Навън и у дома, греят красиви АПРИЛСКИ слънца!

• 14 984
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • Там където има любов
Здравейте момичета аз наистина вече се срамувам  Embarassed че се губя толкова често. От време на време хрърлям по едно бързо око да видя какво става и пак се захващам с едно друго.
Вики вече е по добре на привършване на антибиотика сме но баткото се влошава и не знам дали няма да стане омагьосан кръг да се разболее отново.
Моля ви дайте съвет как да спрем нощото хранене. Май малко останахме тези дето бебоците им ядат и вечер. Ние почивка нямаме ядем денонощно на 3 часа. Понякога почива сутрин. Ето днес последно яде в 9 а още не се е събудил (е люля се на люлката и там спи ) (ама не знам без тази люлка после какво ще правя  newsm78 )
Вики вече е около 8кг направо кюфте (дето вика майка угояваме си го за коледа) и е хубаво да понамалим малко яденетата. Носим дрешки от6-9 м иначе не е много в см-ри.
Смеем се на глас и обикаля леглото но още му е трудно да се завърти (ами как като д-то тежи  Grinning )
Ние за около седмица сме на вилата при нашите че боядисваме у дома. Тука голям кеф въздух прохлада климатик не ни трябва а и гледката си е направо към морето много отпускащо .
sunshine_74  - наистина си беше страшничко снощи ние имаме щети по доматите  Sad и др.
 L.V. - голяма красота. Големи сладури  Flutter

Хайде приятно изкарване на всички които ще почиват  Hug

# 76
  • not found
*dessi*, къде е сутрешното кафенце ? Толкова хубаво ме зареждаш емоционално сутрин  Hug

desi054224, за Девина с розов етикет , аз не бих се доверила  Flutter Големи измамници са  Outta Joint Емо а кърма ли е ? Ако да Айла беше казала , че може и бе водичка . Аз лично месец , може и повече не съм му давала нито вода нито чай нито нищо и то коликите като бяха  Peace
L.V., твоите близначки изобщо не приличат на теб  Laughing поне засега . Дано да се успокой Тони и вече толкова късни посещения никой няма да му прави  Peace
sunshine_74, снощи тази буря така ме стресна ... Както спях и в един момент прозореца се затвори с трясък , на вън трещи аз бягам да прибирам манджата на Шона , даже си мислих дали да не я прибера в коридора да  не я е страх милата , но милото каза "Не " и реших да не му противореча , че в последно време и без това не знам как ме търпи  Crazy
sunny_777Praynig оздравеете по-бързо . За нощното хранене , може би почивката си я правете не през нощта , а през деня  Peace

# 77
Jylieta само на кърма е,ама личната ми каза да му давам повече вода да видим дали няма да ака по начесто.Обаче той водата мн не я харесва и аз на сила му бутам и едва по 20 мл изпива.Между другото вчера и днес не му дадох от капките биогая и днес се изака,мисля да ги поспра за малко да видя дали не се запича още повече от тях.
Иначе има и вода на хип,малко е по-скъпичка ама ....
sunny_777 дано не се разболява вече мънинкото а и баткото да оздравява по-бързо.
L.V. много са ти чаровни госпожиците  Heart Eyes

# 78
  • not found
desi054224  дано при вас се оправят нещата , аз от капките вече 5 ден май не му давам и няма ефект  Rolling Eyes А за водата и нашия е същия , не ще вода изобщо , мръщи се , реве ...  Сега бульона от сливите пие , но и от тях няма ефект и нашата педка каза повече вода да му давам , ма детето като не ще  Rolling Eyes

# 79
Jylieta не знам при вас как беше ,но при Емо интересното е ,че ака почти 3 месеца на всеки памперс или през памперс и изведнъж спря.С каката имахме ядове още като се роди а също беше кърмена.хич не исках на нея да прилича,че тя мн трудно ака с плачове и напъване,цялата ставаше червена.Сега е по добре ака през 2 дни или през1 ден.
Ще се оправят милите ама докато пораснат малко.На Десито съм слагала и свещички ама мисля че за малко бебе няма подходящи.

# 80
  • not found
Ние сме абсолютно същите

# 81
sunny_777,мила мн се радвам че Вики се оправя Hugдано и Девит се оправи бързичко,че не си е работа това Praynig

Момичета не се притеснявайте толкова, че бебчовците не акат често.Аз в началото мн се шашках затова,но сега виждам,че това явление е мн често срещано и е нормално.Дечицата нали си хапват и растат Heart EyesЗаради това пусто неакане  от самото начало направих грешката да сменя няколко млека/понеже сме на АМ/като си мислех че е виновно млякото.Да донякъде е така,АМ запичат,но стонмахчетата още не са достатъчно добре орегулирани и някои бебчета с по чувствителни такива си имат този проблем,но след време минава.Ето на някой мами бебчетат независимо от АМ си ядът и са редовни,а при някой не е така.На мн мамаи бебчетат са си мн добре от НАН Сензитив но на Ави например не и действа.Сега сме на Фризовом с който единствено Ави ака ака сама.
А вие щом сте на кърма хапвайте по дрисливички неща Mr. Greenвсеки ден.Сокчета от круша или направо плод круша,прясно мляко с мюсли/овес,кайсийки,прасковки,сливи.

# 82
Здравейте, момичета. И при нас имаше приключение със 8 дена неакане и решихме въпроса с Дуфалак. Дано и като го спрем, да продължим да пълним редовно пампите  Praynig
Чета, че и при вас вечер преди заспиване е екшън. Просто се чудя какво й става и на моята Зузана - през останалото време е ангелче, а като стане вечер и месец изгрее елате я вижте - почва да мрънка, да реве, хем гладна, хем като я сложа на гърда се извива и врещи, просто ужас. Това взе да става от няколко дни, дано скоро отмине. Тази вечер я приспах в количката и сега не смея да я преместя в леглото, ама в крайна сметка да си спи в количката като е такава калпазанка  Crossing Arms . А даже не Яде :/ Снощи от мрънкотия и зор взе, че изпи 50 мл вода - това е повече отколкото за всичките 3 месеца взети заедно, ама тази вечер не пощя. Явно всяка вечер трябва да мисля нов номер  ooooh! Ние продължаваме да сме в прованса и тука е ок - кръстосваш целия град с количка и нямаш грижи. Затуй ще отложа прибирането в Люлин за след месец. А междувременно може и на моренце да идем  Whistling От ден-два беба започна да гука, вика, да се смее с глас и да реве със сълзи. Засега не се сеща да посяга на играчки, но и двата юмрука са й в устата  Laughing Прегръдки на всички, чета ви, макар и да не пиша много, но то вие описвате всичките ми проблеми и аз наготово чета решенията  Mr. Green   bouquet Галя, извинявай, че така и не ти звъннах повторно да се видим, но имах гости, после пътувах и общо взето нямах възможност. Обаче тия дни ще се отсрамя. Не знам само аз ли съм толкова несръчна и само моето бебе ли е толкова шавливо, ама имам си проблем с позите за кърмене - само беба легнала на една възглавница и в скута ми, а аз с длан под главата, че да я насочвам е печелившо, ама е горещо за тази поза и беба взе да се сърди. Легналата поза криво-ляво взех да я налучквам от няколко дена, ама трудна работа бе, направо ви завиждам как даже успявате да поспите така, за мен е MI направо - заболява ме гръб, таз, беба шава, тече по леглото...Все си викам, да поотрасне и ще намерим по-удобна поза, ама то май няма за кога.  А Мамочка даже пишеше, че през нощта беба сама се примъквала и си сучела - е това направо подвиг, де и при нас да ставаше, ама нейсе, всеки ще гледа квот' си е родил  Laughing

# 83
  • Някъде там...
brilliantine, аз си постилам пелена под бебето за да не тече мляко по чаршафите. Бебите лежат по гръб, не искат вече настрани. Йоана шава много - маха ръце, крака, но нощем суче и заспива до мен. За примъкване - примъкват се и моите. Яна се придвижва и си обляга главата на мен,а Йоана се примъква и отваря устата да яде, усмихне се, отвори устата и чака да отворя млечния бар.  Joy
Съни, дано бързо да оздравявате. Кошмарно е да ти е болно детенцето. Моите преди няколко дни бяха с малко сополки, а Йоана и с лека температура и направо луднах. Sad Вече сме добре, водих ги и на лекар, татито ни беше настинал и явно от него прихванаха нещо. А за нощното хранене - и моите все още ядат нощем, дори по 2 пъти. Никакво намерение нямат да се отказват май.
Рони, това последното ти изречение все едно аз съм го казала.  Mr. Green Щяха да са ми много добри децата ако заспиваха сами.
Л.В., чакай да се опитам да позная... вляво е Виолета, а вдясно Лияна?  newsm78 И моята Яна застава така както описваш, а освен това се извива на дъга назад. Бях се притеснила и питах педито, но ми каза, че прекалено много се вглеждам, нормално било.  Rolling Eyes
Ето я въпросната стойка: http://media.snimka.bg/3771/013796597-big.jpg,а ето и дъгата: http://media.snimka.bg/3770/013796060-big.jpg
снимки:
На голямото легло е най-интересно, особено ако тв е пуснат...
Ако имах още една ръка и тя щеше да е заета (Йоана)
Кат 5 пари в кесия(Йоана)
Топло ми е, как да го махна това бодииии(Яна)
Сърдита съм, що ми спряхте люлката?!(Йоана)
Много ми е сладък пръста(Яна)
Нови чалъми за самоприспиване - пръста в устата и ръката мачка ухото(Яна)
Нова спортна дисциплина - смучене на пръст с препятствия(Йоана)
Чуждата кокошка-патка
Муцунка(Яна)
Невръстна гимнастичка(Йоана)
Плезла(Йоана)
2 кокетки

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 23:03 от Жабче

# 84
brilliantine, радвам се да те видя, отдавна не беше писала...и вие сте открили прелестите на провинцията - кратки разстояния и удобства, малък трафик и прекрасни китни градинки...
ние също се кърмим спейки, ивето се научи да го взимам нощем и да го слагам до мен успоредно, при което аз заспивам, а той мъца, суче, плюва и прави каквото си иска, ако нещо не му се получава - сигнализира гръмко и аз тутакси тикам най-близката цица в устата....да ти се похваля вече почти изчезна болката при кърмене, само едното зърно още не ми е заздравяло напълно, но аз явно свикнах дотолкова, а и болката е толкова малка, че не обръщам внимание...
Жабче, оплезенета  снимка е просто чудна......определено йоана ми е по-голямата циркаджийка, а пък яна е по-сдържана някакси, по-деликатна, ако мога така да се изразя...
Л.В., твоите госпожици въобще и не мога да ги различа...
Съни,пълна гадост в тези жеги.... дано бързо да оздравявате, както съм писала по-горе и ние се храним през ноща обикновено по един път, но често се случват изключения.
desi054224 аз давам от водата на хип без да преварявам още от първия ден като се прибрахме вкъщи и съм доволна, на самата вода пише, че след като се отвори и се ползва един ден, след това трябва да се преварява, но аз това го прочетох около 15 ден след като бях почнала да му я давам без да я преварявам и реших да продължа така, само я държа в шкаф на тъмно и по прохладно и това е...
и аз се чудех дали да не започна да давам от розовия девин, но неговия етикет пише да не се дава на деца под годинка и аз не посмях, мисля да продължа на хип поне докато не станем на 6 месеца...
ани4ka зъбки ли ще ви никнат...
Ивайло също още не хваща играчки освен когато аз му ги слагам в ръка, не се сеща нещо или пък не иска, но пък си хваща пеленките или бодито и се опитва да си ги сложи в устата, също като Яна на Жабче...всъщност с пеленките успява...
ние не сме по викането, но сме по ръмженето и по издаването на грхг, грх, хгхъх и друг подобни съдържащи тези три съгласни...понякога когато сме много на кеф казваме и агууу
утре сме на пентаксим, дано всичко да е ок , ще пиша и колко сме порастнали

# 85
  • Варна
Здравейте, момичета! Hug

Гледам доста от вас се интересуват от диетата ми, който я иска, да ми напише е-мейла си на ЛС, ще му дам достъп до edocs -там съм я качила. Peace Не е тежка диета, поне според мен, на принципа на разделното хранене е и се поемат много течности, аз не забелязвам да се е отразила на кърмата ми - Пипо пишка и ака по 2-3 пъти4 на ден. В момента сме на "Памперс" и пак е омазан до гърба почти всеки път - иначе са много хубави памперси, тънички и абсорбиращи добре, ама...

рони  Heart Eyes, сватбата е сега в събота, изненадаха ме, като я преместиха от края на август за 1-ви. При което първоначално закупената от мен рокля няма да ме побере, затова се снабдих с нова  Mr. Green. Най-ентусиазирана е Симона, която ще е шаферка и се хвалила в градината на всички, а, когато едно момиченце изявило желание и то да е шаферка, му казала: "Намери си твоя булка!" Laughing

sunny_777, мила ,за съм изпуснала инфото, че сте болни - добре, че нещата вървят към подобрение вече!   Heart Eyes

Жабче
и L.V., разтапям се като видя щерките ви! Жабче, и на мен оплезената снимка много ми хареса!

Пипо вече си играе много с играчките си, хваща ги и се опитва да ги натика в устата си. Днес сам си докопа биберона, но не успя да го лапне от правилната страна. Mr. Green

Аз вода не давам, но до преди 2 седмици преварявах ежедневно вода от кана Брита; после установих, че го правя абсолютно без полза, защото Пипо все едно отрова му давам, като му поднеса вода. Confounded

*dessi*, и Пипо допреди 3-4 дни спеше от 22-22.30 до 5-6 сутринта, но сега отново взе да се буди и да иска да яде в 3-4 часа. Мисля си, че е някаква криза на растежа, която скоро ще премине и нямам намерение да се мъча насила да го отказвам. Още повече, че нощното хранене е полезно за лактацията, поради високите нива на пролактина нощем. И аз го вземам при мен след яденето в 5-6-7 и така отказваме спейки-кърмейки-се до около 12 часа. Party

# 86
здравейте пак  Hug Hug Hug
за една седмица толкова много промени при нас,чак не мога да повярвам Mr. Green
Андреа започна активно да се обръща по корем(първия път като я видях как се търколи насам-натам из леглото щях да ревна  Heart Eyes)
днес се разхождахме така
а снощи даже по корем се пробва да спи,но си беше затиснала ръката и аз я обърнах цък
вече си гризе и краката  Mr. Green и отново започна да спи нощем Party,снощи от 23 h до 7 h сутринта спа Grinning трябваше да се цедя че щях да се пръсна  Mr. Green
на село си изкарахме много добре,иска ми се цяло лято да сме там,но татито ни само 1 седмица му е отпуската,а на мен сама не ми се стои
голямо блаженство беше по цял ден навън,даже на обяд не се прибирахме,като седнем под асмите на сянка....кееееф а пред къщата ни има парк и като ни омръзнеше вкъщи отивахме там
Анито добре се чувстваше,нямаше проблеми нито с пътуването,нито със смяната на обстановка,а през деня спеше по 2 часа  Shocked ,а сме свикнали по 30-40 мин  Crazy
mara casy и колики има още и зъби ще никнат  Crazy долния й венец е по-побелял и така гризеее Mr. Green
sunny_777  Hug беше започнала да ми липсваш,дано скоро се оправят юнаците ти  Praynig
Жабче,L.V. много са ви хубави девойките,то и другите,но при вас е двойна хубостта  Mr. Green и Анито така извива врат,но то е нормално,майка ми казва че скоро мост ще прави  Mr. Green
chockolina мислех че само ние спим до обяд  Mr. Green майка ми ми казва че трябва режим да създавам ама като ми се спиии  Rolling Eyes Laughing
снимки от село

# 87
Chocki, desi054224,Sunny,Sunshine 74,Рони, Аничка HugМерси за хубавите думи!

Жабче, браво на теб,как ги разпозна,?! С това отговаряш и на Рони Joy
Точно такава е позата дъга, която показваш. Значи няма място за притеснение, но все се извива така и аз малко Shocked. А иначе и на мен фаворитска снимка ми е плезла Йоана. Многом са сладки, за пореден път го казвам.

Jylieta, всички казват,че на мен приличат,нооо...знам ли, може и на съседката да са! Joy
Аничка, можеш само да се гордееш с такова дете.Браво на него. Златце е то!
Sunny, оправяйте се бързо и дано нямате повече проблеми!
 И ние сме от мрънкащите вечер, а също и от будещите с енощем и май нямаме никакво намерение скоро да спираме. То не е в 3, в 5, 7 . Мани,мани, ама блажени са вярващите.
Хайде лек и приятен ден!

# 88
  • Бургас
Здравейте, не съм писала доста отдаван, сами ви изчитам и все не стига време и да пиша, нали ходя и на работа.

Не помня кой беше казал но АМ се дава максимум до 1час след като е направено, някой пишеше че го държи в хладилника. Това е много вредно, направо трови детето. Най добре е да се направи и веднага да го даде. С каката съ забравял шише в коата и сед една нощ ставше черно шишето от станалаото мляко и мирешеше ужасно затова сега давам до 30мин.

За моерето моята бебека има 6 бани. но не означава че съм я пекла или кпла стои си само в количката под чадъра.

НА 02.08 от 10ч ще има поход за кърменето и в Бургас от 10ч тръгване от Тройката, по Александровска до х-л България, там кърмене на бебетата, после разходка до охлюва.
Ние от вчера вече сме изцяло на АМ спряхем кърмата.

# 89
Здравейте и от мен. От час и половина ви изчитам  Simple Smile
Вики вече тежи 6400кг., не само е удвоила теглото си, но вече ще го утроява Sunglasses
Но от бързия растеж има признаци на рахит  Sad, на едно място й е мека главата и страшно много се поти, та увеличхме вигантола на 3 капки. Биха й първото ДТК и всичко беше о.к.
Снощи ходихме да леем куршим на Габи, спа добре, да видим нататък как ще е. Който иска може да му разкажа на лични как беше, че за мен беше доста интересно. Само ще спомена какво ми каза да правя за бебето против уроки: да взема клечки от метла и да ги увия с червен конец и този "пазач" да сложа под матрака; на леглото да завържа червено конче със синьо оче и/или скилидка чесън; преди разходка да й избърсвам лицето със суха кърпа или с ръкава си-нещо, което има много нишки, защото само който може да преброи нишките, само той да може да я урочаса; вечер като се приберем да измивам 3 пъти лицето, ръчичките и крачетата с опакото на лявата ръка, която съм намокрила с течаща вода.
За леенето да кажа: без да знае с какъв проблем водим Габи каза при първото леене на куршума-много разбито това сърце, много иглички го пробождат... и мисли все за едно мъничко сърце, кое ли е то? Shocked Каза, че е толкова много урочасана и стресирана, че чак сърцето й не може да го побере и се  разбива. Направо едва се сдържах да не ревна, защото е адски вярно.

Жабче, твоява Йоана много ми прилича на моята Вики по физиономиите и начинът й на заспиване с мачкане на дясното ухо, а лявата ръка завряна в лицето, само дето е с биберон, а не с пръстче в устата, аз й давам в лявата да мачка чаршафчето си, вместо да си бърка в очите.
Олче, И Вики от няколко дни не суче добре, по 2-3 мин. и после рев, снощи и аз я кърмех изправена и на ръце и я люлеех  ooooh! но беше много гладна и много преуморена и само така се успокои Tired

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 19:04 от very nice

Общи условия

Активация на акаунт