неповторимия пакистан втора тема

• 42 238
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
А ти що не казваш, че си Българче бе Душа Joy
Да не би пък ние да сме много опасни там и ти не смееш да споменеш Joy

Joy хаха не е тва проблема
ама какво му разбира тиквата на тоя тъпанар къде е България,ще има да ми се пули  #2gunfire
Пък и не искам да завързвам излишен разговор,не е прилично  Naughty

# 196
  • Varna
Ама права си. Като нищо няма да знаят де сме нийй newsm78
Чак пък излишен разговор и неприлично Thinking А стига бе Shocked Божееееей, аз както обичам да си бъбря със различни хора ще съм най-неприличната жена там Embarassed Embarassed Embarassed

# 197
здравейте дами,ау ей сега като отворихте темата кой знае и кой незнае за България,ми е болна тема,и аз като кажа че съм от България и от София всеки си мисли че мойто име е софия,не всички са като нас да учат география,та аз като почна да обяснявам,най-накрая ме разбират и благодарение на това че казвам че Турция и Гърция са ни съседни държави,поне важното е че поне знаят къде се намират тези държави,абе ужас и в Япония на киселото мляко с големи букви пише България,но народа някои все още мислят че БЪЛГАРИЯ е името н а компанията,там ни опознаха благодарение на нашия сумо борец,ама пак е нещо.сега се сетих да споделя,че един мой познат патан той пък знаеше БЪЛГАрИЯ  от световното по футбол и от Стойчков така че има и някои умни хора Laughing   Laughing   Laughing.
Мактуб при теб как готвят дамите ,тоест газовите котлони долу на земята ли са или високо,защото пове4ето са ми казвали че котлоните за готвеме са долу на земята и жените седят на столчета и готвят,аз не съм свикнала така,ама то си е до навик.
аз ядох също онзи ден Шами кебап,ама такъв кадето тук ги продават замразени,но бяха ужасно люти,то направо не се ядеше,само пробвах и после го оставих,трудна работа.
хайде дами  за сега 4ао ,лека ве4ер    bouquet    bouquet     bouquet

# 198
DELTA_DELTA с жени може да си говориш колкото искаш,обаче с непознати мъже да завързваш разговор  Naughty само ако е нужно ...това е положението тука.
вкъщи преди няколко дена бяха дошли колеги ма женения брат на мъжа ми и седнаха в единия хол,жена му приготвяше всичко и другия му брат му помагаше със сервирането.Ние жените въобще не стъпихме там докато не си тръгнаха...

takasakishi Не тука вкъщи са с газови печки та не им се налага  да клякат,но съм видяла и такъва къщи където котлоните са на замята и те сядат на едни малки столчета и готвят,което ми се вижда уморително честно казано  Tired
А забелязала ли си че много обичат да седят на земята с възглавници отколкото да ползват маса и стол,а мен от това седене и сега с това коремче ми се отразява на кръста...

# 199
  • Varna
МАКТУБЧЕ-
ми то от една страна по добре, че като идват само мъже, мъж да им носи и да им изнася. То тука като се съберем мъже жени и по специално се събират колеги на съпругът ми и техните булки и мъжовете като почнат да си говорят за тяхната си работа и отиде коня у ряката Rolling Eyes И то остава ние само да мълчим и да прислужваме.  JoyМай по убавичко като при вас. Ама това със възглавниците на мене ми се видя уморително даже докато го четох а ти със коремчето си-мале, милаааа. За тебе така, няма ли случайно, някое столченцееее Thinking

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 14:58 от DELTA_DELTA

# 200
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте на вси4ки

не след дълго и аЗ реШих да ви пиШа,като иЗ4етох вси4ко което сте писали За Пакистан. Много ми харесва.Но 1 во да кажа неЩо За мен.АЗ съм от БГ град КаЗанлък ,но живея в Германия със съпруга ми който е ПАКИСТАНЕЦ от 4етири години сме Заедно.Той е месността Панджаб доста дале4 от Лахор,ПеШавар и Кара4и.Там не е толкова страШно , не усеШтат много раЗмириците,много ми хареса там невероятно е.АЗ отдох до там сама преЗ 2007 мажо ми направи неповярва на о4ите си.Там неходят Забрадени,слагат си Шал на главата само при молитва .По късно като намеря снимки Ще ви ги покажа.

# 201
DELTA_DELTAАбе да ти кажа друго си в БГ като се събере голяма компания и става весело  PartyА тука така разцепени някак си не е готино,едните в едната стая,другите в другата и то това не ни пречи пак да си прислужваме.
А за столченцеее има,даже и дивани и маса има в другия хол,ама нали ти викам че те си обичат да си послядат на килими на земята,та не върви  аз да се цепа.Всички седнали задружно край трапезата а аз седнала на стол  hahaha Joy
Е айде малко остана ще избутам.

Angeli777 Добре дошла  Peace
 Е на вас всичи много ви харесва тука,ама идвате само за почивка и пак да ви нямаа LaughingПоживейте 4-5 месеца тука бременни и да ви кажат,ама сега не е прилично бременна да ходиш на базар  Joy та после ще ви питам.
Като се замисля и на мен предния път почти не разбрах  как ми мина времето тука,всичко ново,семейство,дрехи,обичаи.А и тогава излизах доста по паркове,на пица,до Исламабад ходих,след това за няколко дена бях на гости на едната сестра на мъжа ми,и при другите ходих също.И така времето ми мина бързо,обаче сегаа  Tired
Е това е хубаво че там не ходят забрадени,тука на мода са бурките  Crazy

# 202
Брей,много са по приличието в Пакистан,чак да ти втръсне Confused

Ами ако детето ти е момиче Мактуб,ще го карат ли да се забражда и извън Пк като порасне,на ислямска религия ще го учиш ли?

аз отдавна съм решила да водя мъжо да ми купува пакистански възглавници (но не би)от един магазин специален за възглавници Grinning няма да ходя сама,понеже не е прилично да се пазаря с продавача(знам без да съм питала) и да го карам да ми показва размери и цветове.
При първа възможност отиваме,че врата ме боли вече..

пакистанските възглавници не са какви да е,а световно известни.Ходила съм на гости и хола беше обзаведен с много големи възглавници вместо мебели.
На мен ми трябват за спалнята,обичам легло с много възглавници.

http://www.wow-shopping.com/images/products/cupre_pillows_lg.jpg

модерно-традиционен стил,прекрасен:

http://www.justmorocco.com/prod_images_large/unique_living_room_set1.jpg

# 203
Water Lily
Не ако,та тя си е чиста мома  Flutter
Че ще бъде мюсулманка в това няма спор,баща и е,а и аз приех религията след като се омъжих за него...той ще я научи на каквото трябва,все пак човек да има вяра в Бог е нещо много хубаво.
Но за забраждането мисля че  е напълно ненужно,аз самата не го харесвам особено,така че извън Пакистан без  забрадки,но с прилични дрехи.

# 204
  • Varna
Angeli wavey
Е, Мактубче, радвам се тогава, че и ти и твойтУ момче обичате веселите компании-значи сте Убави Ора Hug
Как я караш мила? Бебката безпокоили те? Grinning

# 205
DELTA_DELTA
Честно да ти кажа колкото повече наближава датата,толкова ми става все по притеснено,дали всичко ще е наред,дали раждането ще е леко,дали бебка ще добре и ще е здрава...
Добре че вкъщи има 2 жени та ще ми помагат,едната даже роди малко след като дойдохме  тук.Та видях доста неща,не е да кажеш че съм  неподготвена,но пак се притеснявам  Blush
Като си спомня даже те дойдоха на 2рия ден с бебто вкъщи (тя беше секцио) и мен ме беше страх да го взема,толкова мъничко и крехко ми се видя  Crazy

# 206
  • Varna
МАКТУБЧЕ- Hug
Нормално е мила да се притесняваш. Всяка от нас го е изпитвала.
При ман как беше да ти кажа- същата работа WinkОбаче бебо като се обади, че иска вече да се ражда незнам какво ми стана. Едно спокойствие ме обзе-а бях самичка-ни мъж ни жена около мене. Извиках таксито- направо по онова време беше късмет и такси да намериш- и то ме закара по живо, по здраво във болницата. И знаех, че ще е момче. Казах им на екипа като ме приеха Laughing Иначе и аз съм била за секцио ама не са го отбелязали във картона ми въпреки, бе аз бях много дисциплинирана бременна. Аз поначало съм си такава.  Незнам защо не са го отбелязали ама тогава само намазаните пехливани имаха тая опция за секцио. Това, че аз съм във риск ко им пукаше на ония. Ама на Дядо Божко ми помогна Grinning

# 207
ЗДРАВЕЙТЕ ДАМИ,Я НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ,ЧЕ ПОСЯДАТЕ НА ПОДА,АЗ КАКВО ДА КАЖА КАТО 3 ГОДИНИ ЯДОХ ,ПИХ ,СПАХ,ПОЛЗВАХ КОМПЮТЪР ВСИЧКО НА ПОДА ДОКАТО БЯХ В БРАТСКИТЕ ДЪРЖАВИ КАТО КОРЕА И ЯПОНИЯ,ТАМ ИМА И СТОЛЧЕТА БЕЗ КРАКА,ТОВА МОЖЕ ДА ВИ СЕ СТОРИ СМЕШНО,НО Е ТАКА,ВСЕ ЕДНО СЕДАЛКИ,ТА ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ МОГЕ ДА ПОЛОЖИ6 ГЪРБИНА НА ОБЛЕГАЛКАТА,АЗ СЪМ ВИЖДАЛА И ТАМ МНОГО ХУБАВИ ВЪЗГЛАВНИЦИ,СЪЩО И КИТАЙ ПРЕДЛАГА ТАКИВА УДОВОСЛТВИЯ,НО ПОНЕ ПЪК ИКОНОМИЯ НА ПАРИТЕ ПРИ ОБЗАВЕЖДАНЕ Laughing,ТО ИМАХМЕ ДИВАН НО НИКОИ НЕ ГО ПОЛЗВАШЕ И МАСИТЕ СИ БЯХА ТОЧНО НИСКИ КАКТО СА ПО ФИЛМИТЕ,Е  КРАКАТА МИ ОМАЛЯХА,АМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ.АЗ ДОКОЛКОТО ЗНАМ ТО И МАЛКИТЕ МОМИ4ЕТА НЕ ГИ ЗАБРАЖДАТ,4АК КОГАТО ИМ ДОЙДЕ ПЪРВИЯ ЦИКЪЛ,НО ЩОМ ПРИ МАКТУБ НЕ Е ПРОБЛЕМ,НЕ МИСЛЯ 4Е ВАОБЩЕ НЯКОЙ ЩЕ Я ЗАДЪЛЖИ,А КОЛКОТО ДО ЗАБРАЖДАНЕТО ИМА И В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ,ТАКИВА МАКАР И ПО-РЯДКО,АМА ТО АЗ НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА МНОГО ТОВА ЗАБРАЖДАНЕ,ЗНА4И АКО НЯКОЙ Е РЕ6ОЛ ДА ВРЪТНЕ АФЕРКА,ВИНАГИ ЩЕ НАМЕРИ НАЧИН,ТАКА ЗАБРАДЕНИ С БУРКИ,ОТКАДЕ ДА ЗНАМ ДАЛИ НЕ Е НЯКОЙ МЪЖ,А ДАЛИ ГИ ПРОВЕРЯВА ПОЛИЦИЯТА? ThinkingАМА НА  МЕН МОГЕ ДА МИ СЕ ВИЖДА СТРАНО ТОВА А ПЪК НА ТЯХ МОЖЕ ДА ИМ СЕ СТРУВА СТРАНО МОЕТО  ГЛЕДИЩЕ.ХАЙДЕ ЗА СЕГА 4АО ОТ МЕН    bouquet  bouquet    bouquet    bouquet

# 208
здравейте

пак съм на клубче, но интернета е толкова бавен че съм супер изнервена.

попрочетох ви набързо, накархте ме да се чуствам много изостанала... Cry   Sad.нито съм виждала тези печки около които трябва да се клечи, нито са ми сервирали на пода....нито съм виждала подобни възглавнички...тоест виждала съм ги но в Еvропа в Индийските магазини...

всъщност моята рода сервира на пода, но само ако гостите са много, от порядъка на 20-30 души....а ако сме само ние на гости, и тяхното семейство..се яде на маса....Готварските печки са като нормални печки само че на газ...такава имахме и в англия, всъщност аз предпочитам да готвя на газ отколкото на електричество

да ви питам ядете ли с ръце?  на това не мога да свикна, омazвам се до лактите и оставам гладна, а все забравят да ми носят прибори. обаче аз много демонстративно почвам да се оглеждам докато някои се сети

Такасакиши, точно вчера си говорихме за Корея, там има много пакистанци, мъжо тъкмо се беше срещнал с двама които са работили там доста години, и те му разказвали за там. На мен много ми са интересни тези страни, ние планираме пътуване до япония, но кой знае кога ще се осъществи...важно че мъжо е много навит, защото каже ли че някоя страна не го интересува, аз шансове нямам да го убедя...

Добре дошла на новата колежка  bouquet  Hug

# 209
Monsoon_rain

Радвам се да те видя  Wink още ли не ти се е оправил изтрещелия комп?
Хайде сега няма какво да се чувстваш изостанала,във всеки град явно е различно.Да ти кажа и аз повече харесвам печките на газ,всичко става бързо,а и можеш да си нагласиш колкото си искаш да ти е огъня.Докато ги чакаш тия електрическите да загреят и после да истинат  ooooh!
За яденето с ръце,ами аз посвикнах и сега не ми прави впечатление,но ориз не мога без прибори,иначе около мен ще стане една... Blush То тука и така ги готвят манджите гъсти и с тези питки си е лесно да ядеш с ръце.

Айде половината от постите вече се изниза,остава още малко до празника,а мен ме хвана музата и измислих няколко заглавия за нова тема,като дойде деня Laughing
В Пакистан празник е сега,хайде всички с нас на веселба.
Нови дрехи облечи,чурията си сложи и в празнуващия Пакистан се появи.
Сладко на корем ще се яде,защото в Пакистан празник е.

Ако някой има желание да добавя   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт