Монтанското дете

• 31 830
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен.
Аз всеки ден поглеждам темата,но като никой не  е писал и аз не пиша.
Ние сме добре.Подготвяме малките за ясла,утре ще правим
и изследванията и от 7 септ. сме ученички.

# 166
Ааа, Бубитка се замъчила за мен, а?  Hug
Ще се върна да попрочета назад и ще дойда да пиша - утре.

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 23:22 от К@ми

# 167
Ааа, Бубитка се замъчила за мен, а?  Hug
Ще се върна да попрочета назад и ще дойда да пиша - утре.

Миииии,замъчих се,как.И на скайп не те виждам.
Чакам снимки от морето,подаръка си го получих. Laughing

# 168
Привет отново!
Миииии,замъчих се,как.И на скайп не те виждам.
Чакам снимки от морето,подаръка си го получих. Laughing

Да ти кажа, откакто се прибрахме не съм включвала компютъра, две вечери го пусках за малко и чак вчера седнах за по-дълго.А преди не можех да стана от там.И миналото лято, и сега след като се приберем от морето, ми е много скапано, едно скучно и гадно ми е, сякаш съм се родила на плажа.Поне една седмица ми е кофти и не мога да се освестя.
Снимките не съм свалила, но сега ще го направя и ще ги кача в албумче.
Четох за среща, правихте ли или предстои?Аз все се каня, а после ги изпускам.
Светле, кажи нещо за ученикът ти, само ние с теб ли ще имаме първокласници?И кажи ми тетрадките ви по математика с малки или с големи квадратчета са.Нашите са с малки, госпожата каза, че в учебните тетрадки са малки и затова, а на познати от 4-то и 6-то искат с големи /което е и по-лесно, мисля/. Аз тия дни разбрах, че и помощ отпускали за първолкасници, в размер на 150 лв.

# 169
  • София , Монтана
Здравейте и от мен.Аз вече съм си в София.Среща така и нямаше ,а и Светлето излъгах че ще се вид име.Ние от другата седмица сме на детска градина,вие сте с първокласници и сега ще се учите да пишете а моята дъщеря сега  и е интересно да се учи и аз я уча как да пише букви от азбука само десетина за сега неможе да пише,а и книжка за цифрите и купих и учудващо ги прави доста прави тези линии.Според мен щом сега и е интересно значи и е време няма да чакам предучилищна и без това в детската на нищо не ги учат та поне сама да си я подготвя.Кажете си и вашето мнение.
От преди имаше желаещи да се купува за Вики нещо,сега в темата за нея събират пари да и се купят адаптирани млека защото тя кърми и дохранва ако има желаещи може да се включиме.
Друго не се сещам за сега ми е скучно в София,на края на месеца съм на курс за ноктопластика а до тогава съм вкъщи.Някой знае ли нещо за шоколадчето тя как е,че и до нея щеше да ида ама ще е другия път.

# 170
  • у дома
Ками,как се казваше вашата госпожа?Може и на лични или на скайпа,да видя кой има такова арционално мислене за обучението по математика  Laughing Нашата госпожа казада купим само 5бр тетр с големи квадратчета ,втория срок ще минат на малки...абсурд е едно дете да се анучи направо на малки,но това си е лично мое мнение...
Иначе и Дебора на оттоманияк ще е първокласничка,но те се преместиха в София и тя може би там янма интерент,защото спря да пише и в първолашката тема във форума,а там беше редовна,в която между впрочем ти изобщо ен си се и разписала...
Иначе всичко сме купили за училище-вКауфланд намерихме повечето неща,страшно хубави немски подвързии,а и тетрадките бяха с хубави картинки...
Петя,не си ме подлъгала,но на мен все ми е нещо изморено и напарво нямам сили...Светли от вчера е на детска ,та дано се освестя малко...
Иначе не ви пуснах телефона на човека то Бързия,защото тази седмица е последната смяна и нямаше места-това за тези,на които бях обещала... Hug

# 171
  • Монтана
Светле не се учудвай и ние започнахме на малки квадратчета директно в 3-то училище е.

# 172
  • Монтана
Всяка година има помощи за първокласници,но миналата бяха под формата на дрехи-който ние си ги носихме в къщи(за нищо не стават),дано сега Ви дадът пари.

# 173
  • у дълбоката провинция
Всяка година има помощи за първокласници,но миналата бяха под формата на дрехи-който ние си ги носихме в къщи(за нищо не стават),дано сега Ви дадът пари.
Със сигурност ще са в пари, защото са прекратени обществени поръчки да дрехите.
Така че не се  чудете ама подайте молби.

# 174
  • у дома
Мен не ме вълнува,защото не влизаме в обявения доход и детски държавата никога не ми е давала за децата...

# 175
Момичета, защо не пишете?Аз се включих, че ми домъчня за вас, а вие се отказахте. Sad
Светле, цяло 3-то у-ще. ще пише в малки квадратчета.Госпожата каза, че в учебните тетрадки са малки и затова, да си пишат навсякъде в малки.Може пък да е добре, да си свикват.
Не знаех, че има тема за първокласници, ще отида там да видя, добре че ми каза. Hug

Със сигурност ще са в пари, защото са прекратени обществени поръчки да дрехите.
Така че не се  чудете ама подайте молби.

Да, така е, по 150 лв. ще дават, а не дрехи.От тази година така са решили.

# 176
  • у дома
Ками,давам ти линк,да ен кажеш после,че не си я открила  Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420317.0

# 177
Ааа, Светле, намерих я.Аз още нямам навика да разглеждам целият форум и затова и не знаех.
Вие купихте ли си учебните тетрадки, че ние още не сме и съм любопитна на кое издателство ще бъдат нашите, някъде коментирате ли това?

# 178
  • у дома
Нашите учебници са всичките на издателство Просвета,а буквара е на Просвета,но Пчелица,един зелен такъв...
За учебните тетрадки се разбрахме да поръчваме общо и с остъпката да купим за класа разни работи,така че ще се поръчват общо,във вторинк ни  е родителската среща и тогава ще знам сумата...
Иначе ние имаме 1час ЗИП математика,1час ЗИП БЕЛ и 1час ЗИП Домашен бит и техника.При вас какви са ЗИП-овете?

# 179
  • София , Монтана
Ако не е тайна децата сега по колко часа на ден имат?А занимални в училищата имат ли,в Монтана можеш ли да си дадеш детето сутринта и чак следобед да си го вземеш?До колкото зная тук в училищата има и столове а след като се наобядва детето ходи на занималня.А за тези помощи в социални ли се подава бележка?И какъв трябва да е дохода и за колко време?
Аз всеки ден влизам ама като няма какво да кажа Криси от понеделник тръгва на детска градина,и  аз най на края ще си отпочина поне за два дни че после мисля пак да си идеме на Монтана , и да се надяваме че този път ще може да си направиме срещичка.
Светле ти от кога пак ще започваш с учениците?

Общи условия

Активация на акаунт