"ДЕКЕМВРИйското дете - расте, расте и пак расте!"

• 16 263
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
 Grinning Голяма веселба е сега като проговарят - моята като й казвам, че ме боли нещо, иска да го целуне и ми вика "Ши мини, мамо, ши мини".

# 226
  • Бургас
Привет и от нас и ние се завърнахме от морето /не че някога сме се отдалечавали от него  Mr. Green/. Бяхме за седмица на Китен и си изкарахме добре. Обикаляхме до Ахтопол, Приморско и Аркутино. Видяхме се с много приятели и Пеши се наигра на воля по плажа и в горичката около бунгалата. Снимките довечера.

Честито на всички рожденици, именици и бременлийки, които изпуснах за дългото време, през което не съм чела и писала.   bouquet

За нас какво да разказвам.....незнам от къде да почна - с памперса сме на едно никакво положение. Така се бях зарадвала, че имаме напредък, обаче напредъка се оказа само частичен... Казва си детето.... обаче преди да каже изпуска малко, така е и с акото и пишуто. После си свършва работата в гърнето, ама след дъжд качулка... Притеснявам се не за друго, а заради това, че почва градина и просто незнам там какво ще го правят. т.е. знам какво ще го правят - ще му сложат памперса и..... Cry

Приспивам Петър на неговото легло, легнала до него обаче. Четем приказки, пеем песнички. Колкото и да е уморен заспива трудно и обикновенно е голямо уговаряне - как всички деца са легнали и Пепи също трябва да ляга, за да събере сили за следобедна игра... На това мое обяснение той отговаря - Мама да покаже.... И ходим и показваме всички, деца които спят. Чак когато се убеди, че наистина всички спят се предава и той...../Това го практикуваме чувствително, когато ходим някъде и има деца, с които да си играе/.

С яденето също не сме много на ти - беше доста ящно и непретенциозно детенце - сега е някакъв кошмар, станал е изключително злояд. А, ако има и деца, с които да си играе, храненето става мисия невъзможна за мен. Обикалям с лъжицата, като свободен електрон....

Просто за Петър храненето и висенето по разни гърнета е губене на време, време през което може да се играе  Mr. Green Това установих аз....

Иначе устата не му млъква - все се каня да си записвам, по някой друг бисер, че вече не ги помня. Най-голямата изцепка обаче не бих могла да я забравя - Тате е шофьор, тате може да кара кола. Мама не може да кара кола, защото е жена!  Joy

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 16:47 от Здравка Желязкова от село Стомана

# 227
  • Варна
хаха! и при нас са същите уговорки вечер. през деня много рядко спи, обикновено се оправдава с "Още е синьо, не е тъмно, като стане тъмно тогава ще спим!  Mr. Green
пък само се навърта покрай някакви лъскарки ,последен модел и ме подпитва - Мамо,това моята кола ли е Joy малка била не разбирала  Wink

# 228
Айде да се похваля, че Вики днес постъпи в първа група с бодра стъпка и 3 букета цветя. Надявам се да ходи с удоволствие и да научи полезни неща.  Peace
ina_nk, Лора е страхотна кукла!   Hug
Eui, браво за масовото кърмене!  Wink
soceress, моите съболезнования.  Sad
Желязкова, и при нас тоалетните навици нещо се влошиха при бабите през ваканцията, ама с търпение и обяснения продължаваме, ще видим кога ще поженем пълен успех.
Цитат
"Тате е шофьор, тате може да кара кола. Мама не може да кара кола, защото е жена!"  Joy
У нас снощи се чу това: "Тате, няма да ме приспиваш ти, защото имаш брада и боцкаш. Искам мама да ме приспива, тя се е обръснала. Crazy"

# 229
  • Бургас
Обещаните снимки от морето от нас:

http://martichka.multiply.com/photos/album/11#photo=63

от тази напред

# 230
Ох, тини, щях да падна от смях с твойта Вики  Mr. Green  Браво, че разбира колко труд полага мама  Wink

Между другото и аз приспивам всяка вечер и всяка вечер заспивам с нея, ужас направо, писна ми. Не стига, че не заспива ни в 9.30, ни в 10..., ами и след това се събуждам чак в 11 и не мога вече нищо да свърша (а искам да си прочета нещо например, да чуя новините, да изгладя и пр.)
Пък ние от днес сме на градина и съм трепетлика - не знам как може, но първата седмица нямали да имат храна! Та аз трябва да нося сандвичи - как мразя цял ден детето ми да е на суха храна!!! И освен това тоалетните са ми гадни, едни малки гърненца са, ама хич не са се постарали да ги излъскат отвътре и мойта тази сутрин като видя, както беше със свалени гащи, защото каза, че й се пишкало, тръгна да си ходи "не, не иска, не иска, не ми харесват тези". Много е претенциозна на тема хигиена...
Иначе се държа добре на новото място, не рева сутринта като някои други ревльовци, даде ми целувка и ми каза чао, мамо  Laughing

Желязкова, много е сладък Пеши.
А Лорка направо е за сцената.
pontes, не се крий, а разправяй какво прави Алекс! И снимките от сватбата - обеща, пък се правиш на разсеяна сега?

# 231
Привет и от насSimple Smile

Момичета, подкрепете ни отново Simple Smile

http://www.estestveno.com/node/528

Благодаря Ви, а пък ще почерпя на следащата срещаSimple Smile

# 232
dide, а трябва ли да се регистрирам - аз гласувах така, ама дали е станало, не знам. Браво за споделеното! Еленчето изглежда много сладко до вас с бебко!  Hug

# 233
шамЕнет , благодаря ти мила, не, не трябва да се регистрираш, просто гласуваш с звездичките Peace

# 234
dideto - гласувах, много сте сладки   bouquet

# 235
Диде,и аз ви подкрепих. Ники,Пешката е супер сладур,много се е издължил пу пу пу

Тини,шамЕнет, благодаря ви Hug
Днес и ние сме на градинка.Тъпото е,че до навършване на 3 годинки,Лори си остава в яслата при набор 2007.Ще бъде и с нови учителки,а старите много си ги обичаше.След малко отивам да я взема и ще разказвам за новите й впечетления.

Два нови бисера включвам в записките ни:
Неливец - Ленивец / Ледена Епоха/
каливица - ръкавица,много са ми смешни тези думички.

# 236
И ние днес бяхме "ученици" за пръв път! Не знам дали заради дългата психологическа подготовка или заради новите пантофи (ей голям мерак) - влезе с бодра крачка, дори не изчака да довършим разговора с госпожата, заигра се там с нещо си и едва притича за довиждане... Бяхме двамата с татко и - познайте кои 50% от нас реваха цял ден...Тя се прибра много амбицирана (с новите пантофи, дето бяха уж за вътре - отказала да ги събуе) и твърди че утре пак ще ходим...Тука тихичко чукам на дърво чук-чук, да не ни чуе дявола... Новата заплаха е ...Обличай се (например), щото утре няма да те водя при децата и ...действа!

# 237
Ти пък, пешеходке, що ревете бе - детето ви оставя на спокойствие и се забавлява самО, това е супер. И мойта е така, много ме радва и облекчава. Доста се тревожех как ще понесе промяната на обстановка, госпожа, другарчета - но тя и сутринта ми каза чао, мамо, заиграла се там с играчките без да й пука за ревящите наоколо, и вечерта в 5 подскачаше около големите на двора (тук след 3 ч. ги гледат на занималня, градината е до 3..., а в занималнята има всякакви възрасти.). Като ме видя, само ми вика О, здравей, мамо и ми се хили!!! Сладкишка суперска  Heart Eyes
И си мислех, че ще е зверски гладна, от сухата храна (бях дала със снадвича и доматче и плод, ама като няма супа и топъл ориз...), а то - тя вечеря чак час и половина по-късно и беше в супер настроение. 

Растат мъничетата...

ina_nk, много сладки са бисерчетата. Мойта пък на Чибурашка викаше Чилибашка - умирах си от смях - но от вчера се опитива да го каже вече правилно, само Р-то не може. Въобще напоследък забелязвам, че се опитва да се поправя и да говори без грешки.

# 238
Добро утро , мацки !
Чета много хубави новини - Тини Мини , честита бременност !    bouquet
Пеш е сладур  Heart Eyes
И всички други голями мъници за чиито хитрости споделяте ....  Hug
Диде , много миличка снимка !  Peace

Гого е ваканция за настройка към новата градина ...
Част от неговите изпълнения  Simple Smile :
Лягаме си  и ни в клин , ни в ръкав с назидателен и самодоволен тон ми се казва ....
Момичета нямат пишки , момчетата - да !  Flutter

Вчера вечерта установявам по средата на спалнята огромно прогизнало мокро петно ,
просмукало се до подматрачната рамка ....  Rolling Eyes
Разлял вода . Питам ... казва : "Мамо , аз без да иска !" Stop
Приемам аз, че е разлял от шишето което му дадох да пие по негово искане и подминавам случая ,
като спя на 5 ката чаршафи,  естествено ... Tired
Днес ми разказва разпалено : Аз мамо вчера тук прави голяма автостанция и мий- мий колите, мамо дай вода ! .

# 239
........Днес ми разказва разпалено : Аз мамо вчера тук прави голяма автостанция и мий- мий колите, мамо дай вода ! .
Laughing Laughing Laughing
Сонка е на градина от 15.09. Свито ми е-и аз съм от плачещите.Знам, че пораства детенце, но, също така знам, че вече няма да сме денонощно заедно и това много ме натъжава... Cry е, естествено, че за детето е по-добре така-сред своята среда и да се учи на ЖИВОТ, но на мен ми е тъжно, че се "разлепваме"...

Общи условия

Активация на акаунт