неповторимия пакистан втора тема

• 42 225
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте компанията.Остана ми време да драсна някои и друг ред тук.Както знаете преди известно време ме издигнаха в длъжност-care лидер.От 2 седмици имам още едно нека го наречем повишение -аз съм новия Trainer мenager  в дома в които работя-това означава че аз ще тренирам всички които започват работа както и старите работници.Бях на курсове в Бирмингам ума ми се взе.Но както се казва налага се.Обстановката при нас е ок след като мадам Хитлер напусна-всички са много доволни и работят много по добре и спокойно от преди.Чета ви когато имам време.Толкова за работата.

С Танвир решихме следващият Еид да го празнуваме в Пакистан-за да съм усетила раязликата.Така че плана е направен и е в действие.За Еид готвих бърках -правих сладък Зарда ориз и разни други сладкории и какви ли не дриги манджи Учудващо Танвирчо каза че било почти като в Пакистан.Бях се вдъхновила да му направя празника да прилича колкото може повече като у тях

Дотук с добрите новини.В събота някои ми влезнал в банковата сметка и изтеглил пари.Не пазарувам online-само тегля пари от банкомат та не разбрах как и кога е станало.Днес бях по банки да видим какво и как може да се направи.Установи се че банковата ми карта е клонирана и парите са изтеглени в Хонк конг.Красота.Банката си довършва разследването но ми казаха да не се тревожа-ще си получа парите обратно.Този случай ме накара да се замисля-хубаво де 21 век нови технологии ама защо така-имам чувството че сме много по уязвими така с тези електроники?От следващият месец ще си взимам заплатата с чек ще си го осребрявам в банката и отварям Burkan Bank в къщи-ще се разплащам ръчно.

# 631
  • Varna
ПАНДЕ Hug
Най-сетне се появи и ти бе Душата. Не знаех, че си станала босс а сега както виждам и по биг босс. Congratilaton newsm10
Да ти кажа той  мъжът ми затова не държи много пари по тия карти. Слага съвсем малко и като свършат пак зарежда. Така прави и във чужбина като сме, че той лап топа все със нас като вагонче си го мъкнем. Хубаво е, че са ти обещали за финикийстите знаци. Тука щяхме от умрял писмо да чакаме при същата ситуация.
Панде, радвам се, че  се обади. Хайде пък другия път като си дойдете със Танвирчо ще тропнем едно Еленино thumbsup

# 632
Много неприятно, Панда, но дано не ви се случват повече такива инциденти. Добре поне, че са ти обещали да възстановят сумата. И ние по картите си държим пари, колкото да си плащаме сметките с тях. Преди малко пак говореха в новините за клониране на карти.

# 633
y

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 21:48 от PandaKhan

# 634
Панда, честито повишение.

Жалко за банковата измама, но това е толкова разпространено за съжаление...добре че реагират бързо. Аз веднъж пътувах в един автобус и ми се обадиха от кредитната компания да ме питат дали в момента се опитвам да правя някаква скъпа покупка...та ги блокираха на момента.

Защо изтри клиповете? Тъкмо щях да ги фалям....На един от тях видях принцеса Даяна, и се сетих, че и тя като нас е имала афера с Пакистан....първо това е една от страните, към които е имала слабост и посещава няколко пъти, второ имала е пакистанска любов, за която нейни близки казват че е единствената и 'истинска любов'. Това е д-р Хаснат Хан, сърдечен хирург от Великобритания...тайните служби доста са го заплашвали да не се занимава с нея...въобще тя добре умееше да 'радва' кралската си рода....

Dr Hasnat Khan    

Лейди Даяна в джамията Бадшахи, Лахор                     С шалвар камиз
.......

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 16:56 от филия_с_ЛЮТЕНИЦА

# 635
  • Varna
Ей, зат'ва я харесвах Принцесс Даяна. Щото много ги радваше ония намазаните пехливани Wink
ЛЮТЕНИЧКЕ- тази снимка и аз съм я гледала и оня ден си мислех точно за нея. Знам за тази и история със Пакистанска връзка. Ми то УбаФ мъж бе, то си е за харесванИ Grinning
Вчера се срещнах със една моя позната и тя ми каза, че за бала на дъщеря си ушила еди какво си и кво виждат УчИтИ ми- шалвар камиз а тя не знае, че има такова облекло и така се казва Laughing

