Как да отучим детето от смукането на палеца???

• 31 450
  • 259
  •   1
Отговори
# 135
Ние пък сме на другата крайност. Бебокът ни си намери пръста още в първия месец. На 7 месеца го отказахме за 3 дни, като му слагахме чорапки на ръцете, докато спеше. Оттогава не смуче палеца, а биберон не пожела. И сега не знае как да заспи, няма с какво да се утеши. Заспива само със сукане или в количката /сега сме на 10 мес./и ме суче по цяла нощ Grinning. С две думи - малък беше и стана лесно, но дали не избързах?

# 136
Да добавя - батко ни започнахме да го отучваме на 1 год. и 6 мес. Половин година спа с чорапи на ръцете до лактите, а през деня гледах напрекъснато да е зает Laughing и го дебнех да не лапне пръста. Имам горчив опит от себе си и криви зъби  Mr. Green, защото си смуках палеца до 6 год.! Помня колко трудно ми беше да се откажа!

# 137
  • София
Не съм следила темата след моя постинг, затова не съм и отговорила. Не мога да се отуча все още, но един по един започнах да боря вредните навици, до края на годината ще сложа брекети много вероятно, това ще е краят и на този навик :–) Peace

# 138
Сина ми ще става на 6 год и си смуче палеца, няма земна сила, която да го откаже. Разбира, че е срамно, и го прави само в къщи, но го смуче. Не виждам да се откаже до абитуренсткият бал.  ooooh!

# 139
Ние пък сме на другата крайност. Бебокът ни си намери пръста още в първия месец. На 7 месеца го отказахме за 3 дни, като му слагахме чорапки на ръцете, докато спеше. Оттогава не смуче палеца, а биберон не пожела. И сега не знае как да заспи, няма с какво да се утеши. Заспива само със сукане или в количката /сега сме на 10 мес./и ме суче по цяла нощ Grinning. С две думи - малък беше и стана лесно, но дали не избързах?

има ли развитие по вашия въпрос
че май и аз ще се вкарам в този филм, защото кърменето към момента ми е единствена алтернатива

# 140
Виждам, че от доста време никой не е писал в темичката, но аз да се похваля.

Ние вече не си смучем пръстите  Party  Стана малко като на шега.
Лятото моята баба гледаше сина ми и като си легнали един ден на обяд  да се приспиват, дребосъчко налапал пръстите и започнал да ги смуче звучно. Баба ми му казала, че така ѝ пречи и тя не може да спи, докато той си смуче пръстите... Това е и краят на нашето смукане на пръсти, в началото не ми се вярваше, че може да е толкова лесно, все си мислех, че като започна работа и прекарваме по-малко време заедно, пробема ще се задълбочи, но... за щастие не се оказах права.

Тогава малкия беше на 1г. и 10м. Спомням си как бях изгубила всякаква надежда, че някога пръстите ще излязат от устата му, едното му пръстче беше постоянно подуто и с едни мехури по него  Tired

# 141
Сега като си говорим с моето пораснало момиче за това как си смучеше палеца се забавляваме много.
Тя все ме питаше как съм го смукала,миличкият палец.
Голяма битка беше,но с желание всичко се постига.

# 142
незнам как става това с отучването. вече станахме на 3 години и смукането продължава с пълна сила ! смуче го само като спи, т.е. може да заспи и без да го смуче, но през нощта си го намира и цяла нощ го държи в устата си. дори да му го махаме след минути е пак е там и няма измъкване. следобеда не го смуче така, най много да се преспи с него, но вечер ........

# 143
  • софия
И аз незнам как става, но това лято,  тоест на 6.5 г .дъщеря ми реши , че няма да смуче палеца. Избиха й истинските и не иска да си ги криви. Суетата помогна в случая. Иначе всичко бях пробвала.

# 144
  • На морето!
Детето на моя приятелка е на 5 и продължава да смуче палеца насън. Зъбките вече са изкривени, тя не се харесва така, много е суетна, но просто не се усеща вечер. Майка й трябва да стои будна на пост, за да го вади от устатата постоянно. Сега ви чета и събирам идеи, които биха могли да помогнат.
Успех на всички, борещи се с този навик!

# 145

има ли развитие по вашия въпрос
че май и аз ще се вкарам в този филм, защото кърменето към момента ми е единствена алтернатива
Развитието е, че продължава да заспива само със сукане.  Embarassed  Въпреки, че е на 1г. и 7 мес. суче по 3 - 4 пъти през нощта и следобед много пъти, след като се върна от работа. Изглежда така компенсира отсъствието ми през деня. За смукане на пръсти и биберони не се сеща изобщо. Батко му пък понякога не се усеща и все още си слага палеца на устните, когато е замислен.

# 146
Дъщеря ми си смучеше пръста като заспива до 6 годишна въраст !
И аз много се тревожех , защото имах съученик , който си смучеше пръста до 8 клас , просто не се усещаше .

Отказа се сама , когато тя си реши . Peace

# 147
Има специални шини против смукане на пръсти, слагат се на горното небце и бодат пръста и детето няма как да го слага в устата си.

Големият ми син заспива като си смуче палеца и изобщо не смятам да го отучвам, още повече, че скоро го водихме на консултация със специалист по поведенчески проблеми по друг повод и ни посъветва изобщо да не го мъчим да го отучваме, щом детето така се успокоява.

# 148
  • Видин
И моето дете си смуче палците. Оставила съм го сам да се откаже...

# 149
  • На морето!
Има специални шини против смукане на пръсти, слагат се на горното небце и бодат пръста и детето няма как да го слага в устата си.

Големият ми син заспива като си смуче палеца и изобщо не смятам да го отучвам, още повече, че скоро го водихме на консултация със специалист по поведенчески проблеми по друг повод и ни посъветва изобщо да не го мъчим да го отучваме, щом детето така се успокоява.
Такива шини в България ли има? Може ли повече информация?
Иначе не съм съвсем съгласна със специалиста- поведенчески проблем може да не намира, но в това води след себе си здравословни и ортодонтни проблеми, при някои деца се деформира и палецът.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт