Навън и у дома, греят красиви АПРИЛСКИ слънца!

• 14 985
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
През уикенда направихме една разходка до Югозапада- тамошните баби (родителите на таткото) останаха доволни.

Проблемът е- едно бебе с много баби. А в цялата фамилия май пак на мен и на мъжо ще се пада честта да се размножаваме в обозримо бъдеще. Брат ми е много малък, а зълвичката почва да става много голяма...

Престоят с баби, дори и със собствената ми майка, е стресов, повече за мен, малко и за бебето. Когато съм сама с него, съм много по-настроена към сигналите му. Разбирам кога му се пишка (ЕБХ за момченца е голямо забавление, защото си имат чучурче:), по-лесно успокоявам бебешките нервички. Когато някоя баба кръжи наоколо, винаги е готова с "диференциална диагноза" защо бебето плаче. Постоянното внимание пък го разярява. Аз почвам да не разчитам толкова добре сигналите на бебето.

Затова два дни беше голямо разнасяне на бебето, но- на ви сега внуче.

Ей, много голям фен съм на Хари Потър afwitch. За да гледам филма на голям екран, направих следните (не много приятни) неща: 1. Изцедих мляко за следващото хранене. 2. Поверих слънцето на бабите.

Филмът е много як, изобщо не е детски, има елементи от японски хорър (сцената с прокълнатата огърлица) и някои откровено гнусни моменти (инфери- водни зомбита). Да не говорим за неповторимото екранно приствие на Алан Рикман Heart Eyes.

Относно уроките- откакто станах майка, разбрах историята с Хари Потър. Не уроки, и зъл магьосник мога да сразя с поглед:) Мда, ей сега се чудя какво да правя с тялото, както и с една любвеобвилна боа. Затова пък си имам стилен медальон със сребърна змия, някакъв пръстен, една хубава златна чаша и една корона.

# 91
very nice така ми стана мъчно като говориш за сърчицето на Габи.
L.V. не се притеснявай,Емо също се извива така за да ме търси из стаята.Или като е в кошарата и се мести и не може да си гледа играчките.

# 92
И Вики от няколко дни не суче добре, по 2-3 мин. и после рев, снощи и аз я кърмех изправена и на ръце и я люлеех
Very nice, а може ли да попитам как кърмиш бебето изправено? Че и на ръце? Не мога да си го представя, а имам нужда от козове, че малката ми реве вече цяла седмица вечер - преди го правеше само в периода на най-силни колики :/ За леенето на куршум - ще ми бъде интересно да ми разкажеш на лични, ако не те мързи и ако имаш време.
Mara casy - радвам се, че с кърменето нещата са се наредили. А в провинцията лятото си е най-добре. Има време, наесен ще се разхождаме из Люлин, няма къде да избяга Simple Smile
Мамасита - и аз съм фен на Хари Потър, хич не е детски филмът, определено! Нямам търпение да видя новата серия, ама засега ще задържа докато се прибера към Сф, че тук няма къде да го гледам на голям екран.

# 93
Вери найс! Милата Габи, дано да се оправи!   Hug
Това с леене на куршум за пръв път съм чула в БГ! При нас явно също има някои обичаи, но аз не ги знам. Само че, против уроки трябва да носиш нещо на врата си или пък безопасна игла някъде по дрехите. Аз вързах на Мишка червен конец по здешните обичаи, защото къде да закача безопасната игла на бебчо?  Shocked

Намерих нещо ,което страшно добре ми дайства на кърмата! А в тези жеги Мишка суче често и накратко, обаче кантарчето показва,че "накратко" е дава резултат!  Flutter Нещо се казва напитка "Инка" струва само 1.20 ст. изцяло от натурални съставки, основно от цикорий, който е много добре действа и на перисталтика. Давам го и на Маги, и тя много доволна, че пие "кафе"!

Жабче! Страхотни твоите мадами! Много хубави снимки! Особенно ме разсмя: "чуждата кокошка-патка!"  hahaha
Л.В. и твоите девойки много сладки, направо изписани!!!  Heart Eyes
Мамасита, цял вечер ще съм в хубаво настроение заради твоя пост!

# 94
И Ави се извива така L.V чак мост ще направи ама това е защото е мн любопитна и иска да види какво става там отзад или когато мина зад нея ме търси GrinningДаже така се е научила да се оттласка с крака ряско назад и се измества много.Оградила съм кошарата с едно одеало да не си удари главичката от те подскоци.

Ани4ка,браво на малката Андреа как си хваща крачетата мн е сладка.Ави засега само коленцата си пипа LaughingА видях че си си направи снимки на ехографийте на Андреа в коремчето ти и аз така съм си ги качила  Heart Eyes

very nice,милата Габи хайде дано се успокои детенцето вече мн е мъчно това което разказваш.А за психолога какво решихте?

yana_kuncheva,аз бях писала за АМ.Знам че 1 час може да стои извън хладиник,ако не може да се прибере ако не  е консумирано,аз само 2-3 пъти направих така защото тя ми отказа да яде и ми писна да хвърлям толкова мн мляко ooooh!Но щом казваш че не е добре няма да го повтарям.

Ние пък днес пак бяхме на очен.Положението е все така.Сега пак нови какпки и ако не се оправи от тях ще и сондират каналчетата WearyКоя мама беше като нашето положение да сподели какво става?

Хайде лека от нас че пак стана късно Tired

# 95
  • not found
Л.В. ти се оплакваш , че вашия татко не разпознава близначките , а аз какво да кажа като разглеждах и четях темата на мартенските мами и моя идва и ми вика " Оооо на Тони снимките се сменят " аз :  Shocked и му казвам , че това е друго бебе , а той ми спори  ooooh! newsm62 Завеяна работа , като че ли аз не знам какви снимки съм слагала  Flutter Накрая го убедих като му показах дрехите на въпросното бебе  Laughing Laughing Laughing hahaha Joy
brilliantine,Very nice при нас е същата работа  ooooh! Последните  3 вечери заспиваме със зор . Вери найс - дано на Габи й мине . Аз след една автомобилна катастрофа ходих да ми леят коршум и да ти кажа доста се успокойх след това , но според всичко е въпрос на внушение  Wink

# 96
  • Лудогорието
Най-накрая да ви изчета, че и да попиша  Simple Smile
Ние се завърнахме от гостито при свекито. В събота изживяхме голяма жега, за първи път видях Ванито да се поти. През деня доста си поспа, а вечерта трудно заспа, все заради жегата. Беше брутално намачкан от баба и дядо, резултата е, че днес не иска да стои сам и легнал. В къщи бомба е паднала-трябва да се чисти след майсторите и виждам голям зор. Скоро няма да се оправим  Sad  Дано да съм успяла да опазя Иван, уж за сега е спокоен и здрав. Утре ще ходим да му слагат противохепатитна ваксина и ще го изтеглят и измерят официално.
Днес включих в менюто сокче от ябълка и морков-много го хареса, но трудно удържа фронта до следващото ядене. Сякаш му се остърга стомахчето. До скоро при гимнастигата правехме мост, но сега не ми дава-веднага се стяга и иска да се изправи. Той въобще прави опити да се изправи в седеж-коремни преси  Grinning Може да се обръща само от гръб на страни. В тези жеги пропи и вода, малко но е факт. Тази вечер го излъгахме да не плаче във ваничката-къпахме го прав.
Иван също се буди през нощта-към 4 и 7. Две вечери обаче се буди чак в 6 и после яде в 9 след сутрешния тоалет. Съответно аз протичам от всякъде, но се наспивам доволно.
Всички беби и бебковци са големи сладури  Heart Eyes

# 97
здравейте и от нас, да се отчетем, днес ни биха втория пентаксим и бебо беше леко кисел и мнооого поспалив, но не мога да се оплача, наддали сме само 650 грама този месец и сме порастнали с 3 сантиметра. с такъв тон ме попитаха дали давам пюренца и сокчета, че не посмях да кажа истината и казах че давам само сок, а те ми отговориха, че трябва да започна по-сериозно да давам, защото кърмата ми едва ли е витаминозна...много се обидих, аз ям като бизон и то супер разнообразно, например за закуска хапвам филия с масълце и нещо отгоре мед, колбас, кашкавал и сирене, задължително салата от домати и чаша мляко с овесени ядки и ядки от слъноглед и тиквени семки, това е всяка сутрин....после готвено, салати със сирене, плодове, ядки, боза, сок, варен жълтък, чай....чувставам се като гъска, която се отглежда за пастет, а те не ми била витаминозна...

Very nice, копирай ме моля като пращаш на брилянатин писмо....ако е удобно
милото Габи, дано е по-добре вече, а пък чак толкова  ритуали за беба ми се виждат множко и аз като Мамочка само едно конче съм вързала на ръчицата и мия личицето вечер

Чоколина, много благодаря за диетата,ще си похапна още малко и след месец ще се пробвам да я спазя, аз досега не съм пазила никога диета и незнам дали ще се справя.
кажи каква рокля си избрала, че нали и аз съм кума в края на месеца и събирам идеи, принцеската ми беше писала по тази тема

Аничка гадост хем зъби, хем колики, ние засега сме на остатъчни колики само и яко попръцкване, фущене и тръцкотене с и без аромат

Мамочка ще я пробвам тази инка, от дете не съм пила и аз като маги обичах да пия кафе

# 98
  • Някъде там...
Л.В., мъжът ми е виновен. Като пусна миналия път снимки на децата и аз му казвам "Виж колко си приличат", а той отрече и посочи разликите. Аз останах ей така:  Shocked, та той нашите едва различаваше първата седмица след изписването. Пък и все пак шансът да ги разпозная е 50/50.   Joy

Аз инка пия всеки ден, още от изписването насам, хем заместител на кафето, хем вкусна, хем полезна. Има я в Кауфланд.
Маймунка, и моята свеки като звъни все повтаря да идем на гости, а въобще не съобразява какви жеги са. Тя ще се радва на децата, ама те какво ще изпатят от жегите, новото място и многото внимание, хич и не съобразява. Като настоява толкова, в крайна сметка й казах тя да дойде, та да видим.
Силви, моята Яна е така.  Sad Толкова капки изкапах и не минава и това си е. С масажите има известно подобрение, но пак не минава напълно. Нашата педка пък не ми дава направление за очен, след 6ия месец щяла да ми даде ако дотогава не се било оправело очето. Дилатацията на каналчетата се прави с пълна упойка...  Confused Чудя се дали да не я заведем някъде на частно, но къде?  newsm78

# 99
Брилянтин, както я държах Вики да се уригва тя не спираше да плаче, затова я свалих надолу и й дадох да суче както е така изправена, като в същото време я люлеех ooooh! Ама пак много малко хапна, разчитам основно на яденето пред нощта, което си е задължително поне 2 пъти-3 и 6ч., а понякога 1, 4, 7. Вчера беше малко по-добре с яденето, също така през деня като яде по 2-3 мин. й давам на 2 часа.
Мара каси, аз не смятам да прилагам всичко това. Само ще им направя и на двете "пазачи" и когато се сетя им измивам очите. Аз по принцип не вярвам много на такива суеверия или поне си налагам да не вярвам, но от опит съм установила, че има нещо Thinking. Аз дори конче не съм вързвала... А пък и Габи все повтаряше, че като й леем куршум ще се оправи, та решихме първо това да направим и, ако се оправи да не ходим на психолог. Засега още няма да казвам как е, нека мине малко време.
Ани4ка, и аз имам такава снимка на Габи в "кабриото": http://lh3.ggpht.com/_umZerEyczpw/SmDKZ_ing6I/AAAAAAAAARk/NPFtAk … U/s800/kabrio.jpg
На който му се гледа ще се опитам пак да пусна едно сравнение Габи/Вики: http://lh6.ggpht.com/_umZerEyczpw/Sm6hwV--nTI/AAAAAAAAAUk/L8l-d6 … s800/16.06.03.jpg http://lh6.ggpht.com/_umZerEyczpw/Sm6hwnEZV1I/AAAAAAAAAUo/A7cyr3 … 00/17.06.03-2.jpg http://lh6.ggpht.com/_umZerEyczpw/Sm6hxxzIVrI/AAAAAAAAAU0/_ptHjr … s800/P1050477.JPG http://lh3.ggpht.com/_umZerEyczpw/Sm6hztu6CXI/AAAAAAAAAVE/0opIAV … s800/P1050505.JPG
Дано се вижда.

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 10:01 от very nice

# 100
Здарвейте, момичета!Как сте днес?
Ние сме добре, Ния напоследък е много кисела, все няма угодия, ужас, скапана съм, още не мога да си отпочина от сватбата, много ми дойде!На нас коликите още не са ни минали, нищо че вече мина 3 месеца, ама все пак е доста по-добре в сравнение с преди!
Иначе с мъжа ми бяхме кумуве - мечта, всички бяха много очаровани от нас и аз много доволна, защото много се притеснявах!Само дето на снимките изглеждам ужасно, свиня и половина! Tired
Вери найс, дано има полза от всичко това и Габи да се оправи, миличкото! Heart Eyes
Блазе ви за тия разходки из прованса, аз не мога и да си мечтая!Не че няма къде да отида, но ми е притеснено с детето, че каквато е кисела и непредвидима... ooooh!
Иначе и Ния се извива на дъга, направо не мога да я облека!Много гука, пее, смее се даже с глас!Много хваща играчките и даже се сърди като не може да ги откъсне от активната гимнастика! JoyДаже вече яко ме скубе като я гушна да се оригва!Сега спи вече 2 часа, което си е цяло чудо!Е, събужда се от време на време с плач и аз търча да я успокоя и тя пак заспи!добре, че успях поне да изгладя!
Момичета, аз не съм ви казвала за един мой грях - пропуших! BlushМного ме е срам, моля ви не ме съдете!Много притеснения ми се събраха с детето - покрай тия страшни колики и уплахата, че ми било малко детето и дохранването, всичко много ми се отрази, защото всичко ми се събра накуп...Но мисля че не й вреди на Ния чак толкова много, т.к. вече почти не я кърмя, имам кърма, ама тя вече не ще да яде повече от 5мин и понякога даже пропускам кърмене, за да може да има повече налягане в гърдите и така да не се откаже толкова бързо!
Сега сестра ми е наред да ражда, чакаме бебето към 10-ти август!Нямам търпение!Вече съм му купила кошарка!
Разгледах всички снимки!Няма нужда поименно да изброявам, че дечицата са страхотни бонбони!Да ги нацелувате всички от нас с Ния!Дано скоро болните оченца и носленца бързо се оправят!
За акането не знам какво да ви кажа, Ния ака веднъж на ден - тъмно борово зелено Tired, защо не пробвате да дадете малко топла водичка на гладно, ако ще я пият де!
До скоро, когато мога ще гледам да пусна снимки на Ния и на мен като кума!
Дано само пак да не е напразно обещание, каквато съм заспа!

# 101
# 102
Жабче,и на мен приятелка ми каза да поизчакам до към 6-7 месец защото на нейна позната детенцето също било така даже по-зле,но след 6-7м сами се оправили очичките.Аз не знаех че е с пълна упойка Thinkingразбрах че се капели някакви капчици и те били упойката,но ми беше чудно как такова малко бебе ще се усмири да му бъркат в очетата.Оф,не ми се мисли дано не се стига до там ако трябва ще изчакам.Лошото е че от този секрет в очите всичко като,че ли се стича към нослето и нали тези канали с свързани и постояно киха,гъгне и нослето и сякаш отзад някъде има сополки но видимо няма нищо.Аз чувам как понякога и хрипти нослето назад,рядко вади обаче сополчета.Пръскам Стеримар/което е вятър работа/изписаха ми и капки за нос Коларгол едни черни ама още не смея да ги взема.

С яденето и ние сме така ама започнах да и  намирам цаката понякога.Ние отдавна сме в отбора на гладната стачка.И все си мислех че и има нещо или че е от млякото ама всичко май е някаква криза през която минават сега а и топлото времи ги дрзни милите.Гледма да я успивам повече през днея за по-дълго защото така хапва по-добре/понякога/.Ако не  се е наспала още със събуждането става кисела и отказва да яде.

Сега започнах вече да заглеждам и полека лека да купувам дрешки за есента и зимата защото нямам никакви.За лятото и пролетта беше добре,мн приятелки ми подариха и сестрата на мъжа ми,но сега започвам да действам за студеното време.Исках да питам някой който пазарува от Ларедутето знае  ли какви и как са размерите на бебешкте дрешки,че там нали са с едни по-особени номераций и аз не знам какво да гледам.Макра,че още не съм влизала в бебешкия сектор ама ще се разрова тия дни.Купих и предната седмица едно суитчърче и едни панталонки от Колхозния пазар двете за 13 лв.Там има доста евтинки нещица.А в Овиеса в Мола има мн сладурски но са по скъпички.

# 103
Здравейте мили мамчета,
чета ви най-редовно всеки ден и съм съпричасна и вълненията и тревогите които имате, надявам се те да преминат бързо и леко Hug
Всички бебчета са много сладки и вече доста пораснали, а какви малки бяха само, понякога гледам снимките от първата страница с такова умиление Heart Eyes
very nice  така ми стана мъчно като говориш за сърчицето на Габи, ако искаш пиши на лични как е минало леенето, надявам се да е подействало и тя да е добре Hug
Жабче! Страхотни твоите мадами! Много хубави снимки!
Л.В.  и твоите девойки много сладки, направо изписани!!Как ги разпознавате направо незнам!  Crazy
Ани4ка,браво на малката Андреа как си хваща крачетата мн е сладка. Ави засега само коленцата си пипа - и моята Диди така си пипа крачетата, да ви питам вашите бебчета стоят ли мирно, Диди изобщо не през цялото време докато е будна рита и си даржи краката на високо, гимнастичка ще става Party
Жулиета и ние сме в отбора на трудно заспиващите и кокорещите се бебета, даже вчера мама се оплака че са се носили цял ден мранкала била малката хубосница Blush
За яденето през нощта нашият режим е 5-9-12-3-6-9 като по някога си иска в 4 и после в 7
Принцеса Рая не се тормози като нямаш кърма има АМ не е края на света, важното е вие с бебка да сте добре и спокойни, не се тормози, аз така се тормозих като ми намаля кърмата, но после установих че е било напразно  Hug
Мамочка както винаги твоите снимки са жестоки да нацелуваш хубавиците от мен!
А ето и от нас малко снимки:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13827244
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13678874
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13827243
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13827246
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13827248

Мамчета забравих да се похваля днес правим с таткото 5 години откакто се оженихме, та да почерпя по случая!

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 16:49 от mimeto80

# 104
Добър ден  Grinning

Влизам набързичко докато двете ми съкровища спят.Напоследък баткото стана мноооого палав,само щуротии измисля,и гледам да сме повече време навън,че вкъщи не си изразходва енергията където трябва Crazy,и само вървя след него и му се карам Confused.Навън положението е добро-почти се разбираме Laughing.А и има дечица с които да си играе и да се забавлява.А вкъщи всички играчки стоят прибрани,и не ги иска,и не ги бутва,на сестра му играчките само са интересни Twisted Evil.И само ходи напред-назад като муха без глава,все се вре в краката ми,като седна на компа,решава че му се гледа филмче там,ако гледам тв,започва да се върти пред телевизира,да чупи стойки там,да се катери по секцията около телевизора Laughing,ако не му угодя за нещо почва едно инатене,едно сърдене Crossing Arms.Отива в друга стая и купона е пълен-в кухнята си играе с приборите и чиниите,дърпа стол,качва се на мивката и се почва ooooh!,в хладилника  бърника(пак качен на стола),вади си я сок,я мляко(съответно всичко е оляно около чашата,в която е искал да си сипе), в банята пуска водата и започва да си пълни разни чашки,легена,и на Анито ваната за къпане(междувременно целия става вир вода Naughty),като види вода и откача туй мойто дете ooooh!.Много обича и да ми пренарежда шкафовете,да вади батериите от дистанционните,да търкаля табуретките,които са с колелца из целия апартамент Whistling,чука постоянно по вратите,откъдето мине светва лампите,вади чаршафите от раклата и се омотава целия-бил духче Mr. Green,''крие'' играчки в пералнята(онзи ден изпрах една формула 1 Laughing,а уж все проверявам Crazy).....това е една малка част от забавленията вкъщи.Затова гледам да сме навън Laughing.Ох,почти не си поех дъх докато му напиша щуротиите hahaha.Старая се да гледам от смешната страна на нещата,но понякога си е голямо изпитание ...

very nice,милото ти детенце,дано наистина е по-спокойна вече Heart Eyes.

Жабче,L.V. уникални са ви девойките,сладуранки на квадрат Hug

Мамочка,mimeto80,и вашите са същински принцески 4470

Анито се събуди с боен вик,глад майка Mr. Green,ако мога по-късно ще дописвам.
Хайде доскоро Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт