АВГУСТ наближава, юлско августинче на годинка става

• 15 819
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
Elle, честито ви християнче в дома! Нека расте благословено, закриляно детенце и все така очарователен и любознателен.  Hug
В този ред да попитам всички който са минали кръщене, считате ли, че трябва кумата от сватбата да бъде и кръстница на детето. Питам, защото другият месец живот и здраве ни предстои и на нас това прекрасно събитие, а сме се спряли на друга кръстница, та май се чувствам малко гузна.

SMG, очакваме снимки. Сигурно ще са чудни.

И аз да се включа с едно въпросче. Знаете ли откога мога да слагам цяло яйце в манджичките на дребчо? Имам в предвид и белтък и жълтък т.е. като застройка дори на супичките или за сосчета т.е. бял сос със прясно мляко. Може би щом е вкарано прясното мляко не би трябвало да има проблем, но не съм се информилара за цяло яйце.

# 106
Ето и малко морски снимки от нас :

Така Пуканката спеше сутрин  Mr. Green

А ето тази гледка от стаята ми пълнеше очите при всяко излизане на терасата:

А това се случваше всеки път ако си оставиш храната без надзор  Laughing

# 107
Честит първи рожден ден на Васко да е жив и здрав и много да радва мама и татко!
Да кажа и аз моя опит с повръщането и Ивайла и Петър са го карали,много ефикасни са свещичките Вомакур,ако има температура пак задължително сваляне със свещички,защото през устата повръщат всичко!
За да спре повръщането е хубаво 2,3 дни детето да е на диета,тоестда няма никакви мазнини в храната с която се храни,също е много важно да се пият течности,но подсладени,малки количества през малък интервал от време,дано съм била полезна!
Аз да се похваля от два дни имаме нов член на семейството,купихме си кученце мини пинчер казва се джиджи,все още е бебе на 2м е скоро ще пусна и снимки да я видите!

# 108
Здравейте Simple Smile

Честито на порасналите юлски августинчета  Heart Eyes

Аз все нещо не успявам да се включа. Ние пак тук малко размествания правихме и вече ми омръзна постоянно да подреждам и разреждам  Crossing Arms

И ние се подготвяме за РД, но на 30ти само ще се почерпим в къщи, а истинското "празнуване" ще е на 8-9 Август, че тогава ще се съберат всички най-почетни гости - бебетата Simple Smile
Вчера ми казаха, че на 1вият РД не се палела свщичка  newsm78 То и аз мислех да не й слагам, че едва ли ще успее да я духне, а само тортата.

Не кроя кой знае какви планове, както дойде. Има стая за игра и двор с куче да се оправят  Mr. Green

Замислила съм и кръщене след това, та искам да попитам мамите на момиченца, които правиха кръщене дали има нещо по специално? Знам, че бебчето трябва да е в бели дрешки, ама кръсницата да се оправя  Laughing

Феб,
не мисля, че кръсницата трбява да е кумата от сватбата. Все пак е въпрос на договорка.

Ани_Д
, аз също знам за Вомитусхил.

Барабар, Хидрасека за обезводняване  newsm78 Това са прахчета против разстройство  newsm78

Асе, много са хубави снимките  Party Чакаме още във ФБ  Flutter

Елле, добре сте го измислили и вие с едно честване и РД и кръщене и аз мислех така, ама да видим...А това с тази свещ  Crazy

Иначе Жаки дивее и щурее, само иска да ходи. Постоянно се навежда и иска да взима боклуците от земята. Опита вкуса на камъните  Crazy Купих и кофичка с лопатка и гребло и т.н., защото и тя иска да се рови, като другите деца в пясъка, а мен хич не ме влече тази идея. Ще и правим покрит пясъчник тук в двора. Купхме и люлка  и за навън.

Но продължава да се буди постоянно нощем и начесто. Следващите зъби ли са, какво се, незнам вече  Tired и не спира да бърбори. Вече освен, че маха за Чао, казва и Тао Simple Smile

Това набързо от нас.

И сега на пук на всичко ще си пусна да гледам един филм  Mr. Green

# 109
Честит рожден ден на Петърчо! Да расте здраво и много усмихнато дете!

Feb, и аз мисля, че не е задължително да каниш кумата от сватбата  Peace. Относно яйцето, до колкото знам аз може да се дава цяло яйце след годинката.
Светле, не знам дали има нещо специално за кръщене на момиченца, но както се вижда от снимите Ивайло не беше с бели дрехи. В църквата ни казаха, че не е задължително. Искаха ни 1 голяма хавлия, с която кръстницата поема детето; 1 малка хавлия, с която кръстницата и попа си бършат ръцете; олио и китка (малко букетче). Най-добре питай в църквата, където ще е кръщенето ако имат някави специални изисквания  Peace.
Лека вечер!

# 110
  • Варна
Здравейте мамчета!
Ние ходихме на почивка и се завърнахме в неделя но не ми остава време да се докопам до компютъра. Всички бягат към морето а ние ходихме към еленския балкан. Изкарахме си страхотно и не усетихме много жегите за сега толкова ето и няколко снимчици от почивката

П.П  Честито на всички които са имали повод за празнуване

# 111
Светле-и аз навремето, като кръщавахме Али, не знаех, че трябва с бели дрехи. При нас кръстница беше кумата ни, но не за друго, а защото сме и добри приятелки, много ми е близка. Изцяло тя беше купила всичко за кръщенето-много хубав сукман от тъмносиньо кадифе, съчетан с бяла риза с бродерия, чорапогащник, обувки, бельо, хавлиено халатче и златно, осветено кръстче. Но действително е въпрос на договорка и според мен ритуалът търпи модификации, според възможностите и желанията Grinning. Много искам да кръстим и Мари, но няма да е сега, вероятно по-нататък ...

# 112
  • Варна
Забравих да пиша че ходихме на Килифаревския манастири и кръстихме Теди, вече си имаме християнче. Тъй като го решихме на момента сестра ми стана кръстница. Искаха ни олио, 2 хавлии и сапун.Теди се държа добре само дато побутваше отчето когато я пипаше

# 113
Хидрасека за обезводняване  newsm78 Това са прахчета против разстройство  newsm78

Опс! Аз затова съм против консултациите по Интернет. Понеже част от съветите са "компетентни" колкото моя. Ани, извинявай, дано не съм те подвела!

Мама Галка, честит да ви е Джиджи!   animal037

# 114
  • Пловдив
Здравейте! От доста време не съм се включвала.
Честити рожденни дни на всички пораснали момиченца и момченца! Да растат много здрави, усмихнати и безгрижни! newsm59
За кръщенето на нас ни искаха 2 хавлии, сапун и зехтин.
Ето и малко снимки от нас.
И от морето:

Elle, честито християнче!
Има много да ви чета и снимки да разглеждам  Grinning.

# 115
Честити Християнчета на всички кръстени тези дни.Ние нашта мома май нята да я кръстим тази година.На мен ми се иска да е във хубаво и топло време,а то лятото си отлетя като стой та гледай.Нищо,ще бъде до година,баща й вече като има работа ще изкара пари за кръщене.
Честито и на малките порастващи калпазанчета.Нека бъдат много щастливи и задоволение с това от което се нуждаят.

Много хубави снимки сте качили   bouquet

# 116
Хидрасека за обезводняване  newsm78 Това са прахчета против разстройство  newsm78

Опс! Аз затова съм против консултациите по Интернет. Понеже част от съветите са "компетентни" колкото моя. Ани, извинявай, дано не съм те подвела!

Е не, права си Барабар PeaceНали едно от най-опасните последици при разстройството е  обезводняването, а Хидрасек именно помага да се справи организма с него-съдържа соли, които се губят при разстройство
Аз днес малко черна станция падам-влизам-излизам, но все съм на крак от сутринта; бяхме допреди малко на плаж- дребното се държа много прилично, поспа в количката под чадъра Mr. Green

# 117
  • Бургас/Пз
Няма проблем Барабар, не си ме подвела, за мене интернет е само за справка и да си сверявам часовника иначе не бих дала нещо без да се консултирам с лекар. Но в случая си права за Хидрасека, той е против обезводняване. Лошото е обаче че всички тези прахчета предизвикват отново гадене , затова свещичките са по-добрия вариант!!!  Peace

Честито на всички , които си имат вече християнчета!!! Нашата кума, също не е кръсница на дъщеря ми!!! Така че Феб, не се притеснявай толкова!!!

Честит рожден ден и на Петър!!! Голяяяяяям да порасне и много да радва мама, тате и кака!!!!

Калоян е доста по-добре!!! Днес го водих и при хомеопата и той каза че има страшно много болни деца!!!
Благодаря за подкрепата на всички!!!

Асе, снимките са страхотни!!!!!!!!!!!!!

# 118
ох нямаше сега да пиша ама като видях Пуканката и не се сдържах-Е НЯМА ТАКОВА ДЕТЕ!!!!  Heart Eyes  Grinning  Hug Асе ще ти крада момата ,тъй да знайш!  Joy

# 119
  • Бургас/Пз
Що няма да пишеш бе Стелеееее, ааа без такива и дай снимки на Дара, че много малко беше пуснала онзи ден!!!!

Общи условия

Активация на акаунт