Отговори
здравейте,в начална бременност съм,с афа,нк-клетки и тромбофилия.след 3 аборта имам назначена терапия от доц.Конова-аспирин,фраксипарин и вливания на имуновенин и интралипид.в момента обаче имуновенина е изчезнал от пазара и незная какво да правя?дали ще успея само с аспирина и фраксипарина?има ли момичета с моите проблеми ,успели само с тази терапия,без вливки?моля посъветвайте ме?дали пък няма да го намеря този имуновенин извън страната някъде?само да отбележа,че имам едно живо и здраво родено момченце,което след 2 дни става на 4 годинки,с него нямах никакви проблеми,те изкочиха след това ,явно имунологичните проблеми могат да се придобият и впоследствие,което мен много ме учуди.моля насочете ме ,какво да правя,спешно ми е,веднага след +тест трябва да направя първото вливане.

# 1
Има много момичета успели само с фраксипарин и/или аспирин. Имуновенинът е zабранен или не се полzва в много страни. Там жените съЩо успяват и беz него. Алтернатива е вливане на интралипид. Консултирай се доц. Конова дали не е подходяЩ вариант zа теб.

# 2
  • София
какво значи "само" с фраксипарин и аспирин? че то това е стандартното лечение за имунологични проблеми и репродуктивни неудачи.
вливания на имуновенин си експериментират в някои клиники по света и у нас.

# 3
вчера бях на преглед в майчин дом при един много добър лекар,за да се консултирам и с него.показах му изследванията си и назначената ми от плевен терапия при забременяване.той ми каза ,че тия вливания са дори забранени в някой страни и ,че повечето ги отричат напълно,отказа да се заеме да ми ги влива и ме посъветва да остана на аспирин и фраксипарин всеки ден.другата седмица съм напреглед,ще видим какво ще стане,незная защо ама не съм много обнадеждена.

# 4
А може ли само при завишени нк клетки терапия с аспирин и фраксипарин ?моите са доста завишени 26% , а съм бременна в 8г сед, четох обаче , че при бременност може да се наблюдава повишение  на нк клетките.
Преди малко прочетох и за алтернативна терапия за понижаване на нк клетките с омега 3 ленено масло.
Относно вливанията , не съм за!В почти всички европейски държави няма такава терапия , с вливания

Общи условия

Активация на акаунт