За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

  • 19 712
  • 395
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 4 406
TheNMaster    Hug

Идеята ми беше днес да събирам информация утре да я правя и ям, от притеснение да не се развали, че ще месо и от главите. Значи днес ще я правя за утре  Hug

МерСедес, мерси за идейката   bouquet

# 361
  • Мнения: 2 931
Аз пристигам с глупав въпрос, но да ми кажете от какво месо се прави курбан  newsm78
Решила съм да правя на 15.08, но понеже ми е за първи път въобще не съм наясно.
Всичко, което ми кажете ще ми е от полза.

# 362
  • Мнения: X
По принцип от агнешко,ако държиш да спазиш точно обичая.Или на чорба/месо и бульон-бистър/,или печено агнешко с дроб-сърма.

# 363
  • Мнения: 3 219
Ами коли се животно. Може да е агне или яре примерно. Ако са пости-риба. Най-добре е да питаш в църквата. А може и някой да се включи тук и  да даде подробности.

# 364
  • София
  • Мнения: 12 585
По принцип от агнешко,ако държиш да спазиш точно обичая.Или на чорба/месо и бульон-бистър/,или печено агнешко с дроб-сърма.

Или овче. А някой го правят с риба.

# 365
  • Мнения: 3 219
Мъжът ми си прави на Никулден-тогава пека цяла риба с главата.

# 366
  • Мнения: 2 931
Не,на Богородица не се пости, така че няма да е от риба.
Сега ако можете и някакви рецепти за самия курбан да ми дадете, цена няма да имате  Mr. Green

# 367
  • Мнения: 5 001
Месото се слага в тенджерата ,налива се студена вода.Слага се на котлона да заври.Препенва се.
Добавят се лук,морков,Корен целина,пащърнак,зърна черен пипер,сол,олио.Ври докато се свари месото.По желание може да се добави малко ориз.Накрая се поръсва с пресен магданоз.
После може да се остави бистро или да се застрои или да се сипе 1 яйце в цедка,да се разбърка и така яйцето като пада в горещия курбан става на конци...По желание на готвещия....

# 368
  • Мнения: 2 931
TheNMaster     bouquet

# 369
  • Мнения: 3 641
Дами,мисля да правя пица довечера  с готово тесто. Обаче става все сухо, как да направя,че да е по-сочна Rolling Eyes

# 370
  • София-Младост
  • Мнения: 24 089
Дами,мисля да правя пица довечера  с готово тесто. Обаче става все сухо, как да направя,че да е по-сочна Rolling Eyes
Повече доматки и сложи, гъбки, и от всичко по много.  Simple Smile

# 371
  • Мнения: 11 607
Дами,мисля да правя пица довечера  с готово тесто. Обаче става все сухо, как да направя,че да е по-сочна Rolling Eyes

Фурната загряла на 200градуса, тавата на средно положение, не повече от 15-17 мин......

# 372
  • Мнения: 3 219
Върху тестото сложи повече дометн сос и тогава почни да я нареждаш. А защо не си направиш сама тесто, бърканата пица става изключително лесно, не се меси дори. Рецептата взех от тук, беше копната от друг форум, тук също я има

# 373
  • Мнения: 9 785
Момичета и момче Wink, как се съхраняват лимони?

# 374
  • Мнения: 1 777
Момичета и момче Wink, как се съхраняват лимони?
Аз ги държа в хладилника и доста издържат. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт