неповторимия пакистан втора тема

• 42 195
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета.Не писах защото пипнах някаква ушна инфекция-ушите ме боляха и нищо не чувах.Сега съм екстра.
Пътуването започна добре-радостни и шастливи пристигнахме на летище Лутон където Визз Air ни попариха с вряла вода-накараха ни да платим 40 поунда екстра багаж които всъщност не беше екстра но както и да е.В 2 часа БГ време кацнахме на летище София-мъртвило и тишина.Следващите няколко дни ни бяха като в мъгла-ЖЕГА ЖЕГА И ПАК ЖЕГА.Намерихме халал магазините в София купихме месо и се отправихме към село Гела -на събор.Танвир подивя от кеф там-игра хоро свири на гайда пече чеверме или както го нарича хайванче и т.н.Ходихме в Пазарджик Сливен бургас.Имам тонове с снимки и видео-сега ги сортирам и ще пускам следващите няколко дни.
За съжаление в Пазарджик ни ОТКАЗАХА да ни регистрират брака с пакистанското свидетелство за брак и даже ни се накараха-защо не съм била регистрирала брака си досега защо не съм си сменила името и т.н.Страшно огорчени бяхме но за това ще ви разкажа някои от следващите дни
Добрите новини са че мойта шефка Хитлер напуснала докато съм била в отпуск newsm65 -утре съм на работа и отсега умирам от кеф
newsm44 smile3533

# 91
Панда, нашият брак го регистрираха с пакистанско свидетелство. Трябваше да питаш бе, човек, поне ти да си спестиш ходенето по мъките, които ние преживяхме. Защо ви отказаха, не беше ли заверен от пакистанското външно?...после трябва да се преведе и легализира в БГ и после го регистрират без проблем и издават българско брачно свидетелство. Аз също не съм си сменяла фамилията.

Уиз, наистина много се изхитряват, даже мисля че таксуват не за екстра багаж, а за всякакъв багаж...накрая билета ти излиза колкото с нормални авиолинии, да не говорим за закъсненията им, лошото обслужване...

Честито ти напускане на Хитлер и завръщане на работа!

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 20:11 от Monsoon_rain

# 92
Да, за багаж се плаща отделно, като на летището е по-скъпо, отколкото ако се плати он-лайн или в техен офис.
От Пазарджик и аз имам лоши спомени, когато се опитахме да регистрирам мъжа ми там, а не знам и кой го беше излъгал, че там трябва да се регистрира, като на мен адресната ми от години е в София. Но с две думи, там изобщо не бяха наясно с нищо и едва ли не искаха да ни убедят, че трябва да си го изпращат за Пакистан, той беше с отказ за пребиваване, но водеше дело в същото време, че му е отказано временно пребиваване неоснователно. Разпитваха ни двамата поотделно, аз бях и бременна, кофти беше много. Обаче нашият брак е сключен тук и не мога да кажа нищо по вашия проблем.

# 93
Имам 2 свидетелства от Пакистан-едното е бяло с много подробности и на него пише Nikah  Nama,другото е жълто и пише АFFIDAVIT/MARRIAGE sertificate.И двете имат заверка от посолството на БГ в Пакистан заверка от тяхното външно министерство преведени са и легализирани в нашето външно министерство.Говорих с посолството на Пакистан в Румъния-от там ми казаха да дам жълтото -че това е international свидетелство за граждански брак.Само че г-жа Георгиева от Пазарджик каза -нуц няма пък.

# 94

Мактуб-кажи какво яде семейството,как се пазарува,други празници празнуват ли,кои?
За забрадката си мислех:в Пк без забрадка не излизаш,че ще зяпат;в Белгия пък ако излезеш със забрадка ще те заглеждат  Simple Smile

Ами ядат си всичко хората (освен свинко разбира се, то тук не можеш и да намериш).
Това което забелязах е че като се пазарува месо,кайма,пиле, се взима по доста и след това се блиска във фризера,така че да има поне за месец кльопачка.Но това което не ми хареса е че като готваят тука във вкъщи много запържват лука,правят го почти черен  Sick
Уфф сега като се сетя идват постите към края на тая седмица и то за цял месец и после както тук го наричат е Малкият ИД - 3 дена е,обличат се нови дрехи,обувки(абе въобще хубаво е всичко да ти е ново),на децата се дават пари,яде се сладко,ходи се по гости  Party
Другия празник за който знам е Големия ИД,той е няколко месеца след този и тогава от предната вечер се донася живо агне или който предпочита и има възможност крава или биволица.Престоява през ноща в двора и на следващия ден като станат всички се коля и се зарделя на 3 части - едната се раздава на бедните семейства тука наоколо,другата се раздава по родата и третата остава за нас,така че тогава пада голямо кльопане на месо   chef
Аз предния път  не можах да присъствам на този празник,но това е което са ми разказали тука.

Eeee,точно в планините ли е войната  Tired
Мислех си,че ще е по-близо,евтино и удобно да идем на ски в Пк,не в Бг,но не би.

Дам наистина тука положението не е розово в планинските райони,така че май ще е по добре да се ориентираш към някое друго местенце  Wink

# 95
  • Varna
МОНСУНЧЕ-
как се грижиш ти за кака си Делтаааа. Точно тандур му беше името на това делве бееееей. Ама как ми се пълни устата със слюнка сегаааа. Вкусно готвеха тези индийциии. Как се подлютих първия пъъъът няма да забравяяяяя. Моя само ми гледаше сеира и нищо не ми казваше за лютивото което си слагах. Той стара пушка ял, ял и далечноизтично и близкоизточно, години наред. На него му беше хубаво да се хили ама не мене иииииииич Sad
ПАНДЕ- таз Георгиевата да не е аресала Танвирчето бе newsm78. Тя ще да е от женските комплексарки. Царо дава Георгиевата нИ дава, щото сигурно не разбира. А я е Исрам да извика прИвУдач.
Панде, ще трябва да сложа аз най накрая снимките във Магребската да ме видиш как гоня един красив петел по вашиЬО край- у Широта Лъкааа Joy Голям съм мързел и аз. Във другата тема ги наплясках а във Магребската още се помотавам Embarassed
И какво ще правите сега със нерегистрирания брак тука?
И аз се радвам, че Хитлер е напуснал newsm18

# 96
ха, пък пещта дето кюрдите си пекат хляба се казва тандър. То не е пещ, ами някаква дупка в земята, запазана с  глина ли не знам точно с какво и хляба се лепи от вътрешната страна и се пече. Трябва да си много ловък , ако не искаш да си опърлиш козината  Laughing

# 97
ха, пък пещта дето кюрдите си пекат хляба се казва тандър. То не е пещ, ами някаква дупка в земята, запазана с  глина ли не знам точно с какво и хляба се лепи от вътрешната страна и се пече. Трябва да си много ловък , ако не искаш да си опърлиш козината  Laughing

Аааааааааа Катенце,това не е кюрдско изобретение  Laughing, и тук има такива,най -вече по ресторантитте са останали ,атракция за чужденците ,казват им тенур.

Днес голямата щерка има рожден ден -става на 14,почерпете се

панда имам приятелка,женена е от 8 години,но бракът им още не е регистриран в БГ,а вече и 2 деца имат  Laughing

# 98

Днес голямата щерка има рожден ден -става на 14,почерпете се

Мерси много да ти е жива и здрава щерката и да расте умна и разумна   bouquet
Аз как с удоволствие бих изяла един голям дюнер малеее  Crazy ,но тук у пустия Пешавар не съм видяла някъде да се продават Crossing Arms

# 99
Панда, всичко си ви е било изрядно, просто сте имали нещастието да попаднете на 'компетентната' г-жа Георгиева.  Толкова ме е яд на такива, провалят ти плановете и живота като едното нищо...

Мактуб, вместо дюнер кебаб, вземи изяш няколко пешауар кебапа (един-два от мое име), че толкова много ги обичам.

Арабско кафе, забравих да те питам, това Хаати мери саати не беше ли Слонът мой приятел? Знаеш ли откъде мога да го изтегля. Срамота, аз не съм ги гледала тези класически филми, макарче и моята баба беше почитателка,  чат пат вкарваше в разговор името на някоя индийска романтична героиня...

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 11:23 от Monsoon_rain

# 100
мактуб благодаря  Hug

Като писахте за дюнерите,забелязах нещо странно,когато сме тук децат почти на купуват ,въпреки че тук са много по -хубави от тези в БГ,но когато сме там,може по цял ден само това да ядат   Flutter

# 101

Мактуб, вместо дюнер кебаб, вземи изяш няколко пешауар кебапа (един-два от мое име), че толкова много ги обичам.

Благодаря,ама хич не ми допадат тия кебапи,особено базарските - слагат много люто и мног подправки  Sick
Предпочитам си домашното семпло кюфте  Laughing

# 102
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте пакитки! Отдавна не съм се включвала , подмазвам ви се с една кафенце и нещо за закуска :

Панда, надявам се , че на Танвир много му е харесало в БГ, въпреки Нейно Височество Г-жа Георгиева. Щом и хорце му е тропнал, и чеверме е въртял... А за теб   bouquet , че Хитлер  е напуснал. Как е в  работата сега?
Е, мили дами, пожелавам ви много хубав ден!

# 103
оххх, и аз имам няколко хитлеровци и мусолинита около мене, ама май скоро няма да ме напуснат. Като ги гледам как хапват планински медец и билкови чайчета, таблетки гинкоприм мисля си, яснооо тия се готвят да векуват  Twisted Evil

# 104
Мактуб-значи само мюсюлманските празници празнува семейството ти.А постят ли на Рамадана?

Алвера-защо моя арабин не стане да ми приготви такава закусчица от снимката и само да каже:Лиле събуди се,похапни .. Party

Гледам индийското общество през уикенда ходи на кино.Пакистанците ходят ли на кино?И какво гледат?

Общи условия

Активация на акаунт