Слънцето силно пече ли пече, МАРТенчето мисли вече за море!

• 11 506
  • 290
  •   1
Отговори
# 105

Есме Вихронрав , това с гушкането е напълно вярно,но не мога по цял ден да го гушкам,колкото и да го обичам,мамите,които имат такивадеца ще ме разберат  Peace,защото едно е да го погушкаш малко,после да погледа,после да поспи или да гука,няма тгакова нещо,вечно мрънка  Rolling Eyes,когато не мрънка спи,затова казвам,че има и ревливи деца,които повечето пъти просто хленчат  Peace

Аз като майка на такова дете те подкрепям с две ръце.То млъкване няма!Мълчи когато спи.Ако го боли нещо-добре,реве.Ако му се спи,ако е жаден,ако е мокър...о.к.Ама да не можеш да отидеш до тоалетната и да не можеш за 5 минути да го оставиш,дори когато ръцете ти вече не си ги усещаш от разнасяне-е прекалено е вече.Не че не го разнасям,мъкна го постоянно,кафе на крак пия сутрин и закусвам така,ако я няма майка ми да го ВЗЕМЕ тя,щото ние никъде не седим-ни на шезлонг,ни на легло,ни в количка,ни в гимнастика!И на златен трон да го сложа-ще мрънка,ще хленчи и после ще се съдере от рев.И да го вдигна вече когато плаче,пак зле,щото видиш ли,човека вече е нервен и е решил,че ще се реве. ooooh!Докато не се нареве или докато не го изкарам навън да го разсея не млъква. Crossing Arms
Е и това ако е бебе без причина не реве! Tired
Реве,реве.

# 106
Алекс-мама Hug,така е,с нетърпение чакам да си го израсте и да смее и гука като другите бебчета  Hug

# 107
  • София
Айде и другата среща другата неделя в къщи на Банкя Embarassed Двор голям и 30 колички може да събере. Wink

Таквоз... погледна ли тук  Embarassed Имах идея да съчетаем срещата, в крайна сметка не мисля, че има някой измежду нас, който да не подкрепя кърменето, независимо дали се е успешно при него...

Световна Седмица на Кърменето 2009 - програма, активности, присъединете се! (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415334.0)

СОФИЯ
1-7 август, 9.00 – 18.00 ч.
Откриване на пътуваща изложба „Кърменето – защита и свобода”

1 август (събота) от
17:00 ч. Поход в подкрепа на кърменето
От пл. „Св. Неделя” по бул. „Витоша” до НДК, вход на bTV
18:15 ч. Пикник „С мама на кафе”
С подкрепата на Сдружение «Настоящи и бъдещи майки»
Теми: „Кърмене и работа”, „Кърменето в извънредни ситуации”
Заведение Delano Garden (на полянката пред bTV на свободна консумация)

2 август (неделя) от 10:00 ч. Семеен пикник на зелено, Борисовата градина на централната полянка между Слона и езерото с лилиите.

# 108
Kikoikris, Hugи аз чакам с нетърпение да порастне още малко,че барем проходилка да му вземем и малко по-самостоятелен да е.Вие ще купувате ли на Криси?Много ги оплюват тука във форума гледам,ама аз ще го пробвам.
А за израстването на рева,абе все няма така зле да е,ама съм далеч от надеждата,че ще е кротък като другите бебета,дето си седят сами и си гукат. LaughingЕй на моята приятелка детето така беше,с кенгурото момичето готвеше и ми е ревала от безсилие.Сега малкия е на 2 години и вече е по-самостоателен,ама още го носи понякога като се заинати или захленчи.Мама,та мама. Crazy Но все е по-добре от нас. Mr. Green И баща и също така не дава да се възпитава малкия-като са при техните и дребосъка сгази лука и тя"Ела мами,да ти покажа нещо в градината. Laughingи познай. Joy newsm66"
Ангелина welcome

Окич,честито първо пюренце!!! Hug

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 13:44 от АлЕкС-мама

# 109
  • София
Ангелина ан, добре си ни  дошла!
Писах ти на лични.
Честито порастване на бебетата от 25-ти!

Мария от днес е в отбора на захранените бебета- яде 2 лужици ябълка на Хипп.
Ето за другите пюрирали се бебоци да се почерят Wink

Много съм горда в момента, все едно незнам какво е станало  bowuu
Или от жегата изкукуригвам  #Crazy

# 110
  • София - Рим и обратно
Я!!! Тез пюрета на Хип не съм ги мяркала. Малки ли са?
Честито захранване на малката сладурка Мария   bouquet

# 111
Здравейте,
Навън е страшна жега.

Ангелина - добре дошла.

Аз да си пуфаля детето- от вчера сме на нов режим- 4 папкания на 5 часа.
След малко ще я изкарвам на терасата в коритото (май и ние ще купуваме басейн).

Днес ни донесоха онази термо чанта на Baby Moov, страхотна е.  Пише, че събира 4 бурканчета и 4 шишета, но събира повече. 6-7 бурканчета от 190гр и 6 големи шишета на Авент. Естествено, аз не нося толкова неща навън - 1 купичка с пюре, 1 шише за вода, 1 за сок и 1 за мляко, така че остава място и за моите шишета с вода и сок.

Хайде лек и усмихнат ден Hug

# 112
  • София - Рим и обратно
Elg къде има такива чанти?

# 113
  • София

Световна Седмица на Кърменето 2009 - програма, активности, присъединете се! (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415334.0)

2 август (неделя) от 10:00 ч. Семеен пикник на зелено, Борисовата градина на централната полянка между Слона и езерото с лилиите.
Аз съм за. Ама какво означава- семеен- че аз тогава съм пуснала таткото да ходи на рожден ден в Казанлък и няма да го има. Ако има някоя друга мама като мен- може да се комбинираме Joy

'Кафе с мед' - ти еспресо ли си или инстантно кафе да те питам аз Joy
За пюретата да ти кажа- всъщност съм ви ги набавила специално за почерпката- от чужбинско- явно там са им такива, а тук предполагат, че децата ни са по- ящни и само големи бурканчета правят Wink
Нещо доста съм се разлигавила- да ме прощавате и да не се обиждате-ей!
Elg- още откакто я показа тази чанта и те дебна кога ще ви я донесат- да кажеш размери и дали е достатъчно термо, ако не те притеснявам... Embarassed
Честит нов режим!

# 114
на нас ни е подарък от кумата, та тя я паръчала от Данет. Но бебемаркет ги внасят.
ето линк. http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_90&products_id=4943 зелена е нашата
http://www.bebemarket-bg.com/bm/

Окич- размерите са и доста прилични, 6 шишета на Авент и 6-7 пюрета. Колко е термо ще я видя в понеделник и ще докладвам

# 115
  • София - Рим и обратно
Окич, каквото ти се пие - това съм  Flutter . А най-вече съм капучино, с мед е мммммм уникално вкусно Simple Smile
Лигави си се на воля, аз поне имам чувство за хумор.

Уф днес ще си кютаме вкъщи на климатик, че вън не е за хора Tired
Я колко съм активна тука  Crazy

Elg, мерси

# 116
oki4, честито ви първо пюренце. Да си ги хапвате с апетит  Grinning

...
Elg- още откакто я показа тази чанта и те дебна кога ще ви я донесат- да кажеш размери и дали е достатъчно термо, ако не те притеснявам... Embarassed
Честит нов режим!
И аз така и ако може и снимкми да ни покажеш  Rolling Eyes

# 117
Ели ,искам да те попитам как храниш малката на вън с пюренце и какво си носиш? Отделяш ли в купичката пюренце (дозичката) предварително и в тези жеги няма ли опасност да се развали до като дойде времето за ядене или направо от бурканчето я храниш?

окич,браво на детето.Аз сутринта купих ябълки+круши.Пюренцето е по редичко -много му хареса ! Със зеленчуковите смятам да изчакам още малко.
Та искам да попитам по кое време давате зелнчуковите и по кое плодовите пюренца?
Преди млякото или след него ?(аз преди  и после си изпива същото количество Ам и пак реве за още-е няма такъв гладник)  Laughing

Ние сме ТВЪРДО на 6 хранения по 140 мл АМ. Първото ядене ни е в 8 или 8.30 сутринта-последното към 11ч вечерта след банята.
И така храненията са ни в 8 - 11 - 2 (тогава давам плодово пюре+мляко) - 5 -8 - 23ч.
Кога е удачно да давам ЗЕЛЕНЧУКОВОТО? Аз си мислех да го предлагам в 2 ч ,а плодовото да го изместя в 5,но незнам правилно ли е?

Благодаря на всички ,които ми отговориха за бибероните! Ние сме на Авент силиконови с 2 дупки. Иве и аз я имам тази биба ,която уж се регулира 1-2 или 3 капки.Абе от нея млякото си тече и без да дърпа бебето.(за сега не я ползвам).С 3 дупки същата работа.

Ели,честито да покажеш снимки!Честито и на СИмонка.СЛънце пр.прекарване и успех с риболова хахахах.

А kikoikris ние ползваме столче за хранене.Аз казах и по-рано.Облегалката ни се мести в полулегнало положение.
Ангелинаан добре дошла!

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 14:10 от Svetleto_

# 118
  • София
След малко ще я изкарвам на терасата в коритото (май и ние ще купуваме басейн).

Днес 2 пъти плацикахме и ние Калин, но не смеем на терасата, а в стаята, че е МНОГО по-горещо навън Shocked
А иначе от време на време го пръскаме с вода от едно шишенце с пулверизатор... луда работа  Embarassed

# 119
Снимки ще кача по- късно.
за храненето навън- нося обикновен лигавник и пластмасов. Пюрето го слагам в малка купичка с капаче (сега ползвам тези на нуби, но ще купувам други по-големи), притоплям леко на МВ и слагам в термобокса на Чиполино. Там слагам и млякото в малко шише на Авент. В друг термобок нося сока и водата. Та за това си взех такава чанта.

за прословутата рокля- ние нимаме такава от Марсел за 3лв. Мама като я купувала и казали, че е нощтница, но става и за рокличка.

Аз вчера направих 3 поръчки от щатите за 200 долара, та след 3 седмици ще ми дойдат нещата и ке се похваля.

Общи условия

Активация на акаунт