# 636
едно лека  приветче и от мен мили дами,аз както в повечето случаи  да се изкажа със закаснение по темите,защото май спя повече отколкото трябва  Embarassed аз съм споменвала,че съм спала доста време на пода,та да си призная много ми харесва,но за в София с тези яки студове,малко трудно ако няма добро отопление,лятото моятабратовчедка беше в нас,та тя ена 15 г. и в моята стая само едно легло,другата стая изхвърлих всичко,та заложих аз един дюшек на паркета и се карахме дневно кой да спи нс него,та накрая се споразумяхме един ден аз един ден тя и конфликтите свършиха  Flutter
за спането в стаята със свекървата аз лично ако съм сама бих била доволна,не обичам да съм сама ама ми се налага много пъти,иаз да си кажа ако се омъжа за някой пакистанец задължително децата всяко лято там сами и даже като станат на 2-3 г. ще ги пратя малко на един възпитателен курс,защото там поне децата слушат родителите си,може много хора да ме осъдят но няма да понеса детето ми да стане разглезено и да не слуша,и не е само до това как го възпитавам аз,защото рано или късно трябва да ходи на училище или детска градина и от там се прихващат приятните неща  Rolling Eyes
като видях човека с количката с доматите се сетих,че в нашата братска държава ТУРЦИЯ също може да се видят такъв вид търговци,даже и  такива които освен плодове и зеленчуци продават гевреци и разни други хлебни изделия ахххххх какобичам сусамени геврици  Crazy
за шоколад да не говориме,че някой път попрекалявам с това удоволствие  ooooh!

ПАНДИЧКЕ  честито повишение   bouquet    bouquet
за лейди ДАЯНА тя си е останал с различен манталинтет от кралското семейство,доколко знам тя е била първо учителка пък и за любовта и към пакистанците незнам ама то накъдето и да се обърнеш в  АНГЛИЯ само пакистанци,индийци,сомалиици и поляци,а да не говорим и самите англичани каква приказка са ,та то при такъв  избор,и аз щях да се двуумя,да си призная аз докато бях в ЯПОНИЯ съм виждала много пакистанци,те хората са си нормални,среден ръст над 175 см и не са толкова черни рядко е да видиш някой черен,ама тук незнам откъде са тези пакистанци и индиици,все черни и ниски,много рядко е да видиш някой симпатичен мъж или жена,водях един патан тук,беше човека добре изглеждаш висок,здрав мъж,светъл  и симпатичен,но това е рядкост,все избрани творби са тук в АНГЛИЯ,да не говориме,че много от младежите са изключителна слаби  Confused АМА РАЗНИ ХОРА РАЗНИ ИДЕАЛИ Thinking

# 637
  • Varna
Шоколадово бонбонче Hug
Пак разправяш интересни неща  bouquet
А Лейди Даяна е била детска възпитателка или по точно заместник детска възпитателка.
А за детските градини дето се прихващат онези неща за които намекваш си абсолютно права. Много разглезени децата бее, многооо.
 Когато моето момче започна първи клас, един ден учителката му ме извика настрана след една родителска среща и ми каза жената. Госпожа личи си домашното възпитание но искам да ви предупредя да не се изннадате след месец като видите разлика във вашето дете. Е ко да говорим повече. А това беше преди доста, доста годинки. Синът ми е нервак което ме дразни, ген не от мене и съпругът ми от някой дядко сигурно но от комшиите поне чувам добри думи за държанието си към тях. Поне да не ни излага, а иначе у дома и екшъни може да има  Laughing вече гледам, че се въздържа. Но глезен не е бил никога, това му го признавам.
Така, че пращай дечурлигите там където ще научат нещо добро thumbsup

# 638
Да, прави сте за децта и училищата...децата се влияят от обстановката и връстниците няма как. В Англия много от имигрантските семейства, които са загрижени за децата си ги пращат за няколко години в родината..Пакистан, Индия, Африка...

За децата в Пакистан само хубави неща мога да кажа, слушат, не се лигавят, уважават възрастните, няма тийнеджърски-минейджърски изпълнения....Няма да чуеш някой младеж да се зъби на по-възрастен, говори се с голямо уважение, което даже приличава в гласа и интонацията, и след всяко обръщение към възрастен се слага думата 'джи'. Който има представа от урду знае за какво става въпрос....

Шоколад, вярно че в Англия пакистанците изглеждат малко еднотипни на външен вид, но това е защото идват от определени райони, а не от цял Пакистан. Имах хубава статистика, но я изгубих, също преди години бях чела една статия, че голяма част са от Кашмир - град Мирпур и околностите....през 60те години в Кашмир започва строеж на огромен язовир, за който трябва да се обезлюдят няколкостотин села..и жителите им на практика остават без препитание. Но тогава Великобритания се е нуждаела от евтина работна ръка и се разбират с правителството на Пк да им прати кашмирци...цели села и родове получават визи и се изселват към Англия...впоследствие пък се женят за роднини и си ги докарват....те са доста затворено общевство кашмирците, обикновенно не се женят извън родата...така че голяма част която ще видиш там, или тези дето държат магазините са от околностите на Мирпур.

Марина, забравих да ти отговоря за другата книга, по-добре да не ти я разказвам, само ще ти кажа, че главния герой този път е мъж, но също е много вълнуваща и увлекателна (и сълзлива, ако си сантиментална).

Мактуб, относно твоя въпрос някои препоръчват четенето на сурите Мариам и Юсуф през бременността, както и аят-ул-курси. Аз, обаче знам, че въобще е хубаво да се слуша Коран, няма значение коя част...но ако търсиш благотворно въздействие върху бебето трябва да звучи на арабски, а превода си е за теб да разбереш за какво се говори...Ако ти не можеш да го четеш може да си пускаш на касета, или диск....

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 23:50 от филия_с_ЛЮТЕНИЦА

# 639
В Англия много от имигрантските семейства, които са загрижени за децата си ги пращат за няколко години в родината..Пакистан, Индия, Африка...
Моя човек също е живял 5 години в Пакистан при чичо си за да учи език, религия, обноски, история и т.н., а сестрите му са били там само по 3 години. Аз си мислех, че това е прищявка на баща му  Laughing , пък то виж какво било  newsm78
Една от най-хубавите черти на пакистанците според мене е, че страшно много си държат на семейството (въпреки, че аз съм потърпевша в момента от това им качество, но пък не пречи да го уважавам). Вие ги познавате по-добре, сигурно си е до хората най-вече, не до националността, но така ми се струва на мен, че това им е национална черта  Simple Smile
А къде ли е Мактуб днес?  newsm78

# 640
.

Защо изтри клиповете? Тъкмо щях да ги фалям....

Ми изтрих ги защото при мен излизаха само като цифри и аз помислих че не се виждат та затова.Нали съм самоуко у интернета Simple Smile)) пак ще ги пусна ако трябва

# 641
търсех един бял шалвар камиз на Даяна, който много ми харесваше, гледах го изложен някъде, не се сещам къде.....Не можах да го намеря, но   пък попаднах на това

клинкнете върху снимката, за да видите убавците в целия им блясък

# 642
ЛЮТЕНИЧКЕ  аз от всички които познавам само един е кашмирец,то и родата на бащата е с кашмирски произход,а всички коитопознавам са все от ЛАХОРЕ,МУЛТАН,КАРАЧИ с една дума панджабите са повече

# 643

Ето меее  smile3525
Както се казва  още сме 2 в 1  preggo

DELTA_DELTA
Ами свекито има една операция на гръбнака,та това малко и е проблем ако прави по тежка работа,но иначе жилава жената...
Благодарско за пожеланията към нея   bouquet

PandaKhan Честито и от мен за повишението  Peace
Наистина неприятно с тези кредитни карти....но поне са ти обещали възстановяване на парите,та и това някаква утеха  Laughing
За Еид  добре ще направите ако дойдете следващата година ,тук поне може да усетиш емоциите от празника...
Аз така както се очертава на Големия Еид ще съм тук,така че ще заблажа със прясно месце  cook

За възпитанието в Пакистан - е тук определено си е на друго ниво...Малки или големи децата си уважават родителите...бях ви дала пример с цигарите,нищо че моя мъж е толкова голям не си позволяваше да пуши пред баща си...и още много много неща...преди известно време бяха дошли етървите на гости с децата си и сме седнали да играеме ние  карти и се смееме такива като някой загуби и аз викам shut up (млъкнете) тя малката да ме изимитира и повтаря,та тогава майка и се скара  Rolling Eyes аз и казах няма проблем ние се забавляваме,а тя ми е отговори че не може така да говори,тъй като аз съм по голяма от нея  Rolling Eyes

Дами хайде сега помагайте с информация,от това което съм прочела за паспорта на беба трябват снимки със отворени очи ...е кога да очаквам да си отвори очите и въобще как ще я хвана точно в този момент да я заведем на фотограф...те като са малки бебета знам че много за малко ги отварят...

# 644
Дами хайде сега помагайте с информация,от това което съм прочела за паспорта на беба трябват снимки със отворени очи ...е кога да очаквам да си отвори очите и въобще как ще я хвана точно в този момент да я заведем на фотограф...те като са малки бебета знам че много за малко ги отварят...

Аааа колко сме ранобудни.

На въпроса, те фотографите в студиото си имат чалъм как да снимат бебета. Нашият беше на 1 месец като го снимахме за паспорт, сложиха го да легне и му направиха няколко последователни снимки (все на някоя ще си отвори очите), и избират най-хубавата. Е, те очите му не са хептен отворени, ами едни като цепки, пък и плешивичък беше тогава... с две думи вече не си личи , че е същото дете, ама не са ми правили проблеми по летищата.

Общи условия

Активация на акаунт