неповторимия пакистан втора тема

• 42 206
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
мактубче на какъв език си говориш с родата?извинявай за въпроса ама ми стана любопитно.Моят Танвир има 8 братя и сестри-само баща му говори английски и една от сестрите му.Та за това се зачудих 

# 121
Мактуб, нали имате покрив...почваш цял ден нагоре до покрива и обратно, нагоре- надолу...изкачването на стълби е добра рецепт Laughing а за лесно раждане

Панда, какво прави дядото, който се беше наплашил от теб защото си от КГБ?

Такасакиши, радвам се, че пак се появи, скоро не сме те виждали в темата.

Да ви питам (най-вече тези свързани с пащуни)...гледах един филм, чието заглавие естествено забравих, беше за Афганистан и руските войници, един войник дезертира и пащуните го приеха сред тях...Та се говорише за три племенни принципа на пащуните (нямащи нищо общо с ислям), единия от принципите беше че ако някой пащун си предложи покровителството на някой (дори да е от враговете) другите нямат право да го пипат...нещо такова беше, много интересно, ама пустата ми памет...някой ако какви бяха принципе и къде мога да прочета повече за тях.

# 122
Благодаря ви много за рецептите Simple Smile с удоволствие ще опитам да приготвя някоя от тях Simple Smile п.с аз също много обичам лютичко..а колкото до безвкусните неща само да уточня пропуснах да спомена - там имаше храна -пакистанска и авганистанска..но имаше и толкова народ ,че не успях да пробвам от всичко и с моя късмет сигурно съм избрала грешната Simple Smile но така като гледам снимките от рецептите изглежда много вкусно Simple Smile
Що бе мактубче.И ние сме от района на Пешавар.Мойто мъж е от Мърдан-не е толкова зле въпреки че аз съм обяснила че ако отидем да живеем в Пакистан един ден ще е в Лахор Карачи или Исламабад.Ама не защотото не е готино в Мърдан-малко ми е тясно там за мойта душа Mr. Green newsm68

Ами значи стигам до извода,че семейството на мъжа ми е консервативно и аз пак трябва да си седя в къщи  Crossing Arms

Ако прочетеш темата малко по назад,ще разбереш много работи  които сме обсъдили вече  Peace

Съжелявам ако съм убидила с нещо..аз прочетох темата ...възможно е да съм пропуснала

# 123

BukTopuq , да сигурно наистина си пропуснала защото съвсем наскоро обсъждахме бурките. Говорихме че колкото повече се доближаваш до границата с Афганистан все повече бурки се забелязват, но в другите провинции на Пакистан бурката е много рядко срещано явление, даже изглежда неадекватно...

Дружки да ви се оплача, сайтът в който си качвах албумите ще го закриват след 3 месеца  Sad, много се ядосвам, толкова албуми имам там, а нямам време да качвам тепърва в друг сайт...Затова ще ви покажа тук някои от албумите, започвам с парковете на Лахор, и без това бях обещала....слагам и кратки разясненийца.

Lawrence Gardens (Bagh-e- Jinnah)
Това е може би най-известния парк в Пакистан. Всъщност сегашното му име е това в скобките (Парк Джина), но чужденците по-лесно го помнят с бившето име Лорънс Гардънс. В центъра на Лахор е, представлява ботаническа градина с много видове екзотични дървета, храсти и цветя. Част от парка е отстъпена на лахорската зоологическа градина, която също си заслужава да бъде видяна. В парка има джамия, библиотека (в бяла викторианска сграда), открит театър, крикет клуб, тенис кортове, ресторант.
http://www.bubbleshare.com/album/413663/overview

Shalimar Gardens
Градините Шалимар...(и в Индия има градини със същото име) са построени през 17 век от моголския император Шах Джахан. Те са терасирани на 3 нива, всяка тераса извисяваща се на около 5 метра над следващата, така че целия парк се вижда само от най-високата тераса. Заобградени са с висока тухлена стена. Най-известни са може би с 410-те си фонтана (които аз така и не видях в действие  Sad  )
http://www.bubbleshare.com/album/436937/overview

Reaves Course Park
Също в централната част на Лахор, недалеч от Лорънс гардънс. Има езеро, фитнес центрове на открито, алеи за джогинг, огромни зелени пространства за спорт и пикник. Там всяка пролет се провежда лахорския пролетен фестивал.
http://www.bubbleshare.com/myalbum/444948.0196e90940a/editor

Jallo Park
Намира се в покрайнините на Лахор съвсем близо до границата с Индия (забавната граница Wagah, за която Панда ни разказа в 1-ва тема). Паркът е изклчително красив, снимките ми не толкова, за съжаление. Има си зоологическа градина, езеро с лодки, много места за пикник и забавления. Очевидно има и крокодили, които не видях, а също е дом на едни от най-отровните змии в света, които видях, но за щастие  затворени в къщата на змиите (Snake house)  Mr. Green
http://www.bubbleshare.com/myalbum/437041.de3424e98f9/editor

Както забелязвате пакистанските паркове са в доста добро състояние. в Лахор има още доста паркове, но на някои не съм правила албуми, а други така и не успях да посетя. Следващия път имам да кажа няколко думи (по-скоро да се оплача) относно една гора.

Лека нощ.

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 05:57 от Monsoon_rain

# 124
PandaKhan и моя мъж има 5 сестри и 2ма братя,така че родата е голяма  Flutter ами говориме предимно на урду,ако нещо не се разберем на английски - повечето разбират по малко.Между другото тука един ден говорих с едната ми "баби"(на брат му жената) и тя ми вика ама ти и пънджабски си научила  Crazy а то какво излезе,бащата на  мъжа ми говори микс пънджаб-урду и аз без да знам съм понаучила няколко думички  Laughing

Monsoon_rain Да наистина добре че поне къщата е голяма на 3 етажа е,като най-горния е празен все още,та по цял ден съм ту горе ту долу,но някакси като обикаляш едно и също пространство ти омръзва  Rolling Eyes
Това за парковете,аз съм чула че точно в Лахор и Карачи са най - хубавите.За съжаление както споменах преди нета ми е много бавен,така че не мога в момента да видя снимките които си пуснала  Confused
Аз съм ходила в един парк в Исламабад(ама не му знам името  Rolling Eyes)Красив е и е обширен,даже има голямо езеро.Добре го подържат,чистичко е,приятно,абе въобще с кеф да се разхождаш.Също така видях и прословутия Фесал мажджид както го наричат,някои от вас са чули а може би и видяли на живо.Нощно време е много красиво от далеч,защото целия свети

BukTopuq
няма проблем,нормално е човек понякога да пропусне нещо,не се притеснявай Wink
ако те интересува нещо друго питай  Peace

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 11:29 от mactub

# 125
  • Varna
Виктория wavey
Гледам, че си и ти Варненче Wink
МОНСУНЧЕ-големи красоти си пусналооооо. Едно такова........красиво успокояващо зелено.....разкоооооош. Благодяра тиииииииииии  bouquet

# 126
Ха, ха, ха  Joy

Ще се пръсна от смях.

Виктория, от снощи се опитвам да разгадая какво означава ника ти, но го чета на латиница и като две думи, и ми излиза Бук Топук. Викам си този лаф ще да е на турски сигурно...чак не мога да запомня как се пише и копи-пействам...

Добре че тази сутрин се появи кака ми Делта да ми го прочете и прекрати мъките ми.

Мактуб, ходих на тази джамия, тя беше една от 'целите' ми в Пакистан, че винаги толкова ме е привличала от снимките.

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 15:26 от Monsoon_rain

# 127
Здравейте постещи и непостещи девойки.Прибрах се от работа преди час и успях да наготвя разни нещица за Танвирчо да си отвори рамадана  food002.Менюто днес е вегетарианска пакора,алоо гоби, български простичък кекс и кремче.Глезя си го аз мойто работно момче.Утре съм на работа цял ден така че едва ли ще имам време да готвя.Отивам да се къпя и после пак съм тук   bath newsm37

# 128
# 129
RAMADAN MUBARAK  И ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ ДАМИ,НЕЩО МЕ УЛОВИ БЕЗСЪНИЕТО,ТА РЕШИХ ДА ПОНАПИША НЯКОЙ ДРУГ РЕД.В ТЕМА СТАНА ЕДИН ГОЛЯМ МИКС ОТ ЕЗИЦИ,КОЙ ГОВОРИ УРДУ,КОЙ ПАНДЖАБИ,КОЙ ПАШТУ,НО ВАЖНОТО Е ДА ВАРВИ ПРИКАЗКАТА.АЗ ЛИЧНО ХАРЕСВАМ  И ОБИЧАМ ПАНДЖАБИ,НО ВСЕКИ С ПРЕТЕНЦИИТЕ СИ.ДА ТОВА Е ИСТИНА В ПАКИСТАН ИМА МНОГО СТАРИ ИСТОРИЧЕСКИ ПОСТРОЙКИ,НО ДА СИ КАЖА МАЛКО САМ РАЗОЧАРОВАНЕ,НЕ ГИ ПОДЪРЖАТ МНОГО ДОБРЕ,И ТАМ НЯКОИ ХОРА СА ДИВАЦИ,ИЗХВАРЛЯТ СИ БОКЛУЦИТЕ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ,НО ТОВА Е СРЕЩАНО ЯВЛЕНИЕ И В БЪЛГАРИЯ.ИНА4Е АКО СЕ СТЕГНАТ МОГАТ ДА РАЗВИЯТ ГОЛЯМА ТУРИСТИ4ЕСКА АТРАКЦИЯ,НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ.
ТЪЙ КАТО ПОВЕ4ЕТО ДАМИ МАЙ СА ПРИЛЕЖАЩИ КЪМ ПЕШАВАР И ОКОЛНОСТИТЕ МУ ЕТО Я И ДНЕШНАТА МИ ТЕМА!
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … 3D1R2ADFA_enBG336
НЕЩО СЕ РОВЯ ДА НАМЕРЯ НЯКОИ ХУБАВИ СНИМКИ,НО НИЩО НЕ МИ ИЗЛИЗА,МАЙ НЕ МИ ВАРВИ СЕГА,НЕЗНАМ ДАЛИ ВИ ПОКАЗАХ ПРЕДИ ЕДНИ СМЕШНИ СНИМКИ ОТ ПАКИСТАН,ПРОСТО СЪМ ЗАБРАВИЛА,АКО СЪМ МОЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ,НО ЩЕ ГИ ПУСНА СЕГА  ДАНО ДА ВИ ХАРЕСАТ НА МЕН ЛИЧНО МИ ХАРЕСВАТ МНОГО И СЪМ СИ ГИ АДНАЛА ВЪВ ФЕЙВОРИТ:
http://picasaweb.google.bg/surmed.shakeel/OnlyInPakistan#

ХАЙДЕ ДАМИ ОТ МЕН 4АО ЗА СЕГА  ТРЯБВА ДА СЕ ПОСПИ МАЛКО,ЛЕК И ПОЛЗОТВОРЕН ДЕН ЗА ВСИ4КИ  bouquet    bouquet    bouquet   Heart Eyes

# 130
  • Varna
takasakishi
Благодаря ти за информацията. А на тебе  приятна почивка newsm10

# 131
takasakishi Хер Мубарак   bouquet
Това за боклуците за съжаление е вярно,Пешавар се е превърнал в доста мръсен град,всеки си хвърля боклука където му падне,да не говорим че казализацията е отворена ...и в тия жеги яко смърди навънка  apchih
До колкото разбрах от мъжа ми сега много афганистанци са емигрирали тук и главно те правят мръсотията...Преди време било чисто и подържано,улиците се метяли редовно,пръскали против комари,ама сега никой няма грижа...

Тук при нас е вече втория ден от рамазана и гледам тука вкъщи всички стнаха рано рано да закусят   food002 само аз и бащата сме почивка,че той пие лекарства,та аз си поспах до късно,обаче той стана както винаги за първата молитва  omm

# 132
Мисля че в последните години много неща в Пакистан вървят към по-зле...иначе за мръсотията пришълците да са виновни, това май е тенденция в целия свят...за успокоение на местните  Grinning В Лахор няма афганистанци, но повечето квартали са....циганските махали в БГ ряпа да ядат. Например за да отидеш в Шалимар Гардънс през какво трябва да минеш...едно бунище с размери на море....после иди се наслаждавай на спокойствието и прохладината на градините, на връщане пак трябва да прекосиш същото бунище. За мен от големите градове на Пакистан само Ислямабад е малко по-приемлив...усещането е че си в европейски град.

Много ми липсва бунди райта (тук), мъжът ми всеки ден го яде на ифтар и на мен много ми харесва...но тук няма откъде да си купим бунди

Какво значи Хер мубарак?

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 18:31 от Monsoon_rain

# 133
Цитат

Какво значи Хер мубарак?

Ами тук като ти честитят нещо казват Мубарак хо и съм забелязала че отвръщат с Хер мубарак,така че и аз гледам от тях  Laughing
Иначе за Исламабад си права,там ми изглежда най-приемнливо за живеене.

# 134
здравейте момичета и от мене!първо да честитя на всички Рамазана дано да си ви леки постите.ох колко много имам да наваксвам сега отивам да ви чета.тези дни бях много заета и не можех да се включвам.моята интернетна любов най-накрая свърши сега вече живеем заедно направихме религиозен брак в джамията в софия.сега остава гражданският брак и след това ще потеглим на едно пътешествие до египет. Grinning Grinning  хайде да се почерпите от мен.                                                                                               

Общи условия

Активация на акаунт