хавлии в хотелите

• 15 027
  • 159
  •   1
Отговори
# 60
  • след Околовръстното
Ползвам и хавлиите и чаршафите на хотела. Чак толкова гнуслива не съм. И без това като тръгнем някъде сме пълни с багаж, та поне от към спално бельо да мина метър. Когато тръгвам на почивка излишното пране не ми е приоритет.

# 61
  • Абсурдистан
Не нося чаршафи и кърпи.
Нося само плажни кърпи и то единствено щото са ми комплект джапаки, кърпа, шапка, чанта, парео.

На тоалетни не сядам никъде, дори у свекърва ми. Само у майка и в къщи.
Даже в къщи не сядам, ако имаме гости, които са я ползвали тоалетната преди да я измия.

# 62
Кой хавлии, кой козметика, кой нещо друго, целта е човек да се чуства удобно и комфортно на почивката. Щом не може без възглавницата да си я носи, щом си иска неговите хавлии да си ги носи. На кой каквото му е удобно и му харесва, за да се чуства добре, аз така ги виждам нещата.

# 63
 Shocked Аз си мислих, че някой от потребителите се шегуват. Чудя се, като живеете толкова стерилно колко често боледувате, та вие сте податливи на всеки бацил, не дай си боже да отидете в чужбина /чудно ми е колко от носещите хавлии, чаршафи и възглавници ги пренасят със самолет newsm78/ Но пък наистина важното е всеки да се чувства щастлив по своему Wink

# 64
Една приятелка работи в ''детска реанимация'' и казва:Като дойде някое ромче ...един антибиотик стига,а за българче в същото състояние минимум два,а понякога и повече.Самата тя позволява на детето си контакт с всичко по улицата.Ми здраво си е хлапето ,има имунитет.
Съжалявам че не мога да съм като нея,но определено се старая.Поне детето ми да не е с моите паранои.
В мисля ''Кръстника''един мафиот си имаше любовница само защото не можел да приеме жена му да му направи свирка и после с тази уста да целува децата му .
Друг приятел наскоро бе в Индия и ми расказа как с очите си видял да къпят бебета в нещо като канавка край пътя.В смисъл истинска канавка с адски мръсна /за нашите стандарти/ вода.
Излиза ,че всичко опира до имунитет и предрасъдъци.

# 65
  • Бургас
Не си нося, но ми е много неприятно, особено ако са засечени, а има такива сучаи ...

# 66
Ами, ако ходите по някакви много кофти хотели - ок, да си носите - иначе не го разбирам. Тръгвате за 4-5 звезди и мъкнете покъщнината  Shocked Гаранция давам, че в такива хотели се пере бельото и хавлиите с прах, омекотител в специални перални, и минават гладене на всичкото отгоре. Мен винаги ми е било странно, да си донесат чаршафи от вкъщи с мотива, че хотелските не са чисти и да не си сменят постелите 7 дена - щото няма кой да им ги изпере - ако искат трябва едно на ръка да платят не малко и друго - на какво ще спят докато ги изперат?!  Rolling Eyes Айде по една хавлия за баня да се носи, ама чак завивки, чаршафи, калъфки.... аз честно казано за толкова време само българи съм виждала 3 членно семейство, за 3 дена почивка да напълни количката на пиколото (знаете, че никак не са малки обикновено носи багажа на 3-4 стаи с нея).... като си носеха абсолютно всичко, за което може да се сетите... за мен това не е почивка. Ще си опаковам къщата за...3 дена... то не че аз нося малко багаж, ма това с чаршафите и собствените чаши (освен, ако не е дете, което си държи на чашката и купичката с картинки на Мики Маус - но там е друго) ми идва в повече  Crazy

# 67
Дори не предполагах, че има хора, които носят своите кърпи и чаршафи в хотелите.
Аз по някой път нося, но само за да имам по-голяма за плажа.
Не се сещам и някой от моите познати да е чак толкова гнуслив.

# 68
На мен ми са неприятни хотелските хавлии/ както казах, вкл. и в луксозен хотел, дори там повече/, но чаршафи не съм носила дори в планински хижи.Твърде интимна вещ е хавлията, затова винаги нося.
Но да, носила съм си и лични вещи просто за уют.
И всъщност най-много ми хареса този пост, не помня вече от кого, в който се казва, че всеки почива според своите си разбирания, важно е да му е добре, не е важен нито обемът на багажа, нито звездите на хотела.

# 69
Не ползвам чужди хавлии - гнус ме е.
Гнус ме е да си сложа собствените чисти чаршафи върху хотелските легла.
И в банята ме е гнус да влизам. Като си помисля колко хора са изхвърляли там косми, кир и разни секрети...........
Бравата на вратата пък е сбор на микроби и нечистотии.
Душа са го пипали стотици хора.
И нов да е хотела, пак ме е гнус. Виждал съм какво ли не в хотели в строеж.
А леглата... пълни с акари и друга паплач.
А пък за тоалетната чиния да не говорим. Виждал съм как поставят ленти, че е стерилно и др. подобни. Пълни глупости.

ама ти  Shocked нали не пътуваш никъде нормално ....само виртуално признай си

ми те  у вас ако дойдат гости с преспиване предполагам ...каРаш ги да си носят бельото нали; щото ако дадеш и застелеш от твоето после хвърляш всичко А?

# 70
Казано е в Пътеводителя на галактическия стопаджия: не отивай никъде без хавлията си!  Joy

Сега сериозно - винаги си нося по причини, подобни на описаните в книгата - че не се знае къде ще замръкна (откак сме с бебе, пътувам по-рядко и по-организирано, но все тая). Иначе ползвам на равна нога и хотелските - тези на по-сериозните хотели са си супер - бели, дебели и пухкави.

Както и си сложих детето на 8 месеца да спи в хотелски чаршафи. Другото намирам за втеляване.

# 71
От време на време ходя тук таме. А и виртуалното пътуване не е лошо.
А относно гостите- имаме си бельо за гости, което ние не ползваме.
А и гостите ни са хора близки, които познаваме и имат изградени хигиенни навици на ниво.

Един от големите и чести кошмари ми е като отида в тоалетна на заведение или бензиностанция.
Влизам, без да пипам много-много.
Вратите отварям с крак, капака на тоалетната също, ако няма писоар. Преди да си извадя накрайника за уриниране, си измивам щателно ръцете, ако няма как нуждувам с една ръка. После пак се измивам и проблема е в тоалетните в които няма салфетки, с които да пипна бравата на вратата за да изляза.
Чакам някой да влезе и с крак подпирам и отварям вратата и излизам.

# 72
И понеже у вас сте много чисти, и самите вие сте много чисти, обществените тоалетни ги отваряте с крак. Евала. Sick Ей от такива гнусяри, после ние се чудим и със салфетки как да пипнем, че да не се изцапаме. Голям чистник си, спор няма. Sick
И аз не пипам нищо в обществени тоалетни, и водата пускам със салфетка, но и през ум не би ми минало да натискам бравата с крак, или копчето за пускане на вода. ooooh!

# 73
Мисля, че mr Bean се шегува. Не му се връзвайте толкова Laughing

# 74
  • София
До преди 4-5 години носех хавлии, чаршафи, дори и възглавница на сина. Лудото Ленче/аз/ носех и препарати за баня и тоалетна. Още с настаняването започвах да търкам.Нооооооо вече НЕ. Ползваме всичко от хотела.

Общи условия

Активация на акаунт