Uraaa! Плуване за бебета!!!!! - 4-та част

• 86 717
  • 496
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Записвам се и аз!
Когато се роди първото ми бебе живеехме в по-малък град, и там нямаше шанс за уроци, но пък всяка вечер си го "упражнявах" във ваната; сега го водя на басейн, когато смогна.
С това бебенце ми се иска по-систематично да се занимаваме, но пък нямаме вана. Но пък сме в София и се надявам да можем да се възползваме от организираните занимания!
Изпратих имейл със запитване към инструктурката, надявам се съвсем скоро да можем да се видим в басейна!   bouquet

# 242
  • София
Ванилия Мадагаскарска, за тези които нямат вана, Александра препоръчва използване на голям леген. А и в домашно условия се "превъзмогва" страха към водата, учат се разни техники и т.н. Плувни техники, потапяне и т.н. - в басейна.

# 243
Имаме такъв голям леген, да; правим каквото можем от упражненията, но бебето ми идва вече доста тежко, затова предпочитам басейн  Peace

# 244
Някой звънял ли е скоро в Банкя?
Александра провежда ли още лекциите си?

# 245
Ще ме убиете с тези легени. Синът ми ( в момента на 10 месеца) ходи тук на плуване. Басейна е задължително със сол ( не с хлор, че има непоправими последици за бебетата). задължително е с памперс за плуване + бебешки банкси ( това е политика на басейна)

# 246
  • София
Ами такива сме си, убиваме Simple Smile
Моя син също не е минавал през леген за упражнения. Първите плувни навици прибоди в басейн.
Пак подчертавам, че в леген бебето не се учи да плува. По скоро прилича на къпане Simple Smile Всичко друго в басейна.

# 247
Ами няма как бебето да ти е на 40 дни и да го водиш на басейн! А който няма вана единствената алтернатива е леген. А пък "нашият" басейн е с минерална вода, не със сол! Бански върху памперс за плуване ми се струва доста излишно  Mr. Green
Между другото когато бебето е малко упражненията се правят съвсем успешно в 60 литровия леген. Целта на занятията е да се потапя главата под вода и точно това се прави!

# 248
Банските са специални - просто такива басейни имат политика за двойна защита.

Тук на плуване се тръгва след 4 месечна възраст, когато децата започват да имитират възрастните. Всичко е като на игра:http://www.infantswim.com/news-and-events/index.html
и
http://www.youtube.com/watch?v=BnA6Co-VhR0

Тук е задължително да знаят децата да плуват. Почти всяка къща и комплекс са с басейни и имат мн смъртни случаи

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 16:22 от Titina

# 249
  • София
Моя син има бански на Бамбино Мио

Цитат
Непромокаеми бебешки бански със специална защита против изтичане.
Леки и удобни.
Модерен дизайн.
Перат се в перална машина на 40 градуса.

Бебешките бански BambinoMio:
- Имат непромокаема обвивка от полиестер.
- Еластичните ръбове сигурно обхващат краката и корема и предотвратяват изтичане.
- Меката памучна тъкан от вътрешната страна е приятна на допир и доставя на бебето истински комфорт.

И тук в басейните има забрана за къпане на голи бебета. Бебето може да се заведе на 5м на басейн, но съм виждала и по-малки.

# 250
Момичета, имате ли информация за Александра? Дали и къде прави уроци?
Работи ли басейна в Банкя?

# 251
Ето малко прясна информация.
Басейна в Банкя вече работи. Добрата изненада беше, че са сменили душовете и са сложили нови завеси, както и поставки за сапун Simple Smile
Александра ходи понеделник и четвъртък, като е разделила времето на две зони.
17 - 18:00h за бебета и деца под 1г.
18 - до края за деца над 2г.

Аз си мислех, че малката е забравила всичко през зимните месеци, но тя ме изненада и прояви същия ентусиазъм. Много съм доволна! Laughing

# 252
  • София
savi_2210, мерси за инфото. Мога да се пробвам в понеделник да стигна до там Simple Smile

# 253
  • София
Прясно инфо от басейна в Банкя, от вчера:
17.00 -17.45 - за деца до 2 годинки, заниманията води Александра;
17.45 -18.30 - дечица над 2, заниманията води Мириона (дано не объркам името, че е малко специфично);
Александра ми обасни, че ще направят списъци за децата посещаващи заниманията, защо се получавало в дадени моменти, да се съберат прекалено много хора в басейна и нямало как да се водят заниманията.

Аз обаче завеси не видях нито миналия, нито този понеделник, но пък поставки за сапун имаше  Grinning

# 254
  • София
abel, часовете и за двата дена ли са? Понеделник и четвъртък?

Общи условия

Активация на акаунт