Домашна хлебопекарна Мулинекс

• 211 790
  • 242
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Програмата за хляб има три пъти месене и три пъти втасване. След последното месене, засечи след края колко минути остават. Тогава можеш да извадиш бъркалките. И пече около час, така че можеш докато меси и втасва да я отваряш и да гледаш тестото. Само при печенето не е желателно да се отваря.

# 151
тенкс ани,сега една приятелка ми каза че не и остава изобщо хляб по баркалките и излизали с хляба без пр,ще търся нова тавичка освен

# 152
имам едно бързо питане...колко мая слагате, че моите 2 опита се оказаха полунеуспешни....все се надува много, опира горе, ползвам маята на кубчета, и слагам според табличката в книжката...1 чл суха мая = 9 грама прясна....е...явно идва в повече...едната рецепта беше с 1 и 1/3 ч.л., сложих 12 грама прясна...другата беше с 1 1/4 ч.л., аз сложих 10 грама...явно трябва още да намалям..

# 153
За какъв грамаж хляб ?
Аз ползвам суха мая по принцип, но от живата се слага по 1гр на 100 гр брашно.
Много ти е маята , намали я и сподели какво е станали  Peace

# 154
Ами за 900 грама хляб, просто такава е рецептата по книжка...и такива съотношения ми дават описани...суха не съм пробвал още, но една комшийка ми спомена че със сухата при нея не се получавало нещо...а прясната я режела на 4...което пак си е около 10 грама, и се получавало... както и да е, явно ще намалям маята, докато си дойде на мястото втасването

# 155
900 гр хляб готов, или 900 гр брашно слагаш ? Защото има ралика .
Ако е за 900 гр хляб, предполагам слагаш 500-600 гр брашно, за което ти е достатъчно 5-6 гр мая (почти на половина от това, което си слагал до сега ).

# 156
е, готов естествено...просто досега, както казах, го правех по книжка, а там така пише...и да, днешния беше 220 бяло и 330 пълнозърнесто....с 10 грама мая...следващия път ще сложа по малко мая, и така, докато го налучкам...

# 157
Значи 5-6 гр мая ще са достатъчни  Peace Дано се похвалиш с вкусен хляб следващия път  Simple Smile

# 158
слагам всичко почти на око,а маята едно кубче ползвам за 5 хляба големи не ги знам колко грама са,притеснява ме че понякога много се рони хляба,сигурно зависи от брашното не знам

# 159
Значи 5-6 гр мая ще са достатъчни  Peace Дано се похвалиш с вкусен хляб следващия път  Simple Smile

е той пак е вкусен, просто първия път беше заприличал на обърнато бомбе...щото беше опрял горе в стъклото...днешния с няколко намеси от моя страна (потупках го малко отгоре 2-3 пъти през 5 минути, за да не ходи до горе)...и пак си стана.....просто явно е прекалено грешна информацията в книжката по отношение съотношенията на маята в сух и пресен вид... предполагам, че ако направя по книжка малката доза за 700 грама хляб, ще ми се надуе почти до горе като за 900 гр..просто ще стане по въздушен вътре...трябва да го пробвам и това Wink

# 160
Здравейте,дами.Четох,етох,пробвах,пробвах.Имам хлебопекарна Мулинекс с 15 програми,3 за безглутенов хляб,но не мога да го направя този прословут хубав хляб и не мога..Купих си и ел.везна и пак.Въпросът ми е: Когато се меси тестото как трябва да изглежда: да е сухо и станало на топка? 2: лепкаво и станало на топка?или по-рядко.Ако мога да помоля за някоя снимка,защото на книжката не мога да го разбера.Спазвам като луда пропорциите и като погледна по време на месенето ми става лошо,защото или е много сухо или е супер сухо.В чудо се виждам и се чувствам ужасно.Моля ви за помощ.Вие сте толкова компетентни.

# 161
в Готварския форум - тема Машини за хляб на първа страница може да видиш клипче как би трябвало да изглежда тестото.

# 162
Господ здраве да ти дава.Много благодаря.Днес ще пробвам и ще пиша отзиви. newsm17 newsm74

# 163
Искам да ви помоля да дадете активен линк към тази добра хлебопекарна, линкът от 1 стр. не се отваря.
http://www.technopolis.bg/b2c/cat/0/DEBA722E4C30FCF1A90A002481B4 … 1A90A002481B479E9
Или да ми препоръчате от тези...

# 164
  • София
Понеже по-напред в темата бяхте писали, че правите сладка в машинката, бихте ли споделили дали се получават добре?
Искам да направя портокаловото сладко, което е от книжката с рецептите, но се чудя как се слагат портокалите в машината - на резенчета ли, нарязани на парчета ли, да им беля ли ципите? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт