Как да отучим детето от смукането на палеца???

• 31 437
  • 259
  •   1
Отговори
# 180
Сестрата на мъж ми е на 22 почти, още си смучи палеца. Мъж ми ми е разказвал как майка им опитала какво ли не и не успяла да я откаже-чесън, лют пипер, горчив лак, ръкавица от гаден на вкус плат, детски психолог, но и не! Ми да е жива е здрава!

# 181
Леле това е ужасно.
Тя като голям човек как се чувства.
Няма ли воля,не мога да разбера,то да е дете да не разбира ,ама голям човек.
Кво ли прави като преспива у гаджето,сигурно не спи.
 newsm78

# 182
Проблем е, ние се опитахме да го смучем като махнахме бибата и веднага като видях върнахме бибата за още няколко месеца докато забрави палците и пак я махнахме този път на 1,5 г и сполучливо без да лапа палци и други пръсти, но при моя брат нещата бяха други спря да си смуче палеца в казармата Mr. Green

# 183
Браво бе голям мъж,пак ,че е спрял.

# 184
Леле това е ужасно.
Тя като голям човек как се чувства.
Няма ли воля,не мога да разбера,то да е дете да не разбира ,ама голям човек.
Кво ли прави като преспива у гаджето,сигурно не спи.
 newsm78

Ми не я знам, но явно не им пречи. Колкото до волята, то това е ненадейно в смисъл ти си стоиш, гледаш ТВ и по едно време осъзнаваш, че си смучеш палеца. Тя не го прави пред чужди, но пред мен не се притеснява. Веднъж ги заварват трите принцеси-моите и тя и трите пред ТВ с лапнати палчета. Е, не можах да се стърпя снимах ги! И после извадих снимката и и я подарих, страшни са!!!

# 185
Прочетох само първа страница, но тък като проблемът е доста наболял при нас се включвам с мнение.
Дъщеря ми усилено си смуче палците, много усилено. Дали сама ще спре незнам, но и не мисля да опитвам. След консултация със стоматолог ми  беше обяснено, че деформациите на устната кухина, които могат да се получат при смукане на палец са от най-тежките и неоправяеми. Затова не мисля да рискувам. След като успя и да си възпали палеца жестоко и го лекувахме 2-3 седмици намерих един препарат, който е точно за това. За отучване от смукане. Гаден е, но пригоден за деца. Казва се Даум Ексол(daum exol). Спря, не веднага, но спря. За 2 месеца. И започна пак(свързвам го с напускането на любимата и учителка в яслата), веднага извадихме отново препарата, но този път тя се изхитри. Облизва го, става и гадно за малко и после смуче на воля. Спряхме с препарата защото беше безсмислено и започнахме с други методи. Сега съм я научила да заспива като си крие ръчичките в моите. Така забравя за палците и не смуче при заспиване. Номерът е да  се отвлече вниманието на детето. Като се изтърка това с ръчичките ще мисля за друг вариант, в който държи нещо заспивайки.

# 186
Важно е желанието да отучите детето си да е силно.
По цели нощи съм се въртяла в леглото да я дебна кога ще го налапа и да го вадя от устата и.
С горчивото мазило ,почти му беше привикнала с гадният вкус.
Не трябва да се спира да се обяснява на детето какви последици ще има.
Ние отдавна се усмихваме и двете като и напомня как сме се борили с палеца и.

# 187
  • Пловдив
Само ще се отучи .Бабините дивотии (мазане на пръста с люто , с батерия ,носене на ръкавичка ) не помагат .
С това изказване никак не съм съгласна, защото самата аз съм си смукала пръста и то до доста голяма възраст-2-3 клас. Беше ме срам, не се усещах кога си налапвах пръста и после се чудех как да се измъкна от ситуацията. Сигурно близо година съм се мъчела, докато ми мине този навик и още сигурно две години, докато спра да мисля, че имам нуждата от смукане на пръста.
Как се отучих-увих си пръста с бинт, отгоре с лейкопласт. Направих си един вид капаче за палаце. Денонощно беше на пръста ми. Така успях да се отърва от гадния навик. Е, имам си на небцето отпечатък от пръста, но това да ми е.
Проблемът при по-малките деца е, че те не искат да се отучват. Ако успеете да им закрепите трайно това капаче на пръста, мисля, че номера ще стане. Пробвайте, аз така успях.

# 188
  • където ми харесва
Мойто само се отучи Wink

# 189
Всички деца се отучват сами в един момент.

# 190

Е, не е точно така, за съжаление  Tired

Точно в началото на тази страничка има пример с 22 год. момиче, което още не е спряло.
И момчето, което е спряло да си смуче палеца в казармата....
По-назад в темата имаше случай с 55-56 год.(не помня точно) мъж, който също си смучел палеца....

Този "един момент" ми е много съмнителен нещо  Tired

# 191
Дъщеря ми го смуче само, когато заспива. Така е от доста време. Старая се както мога да и отклонявам вниманието, опитвам се да я разсмея, измислям въображаеми истории, примерно как щяла да отиде на детска градина и като я попитат как се казва и иска ли да си играе с тях тя щяла да си засмуче пръста и децата да се чудят какво иска да каже. Не знам дали заради това или по-скоро по принцип, защото си е общителна, тя много се смее като и го разказвам и е едно от най-общителните деца в групата.

# 192
  • където ми харесва

Точно в началото на тази страничка има пример с 22 год. момиче, което още не е спряло.
По-назад в темата имаше случай с 55-56 год.(не помня точно) мъж, който също си смучел палеца....

Това при някои преминава в тик. Като гризането на нокти например.
Но не е задължително да прилагаш "силови" мерки,за да спре да си го смуче. Ако все пак е на възраст на която не е нормално да го прави,винаги можеш да се обърнеш към детски психолог.

# 193
И двете девойки си смучат палците,а с показалците си галят носленцата-скици,
при баткото съм нямала такъв проблем,
Даум екзол го пробвах,действа,но го спрях,защото голямата вадеше последните зъби и ми беше жал,че и отнемам "успокоението",
сега обаче пак ще го купя и наново....
при малката смятам да изчакам с никненето на зъбите,
.......и тогава ще премина към "отказване"....

# 194

Това при някои преминава в тик. Като гризането на нокти например.
Но не е задължително да прилагаш "силови" мерки,за да спре да си го смуче. Ако все пак е на възраст на която не е нормално да го прави,винаги можеш да се обърнеш към детски психолог.

Hug
За щастие, при нас "момента" настъпи още лятото, бях писала по-назад в темата.
Просто изразих мнение, че не при всяко дете се случват така нещата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт