неповторимия пакистан втора тема

• 42 192
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Привет отново на борда, Панда  bouquet

Радвам се,че сте с добри впечатления надявам се скоро да разказваш Wink

# 76
Добре завърнала се Панда!

Тропнахте ли хорце и ръченица, и как се справи Танвирчо?

И аз чакам по-подробен разказ, особено за неговите впечатления от България.

Мактуб, гледам по подписа ти, че май бременееш. Къде ще раждаш, дали ще успееш да се махнеш от Пакистан преди да се случи радостта? Честно казано аз много се наплаших от раждане там, защото напоследък режат на поразия, такава им е политиката, нямам позната, която да не е родила с цезарово.
Би ми било интересно да разкажеш малко повечко за ежедневието си с родата. За мен би било много трудно без мъжа ми да е наблизо и да отстоява нашият си начин на живот, без следване на тяхното типично ежедневие. успя ли да си намери приятелки, това също беше проблем за мен, че съвсем различни вветрове ме веят отколкото пакистанките, с коитъо се запознах.

Лека нощ

# 77
В Емирствата се веят пакистански знамена,комшиите са заболи огромно знаме на оградата Crazy
Колите украсени,изобщо:радват се хората на независимостта Grinning

Мактуб-а ти забулваш ли се,за Пешуар легенди се носят...

# 78
  • Varna
ПАНДЕ- добре завърнала се Hug
Кофти ми стана като каза, че и със кофти неща сте се сблъскали ама тях къде ли ги няма но пък е по добре да не бяхте ги срещали.
И аз като Монсунчето, чакам разкази и как Танвирчето се е справило със хорцата. Нали му се заканих да го уча Елениното Wink

# 79

Мактуб, гледам по подписа ти, че май бременееш. Къде ще раждаш, дали ще успееш да се махнеш от Пакистан преди да се случи радостта? Честно казано аз много се наплаших от раждане там, защото напоследък режат на поразия, такава им е политиката, нямам позната, която да не е родила с цезарово.
Би ми било интересно да разкажеш малко повечко за ежедневието си с родата. За мен би било много трудно без мъжа ми да е наблизо и да отстоява нашият си начин на живот, без следване на тяхното типично ежедневие. успя ли да си намери приятелки, това също беше проблем за мен, че съвсем различни вветрове ме веят отколкото пакистанките, с коитъо се запознах.

Лека нощ

Дам наистина бременя и се надявам да успея да се махна от тук преди раждането,че и без това времето ми е малко.Не заради друго ама искам да съм с мъжа ми на това хубаво събитие.
Незнам писала съм в темата не белгийките как стои въпроса с раждането там,така че дано да има позитивни мнения  Praynig
Наистина и аз познавам тука две момичета които родиха цезарово и то през 2вете си бременности....
На мен доки още нищо не ми е казала,но аз силно се надявам да съм нормално,пък то е и Божа работа...

За това че съм без мъжа ми наистина ми е мнгого трудно Cry ,но какво да се прави трябва вече да решим къде ще се настаним за бъдещето,не може все да се разхождаме нагоре надолу.А колкото до родата ами тука ежедневието е малко по различно от това на което ние сме свикнали и се изисква доста търпение докато посвикнеш.Мъжете сутрин отиват на работа,жените ззапочват да шетат,да готвят,да чистят и така си минава деня.Като се нуждаят нещо за вкъщи казват на мъжете да им го донесат,за съжаление тука не е прието много много жените да излизат сами да парзаруват.Е има и такаива екземпляри,но те са така да се каже по отворените  Laughing
За приятелки ами то да ти кажа за да имаш такива трябва да ходиш насам натам,пък ние тука се въртиме около родата,добре поне че е голяма,мъжа ми има 5 сестри и 2ма братя  Party
И е съвсем нормално тука да са с по различни разбирания и интереси от нашите,все пак това си е мюсулманска държава.

Мактуб-а ти забулваш ли се,за Пешуар легенди се носят...

Пешавар наистина си е град,който още е със старите си разбирания и доста голям процент от жените са със бурки    http://cache.jalopnik.com/assets/resources/2008/03/Burka.jpg
но добре че тука от родата почти никой не носи,така че не ме и задължават,но виж без шалче(допъта   http://1.bp.blogspot.com/_bgTjFlLnSTE/SZA1bYJBmnI/AAAAAAAAAN4/dx … _1213385662-1.jpg) не мога да изляза на вън,после всички ще ме гледат така  Shocked

# 80
Добро утро,

Мактуб, моите свекъри са преселници от Пешауар, свеки е носила бурка през голяма част от живота си, но като поостаряла я махнала, пък и в Лахор изглежда леко неадекватно. Аз пробвах нейната бурка, бих се претрепала с  нея, но казват, че като я носиш постоянно зрението ти свиква и не виждаш на малки квадратчета, а възприемаш цялостната картина  Grinning.....До Пешауар не можах да стигна аз, само до едно село в околностите му, много интересно ми беше колкото по насевер пътуваш как все повече жени в бурки се появяват ...

За приятелствата наистина е трудно, освен ако не работиш, иначе взаимоотношенията са предимно в родата, но аз завързах познанства от покрива на къщата, имах интересни съседки  Grinning

По-късно пак ще пиша.

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 14:14 от Monsoon_rain

# 81

но аз завързах познанства от покрива на къщата, имах интересни съседки  Grinning

Да обаче тука стените на къщата са толкова високи,че все едно са направени за затвор Joy
А пък и би било липса на добро възпитание да се заговаяш със съседките през оградата  Naughty

# 82
  • Varna
Малее, малее,
 аз както обичам да бъбря със комшиите ще съм страшно невъзпитана Embarassed
Монсунче, Мактубче-благодаря за интересните неща за които пишете Hug

# 83
нц,само с ,,това не било прилично,, се извиняват Crossing Arms

В Емирствата пък ,,забрадена като пакистанка,,се казва за жена,на която хиджаба и се на половината на главата Laughing
Тук няма с бурки,изглежда на летището се пробличат Thinking

# 84
здравейте пакистански дами!   bouquet Как е настроението след три деня йедене и пийнье по повод независимостта. Моят мъж е като пиян без да е пил! Малеееее големи празнувания голямо чудо са това пакистанските партита,,,
Ааа да не забравя да кажа мерси, че се отзовахте така на моето питане за речниците  Hug знаех си, че мога да разчитам на вас. Един голям целуфан на всички мммуааааааах!
Айде, че мъжо пак крещи от спалнята като побъркан  Crazy - ха ха не е това, което си мислите!!!  luvbed

напоследък изнамерихме общо хоби - да гледаме стари индийски филми Ауара, Саати мере хати и т.н. препоръчвам ги ако някой има време за губене Naughty пък и песните вътре си ги бива сега се сещам, че баба ми беше луда фенка на тия филми /неслучайно всички поколения котараци вкъщи се казват Раджу да поясня на Радж Капур/ Joy  Joy  Joy
айде милички, до скоороооо   

# 85
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро!
Пакистанките... какво е това празнуване- 3 дни и 3 нощи  Laughing
Хайде кафенце, че да се разсъните по-бързо

Панда, добре дошла отново. Надявам се , че хубавите работи са били много повече от лошите и Танвир да е останал предимно с добри впечатления.И аз чакам снимки  Hug

Приятен ден , мили пакистанки.
ПП Какво става с Рени, при нея се чакаше много хубаво събитие.

# 86
Добро утро!
Пакистанките... какво е това празнуване- 3 дни и 3 нощи  Laughing
Хайде кафенце, че да се разсъните по-бързо

Добро утро и от мен
Аз тука в Пакистан нищо не разбрах от това празнуване  Crossing Arms
И да ти кажа тука никой не пие кафе,но виж черен чай с мляко е почти на всеки закуската  Party

# 87

Какъв хубав сервиз  Heart Eyes

Мактуб-кажи какво яде семейството,как се пазарува,други празници празнуват ли,кои?
За забрадката си мислех:в Пк без забрадка не излизаш,че ще зяпат;в Белгия пък ако излезеш със забрадка ще те заглеждат  Simple Smile

Рени-къде си,какво стана?

Рейн-искам снимки и инфо за ски-курортите в Пк,цените най-вече.

# 88
Здравейте пакитки,

Панда много успешно ни държи в съспенс, вече 3-ти ден няяма разказчееее  Cry

Лили, забулването в Пакистан много зависи от района. Тези с наполовината покрита глава, или въобще без нищо на главата са главно от големите градове в Панджаб и Синд, а в по-малките градове зависи до колко религиозно е семейството. На север обаче са съвсем други етноси, пащуните (афгани), уазирите  и т.н , те като цяло са много по-консервативни

Лили, хич не ми е до ски-курорти, отидох веднъж в живота си на ски, умрях от студ, та това се оказа и последния път...
Пък и в тези части на Пакистан сега има война, ще ти се наложи май да ходиш на ски в Дубай на някоя писта с изкуствен сняг. Аз съм обещала да слагам албуми на известни паркове и в най-скоро време ще го направя.

Делта, специално за теб...гледам, че в една друга тема казваш, че си била в индийски ресторант, където пекат хляба в нещо като делви...Тези 'делви' се наричат тандур, и приготвеното в тях наистина е с невероятен вкус. Хлябът се залепва на стената на делвата, винаги съм се чудела как се застоява.

# 89
Eeee,точно в планините ли е войната  Tired
Мислех си,че ще е по-близо,евтино и удобно да идем на ски в Пк,не в Бг,но не би.

Тия делви ги има при нас!Супер е хляба,но е по-скъп от арабския.
Аз го режа по средата ,слагам смес от кайма и хайде във фурната!

Общи условия

Активация на акаунт