Как да отучим детето от смукането на палеца???

• 31 426
  • 259
  •   1
Отговори
# 195
  • където ми харесва
Всички деца се отучват сами в един момент.

Е, не е точно така, за съжаление  Tired

Точно в началото на тази страничка има пример с 22 год. момиче, което още не е спряло.
И момчето, което е спряло да си смуче палеца в казармата....
По-назад в темата имаше случай с 55-56 год.(не помня точно) мъж, който също си смучел палеца....

Този "един момент" ми е много съмнителен нещо  Tired
Това при някои преминава в тик. Като гризането на нокти например.
Но не е задължително да прилагаш "силови" мерки,за да спре да си го смуче. Ако все пак е на възраст на която не е нормално да го прави,винаги можеш да се обърнеш към детски психолог.
Hug

Hug
За щастие, при нас "момента" настъпи още лятото, бях писала по-назад в темата.
Просто изразих мнение, че не при всяко дете се случват така нещата  Peace

Ами аз говорех принципно,а не визирах теб Wink

# 196
Ами аз говорех принципно,а не визирах теб Wink

Просто обръщението беше във второ лице, та затова съм решила, че е адресирано към мен  Peace
Иначе съм напълно съгласна с това, което си написала  Hug

# 197
Моята дъщеря е на 18 и продължава с този навик. Не се срамува да го прави и пред приятеля си. Да да знам какво би казал Фройд по този въпрос.  Embarassed И палците и са деформирани, и носа и е вечно в рани. Пролемът е, че като се изтърве момента родителя да се намеси, в един момент навикът се затвърдява и става късно. И аз се надявах, че рано или късно отшумява, да ама не. Затова пробвай всичко възможно, дори да е бруално. Аз нямах силата да го направя.

# 198
Морфеа, звучи страшно това, което описваш...

А как точно да се справя с учителките в яслите се чудя. Защото в къщи се борим с всякакви средства, но като отиде на ясла и си наваксва смукането. На никой не му пука защото така е спокойна и весела. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 199
Това е проблем,който не може да бъде разрешен,повярвайте. newsm53Просто оставете нещата така.Или само ще се откаже,или никога няма да го направи.

# 200
  • софия
Това е проблем,който не може да бъде разрешен,повярвайте. newsm53Просто оставете нещата така.Или само ще се откаже,или никога няма да го направи.
и аз така мисля за съжаление

# 201
Не това е проблем който сте длъжни да отстраните навреме.
Аз също мислех като вас ,но успах с много говорене с постоянно мазане с даумексол , с постоянно вадене на палеца от устата ,лягах до нея и постоянно я дебнех.
Ние се отказахме в градинската възраст,малко преди първа група,на яслата или на градината никой не ти е длъжен да отучи детето ти.
Спрях я лятото два месеца и така постигнах резултат.
Много ми беше лесно да кажа,тя сама ще се откаже,да ама не.
Зъбите и бяха щръкнали напред като на зайче,вече всичко се управи и те са си намястото,физиономията и се промени.
Бъдете твърди и упорити,подобни изказвания ме карат да настръхвам,вие сте родители именно заради това да помагате на децата да вървят в правилната посока.
Успеха ще постигнете много бързо само воля и упоритост.

# 202
  • Once there was a Hushpuppy...
елними - подейства ми зареждащо и положително твоя пост Peace И ние се мъчим, но не сме упорити с мъжа ми....

# 203
Чета и се чудя как е възможно такива безотговорни съвети да се дават от сорта "Няма да стане, не се хабете"...

Ако някой го мързи и не му се занимава да направи най-доброто за детето си, то това си е за негова сметка, но за съжаление и за сметка на детето му. Няма такова нещо като "Не може", "Не става". Има "Не ми се занимава, какво толкова, една изкривена захапка, ще оцелее..."

# 204
  • софия
Чета и се чудя как е възможно такива безотговорни съвети да се дават от сорта "Няма да стане, не се хабете"...

