната чаровница Вики!!! Беше чудесен празник!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 268
Честит рожден ден на порасналите дечица Simple Smile Да са живи и здрави и много послушни.
Благодаря Ви момичета!!! И аз съм много щастлива, че споделихте нашия празник.
Ния получи страхотни подаръци, а от Дона получи голяма кола, която беше обект на желание и предизвика  бебешки бой Simple Smile Имаше емоции всякакви на партито. Благодаря ви още веднъж, че дойдохте Simple Smile

Има и още ето тук: http://picasaweb.google.bg/htmlski/Niya6#

# 269
Ани-с голямо удоволствие разгледах снимките от рождения ден на Ния, разкошни са, хубав празник е бил, браво на вас!!!
Ковачева-дано по-бързо отмине гадния вирус PraynigИ Мари си мина по реда с него, голяма гадост е, добре, че отшумя за 2 дни при нея  Confused
Дони-намери ли си тоалет за партито на Дени??? Wink
Аз съм щастлива: мъжа ми вчера посрещна от летището и доведе брат ми-ней-сетне го видях след толкова години!!! Толкова е странно: замина момче, а сега се върна възмъжал;висок е 1,93 #Crazy, загубвам се в него; Али и тя е една превъзбудена и пърха около него и му се радва; той я остави малко бебе, а сега заварва почти 10 годишно дете...Имаме много да наваксваме...
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА ДНЕШНИТЕ НИ РОЖДЕНИЦИ!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт