неповторимия пакистан втора тема

• 42 216
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро, момичета!
Монсун,, малко със закъснение-поздравления за красивите снимки.Ти си си професионален фотограф!  bouquet
Мактуб, наистина е тъжна твоята история  Heart Eyes Не се безпокой сега за близките си,мисли само за детето.Нали е най-важно то. Момичетата, които са били в Пакистан най-добре знаят, но аз мисля,че ако всичко е наред ще си родиш детенцето там, живо и здраво да е и то и ти  Praynig Все пак жените и там раждат и си отглеждат децата.Щом няма как да отидеш при съпруга си или да си дойдеш тук, приеми го и не се тормози повече. Ние ще те подкрепяме  Hug Hug Hug Hug Hug

Желая ви много приятен ден !

# 151
Много благодаря на всички за подкрепата   bouquet  bouquet  bouquet
Но пък хайде малко по ведро няма какво да го драматизираме толкова  Wink
Просто някой път имам кофти дни и ме избива на сантименталности,така че простете ми не искам да ви натоварвам с мойте терзания   Blush Знам че и на мъжа ми също не е лесно,че сме разделени,много си липсваме,обаче също така знам че го прави за наше общо добро  Heart Eyes
Тук нямам пробелми с родата,грижат се за мен от каквото имам нужда донасят ми,само това е че не разбират,че съм млада и ми се излиза поне малко.
Знам и този период ще мине и после като си спомням сигурно ще ми е мило Crazy
За сега съм се въоръжила с много много търпение  и ще чакам   bouquet
Хайде дайте да разискваме нещо друго,аз ще се оправя bowuu

Тука постите продължават с пълна сила и вечер като дойде време за ифтар всички сядаме заедно и си хапваме фурми,пакоре със чъкни и есествено къде без шарбът  Laughing
Но се чудя на мамите които кърмят как издържат цял ден най вече без вода  Thinking

# 152
  • Varna
МАКТУБЧЕ-
шарбът не е ли шербет? Ако е шербет и аз си имам и си го пийвам. Много обичам. Донесохме съставките от Анталия и като го приготвя мъжът ми цялата къща ухаеше прекрасно.
Мактубче не ни натоварваш-не си мисли такива неща. Нали трябва да се подкрепяме. Всяка една от нас колкото и да е курназ изпада във такова състояние а ти там си и сама, друга култура. Но пък браво на тях, че са толкова грижовни към тебе. И разбира се, че и на твоето момче му е тежко без тебе. Толкова неща изпуска. Моят много съжаляваше, че неможеше да ме види. Остави ме когато бях някъде бременна във 3 месец а се прибра 4 дена преди да вляза във деветия месец и след четири дена хвана пътя пак. Та можем да си представим какво му е  и на твоето момче. Но всичко ще е ОК. Да са ж иви и здрави рода на момчето ти, че са толкова добрички със тебе и толкова грижовни. Пиши със какво те гощават по ифтар Hug
Пък пускай тука по някоя рецептичка Wink

# 153
Пфууу, да си призная аз пък шербет не съм опитвала...или не съм забелязала. Я кажете какви са съставките, как се прави?

Мактуб, какво правите когато изгасне тока? Не изключвам да имате генератор, но може твоята рода да е като моята, от години да си държат на склад нов новеничък генератор без да го ползват  Laughing Нашите го извадиха едва преди месец, когато им отиде на гости едната сестра от Лондон с дъщеря си, и въпросната дъщеря едва не умря от жега  Grinning Иначе тези вечери на тъмно и на свещи могат да са чудесен начин за сближаване на членовете на семеството, да се откъснат за малко от телевизора, да седнат заедно, да си разказват истории...

Аз имам един много красив спомен, ние нали бяхме отделно от родата, но те не мирясаха докато не се съгласихме поне една вечер да нощуваме у тях. Къщата им има структура на малко манастирче, влиза се през огромна дървена порта във вътрешен двор, около него от четирите страни наредение стаи (на два етажа, плюс покрив естествено), пред тях сайвани със завеси, арки, подовете в мозайка, като всяка стая, баня, или сайван в различен дизайн. Прозорците гледат само към вътрешния двор.. Не знам дали го описах красноречиво, но къщата е много хубава, само дето е в още по-гнусен и кален квартал отколкото нашия....И тогава като спря тока, за секунди се появиха свещи на различни места по подовете и сайваните, като блеснаха едни отгромни звезди на фона на тъмнотията,завесите се веят на лекия вятър и разкриват трептящи пламъчета на свещи.... а какъв аромат се носи във въздуха...тези, които са били в Пакистан знаят...миризма на въглен и на вкусни гозби...направо нещо вълшебно е вечер. Понеже те си лягат рано, аз като хукнах нагоре надолу по стълбите и терасите, промъквах се през тесния тунел, който води към покрива, разхождах се горе под звездите....едва не умрях от емоции, имах чуството, че съм в някаква приказка, жалко само дето мъжът ми не споделяше тези емоции, той има горчиви спомени от тази къща и казва че не я чуства като свой дом, даже едва склони да нощуваме там веднъж...

момичета, много ме боли кръста тия дни....

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 13:41 от Monsoon_rain

# 154
 Мансун, харесва ми медузата  Wink

Мактуб, дано по-скоро свърши изпитанието ти  Praynig Иначе ти си смело момиче, но всички имаме моменти , когато се "сдухваме" и всичко ни изглежда безнадеждно.

Аз мн харесвам такъв стил къщи- с вътрешен двор. Дава чувство на уют и сигурност, еее за други може и на затвор да прилича  Mr. Green
В сирийските сериали дават мн хубави стари къщи, направо мечта

# 155
Шилан, всъщност...не си ме разбрала...

Аз имах предвид ей такава медуза:

Просто, тия дни се чуствам като най-обикновено мекотело, а не като героиня от митологията.

# 156
разбрах те, ама снимката на Горгоната мн ми допада  Embarassed

# 157
  • Varna
МОНСУНЧЕ- Wink
Съставките не си ги спомням, само карамфила си спомням. Той БаткУ му е майстора. Съставките бяха във един плик, много не ги различих. Имаше някакви червени билки вътре и карамфил-миризмата на карамфил немога да я забравя.  И отзад на плика бяха написани съставките ама като не съм знаела, че и за това ще говорим и съм го изхвърлила rotfImao Принесе ме във приказка Монсунче със описанието на къщата. Красива къща пък защо така гаден квартал бе?
А кръста, знаеш ли каква е причината да те боли? Да не си се сецнала нещо защото това е много болезнено. А още повече след раждането аз така и не се оправих-става въпрос за болките във кръста. Родена съм със отворен кръст но това даже не ми пречеше като спортувах активно но когато родих кръста ми се отвори още повече и болките бяха ужасни. Със рев съм вземала бебето от кошарката-така ме болеше като се навеждах. И досега не съм във ред и ходя на физиотерапия мааааалко да се закрепя. Та след раждането не ми обръщаха внимание лакарите като им казвах, че много ме боли кръст. Казваха, че ще ми мине. А аз се оплаквам наистина когато много ама много ме боли. Сигурно са мислили, че се гевезя. Е да ама не. И досега не мога да се навеждам както навремето. Със голям зор само. Виж там не се оставяй. Знам, че сега помагат при такова положение.

# 158
Делта, какво значи отворен кръст?  Embarassed

и на мен кръста ми е слабото място, духне ли ме ветрец и край. Преди години влачих тежки килими, прах ги на двора и ги вдигах и т.н , молих брат ми да ми помогне, ама ме отряза. И на другата сутрин не можах да стана от леглото, адски болки, рев. И сега си ме боли, и всяко навеждане и изправяне, физическо усилие....

# 159
  • In a surreal moment!
Да си кажа , че редовно ви чета и да споделя....
значи, гледам едно сериалче , английско , много смешно.
В него става въпрос за хора от различни националности , учещи английски във вечерно училище... Такива лафове си подхвърлят индиец и пакистанец...залягам от смях.
И другите са смешни , но тия двамата са ми големи образи...

Мактуб - искрено ти симпатизирам. Жалко , е че се чувстваш зле...но това е само етап от живота... фокусирай се върху това , което ти предстои и дано всичко се оправи ! Желая ти го от сърце! Когато ти е тъжно - споделяй си , ние сме насреща , ще те утешаваме доколкото можем !  Heart Eyes Hug

# 160
привет4е и от мен,за съжеление някои болки в кръста си остават завинаги,както плексита,има едни  лепенки,сега ги пуснаха и на нашия пазар,защото чух реклама по радиото,те са японски,и те загряват,аз съм ги ползвала още от преди,защото много гаден плексит имам ,пък и дядо ми беше с дископатия,и като донесох и веднага му ги приложих,остана доволен,много се радвам 4е сега ве4е мога да си ги купя и в Бг,но за цена не мога да помогна.другото което мога да ви посъветвам е има и едни други лепенки те са с някакъв екстракт и аз ги взема от аптека,та тези пластири са като лейкопласт в различна големина,и ги полагам на рамото си и в пове4ето случаи помагат,те са по 1-2 лева в зависимост от големината аз взимам по голями и ако се налага ги разрязвам.надявам се да ви помогна с нещо  Peace
Рени какво става с теб,откакто се задоми никаква те няма,ей това любовта е опасно нещо   Grinning    Grinning    Grinning
хайде за сега дами оставям ви и отивам да дремна малко,че днес съм и жадна и гладна направо лошо Grinning   Grinning    Grinning
4ао девойки

# 161
Миг  незабравим,

И аз го гледам този сериал много, всъщност той приятелят ми го гледаше първо по youtube след което и аз се присъединих  Grinning мисля се казва " Mind your Language" стара но наистина хубава комедия Grinning

# 162
  • Varna
ШИЛАНЧЕ- Simple Smile
Отворен кръст или Спина бифида- но моето е във лека форма. А иначе бебенцата които се раждат не живеят дълго. Трябва да се пие фолиева киселина ама във ония времена кой ще и каже на майка ми за това нещо. А аз много късно разбрах, че страдам от такова нещо. Нали писах по нагоре, че лекарите мислеха, че се глезя и не ми обръщаха внимание за да вземат мерки когато родих и поне да помогнат, че сега на стари години незнам каква ще я правя. Освен Бате само на ръце да ме носи smile3503 Ама не трябва да пълнея, че той моя от по слабичките мъже. Как не се наля и той бееее. Ще го мразим всички жени, че такъв строен newsm47Така, че такава ми е орисията. Но не се оплаквам. Казвам си винаги има и по лошо. Дай Боже колкото съм зле така да съм. Просто mactub Simple Smile

# 163
Здравейте компанията.Днес си мислех че ще си изкарам един спокоен следобед ама нуц-тъкмо говорих с сестра ми.На почивка са на Златни пясъци.Усещам аз че е тъжна питам я какво става тя не казва.Хеле с 100 зора разбрах-вчера един джет блъснал племеника ми -на плажа.И тя реве милата че по вестниците пишело че сам си бил виновен.Слави е без опастност за живота в болница с контузни рани.Така се радваха че отиват на море и сега това да им се случи........ Weary smile3518

http://pozvanete.bg/news.php?id=58613&lpa=0

http://radar.bg/redirect.php?newsid=6168093

http://dnes.dir.bg/2009/08/27/news4979564.html

# 164
  • Varna
ПАНДЕ-
преди малко пак говориха за този случай. Но са виновни тези които дават джетовете и най вече които ги карат. Тези които ги дават правят инструктаж и също са отговорни. Така, че как така ще е виновен племенника ти. Тоз твоя племенник да не е някоя скала и той да е блъснал джета, а #Cussing out
БРАВО- че детенце е живо и здраво. Но си е страхотен стрес за родителите и близките му.

Общи условия

Активация на акаунт