Uraaa! Плуване за бебета!!!!! - 4-та част

• 86 201
  • 496
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ani4ka_, за сега май само в София и Варна. Поне аз само за тези два града съм чувала.

# 166
Ani4ka, и аз не съм чула да има занимания в Шумен, но със сигурност има какво да направиш и сама.
Може да се срещнеш с инструктора от Варна (ако ти се пътува) и тя да ти разкаже някои основни идеи. Дори и да не правите гмуркания (което едва ли е препоръчитлено, ако не е показано от инструктор и добре усвоено), със сигруност ще е полезно от гледна точка на отношение към водата - да няма страх, треперене "да не му взезе вода в ушите" и т.н.
Това, което научих аз за бебешкото плуване е, че голяма част от работата е водата да не се рпиема като враждебна среда както от децата, така и от родителите, тъй като децата възприемат именно реакцията на родителя.

# 167
  • София
Лично аз по отношение на басейна в Банкя съм много несериозна. Но ми е малко трудно да стигна Simple Smile
Мислех с дребното да ходим на басейн когато беше 5-6 месечен, но по стечение на обстоятелствата до басейна стигна година и нещо по-късно. Като цяло във водата се "саморазвива". Аз съм само страничен наблюдател.
На басейна в Банкя бяхме веднъж пролетта. След това бяхме още няколко пъти по басейни, във Велинград и Банско.
Ходих на лекция в София.
Това лято на морето моя син постигна това
http://www.youtube.com/watch?v=9S-uocjqF1E
Правеше тигели м/у мен и съпруга ми. И му харесваше.

Вярно, че морето не е като басейна Simple Smile

# 168
Здравейте! Ей най-накрая открих такава тема! От много отдавна искам да заведа дъщеря ми на плуване. Бях чувала за басейна в Банкя (София), но не знам нищо. тук прочетох някъде, че инструкторката е била бременна и по тази причина искам да попитам има ли сега там някой, който води такива курсове и ако да моля за кординати. А в самата София има ли някъде такава възможност???  Hug

# 169
  • София
Тя беше бременна, роди отдавна. Води заниманията. Пишете й на мейла.

# 170
Ан Мари, благодаря!   bouquet А в самата София никъде ли няма? Това в Спартак само за деца, нуждаещи се от рехабилитация ли е?

# 171
казаха ми, че имало топъл басейн в болница Св София (на бул България), но самата аз не съм ходила.

по въпроса за възрастта на бебето и плуването - Вярно е, че бебетата не изпитват страх, но по-големите деца научават за месец-два, това, което бебетата ще научат за година, просто защото физическите умения на порасналото дете са по-големи.
За мен оптималната възраст за започване е около и след годинката.

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 17:57 от Лeни

# 172
  • София
В София не знам. Звънях в Новотела, за детският басейн. Могат да тренират деца над 3г.

# 173
Да, има все още ,обикновено басейна не работи януари и февруари, но най-добре е да звъннеш за конкретния ден, когато решите - всичко се случва, аварии и т.н. и не си струва разкарването.

Благодаря ти, secret girl Hug Дано скоро успеем да идем, че много ни липсва плуването Crazy

# 174
Ani4ka, и аз не съм чула да има занимания в Шумен, но със сигурност има какво да направиш и сама.
Може да се срещнеш с инструктора от Варна (ако ти се пътува) и тя да ти разкаже някои основни идеи. Дори и да не правите гмуркания (което едва ли е препоръчитлено, ако не е показано от инструктор и добре усвоено), със сигруност ще е полезно от гледна точка на отношение към водата - да няма страх, треперене "да не му взезе вода в ушите" и т.н.
Това, което научих аз за бебешкото плуване е, че голяма част от работата е водата да не се рпиема като враждебна среда както от децата, така и от родителите, тъй като децата възприемат именно реакцията на родителя.

Secret girl ,със сигурност не приемаме водата като враждебна и не бихме искали нашето бебе да я приема така.И двамата с мъжа ми се гмуркаме и на него му е хоби подводния риболов.Така,че предполагам ако имаме основата ще можем да се справим после. Thinking Най-вероятно ще посетим някой от курсовете във Варна.И без това често отскачаме до там,особенно лятото. Simple SmileПък и бебчо,живот и здраве ще е на подходяща възраст. Simple Smile

# 175
Ani4ka, значи имате перфектната среда за бебе плувец:)

# 176
казаха ми, че имало топъл басейн в болница Св София (на бул България), но самата аз не съм ходила.

по въпроса за възрастта на бебето и плуването - Вярно е, че бебетата не изпитват страх, но по-големите деца научават за месец-два, това, което бебетата ще научат за година, просто защото физическите умения на порасналото дете са по-големи.
За мен оптималната възраст за започване е около и след годинката.

Плуването за бебете е по скоро с цел подпомагане психомоторното развите,отколкото чиста проба плуване. Хубаво е да се започне поотрано за да не загуби бебето вътреотробният си инстинкт за задържане на въздуха.........аз обаче не съм експерт изказвам мнение!

# 177
  • София
Хубаво е да се започне поотрано за да не загуби бебето вътреотробният си инстинкт за задържане на въздуха.........аз обаче не съм експерт изказвам мнение!
Бяха ми казали, че след годинка инстинкта се губел. Моя син обаче опроверга това твърдение Simple Smile Може би инстинкта си го има, само закърнява с времето.

# 178
Спред мен инстинкта да си задържиш дъха не се губи въобще - това си е инстинкт за самосъхранение. Въпросът е, че за бебетата не е толкова стресиращо да не дишат за една-две-пет секунди. Не че е задължително да бъде стресиращо за по-големите Peace

# 179

Казвах, че годинка е оптимално, още са малки и нямат такова силно чувство за страх, а задържането на дъха го научават точно за няколко урока. Ритането с крака (и възможността да се придвижва във вода самостоятелно) е това, което се научава по-късно, а координацията на ръцете - още по-късно.

вътреутробният инстинкт да рита с крака изчезва към 3 месеца бебешка възраст  Peace

Каквото и да си говорим, това е прекрасен спорт за малки деца, независимо кога ще почне.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 05:37 от Лeни

Общи условия

Активация на акаунт