Кои навици придобити в България, загърбихте в чужбина?

• 7 492
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
Мдам, аз Линдита говоря..

Днес си ровичкам за телефона и се присетих-Чантата!
Е коренно са ми се променили навиците, по отношние на това,
как си държа и нося чаната тук и в БГ.

Тук изобщо не мисля къде съм си сложила телефона или портомонето.
Най-редовно чаната ми е откопчана, раницата на гърба,
горните ценности висят/подават се от някъде..

В БГ стискам чаната в стил Желю Желювица
 /ако я помните как си стискаше винаги чантата все едно е на Женски пазар/.
Портомонето във вътрешен джоб или на дъното, телефона прилежно прибран и скрит.
Раницата, ако е на гърба, нищо ценно в предния джоб...

Обирали са ме три пъти. Отделно дето все ме полазват.
Имам вид или на много тъпа, или на много богата  Whistling

# 76

- загърбих постоянното озъртане дали някой не ходи зад мен, дали някоя кола няма да мине през мен, престанах да си гледам в краката заради разбитите тротоари

Peace Peace Peace
И аз,и аз.... Laughing

# 77
. висенето с 4асове на по едно кафе
.не се впе4атлявам от вънШния вид на хората, а иа не мен престана да ми пука дали Ще отида до магазина с 4ервило и маникур.
. без списък в магазин не влиза, освен ако не е за неЩо маистина конкретно
. казвам НЕ когато не ме удовлетворява неЩо
не се 4увствам 4овек" втора ръка" ако слу4айно не мога да си позволя неЩо или просто ми се стори мног скъпо.
станала съм по мъл4алива / според майка ми/. просто престанах да коментирам глупости/ манджи, рецепти, цени на стоки, последния моден писък, фолка не го оби4ам, та и там нямам тема за разговор/
и много други неЩа , със сигурност, в момента не се сеЩам

# 78
  • Там,където се събуждам щастлива.
станала съм по мъл4алива / според майка ми/. просто престанах да коментирам глупости/ манджи, рецепти, цени на стоки, последния моден писък, фолка не го оби4ам, та и там нямам тема за разговор/

И аз така, според мене си. Понякога се заслушвам за какво си говорят младите хора  ooooh! Не мога да се включа много в подобни разговори. Въобще, даже. Интересното е, че много малко хора ме питат за страната, в която съм; нещата, с които се занимавам и т.н. А аз винаги задавам подобни въпроси...И ми става малко мъчно, да си призная....

Забелязах и че не ме вълнува кой с кого, какво и т.н. С подобни коментари, сигурно съм се занимавала преди години, но сега....Научих се да уважавам избора на хората. Стоях на една маса озни ден и от дамата на съседната маса, научих ( по неволя) от А до Я за семейният живот на някаква нейна приятелка.

# 79
Имах навик повечко да харча, тук се научих да си правя сметка и да не го приемам, като нещо излагащо ме.
Хм... Аз пък в БГ си правех много повече сметки - кое мога да си позволя и колко, и кога. И много повече се радвах на придобивките си. Защото разполагах с по-ограничени финанси. Тука... Влизам в магазина и слагам в количката каквото ми трябва или ми се иска, без изобщо да гледам цената (за хранителни продукти става дума). Ако ме питаш кое колко струва - понятие нямам.

Извинявайте, че ви нахлувам в темата и ще ви я оспамя, но не мога да се сдържа да не направя коментар относно: "Влизам в магазина и слагам в количката каквото ми трябва или ми се иска, без изобщо да гледам цената (за хранителни продукти става дума)." - Това е мечтата на жена ми.

# 80

И аз така, според мене си. Понякога се заслушвам за какво си говорят младите хора  ooooh! Не мога да се включа много в подобни разговори. Въобще, даже. Интересното е, че много малко хора ме питат за страната, в която съм; нещата, с които се занимавам и т.н. А аз винаги задавам подобни въпроси...И ми става малко мъчно, да си призная....

Забелязах и че не ме вълнува кой с кого, какво и т.н. С подобни коментари, сигурно съм се занимавала преди години, но сега....Научих се да уважавам избора на хората. Стоях на една маса озни ден и от дамата на съседната маса, научих ( по неволя) от А до Я за семейният живот на някаква нейна приятелка.
хората сме различни. мен пък откровено ме дразни , когато ме разпитват как е в холандия. Grinning
за сметка на това, не пропускам да обсъдим с приятелки всичко и всички. приятно ми е . клюкарка съм, да речем  Laughing
нещото, което много ме впечатли е изумлението на българина, че мъжът ми, който е професор може да си прави сам оградата. как така, казаха всички ooooh!. чужденец бил, професор бил, пък си правел сам оградата. става дума за 100-годишна ограда, от зидан камък, от която се е срутила да речем метър и е затрупала басейнчето ни с рибки. ами защо да не си я прави, не ми става ясно.  newsm78  все пак, това си е наша къща. освен това, на мъжа ми искрено му доставя удоволствие и не умира от срам.

# 81
Спрах цигарите м,ного лесно
На работа почти никой от обкръжението ми не пуши, та не беше много трудно

# 82

да се обадя спонтанно на приятелка за кафе, защото нямам приятелки, които са през деня вкъщи и скучаят ( Tired това ми липсва)
да поканя гости на кафе, а те да останат за вечеря и аз да трябва и да им сготвя  Naughty ...
да си прибирам cd-player-a от колата, когато слизам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт