Малко МАЙче тук се смее, а навънка слънце грее! Тема №10

• 11 629
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
deliana Моят мъник яде последно в 21:00 и после чак в 6:30,7:00 сутринта.Нещо,което докато беше само на кърма нямаше как да стане  Laughing

Моята Катеринка е на само на кърма и ако последно яде в 21 часа после се буди чак към 5-6, така че явно може да стане и само на кърма Peace Всяко дете е различно. Може да се буди, не само защото е гладно, а просто за да се успокой на гърдата. Wink

# 76
Честит имен ден на малката Маги Heart EyesДа е здравичка щастлива и много гушкава и да носи винаги радост и щастливи моменти на мама и тати

# 77
 elfi4ka  ние сме изцяло на АМ,но не правим такива големи паузи. Влади си яде на 3 часа по 140мл само вечер прави 6 часова пауза от  21ч до 3ч и след това пак на 3 часа! Рядко се случва да си наруши режима,който сам си направи.И да понякога яде 10мин,но в повечето случеи яде по 15-20,да не говорим че през ноща го прави и за по 30-40 с почивките  WinkКакто казва ***Val4eto*** всяко дете е различно  Peace

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 18:53 от plami213

# 78
  • Plovdiv
Здравейте и от мен скоро не съм писала но няма с какво да се похваля. Минолтичка браво страхотна заглавна страничка, поздравявам те   bouquet. Елфичка моя син също прави големи нощни(от около 6-7 часа) паузи сега сега поне 2-3 хранения дохранвам с малко АМ но дори в началото когато беше само на кърма ми беше трудно да го събудя да яде през ноща и така сам отказваше и се отказах да го будя. Сега сме само на 6 хранения дори. Явно си зависи от детето. И ние мислим да ходим на море с малкия, но мен нещо почва да ме хваща страх имам чувството че трябва да замъкна половината къща. Ние все така продължаваме да повръщаме, а същевременно наддаваме добре, но аз не спирам да се притеснявам. Другата седмица имам уговорка да го закарам при специалист, доста повръщаме дори когато сме само на кърма  newsm78. Еми това е от нас извинете ме за дългия пост.

# 79
elfi4ka  ние сме изцяло на АМ,но не правим такива големи паузи. Влади си яде на 3 часа по 140мл само вечер прави 6 часова пауза от  21ч до 3ч и след това пак на 3 часа! Рядко се случва да си наруши режима,който сам си направи.И да понякога яде 10мин,но в повечето случеи яде по 15-20,да не говорим че през ноща го прави и за по 30-40 с почивките  WinkКакто казва ***Val4eto*** всяко дете е различно  Peace

Thinking Ми то тогава моето дете златно бе  Laughing А аз си мисля,че ме тормози.Яде по 165-180 мл 5 пъти на ден като последното е в 21:00,а първото в 6:00,7:00/различно/.Хапва ги точно за 5 минути,ако се лигави за 10.
  А дъщеря ми я кърмех по 100 часа,направо денонощно  Tired  Не искам да си спомням за този период,колкото и егоистично да звучи  Blush .

# 80
  • гр.Стара Загора
Евелин от 2-3 седмици вече си прави пауза от почти 12ч.Вечер яде последно в 21ч. и сутрин най-рано в 7.30-8ч. а понякога и в 09ч. Яде по 120мл. 5,рядко 6 пъти! newsm44 Да отбележа че сме на АМ.
Но Диде както ти казах не винаги когато вечер се събуди бебо е гладен,защото освен за ядене той ползва гърдата и за залъгалка/така се успокоява/.Пробвай примерно да го нахраниш в 12ч. и после когато се събуди в 03ч. да речем му дай малко водичка и биберон ако се успокои и заспи, лягаш и ти,но ако си търси гърдата продължавай да я предлагаш докато той не реши да си премахне първо 1,после второ ядене през вечерта или по-скоро сукане  breastfeeding
Още малко и сам ще започне да си спинка но кърмачетата казват че повече време искат да са на гърда  newsm78

# 81
  • София
  Честит имен ден на Маги на Дидочка, да радва мам и тате и да е здраво и щастливо детенце!!!!  bouquet
Въпреки че, че вчера се къпахме към 11 часа, бебчо се събуди в 4.00 и папа от гърдата по скоро за успокоение и заспана нея.Ние сме на смесено хранене, но нощите сме винаги на кърма,не че има толкова много ,че да го нахрани ама си успокоява и спинка блаженно между нас на спалнята.На спалнята при нас се чувства по спокоен и спинка хубаво, не нервничи толкова.
Днес добра разходка му ударихме , прибрахме се в най-голямата жега в 14.30, ама добре че тате ни съкрати ходенето пешачка. Flutter
О, тази вечер за обща семейна радост ще вечеряме навън, на двора с бебо в количката и после баня. Mr. Green

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 20:35 от oli4ka

# 82
  • София
Честит рожден ден на Маги и Дидочка - много радост, късмет, здраве и любов!

Момичета, бихте ли ме подсетили какво се прави при бучка в гърдата, от днес лявата ми гърда е по - твърда и напипвам болезнена бучка, купих си Лецитин, но какво още съветваше Айла? Дали се дължи на запушен канал? Утре ще гледам да отида на мамолог, но не знам дали ще успея да си запиша час толкова бързо, затова ще ви бъда благодарна за съветите ви. Да кажа само, че сме изцяло на кърма. 

# 83
Аз искам да се извиня на Madam Stasita за това, че съм пропуснала снимката на бебе Евгени. Направих промяна за да го добавя още в тази темичка. Искам също така да я помоля да не ни "изоставя" заради това.    bouquet

Освен това да помоля всички които  ще качвате снимки занапред, описвайте моля коректно снимките с името на бебето и вашият ник, защото стават дублиране на имена. Така бях объркала име на мама с ник на друга мама и бебето си смени майката , че и рожденнат дата. Грешката е оправена.

лека вечер. надявам се да няма други обидени. Само исках да ви зарадвам   bouquet ако има ИЗВИНЕТЕ МЕ, МОЛЯ!

# 84
Росита, благодаря за съвета относно леглото. Взехме подобно и се надявам да ни е удобно Laughing
Честит имен ден на Маги. Да расте много щастлива и обичана и наи-вече послушна  bigdance2  bigdance2  bigdance2

# 85
  • София
Miika, Arksi и на мен още ми текат лохиите - вече 70 дена. По малко е, но е много неприятно. Не знам до кога обаче е нормално? Цикъла ми още не е идвал.

Честит имен ден на Маги  bouquet

# 86
  • София
Платина, слагай топли кърпи на гърдата, ако е запушен канал, бебето да започва сукането от тази гърда и по често да се  кърми.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0 - виж тук.
Аз да кажа ,че до преди малко бяхме на двора и бебчо се смя много доволен от чистия въздух, а сега вече е къпан и спинка.Чистия въздух им се отразява страхотно. Heart Eyes Laughing
 newsm46 лека и мека нощ

# 87
  • Бургас
добър вечер, момичета и бебочета Simple Smile

ние да се отчетем - днес навършихме 2 месеца и бяхме на консултация. вече сме 5300, 57,5 см на височина, биха ни пентаксима. стоически издържахме, бяхме малко кривички от 19 до 20 часа, после се кротнахме Simple Smile засега реакция няма  ooooh! педиатърката ни каза да махаме нощните хранения и не знам как ще стане - виждам, че това коментирате. е, омекна и каза да изчакам да минат горещините, но все пак, ако трябва, да я будя и да яде късно, за да не се събужда сред нощите (аз го пробвах тоз номер, но не би). може би спането до мама е най-ефективно, тк тази нощ ядохме в 1, после чак в 5,30 - но пак не било добре, и това в 0.30 - 1 трябвало... да си й нагласям режима според мен, а на мен сърцето ми се къса, като си представям да й давам води и биберони и да плаче... предпочитам да ме буди за по 10-ина мин... даже 5, напоследък. какво мислите вие? аз все се надявам сама да си го регулира папането, не искам да я насилвам.
за лохиите - имах ги месец, после след 40-тия ден ми дойде цикълът за няколко дни, с болки в кръста и главоболие. и няколко дни имаше след това цапане, и сега няма нищо.
някой питаше за козметика за възстановяване на формата - аз ползвам на мустела серума за стрии и за възстановяване кремче - за отпуснатата кожа и целулита. не знам дали има видим ефект - струва ми се, но може би е защото просто психологически се успокоявам, че правя нещо  newsm78
Платина, горещият душ върху гърдата помага, и можеш да я разтриваш леко под душа - бебчо да смуче и помпата. стискаме ти палци!!!!
лека ви нощ!!!

# 88
  • София
Платина, както са ти казали - горещо преди кърмене/цедене, може студени компреси между кърменията. даваш първо запушената гърда. Лецитин ударни дози. Успех!ю
essivessela, аз мисля, че не бих мъчила детето така...

# 89
Miika, Arksi и аз доскоро бях лохии ,а от 2 дена имам и гости така ,че вече два месеца и 1 ден съм както беше в песента ...Тече всичко тече времето няма как и ни влече ...........

Ние днес бяхме на консулт и ни сложиха Пентаксима  така като всички си поплакахме . Надали сме цял кг ,макър ,че нормата каза е 800гр.
Изписа ни за крустите кремче, днес я намазах с него и  вечерта ги махнах. А на аптеки Санита ми искаха рецепта за Пентаксима. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт