кой е лекарят от ОБ-Варна, оставил жена да роди у дома???

• 9 398
  • 131
  •   1
Отговори
# 15
д-р Уалид,до колкото чух по тв черно-море е отпратил родилката

# 16
Не е интелигентно да се хулят лекарите без да се знаят подробностите. Защото едно раждане, което е трето или четвърто поред може да се случи и за 1-2 часа. Никъде не се споменава след колко време е дошла линейката - ами ако тези хора живеят далеч от Варна? И защо е тази истерия - ражданията у дома са нещо съвсем нормално в повечето европейски държави.

Не мислиш ли че това е едно от нещата, които всеки лекар би трябвало да предвиди?!

И за теб ражданията у дома може да са нещо напълно нормално, но за мен, както и за много други не са.

# 17
Не е интелигентно да се хулят лекарите без да се знаят подробностите. Защото едно раждане, което е трето или четвърто поред може да се случи и за 1-2 часа. Никъде не се споменава след колко време е дошла линейката - ами ако тези хора живеят далеч от Варна? И защо е тази истерия - ражданията у дома са нещо съвсем нормално в повечето европейски държави.

Не мислиш ли че това е едно от нещата, които всеки лекар би трябвало да предвиди?!

И за теб ражданията у дома може да са нещо напълно нормално, но за мен, както и за много други не са.

имам колежка, първо раждане, роди на стълбите на болницата в Сф- мед. термин е преципитирано раждане- т.е. протекло свръхбързо.

Самата родилка от Варна каза по тв, че при прегледа е имала 1 см разкритие и са й поръчали да дойде на сутринта. Нека нормално раждалите да кажат за колко време са родили от това положение без системи и пр.
И колко жени са тръчали към родилното с фалшива тревога Sunglasses.

Много сме компетентни по плюенето, особено на мед. теми , тук във Форума Crossing Arms

# 18
  • София
И какво като е имала 1 см разкритие. При наличие на силни контракции разкритие се прави бързо. Интересно ми е въпросният доктор пуснал ли е монитор на тонове и контракции?

# 19
Жената нищо не каза по въпроса.
nana77, ти не беше ли мед. лице?

# 20
  Кои е лекарят незнам
...... но знам кой е добрият татко. Таткото се казва Володя Маринов 0887610753      stildor@abv.bg      той знае на 100% името на този  НЕВЕЖ-"лекар"

# 21
  • София
Жената нищо не каза по въпроса.
nana77, ти не беше ли мед. лице?

Не, не съм   Grinning, но се постарах да се образовам в тематиката  Wink

# 22
Д-р Уалид е лекарят. Занимавам се с случая и лично разговарях, както с мъжа, така с родилката и с въпросния лекар. Незнам обаче какво може да се постигне с темата. Спорът ще се задълбочи. Фактите са си факти. Жената е имала контракции, дори кървене по думите на нейния съпруг. Казват й, че е добре и спокойно може да се прибере, понеже раждането можело да започне дори след 5 дни, компетентно се е изказал д-р Уалид. В дома й контракциите продължават, хората викат Бърза помощ, но жената започнала вече да ражда. Мъжът й е помогнал, много точен човек, успял е да запази самообладание. Слава Богу всичко е минало добре и бебето е изплакало. От линейката на Бърза помощ са ги посъветвали какво да направят с пъпната връв и после са я приели в Аг болницата.

Д-р Уалид обаче отрича да е връщал жената, то нямало място, но тя сама можела да си реши дали да остане или да се прибере.

Ама работата според мен е опирала до парички, щото те са нямали уговорка с никой лекар в Окръжна болница, където са отишли по спешност. Бременността е следяла лекарка от поликлиника в района, в който живеят. Отишли са в Окръжна, тъй като жената има момиченце и е била доволна от раждането си преди 11 години.  
Та това е, разказах ви всичко, което знам.

Докато бях пред АГ-то лекар, чието име ще спестя, ни сподели, че редовно от Окръжна не приемат родилки и ги пращат в Аг-то да се оправят с тях.      

# 23
  • София
Цитат
Никъде не се споменава след колко време е дошла линейката -

в репортажа мъжът на родилката каза, че е дошла след около час и бебето вече е било родено  Sad

родих преди 3м там и този доктор не го знам, явно не съм уцелила за 5 дена смяната му  newsm78

# 24
О, той е много известен в града. Който е от тук го знае много добре. Работи в Окръжна, има си и частен кабинет, дори медицински център.   

# 25
това че препращат родилки към АГ то е вярно  със сигурност го правят с повечето ромки , когато раждах вторият път със секцио в нашата стая имаше една циганка оперирана и тя по спешност отказали са  с предлог че няма места да отиде  в АГ че от там не връщали , и ми каза че много нейни приятелки са я предупредили че не ги приемали в Окръжна ама тя не вярвала . А иначе на 1 см разкритие наистина не приемат , но кървенето въобще не е за подминаване , това сериозен симптом и е задфължително да се видят тонове и контракции и да се предизвика раждане за всеки случай  заради бебето това го знам от неонатолог

# 26
това че препращат родилки към АГ то е вярно  

Вярно е. Но аз затова и изобщо не съм мислела да ходя в Окръжна.

# 27
Такаа.. ...прочетох коментарите ви...Ще ви кажа  ,че според мен докторът няма МОРАЛНОТО право да връща родилка....Дори и да се съмнява , че започва  раждане, той е длъжен да провери състоянието и...
И въобще не е нормално в Бг . да се ражда у дома , в страните където е възможно , разрешението се дава от комисия , която предварително следи родилката и лекар посещава дома и ,за да се увери в условията там...Не просто речено , сторено... Peace
Знате , че раждането може да протече и доста бързо , аз самата съм пример за това ...И двата пъти водите изтекоха и след час и половина се появи бебето.. ooooh!
Не ми се мисли какво щеше да стане , ако ме бяха върнали...Първиият път 1997г в АГ-то , вторият път 2003 в окръжна....В интерес на истината при второто раждане имах позната акушерка и благодарение на нея не ме препратиха в АГ , защото бебчето беше мъничко... Tired
Но сега въпроса опира преди всичко до пари и е жалко , много жалко , че сме я докарали до там ooooh!
Лекарят (Уалид или друг безхаберник) трябва да бъде наказан и ако бях аз щях да ги съдя до дупка... yes

# 28
http://moreto.net/novini.php?n=53375
Това излезе в пресата.

# 29
Ами ясно е , че някоя от страните лъже... newsm78
Ако родилката  доброволно си е тръгнала  ,защо ще вдига такъв шум сега , защо и  е да очерня доктора... Confused

Общи условия

Активация на акаунт