Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 2 тема

• 97 457
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
ev4o или някой друг от къде поръчвате от нета формички, от Ибей ли? Моля някой да пише може и на лични.
ev4o или някой друг от къде поръчвате от нета формички, от Ибей ли? Моля някой да пише може и на лични.
Ето тук се коментира точно това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415912.new#new
Направих ей тези мъфини, благодаря на авторката за рецептата  bouquet Невероятно вкусни са. Така изглеждат моите.
Снабдих се вече с достатъчно формички  Crazy, мисля, че в скоро време няма да си помисля за нови  Joy Тези са от Биг Шоп, немските магазини, а тези са от сайта на Пазарувай лесно.

# 76
  • София
 Днес правих, като собственик на нова силиконова форма Къпкейк с праскови по рецепта на esy.Единственото, което пропуснах е кафява захар да наръся от горе им , но и така станаха много вкусни.

Еsy, благодаря ти много станаха страхотни.

# 77
не, че има кой знае какво значение за вкуса, но къпкейк и мъфини са различни

Къпкейк - мини-торта в мини форми, или другояче казано кекчета с крем отгоре или вътре.

Мъфините са всичко останало - малки кексчета.

# 78
 vangobi ,имаше ли проблем с мириса на формичките?

# 79
аз вместо масло/маргарин в тестото  сложих фъстъчено масло - станаха много ароматни и вкусни кексчета  Hug

# 80
не, че има кой знае какво значение за вкуса, но къпкейк и мъфини са различни

Къпкейк - мини-торта в мини форми, или другояче казано кекчета с крем отгоре или вътре.

Мъфините са всичко останало - малки кексчета.

Пепи къпкейка си е торта ,а мъфина  е кекс (сладък хляб). Sunglasses
Но мъфин украсен с глазура ,не е къпкейк.И къпкейк без глазура не е мъфин. Laughing

Освен това разликата е и в смесването на продуктите.
При мъфините сухите и мокрите съставки се смесват отделно и след това се разбъркват заедно.Но не се бъркат много,дори и да останат малко бучки ,като се пекат се оправя. Simple Smile
При къпкейка захарта се бърка с мазнината до получаване на крем и след това се
прибавят другите съставки.

Това съм чела из разните кулинарни сайтове. Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 23:54 от Pety

# 81
  • Plovdiv->Toronto
Твоят аватар е супер къпкейк  Laughing.
Той ми беше модела ксто правих скоро къпкейкс с крем виолетка Heart Eyes.
Пуснах ги в тортената тема ...

# 82
Твоят аватар е супер къпкейк  Laughing.
Той ми беше модела ксто правих скоро къпкейкс с крем виолетка Heart Eyes.
Пуснах ги в тортената тема ...
И аз си го харесвам. Heart Eyes
Но за съжаление ,аз никога няма да мога да направя нещо подобно.Хич ме няма по-украсите. CryСега отивам да разгледам  в тортената тема.

# 83
благодаря за разяснението, Петя  Hug

При мъфините сухите и мокрите съставки се смесват отделно и след това се разбъркват заедно.Но не се бъркат много,дори и да останат малко бучки ,като се пекат се оправя. Simple Smile

ей затова ми хареса да правя мъфини  newsm68

# 84
  • София

Не и много съм ти благодарна, че бързо реагира да ми  отговориш. Вечерта след работа си купих формичката и веднага ги спретнах, мисля да си купя и за кекс. Не знам, защо на някой мами им миришат. Благодаря ти   bouquet

# 85
Радвам се мила Hug
Успех в творенията Heart Eyes

# 86
Я едно записче от мен, че да не изгубя рецептичките. Обожавам да правя някакви кулинарни историйки  Mr. Green

# 87
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам следното:защо солените мъфини не ми се отлепят от хартията?
Пробвала съм доста рецепти,има достатъчно мазнина във всяка,но досега сполучливо отлепени съм нямала. Sad
Правя ги в силиконовите формички,но ми се иска да стават и в хартиените.
Ще се радвам някой да ми разясни къде е възможно да греша и ако може някоя ваша изпитана рецепта.  bouquet

# 88
  • В сърцето на живота!
Fior ето една моя рецепта,на ме не ми залепват за хартията цък

# 89

Не и много съм ти благодарна, че бързо реагира да ми  отговориш. Вечерта след работа си купих формичката и веднага ги спретнах, мисля да си купя и за кекс. Не знам, защо на някой мами им миришат. Благодаря ти   bouquet

Blush Откъде си купи формата за мъфини  Flutter

Аз преди малко си получих пратката от сайт-а, но ми се виждат мънички формите, а искам по-големи мъфини  ooooh!  Tired  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт