неповторимия пакистан втора тема

• 42 196
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
[quote

Гледам индийското общество през уикенда ходи на кино.Пакистанците ходят ли на кино?И какво гледат?

[/quote]

Ходят ми.Как какво гледат-индийски филми гледат.Bollywood  е на почит голяма.Аз имам нямам 200-300 филма в къщи-ама все избрани моите

# 106
Лили, айде след Рамадана да те водя на ей това кино:

# 107
Искам и аз на киноооо пък .Може ли да дойда?Обещавам да седя мирна и много да слушкам newsm03 newsm17

# 108
Мактуб-значи само мюсюлманските празници празнува семейството ти.А постят ли на Рамадана?

Гледам индийското общество през уикенда ходи на кино.Пакистанците ходят ли на кино?И какво гледат?

Ами който се чувства добре и е здрав пости  Peace Между другото тук Рамазана започва в неделя.Хайде сега мюсулманки кажете кой ще пости и кой не  Laughing
Колкото до кината,ами тук в Пешавар казват че не са много хубави и дават повече пущонски филми ..... но със сигурност в другите градове хората си ходят повече. (абе и аз с моя късмет къде се наврех у тоя Пешавар,мани мани  ooooh! Crazy)

# 109
Що бе мактубче.И ние сме от района на Пешавар.Мойто мъж е от Мърдан-не е толкова зле въпреки че аз съм обяснила че ако отидем да живеем в Пакистан един ден ще е в Лахор Карачи или Исламабад.Ама не защотото не е готино в Мърдан-малко ми е тясно там за мойта душа Mr. Green newsm68

# 110
Здравейте мили дами Simple Smile Аз малко некакена се включвам ,но ми е интересна вашата тема...аз лично в Пакистан не съм била нооо тук вече 6 месеца посещавам един курс по английски и смея да кажа че от 30 жени 27 са от Пакистан:) Та онзи ден правихме 'парти' и всеки донесе по нещо за хапване..и аз така се нагласих да си хапна от вкусно изглеждащите гозби обааааче не се получи..или бяха абсолютно безвкусни или много много лютиви..как свикнахте с храната ? И какви народности има около вас освен тамушните ?

п.с тази картинка преобладава ли?

http://cache.jalopnik.com/assets/resources/2008/03/Burka.jpg  newsm78

Аз лично до преди да се появя в Канада имах леко грешно мнение..за тази култура ..но сред групата  ми има много добри и мили жени Simple Smile (както се казва човек се учи вс. ден Simple Smile Simple Smile

# 111
Що бе мактубче.И ние сме от района на Пешавар.Мойто мъж е от Мърдан-не е толкова зле въпреки че аз съм обяснила че ако отидем да живеем в Пакистан един ден ще е в Лахор Карачи или Исламабад.Ама не защотото не е готино в Мърдан-малко ми е тясно там за мойта душа Mr. Green newsm68

Ами значи стигам до извода,че семейството на мъжа ми е консервативно и аз пак трябва да си седя в къщи  Crossing Arms

Ако прочетеш темата малко по назад,ще разбереш много работи  които сме обсъдили вече  Peace

# 112
BukTopuq  Можеш да опиташ моите варианти на пакистанска кухня-вкусни са и не са люти.Ще се радвам ако опиташ и докладваш разбира се

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=408206.0

# 113
Ами значи стигам до извода,че семейството на мъжа ми е консервативно и аз пак трябва да си седя в къщи  Crossing Arms

Ами аз по принцип в къщи не стоя-и Танвир това го знае.Винаги съм с него -където и да ходи.За Пакистан говоря.В Изламабад ме е оставял да се мотам и пазарувам и сама.Дори в Пешавар ходих сама -e брат му ме кара с колата но си обикалях сама.Аз съм си такава чапрашик Тодора .Ако се върнеш назад в темите ще прочетеш как се появих на летището в Пешавар с 3/4 дънки потник и по джапанки в 2 през ноща хаха Simple Smile [ newsm08 newsm10/b]

# 114
BukTopuq добре дошла. Не знам какви гозби са ти се сторили безвкусни, за люти да, но безвкусни...аз намирам всичко толкова наситено на вкус...независимо какъв е вкуса...виж рецептите на Панда, тя знае много рецепти за нелюти манджи, аз лично си падам по лютичкото.

Ами значи стигам до извода,че семейството на мъжа ми е консервативно и аз пак трябва да си седя в къщи  Crossing Arms

:

Според мен не винаги е въпрос на консервативно, или либерално семейство...в много случаи просто не е безопасно сама жена да се разхожда в Пакистан, особено ако много и личи, че е чужденка (или състоятелна по някакъв начин). Аз самата не бих искала да поема такъв риск, може би освен в Исламабад и някои квартали на Лахор, но не и целия Лахор. Аз се дразнех, че определено бях атракция по улиците...то ти писва откъдето да минеш да обръщаш глави...дори и съвсем малко да се вижда от теб. Вторият път пък като бях с бебе беше още по-голям цирк, защото там бебешки колички почти няма, повечето си носят децата на ръце. Пък моето бебе хем русо, хем в чужбинска количка, от километри ни виждаха и идваха, кой с цел да проси, кой да да снима бебето, кой да помоли да го държи....направо си нямах мира, постоянно народ около нас....Една жена ми каза, че най-вероятно ни мислят за пащуни, че нали има и много руси от тях...пащуни, ама друг път, не можеш ги излъжеш пакистанците за нищо, един път исках да се промъкна на един туристически обект без да плащам като чужденка по-висока тарифа. Турих една бурка с плътно черно през лицето (да ни ме се виждат сините очи), вървя и се пъна като слепец, снахата ме води, а тия дето даваха билети като се развикаха след нас; 'Тази е чужденка'...Ми като стърча половин аметър над пакистанките, плюс походката ми била различна, плюс чантата съм си я държала  не като пакистанка...абе големи детективи са....

Иначе познавах една полякиня, която живя в Лахор 3 години, тя беше с доста светла кожа, но с кафяви очи, и обикновено я мислеха, че е от Кашмир...тя се шматкаше чат пат сама по пазарите, но тя говори урду и ме предупреди аз да не излизам сама, особено че и не разбирам нищо какво се говори около мен...

Най- гадното е, че в момента са размирни времена...случва се да отвличат децата на чужденци, или на богати пакистанци и да ги изнудват за пари...случва се и 'таксито' тоест рикшата да отвлече клиентите си от летището, да ги закара някъде и да им окраде чужбинския багаж....Аз не бих рискувала сама, осожено след като имам дете, макар че понякога наистина имах чуството че ще се пръсна от липсата на свобода просто да тръгна и да се шм,аткам където си искам...

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 21:20 от Monsoon_rain

# 115
Monsoon_rain не става въпрос да излизам някъде сама,даже предпочитам да има някой с мен за компания,но те самите не излизат много много,пък какво остава за мен...
Даже ми казаха  не се притеснявай ние ще отидем до базара и
ще  ти донесем всичко нужно за теб и бебето преди да родиш  hahaha
Като гледам в октомврийската мамите как пазаруват и подреждат всичко за бебоците,направо се чудя на себе си как съм толкова търпелива ... Tired

# 116
Monsoon_rain не става въпрос да излизам някъде сама,даже предпочитам да има някой с мен за компания,но те самите не излизат много много,

Това ми е до болка познато....'ние ще ти напазураваме, ние ще го направим вместо теб, ние ще ти го подадем....ти не се помръдвай, само се излежавай и подпирай с възглавнички...на мен така ми се върви, къщата на мъжо е голяма с вътрешен двор, като отидехме там на гости, а почвам да обикалям по двора, а те все ми сочат стол, или легло, сякаш не можеха да проумеят, че ми се ВЪРВИ. Културата им е много по-различна,доста често вървенето им е само до колата, отиват на гости където прекарват 5-8 часа в една къща седнали, или легнали, ядат и си говорят, после пак се връщат с кола....знам че това е мъчение за една европейка, но те хич не го чустват като нещо нередно, имам чуството, че ме мислеха за нещо ненаред дето постоянно шавам...

Мактуб, и мойто бебе е родено октомври, ами то наближава, аз си спомням че доста от рано си бях приготвила чантата за болницата...Пък и ти трябва да се движиш повечко в последните месеци, гледай да не се застояваш, убеди родата да те извежда по паркове, забележителности...Кажи какви са интересните места в Пешауар, къде може да се ходи, горещо ли е много, мисля че е малко по-хладно от Лахор.

# 117
BukTopuq  Можеш да опиташ моите варианти на пакистанска кухня-вкусни са и не са люти.Ще се радвам ако опиташ и докладваш разбира се

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=408206.0

Аз пробвах с лещата, страхотна се получава и мъжът ми много я хареса.

# 118
здравейте дами,добре дошли на новите участници в тази тема,много се радвам,че се увеличава броя на девойките в темата.
от утре започват постите,мисля тази нощ да не си лягам,че времето е едно такова по средата 3,40 ам,затова 6те погледам някой филм и хоп ето точно време,пък после ще си поспя до късно,4е до края доста има,хайде  дами от мен приятна ве4ер  bouquet    Grinning

# 119
Monsoon_rain

Е сама си се уверила,но тук в къщи не ме глезотат толкова много,когато искам да свърша някоя работа ме оставят да си я върша стига да не е тежка  Simple Smile
Колкото до раждането,до колкото съм информирана като вляза в деветия месец ще се пазарува...
А това за изизането,една от сестрите на мъжа ми,ми беше казала,че тук бременните не излизат много след като започне да им личи корема под дрехите,после хората са щели да кажат "хе тая пък къде е тръгнала,всеки момент може да роди а е излязла да се разхожда "  #Crazy Joy
Тук като си бременна,трябва да носиш дрехи като чувал широки  и да си слагаш шалчето хубаво отпред,че да не вземе да ти се види корема,демек да се позасрамиш малко.Да не говорим за традициите до 40 ден...абе за хората това си е нормално,но аз идвам от съвсем друг свят така да се каже,но и времето е голямо нещо - постепенно учи на всичко  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт