неповторимия пакистан втора тема

• 42 393
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Ехее докато ви изчета и то ми свърши половината ден  Joy

maham
Здравей.Само искам да кажа чепочти всяка жена си има своя горчив опит с мъжете,но трябва да се справме със ситуациите които ни поднася живота и да продължаваме напред. Simple Smile

tess_of_durbervilles

Благодаря за айс кафето,обаче на мен нещо ми се е допило един ароматен чай от шипки  Blush нещо ме гони носталгия по Бг нещата за ядене и пиене.

marsy
Лютеница е описала как стои връпроса с превоза и отоплението,аз само искам да добавя,че тук по принцип не са голями студове,пада сняг само в планините и който не е ходил там никога не е виждал  Crazy
И тук в Пешавар се топлавят с газови печки,обаче пак има проблем - през лятото е режим на тока,а през зимата режим на газта  #2gunfire Не са ли за стреляне направо..
Иначе печките са открити и огъня е директен,затова хората преди да заспят ги гасят,да не стане някой гаф.

Делта
Къде изчезна бе душа,я ела тука да кажеш как е по Черноморието.Аз съм била на Албена и имам доста добри спомени от курорта и плажа е много хубав,равномерен.Еххх как ми се ходи на морее  Heart Eyes

ПП.я кажете сега кой ще пуска новата тема за празника,че аз нещо не съм на Ти с тези неща ...
тази гледам я е пуснала Рени,обаче нея нещо я няма  Thinking

# 346
Мактуб -сега темите са от по 50 стр,така че има време  Grinning
Когато бях бременна с дреби и на мен ми се прияждаха бг нещо-но тук има почти всичко изключая лютеница,така че при мен беше лесно.

# 347
Здравей Мактуб,да те попитам колко е часът в момента в ПК

# 348
Дон Койоте
Ние сме почти на половината,значи има време докато стигнем 50-те  ... Crazy
Късметлийка си ти там,аз тук може би и да намеря някои работи които ми се ядат,обаче трябва някой да ме изведе до големите супер маркети,щото те пазаруват от малките магазинчета и там се намират само пакистански неща ...

maham
При мен сега е 2:30 часа,разликата с БГ е 3 часа напред,но като сменим времето тука ще станат 2  Simple Smile

takasakishi
Аз не обичам бамя,така че не съм тествала тази манджа.Кайма най много ми харесва на мусака,пълнени чушки и сърми,и на кюфтенца разбира се  Heart Eyes

Angeli777
Дам,аз определено мога да се нарека щастливка,че го срещнах моя пакистанчо  Heart Eyes

# 349
Стига ми това,което знам и съм щастлива,че съм се родила християнка и мога сама да решавам съдбата си...                                                 

о-хоооо  Crazy
ако живееше като християнка надали щеше да въртиш екзотичен любовник цели две години  Laughing

и защо намесваш религията и натъртваш в постовете си не ми е ясно!?
нито ти практикуваш твоята религия,нито пакистанеца му пука за неговата.

Преди време попаднах на снимки от конкурс за красота в Пешавар!?Много се учудих newsm78

# 350
дОБР0 УТРО, МОМИЧЕТА

Днес на 'трезва глава' прегладах всичко и пак искам да се извиня, ако снощи съм реагирала прибързано, НО

Подозирам, че освен нашата темичка едва ли има източник на български език, където да има толкова подробна информация от първа тъка за Пакистан. Все пак това не е популярна дестинация, а нашата тема се получи доста добра и информативна, и затова признавам стана ми неприятно, че може да се получи нещо като всички останали теми, където се споменат определени националности и хайде напълни се с душевни доктори и разбирачи, и темата стане помия.

Наскоро в един форум едно момиче само спомена че е влюбена в пакистанец, и пита как да си изкара виза за там (трагична история нямаше), и на какво я направиха няма да ви казвам. Ако беше убила човек нямаше да я упрекват толкова, а какво чустват тези момичета на никой не му пука, важното другите да си излеят злобата и невежество.

Винаги се намесва и религия, ето и Лили се засегна, но тя е права, че едва ли на пакистанеца му пука за неговата, ако му пукаше първо нямаше да живее с жена, ако не са женени, което е абсолютно забранено в исляма. А те си въртят гаджета, ходят по кръчми, какво ли не, а когато се случи случката пак исляма на топа на устата, видите ли той защото бил мюсюлманин затова...

Няма да се уморя да повтарям, че пакистанците всъщност съвсем не са толкова религиозни колкото изглежда отстрани....повечето празници си ги празнуват ей така по инерция, както българите празнуват Великден, Коледа и други..тоест за купона и трапезата, не толкова за духовната страна на въпроса.

Ако смея да попитам на една българка колко средно мъже трябва да минат през леглото и докато намери този който не е мухльо, не изневерява, и иска да прекара живота си с нея? И колко от тия бракове са успешни, за Западна Европа пък хич и няма да споменавам, че там е още по-зле положението.

По-добре, преди да критикува, човек да се насочи към опознаване на културата, и да, в Пакистан и още доста държави, културата е много стриктна и ангажираща. Разберете, че там взаимоотношенията са съвсем различни, просто обществото функционира по друг начин, и не е възможно просто да теглиш чертата, и да си кажеш не ме интересуват роднините, аз се отделям....Там съществуването ти зависи от това какви са отношенията ти с хората,има доста формалности, и смея да твърдя, че една малка грешка, дори да не поканиш някой в дома си когато трябва може да ти провали живота, бизнеса и т.н, нещата са ужасно навързани.

Тези момчета работещи в Европа са разкъсани между две различни култури, те също ужасно страдат, от една страна не могат да обяснят на европейката, в която са влюбени какво представлява тяхната култура. Невъзможно е да разбереш без да си бил там, някои дори и не се опитват да разясняват. От друга страна стоят традиициите им, срещу които не могат да се опълчат, семействата, на които не могат да обяснят че в Европа водят друг начин на живот.

И ако се получават подобни трагични ситуации, съвсем не значи че той е лъжец и измамник, и нарочно е правил всичко за да страда момичето. Ако прекара 3 години с някого, явно има доста добри неща у него. Най вероятно и той се чуди как да постъпи, и е лъгал за да запази връзката си, а не да нарани.

Накрая малко офф топик. Само преди няколко дни в този форум попаднах на нещо интересно, а именно че и арменците практикували уредени бракове. Това сега, в нашето съвремие, даже ставаше дума за България. Така че...свят широк, традиции ...хубаво е да осъзнаем, че освен нашият начин на живот има и друг.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 13:36 от Лютеница

# 351
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте!
maham bouquet
За свое оправдание да си кажа , че чета редовно пакистанската тема, но нямаше какво да пиша, все пак съм далеч от живота там.Но научавам от вас много.
Но се включвам сега заради историята на maham и нейната реакция. Не я осъждам, но и не мога да се съглася с едно такова генерализиране за пакистанци, религия и т.н. Ми то maham , ти сигурно все си имала някаква неособено щастлива  любов, поне ученическа, ако не по-сериозна, и преди. Трябва ли да казваш-всички мъже са гадове ! Всички българи са лъжци, само гледат да те използват и те захвърлят! Имаше един филм "Прелъстена и изоставена"-извода ще бъде, че във целия свят мъжете са лъжци и използвачи ли?
Че то и в наше време , в БГ има много хора, които не са създали семейства, защото родителите им не са одобрили избора им. Аз лично познавам такива и мъже , и жени. Така,че не е само Пакистан.
А не бива да се обвинява чуждата религия за всяко нещо което не ни харесва, особено ако човек не познава добре съответната религия  Naughty

Къде се загуби Панда, или има много работа сега на новата позиция .

За всички   bouquet

# 352
Лю-не смей да питаш такива неща Naughty визирам въпроса по средата на поста ти Laughing
А за арменците:предполагам се опитават да запазят нацията и идентичността си.

Аз имам приятелка с уреден брак-пакистанка е.Мога да ви кажа,че тя е щастлива и спокойна и да се общува с нея е удоволствие.
Интересното е,че роднините и първо се съмняват,че тя изобщо ще приеме предложението за брак и то защо: момчето е от по-тъмнокожите пакистанци,а тя е светла и красива,маша'Алла!
Брака е успешен,опитват за бебе,той не я е виждал без забрадка преди деня на сватбата Simple Smile
Когато черния пакистанец и се обажда по телефона,просто си личи ,че се обичат,много им се радвам Heart Eyes
Може някои да паднат от коня,но за моите дъщери искам точно уредени бракове.Може и с пакистанци Mr. Green

# 353
Лили,чети внимателно,както писах дебели книги за религии не съм чела и няма да споря.Не съм религиозен човек,мога и като мюсюлманка да живея.За мен хората се разделят на добри и лоши.Радвам се,че съм християнка,в смисъл че имам право на избор-ако искам мога да си сменя вярата.Хайде да чуя пример-мюсюлманин станал християнин,да не говорим за мюсюлманка.Имам предвид тези мюсюлм.страни в азия,защото тук в Гърция много албанци-мюсюлм.стават христ.И не ми е бил любовник,а приятел(не съм семейна),не бъркаи понятията.Лютеничке правилно съм прецинила,че ти най разбираш живота в ПК,елате да видете правоверните как живеят тук,религия само когато ни отърва.И той наистина страда,колко пъти съм го питала-какво толкова ви наливат в главите,толкова ли е трудно да кажеш на родителите си-НЕ,ОБИЧАМ ДРУГА.Не съм майка,но всеки родител ще иска детето да му е щастливо.В всяка религия,не ли по важно да си добър,а след това вярващ.Нямам против никоя религия.И за сведение на Лили,тъй като не продължих разказа си-наща история продължи 3,5год.И се надявам да продължи даже и като N2,но при някои условия.Пък вие си мислете,каквото искате.И както каза Лютеничка бързате да ми излеете помията си.Тези форуми не са ли за съвети,помощ(макар че назад исках помощ,но на кой ли му се занимава да ми отговаря,има по интересно).

# 354
Абе,хора четете внимателно(алвера).Даже не съм намекнала,камо ли написала,че всички мъже са гадняри,нито съм искала да обидя някоя националност,ако беше сириец.арабин....пак същото ще пиша.Спирам да пиша,и аз като теб Алвера само ще четя,и даже да не съм съгласна с някой(няма да се включа като теб да го плюя),няма да пиша нищо,ако мойто мнение няма да му помогне.

# 355
  • Varna
maham wavey
За Арменците е така, ураждат бракове но това е  също и за защто трябва да се запази семейното имане. Не само за да си запазят идентичността. Имам приятелки арменки женени за българи но са малко. Имам пример със комшийка арменка. Остана сам самичка - много скопосна жена и работа хубава и голяма домакиня и страхотно шие обаче така и не се намери за нея арменско момче. Мама и и тате и починаха и тя остана сама, остаря. И къща на пъпа на Варна има ама е самаааа. Защото трябваше да спазва традиция милата.
ЛИЛЕ- пък ти пак така  генерално говориш. Ми някои имат добри бракове които са уредени предварително но не винаги е така. То и по лИбоФФ като се вземеш не винаги лИбУФта се запазва мила. Тука мога да говоря от моя опит. На много от вас майка мога да съм. Няма ли го пламъка, няма ли го огънчето и не се ли поддържа това богатство не ми хвалете ни оредени бракове ни някаква неустояла любов!!!  А ти Лиле слушай децата си също. Бъди им подкрепа и съветник. Да знаеш децата са най-добрите учители от тях много се научава. Защото ако не им са добри уредените бракове ако са нещастни дори и да не ти го казват направо във очите те винаги ще те обвиняват.
И maham във момента е афектирана, говори така защото я боли, много я боли. Не трябва да и се показва пръст като на непослушно дете. Пък успокой те я, подкрепете я и после и покажете къде не е права. Тука доста от момичетата са Пакистански булки. И имате добри бракова, точно вие със опита си може да и помогнете. Но първо не трябва да и се нахварляте. Аз немога да и дам съвет защото въпреки, че пиша от самото начало тука аз се чувствам като гост и ваш фен защото съм ви казвала много пъти, че обожавам Изтока. Мога само като по възрастна от вас да кажа успокойте топката момичета. Представете си, че тя е родна ваша сестра и карайте със такъв тон, че нея да не я боли защото и без това е наранена. Когато кориш сестра си ти не я кориш така, че да се чувства толкова зле. Та усеща, че дори когато я кориш ти го правиш за добро и да и отвориш очите.
Когато започва дандания във някой от форумите които посещавам и ми прилошава вярвайте ми.
Бъдете Дами бе жени, Бъдете първо Дами!!!
Ако даден човек не е със добро сърце какво значение има каква религия той изповядва, може ли някой да ми каже, но мисля, че май зададох риторичен въпрос......Лошия човек си остава лош ......

# 356
Лили,чети внимателно,както писах дебели книги за религии не съм чела и няма да споря.Не съм религиозен човек,мога и като мюсюлманка да живея.За мен хората се разделят на добри и лоши.Радвам се,че съм християнка,в смисъл че имам право на избор-ако искам мога да си сменя вярата.Хайде да чуя пример-мюсюлманин станал християнин,да не говорим за мюсюлманка.Имам предвид тези мюсюлм.страни в азия,защото тук в Гърция много албанци-мюсюлм.стават христ.И не ми е бил любовник,а приятел(не съм семейна),не бъркаи понятията.Лютеничке правилно съм прецинила,че ти най разбираш живота в ПК,елате да видете правоверните как живеят тук,религия само когато ни отърва.
Kато не си чела,от къде знаеш,че християнството ти позволява да си определяш съдбата?
Камо ли,да ставаш мюсюлманка.
Няма вярващ и познаващ религията си мюсюлманин,който да има нужда да търси друга религия.Останалото са истории с една цел:пари.
Пакистанците в Г-я те очудват,а ти самата не си на ясно каква си,да не говорим,че не си против никоя религия,а казваш:вижте ги тия мюсюлмани сега.
За другите религии не знам,но в Исляма не може да си просто добър човек:ако следваш автентичен Ислям-няма как да си лош така, че разбираш условието предполагам.

наистина става интересна темата:защо като сте ,,само приятели,, звучиш като прелъстена и изоставена,нещо ни поизлъга тука?Какво ти пука,че е женен нещо очакваше ли от него.Ако ти се ходи в ПК-има много туристически агенции.
Каква помощ искаш?
ааа:и да уточним:ПРИЯТЕЛ какво означава?Иначе говори на сляпо..

# 357
ами живея в и съм родена в христ.държава,и ми стига това което знам.и аз като теб не съм против уредените бракове,стига да го искат и 2 страни,така че не забравяй да попиташ дъщерите ти,като му доиде времето(просто съвет).а помощта,която исках няма никаква връзка с историята ми,но вече няма значение.правоверните в Г-я ме учудват,не пакистанците.и аз,която не съм наясно с себе си,винаги съм внимавала да не обидя някой,а ако го направя се извинявам,а ти,която си наясно с себе си,май не можеш.писнами да се обяснявам.а за условието не го разбирам-ТЪПА СЪМ

# 358
а и ако реша да ставам мюсюлм.никой няма да ме утрепи,за обратното не съм сигурна,и да не кажеш,че пак пакист.намесвам,да се уточня-това го знам от мюсюлмани,които нямат нищо общо с ПК.Никой не съм лъгала,просто не продължих историята си и слава богу,че не го направих

# 359
ами живея в и съм родена в христ.държава,и ми стига това което знам.и аз като теб не съм против уредените бракове,стига да го искат и 2 страни,така че не забравяй да попиташ дъщерите ти,като му доиде времето(просто съвет).а помощта,която исках няма никаква връзка с историята ми,но вече няма значение.правоверните в Г-я ме учудват,не пакистанците.и аз,която не съм наясно с себе си,винаги съм внимавала да не обидя някой,а ако го направя се извинявам,а ти,която си наясно с себе си,май не можеш.писнами да се обяснявам.а за условието не го разбирам-ТЪПА СЪМ

хайде сега:човек се учи от грешките си.Ако имаш определени въпроси за религията на ,,правоверните,,-с удоволствие ще ти отговоря.За религията обаче,не за хората.Повечето ,,правоверни,,в Европа за забравили,че са такива  Rolling Eyes
За уредените бракове можем да поговорим,със сигурност в ПК и Египет има съществени разлики.
Иначе децата ми задължително ще бъдат питани за жениха,защото това условие го поставя Исляма ,иначе брака не е валиден.
А знаеш ли защо трябва да се утрепят Laughing и какви са условията за утрепването?

како Делта-ние вярваме,че ако изпълняваме предписаното и се уважаваме ,оня горе ще ни даде любов в сърцата.

Общи условия

Активация на акаунт