Какви са амбициите на хората с анцузи?

• 25 141
  • 466
  •   1
Отговори
# 225
Цветовете също са от особено значение-напр. черният цвят действа подтискащо. Чудя се как е възможно толкова хора да го харесват и дори сега през лятото да го носят. За мен той е гробищарски цвят. В нашето семейство нямаме нито дънки, ...

На кого? На мен ми действа супер. Дънки и черен топ любимата ми комбинация.
Представете си, че всички около Вас са облечени само в черно, автомобилите са черни, сградите по улиците-също. И каквото друго се сетите. Дали ще се повиши настроението Ви от тази картинка?

# 226
Vl, с повечето, което си написала съм съгласна.Но конкретно за дънките-има места, на които не е уместно да отидеш с костюм или елегантно облечен, да не кажа по-силна дума.На концерт на любимата група, на спортна проява, на пикник, на пазар, на най-обикновена разходка с приятел, как да отидеш облечен? Анцугът е вариант, но точно както си посочила, ако спортуваш.Не мога да си представя да нямам дънки, за мен това освен всичко друго е и удобство...
Ами има нормални панталони, поли и пуловери. В моите ученически години се носеха доста хубави пуловери. А сега като че ли и те са пренебрегнати.  Хубавите якета и шлиферите-също. Аз обаче ги нося. А дънките ги мразя от дъното на душата си.  Твърде груб и грозен плат, който неслучайно в САЩ още навремето е определен като работнически. През лятото запарва, а през зимата въобще не топли.

# 227
Може би темата трябваше да се озаглави "Естетиката на нашето обличане" и да се коментират повече различните видове облекло...
... А потребителят се увлича  в това начинание без да мисли и без да влага капчица естетика.

Бих била много благодарна ако дефинираш понятието "естетика".  Laughing
Кое я създава - дрехата, сама по себе си, човекът, сам по себе си или комбинацията от двете.  Mr. Green
Ех, къде отиде народната мъдрост, че хубавият кон и под скъсан чул/евтин анцуг се познава?  Rolling Eyes

1.Наука за красотата.
2.Система от възгледи върху изкуството
3.Красота, изящност
Дрехата я създават дизайнерите, а съвсем друг въпрос е дали всяка дреха е подходяща за всекиго.
 Не зная тази мъдрост за хубавия кон, нямам представа от коне.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%87

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 01:32 от vl

# 228

Представете си, че всички около Вас са облечени само в черно, автомобилите са черни, сградите по улиците-също. И каквото друго се сетите. Дали ще се повиши настроението Ви от тази картинка?

Ако се облека като цветна дъга, няма да ми стане по весело само от този факт. Черното може да не е цвят за трева, но пък на дреха седи чудесно. Няма нужда да се облека като Коледна елха, за да се развеселя или пък блузка на чайки, че да ми стане морско.
А това, че ти мразиш дънки, трябва ли да има значение за останалите? Аз мразя шлифери, е и?

# 229

Ако се облека като цветна дъга, няма да ми стане по весело само от този факт. Черното може да не е цвят за трева, но пък на дреха седи чудесно. Няма нужда да се облека като Коледна елха, за да се развеселя или пък блузка на чайки, че да ми стане морско.
А това, че ти мразиш дънки, трябва ли да има значение за останалите? Аз мразя шлифери, е и?

"Цветна дъга" какво означава? Умението да се обличаме добре е свързано и  с цветовите съчетания. Някои са абсурдни, а други добре подбрани. Но светлите тонове създават много повече настроение от тъмните. Колкото да моето виждане за дънките, не зная какво значение това би имало за останалите, но това тук е форум и всеки би трябвало да може да изрази своето мнение.  А че някои се дразнят твърде много, когато срещнат мнение, което не им дапада си е техен проблем.
Като че ли никой не си задава въпроса защо дънките са модерни непрекъснато? Откакто се помним, че и много преди нас. Дори още по-лошо-сега се появи и вариант "скъсани дънки". Къде е естетиката в този случай? Ами функционалността? Необходимо ли е да се подчиняваме на "такава мода"? Явно някои "дизайнери" се стремят да забогатеят от "нищото"!

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 11:12 от vl

# 230
Цветовете също са от особено значение-напр. черният цвят действа подтискащо. Чудя се как е възможно толкова хора да го харесват и дори сега през лятото да го носят. За мен той е гробищарски цвят. В нашето семейство нямаме нито дънки, ...

Ко общо има черния потник на Паси с автомобилити сградите и улиците.И защо изобщо трябва да си представя всичко в черно?
Дънките са определени като работническо облекло както сама казваш -навремето ,в настоящето е повече от ясно ,че не е.

# 231

"Цветна дъга" какво означава? Умението да се обличаме добре е свързано и  с цветовите съчетания. Някои са абсурдни, а други добре подбрани. Но светлите тонове създават много повече настроение от тъмните. Колкото да моето виждане за дънките, не зная какво значение това би имало за останалите, но това тук е форум и всеки би трябвало да може да изрази своето мнение.  А че някои се дразнят твърде много, когато срещнат мнение, което не им дапада си е техен проблем.
С кое показахме ,че се дразним ?Да те убеждава някой да обличаш дънки или да носиш черни дрехи?Не !

# 232
Какво им е толкова просташко на анцизите, след като някои се бъркат с по 200 лв за чифт не мога да разбера  newsm78
Не анцузите са просташки,а хората,които ги обличат на най-неподходящите места.
Анцугът е екип за спорт и мястото му е на стадиона...или в къщи.
Интересно защо никой не ходи с бална рокля на спортно състезание?!
Защото мястото й не е там.

Бих била много благодарна ако дефинираш понятието "естетика". 

Не знам точна дефиниция на понятието "естетика",но най-антиестетичното за мен е :
1.Продавачка в магазин ,на работа,облечена като за абитуриентски бал.Даже с вечерен грим.
2.На вечеря в що-годе изискан ресторант с въпросния АНЦУГ.
3.На спортно състезание,например на детето,облечена с официален тоалет./не идва от такова събитие./
4.Да отидеш на сватба на сестра си с дънки и тениска.
Има и още,но мисля стана ясно за какво иде реч...

# 233

Ко общо има черния потник на Паси с автомобилити сградите и улиците.И защо изобщо трябва да си представя всичко в черно?
Дънките са определени като работническо облекло както сама казваш -навремето ,в настоящето е повече от ясно ,че не е.
Просто тълкувам въздействието на черния и на останалите тъмни цветове. Щом дънковото облекло не е работническо, тогава какво всъщност е? Изискано, стилно, официално, спортно?

# 234
Какво им е толкова просташко на анцизите, след като някои се бъркат с по 200 лв за чифт не мога да разбера  newsm78

Не знам точна дефиниция на понятието "естетика",но най-антиестетичното за мен е :
1.Продавачка в магазин ,на работа,облечена като за абитуриентски бал.Даже с вечерен грим.
3.На спортно състезание,например на детето,облечена с официален тоалет./не идва от такова събитие./
Много точно сте го казали. Вс. това се учи през годините. Най-добре да се започне в училищните години и в това да участват и родители и учители. А защо да няма и образователни филмчета по телевизията?
Определението за естетика го дадох по-нагоре.

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 11:42 от vl

# 235
Какво им е толкова просташко на анцизите, след като някои се бъркат с по 200 лв за чифт не мога да разбера  newsm78

Точно това им е просташкото.

# 236

Точно това им е просташкото.
Добре де ,защо да е просташко това им хресва за него дават пари.
Аз лично не съм голям фен на анцунга освен за домашно ползване ама не бих давала квалификации.

Много точно сте го казали.
Да много е точно за всеки повод си има подходящо облекло както и за дънките и анцунга , а за малката черна рокля да не говорим.
Всичко това обаче е извън вашата естетическа нагласа за винаги елегантно облекло.

# 237
Ами не знам каква ми е нагласата,ама няма да отида на пикник с дълга тясна пола и цял ден да се чудя как да седна на земята...верно ,не се среща под път и над път,ама всякакви образи има.

# 238
Ами не знам каква ми е нагласата,ама няма да отида на пикник с дълга тясна пола и цял ден да се чудя как да седна на земята...верно ,не се среща под път и над път,ама всякакви образи има.
                            Аз бих  Blush. А ако е и в тесен кръг, тъкмо ще стане и приятно-романтично. Пък има и спортни поли.

...Дънките са определени като работническо облекло както сама казваш -навремето ,в настоящето е повече от ясно ,че не е...
                           Да, шефовете сигурно се скъсват да ги носят  Laughing. Каквото и да си говорим рядко съм виждала хора от средната класа да слагат дънки.

# 239
                            Аз бих  Blush. А ако е и в тесен кръг, тъкмо ще стане и приятно-романтично. Пък има и спортни поли.
Не говорим за среща тет-а-тет.На язовир Батак,група от 7-8 души,кой с въдица,кой играе карти,пече се скара,и тя:с дълга тясна тъмносиня или черна пола,далеч от спортен модел пола,се чуди как да седне.../другите момичета от групата бяха ,по спомени,че беше преди 2 лета май...с къси панталонки,анцузи.../Става въпрос за непозната компания,бяха на 90-100 метра от нас.И явно не е импровизирано,щом си носеха месо за скара,барбекюта,въдици и прочие.   

Общи условия

Активация на акаунт