Ако някой го мързи и не му се занимава да направи най-доброто за детето си, то това си е за негова сметка, но за съжаление и за сметка на детето му. Няма такова нещо като "Не може", "Не става". Има "Не ми се занимава, какво толкова, една изкривена захапка, ще оцелее..."

Това захапката при нас не се получи. Габи си смука пръста до 6.5г. Като и покараха новите четири предни зъба от суета спря. Не , че не съм направила всичко, отдадена на мързел за да спре. Просто тя реши и престана.Нещо като проблема с махане на  памперса. Трябва да ти узрее в главата и тогава става от раз. Няма никакъв проблем със захапката. Приятелката й нито пръсти е смукала, нито биберона , но й  излизат  зъби на по два реда,  един зад  друг.  Според мен е генетично. А , че не е естетично да си смучеш палеца на 25 години, не е разбира се!!!

# 205
не се заяждам, не ме разбирай погрешно, но това за генът...

Какъвто и ген да има ако взема адекватни мерки, тоест спра смукането на палците овреме захапката няма да се изкриви.
Тук говорим за деформация предизвикана именно от смукането и изтикването на небцето и предните зъби, не за криви зъби. Това са 2 различни неща.

# 206
Моето дете е вече на четири и продължава с това смукане на палеца. Говоря, говоря, говоря и давам примери безчет откакто стана на годинка ... уви, с неуспех.
Интересното е, че когато попитах в градината,  госпожите казаха, че никога не са я виждали да го смуче. Тоест, там не го прави, дори когато заспива, вероятно защото е постоянно ангажирана с нещо.
Вкъщи когато гледа някое детско веднага го лапва, затова гледам да ги огранича и да я занимавам постоянно с това-онова, но като си ляга, няма сила на света, която да извади пръста от устата й.

# 207
  • I want it all and I want it now.
Този проблем ,го имахме и ние. В следствие и се изкривиха предните зъби навътре. Мазах и аз пръста с лекарство от аптеката. Ефект нямаше почти. Голямият носеше шини и заведох и дъщеря ми при ортодонта. Постави и специални шини , като отвътре сложи едни като ушички - така ,че да не може да си мушне пръста. Носи ги цяло лято. Изобщо не ги сваляше освен да си измие зъбите. Спря да си смуче пръста. Тогава беше на 6 год. Аз се  бях наплашила ,че може и да не спре. Имах една моя позната  на 50 год. ,която ми сподели ,че до ден днешен си смуче пръста. newsm78

# 208
По нагоре бях писала, че от бебешка възраст се мъча да я отуча от този навик, но за съжаление не постигах никакъв ефект - не помогнаха нито мазилата, нито постоянното говорене, нито убеждението, нито заплахите - НИЩО! Сега е на 4г. и 7м. и преди две седмици силно й се разклатиха предните два зъба отдолу. Толкова се уплаши, че вече не смее да доближи даже ръката си до устата. Единствено два пъти през нощта / през тези две седмици спим заедно, за да съм по-спокойна/ я усетих че си смуче палеца и само като й казах  - "пръстчето", на сън даже ме чува и го изважда веднага. Не че е хубаво, че детето се стресира от разклащането на зъбките си, но в нашия случай това помогна / надявам се/ след повече от три годишни борби. В крайна сметка мисля, че не трябва да се оставят нещата да се оправят от само себе си, но при всяко дете това настъпва по различен начин и в различен момент .

# 209
Въпроса не е само в захапката ,моята дъщеря играеше на пясъчника и като и станеше скучно като го налапа направо червата си виждах.
Не може да кажеш ама тя захапката и е ок,а всички други последствия.
Няма да забравя нашата принцеса на първото и тържество в яслата всички деца се забавляваха,а наща седнала в края и така сладко си смучеше палеца баща и направо как не си тръгна незнам.
Нещата са комплексни,но ако родителя каже не мога да се справя с този палец,чудно когато нещата станат сериозни какво ли ще отговори.
Воля и жестоки нерви и даже малко инат ви трябва,но не на последно място и ЖЕЛАНИЕ да помогнете на детето си.

Общи условия

Активация на акаунт