Как да отучим детето от смукането на палеца???

• 31 479
  • 259
  •   1
Отговори
# 105
Да не би да е изветряло нещо виж годността.
Няма по голяма горчилка от него.
Колко сте големи.Опитай с люта чушка да видиш кво става. cry

# 106
На годинка и седем месеца е. А горчилката си е в срок на годност и е ужасна. Аз я опитах и ми изгоря хранопровода. Имах чувството, че съм си изляла ацетон в устата. Но не мога да си обясня как, този вкус изобщо не впечатлява малкия. Дори последното мазане го правихме заедно - той сам си цапаше пръстчето с четката и се заливаше от смях ooooh!

# 107
Виж,може би наистина е малък,и май е по-добре да пораснете и да може да си говорите разбираемо.
Нашето магаренце се отучи чак на 3 год  и малко,но тогава говорехме и мажехме,говорехме и пак мажехме.

# 108
Аз не успях да откажа детето да си смуче палеца. Вече е на пет години и нищо не помогна. То не бяха лепенки, лакове, лимон, бинт и какво ли не още....

# 109
уф,горките вие.

# 110
Моята прекрасна лейди е със стаж в смукането 7г.и  11м. Нищо не помага - абсолютно нищо. И осъзнаването също. Сега вече знае, че не трябва, знае, че й се смеят /като се замисли или отнесе в час, той нали си знае мястото в устата.../, знае, че тече кръв от него в студеното време, знае, че нокътя е болен /имаме гъбички на този нокът/, НО ГО СМУЧЕ, защото : -Толкова много ми се смуче, че  просто трябва да го смуча! Не помага и факта, че ще вадим постоянни зъби /които са много по-големи от млечните/, че ще носи шини и брекети, че небцето й е "готическо", а заради малката долна челюст/и нея успя да изкриви/ - фъфли и не може да говори правилно дори и след 2 години занимания с логоред. Иначе пее и танцува, но даже и по време на репетиции като им дадат почивка и моята - хоп, пръста на място...
В някоя от предишните теми имаше идеи за показване на снимки с деформирани зъбни редици - при нас и това не помогна. Коментара беше :Много са грозни и страшни! И отиде да се насмуче на спокойствие...

Та, не зная д-р Спок какво би казал по въпроса, ама явно си е до ината, не до осъзнаването на факта за болките и последиците от смукането.

# 111
Моят син си смука палеца до 3год. и нещо.Беше в ДГ, когато купих от аптеката това горчиво мазило, за което май вече сте писали и го мажех вкъщи и бях занесла и в ДГ.така винаги беше намазан пръста и след по-малко от месец спря.
Успех с решаването на проблема, а той хич не е незначителен.

# 112
  • софия
И дъщеря ми си смуче палеца, само преди заспиване обаче. Звукът от цокането ме подлудява. Като прочетох , че има и по- тежки случай,  леко се по-успокоих #Crazy

# 113
Аз съм си смукала палеца до първи клас. Имах ритуал-палеца в устата, а с одеялото си галя бузата. Ама не какво да е одеяло, а точно определено  Mr. Green. Дори като тръгнах на детска градина майка го разряза на две, за да имам и в къщи и на градината Joy
Имам перфектни нокти и много здрави и правилни зъби Peace Не се безпокойте с времето подобни мании изчезват, не прилагайте трикове, които само ще разтроят детето. След време само ще престане. Peace

# 114
  • Има много детски смях.
Онзи ден я заварих да гледа ТВ с палец в устата. Отреагира, извади го, но късно, бях я видяла вече.
Нищо не й казах. Тя много се разстрои и й стана гузно. Вечерта каза- няма да го смуча повече. Но снощи пак беше заспала с пръст в уста. Извадих й го. Сутринта не го беше лапнала. Но през нощта какво е правила- не знам.

# 115
При нас стана постепенно. Дъщеря ми си смучеше не палеца, а показалеца и средния пръст буквално от родилния дом. Бях против мазането първоначално. Говорехме колко е вредно, как зъбите ще станат криви, как влизат микроби с устата и т.н. Никога не съм я пляскала през ръката или някаква по-груба забележка. Мисля, че ако покажа за мен колко е важно да не си смуче пръстите, това ще се отрази на вредния навик в отрицателна посока.
Когато стана към 2 г и отново си смучеше пръстите, почнах вече да се притеснявам, даже пусках тема тук. Тя имаше голям интерес към лаковете ми и затова реших, че няма да е зле да купя Даум Екзол. Почнахме мазането под формата на игра. Вечер след баня настояваше като част от тоалета да я лакирам и дори й давах сама да пробва да се лакира, което много й харесваше. После като правеше опит да си смуче пръстите, виждаше,че е гадно и аз обяснявах, че който се лакира, не си смуче пръстите и че лакът е гаден и отровен. Много лесно и бързо се отказа, сега вечер си слага ръчичката под бузката или държи играчка някаква. Яд ме е, че не почнах по-рано с мазането и не я отучих още преди втората година. От друга страна пък може би тя се отказа не заради лака, а просто защото беше готова и лакът се оказа удобно средство.

# 116
Аз съм си смукала палеца до първи клас. Имах ритуал-палеца в устата, а с одеялото си галя бузата. Ама не какво да е одеяло, а точно определено  Mr. Green. Дори като тръгнах на детска градина майка го разряза на две, за да имам и в къщи и на градината Joy
Имам перфектни нокти и много здрави и правилни зъби Peace Не се безпокойте с времето подобни мании изчезват, не прилагайте трикове, които само ще разтроят детето. След време само ще престане. Peace
При дъщеря ми вече беше започнало изкривяване на долните зъби и като че ли леко издаване на горната челюст напред, да не говорим, че има по-редки зъби и това май също е резултат от пръстите в устата. Тъй като на собствен гръб съм го изпитала, не вярвам особено на Спок, че смукането не оставя следи.
Galana_s, искрено се надявам, че при смяната на зъбите тези малки дефекти ще изчезнат и че както при теб, нещата ще са ок. Направо ми се свива сърцето, ако трябва да я мъкна по ортодонти. Не че ще дойде края на света, но ако може да се избегне някак, защо не.

# 117
То не е само за зъбите,а и за микробите.
Моята като го смучеше,играе на пясъчника и като и доскучее хоп мръсната ръка в устата.
Мале,колко ли котки и кучета са пишкали преди това.

# 118
То не е само за зъбите,а и за микробите.
Моята като го смучеше,играе на пясъчника и като и доскучее хоп мръсната ръка в устата.
Мале,колко ли котки и кучета са пишкали преди това.

# 119
  • Once there was a Hushpuppy...
Оххх, и ние имаме този проблем. Само че аз хич не се успокоявам, като чета че има и дечица дето и след годинка си смучат палеца. Ужасно е, от опит знам. Горната ми челюст стърчи един пръст над долната - неможе да ми съвпадне захапката. Носила съм шина но я хвърлях и неможеха да ме накарат пак да сложа. Късно се отучих - сигурно към 3г. и заместих цокането на палеца със ръба на одеалото. Въртях си го между пръстите докато заспя.
И сега моя син си смуче палеца преди да заспи и като се събуди с такова настървение че съм силно ужасена. И през ноща го чувам ако се разбуди заради зъбите понякога и настръхвам.
Не бях сигурна че може да се маже лекарството преди годинка, но за щастие тук прочетох че една майка го е направила точно на 8 месеца. Ще опитам съвсем скоро - дано стане. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт