Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 2 тема

• 99 053
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
vnd много добре са ти станали!!!  bouquet

# 601
Лабрекс, правих тези пудингови мъфини вече за 30-ти път, даже ги сънувам вече, но в това печене нещо все окелпазявам май, не искат и не искат така да ми бухнат Rolling Eyes

ev4o, не знам какво да ти кажа, освен да ги зарежеш и да минеш на друга рецепта.  bouquet

vnd , чудесни са ти се получили!  bouquet

# 602
  • София-Младост
Лабрекс, правих тези пудингови мъфини вече за 30-ти път, даже ги сънувам вече, но в това печене нещо все окелпазявам май, не искат и не искат така да ми бухнат Rolling Eyes

ev4o, не знам какво да ти кажа, освен да ги зарежеш и да минеш на друга рецепта.  bouquet

vnd , чудесни са ти се получили!  bouquet
И аз днес ги направих...но бухнаха и пребухнаха и излязоха от формичките...снимки по-късно, че фотото се зарежда...то не че са много за снимка, но да се знае как не трябва да изглеждат.  Laughing Wink

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 12:43 от Ала-Бала

# 603
Много вкусни и ароматни мъфини с дюли по рецепта на Umbra.

Nordina- разкошни мъфинки   bouquet ще ги пробвам.   chef

# 604
Аз пробвах със сладко от дюли и не падна на дъното,може би трябва да е по твърдо. newsm78 Или си мисля,да се обърка със орехи или малко бисквити и така няма да падне на дъното. В едни мъфини сложих орехи,масло и кокос и то като топче стана пълнежа и остана по средата както трябва.
И аз стигнах до този извод - трябва сладкото да е по-твърдо, а и самата смес за мъфините трябва да е по-гъстичка.

# 605
  • София
Благодаря ви момичета
Това с тия мъфини е голяма зарибявка- вече започнах да наддаван на кг . Embarassed
Първо си купих една формичка за 12бр,малко ми се видяха,после още една пак за 12бр.
Сега в новия каталог на Кауфланд гледам-формичка за мини -мъфини 24бр,незалепващо покритие- къде ли не търсих да си купя,за мини -мъфини,2 големи си купих а сега има.... #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Не стига това ами има и за коледни фигурки формичка -мъфини  ooooh!
Така че как ще дочакам до понеделник и аз не знам да си ги купя
 Абе луда работа- само формички ми станаха  вкъщи,като се прибера и забърквам...как ще отслабна после....

# 606
  • София
Благодаря ви момичета
Това с тия мъфини е голяма зарибявка- вече започнах да наддаван на кг . Embarassed
Първо си купих една формичка за 12бр,малко ми се видяха,после още една пак за 12бр.
Сега в новия каталог на Кауфланд гледам-формичка за мини -мъфини 24бр,незалепващо покритие- къде ли не търсих да си купя,за мини -мъфини,2 големи си купих а сега има.... #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Не стига това ами има и за коледни фигурки формичка -мъфини  ooooh!
Така че как ще дочакам до понеделник и аз не знам да си ги купя
 Абе луда работа- само формички ми станаха  вкъщи,като се прибера и забърквам...как ще отслабна после....

леле, точно по същия начин се наредих и аз миналата година около Коледа - подариха ми форма (за 12 средни) и ела да видиш какво става...набързо си качих свалените с много усилия 8 кг.

# 607
  • Пловдив
vnd, кажи , моля те, повече за мини формичките - на каква цена са и тефлонови ли са или силиконови.
 Че Кауфланд ми е далече, да знам заслужава ли си да се замъкна...
ако имаш възможност, направо снимай брошурата и я качи тук  Praynig

# 608
  • София
Ами и аз ще ги видя наживо в понеделник- само в каталога ги видях
http://vndb.snimka.bg/hobby/kulinarni-vkusotii.170946.16052657
Мисля че на на Факелман,защото тези които си взех преди 2 седмици бяха такива,но тогава нямаше за мини-мъфини
Цената им е 7,99лв
Дано си намеря и такива размери хартийки

# 609
Момичета, страхотни идейки давате, благодаря! Ние в къщи сме големи почитатели на мъфините. Най-любими са ми тези (не помня на кого беше рецептата - отдавна съм си я записала в тефтера ) Хем са много вкусни, хем ефектни на вид. По някога ги украсявам, но не винаги остава време - изяждат се на мига  Laughing

Шоколадови мъфини с кокосов пълнеж

2 белтъка
1 яйце
1/3 ч.чаша ябълков сок (може да го замените с прясно мляко)
1 ч.л. ванилия
1 - 1/4 ч.чаша брашно
1 ч.чаша захар
1/3 ч.чаша какао
1/2 ч.лъжица сода
3/4 ч.чаша кисело мляко

за пълнежа:
1 ч.чаша рикота или извара (аз ползвам крема-сирене)
1/4 ч.чаша захар
1 белтък
1/3 ч.чаша кокосови стърготини
1/2 ч.лъжица кокосова или бадемова есенция
и пудра захар за поръсване отгоре/ пожелание/

Смесете белтъците, яйцето, сока/прясното млякото/ и ванилията. Смесете брашното, содата, какаото и захарта, постепено сипвайте към яйчената смес като прибавяте заедно с тях и киселото мляко.
Намаслете леко формичките за мъфините и сипете по-малко от една супена лъжица от сместа.
В това време разбийте в друга купа рикотата/изварата, белтъка докато се смесят добре. Прибавете кокосовите стърготини и есенцията.
Сипете със супена лъжица от бялата смес върху кафявата във формичките. Сипете върху нея оставящата шоколадова смес.
Печете в загрята фурна на 180 за 28-33 мин./ при мене за 20 мни./или до като се изпекат. Извадете охладете за 5 мин. Извадете от формите и поръсете с пудра захар.

Ето снимки

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 15:28 от Душко

# 610
  • В сърцето на живота!
Душко много готини мъфини Party

# 611

Благодаря   bouquet А пък колко са вкусниииии  bowuu

# 612
  • В сърцето на живота!

Благодаря   bouquet А пък колко са вкусниииии  bowuu
Не се и съмнявам че са вкусни,жалко че не мога да ги направя Rolling Eyes

# 613
  • Пловдив
Благодаря много, vnd!
Уфф, и на мен ми се искат и двете форми  Rolling Eyes

# 614
оле момичета като гледам снимките чак ми се прияде  Grinning
Душко много добре изглеждат твоите мъфини.Хартийки ползвала ли си или направо във формата

Общи условия

Активация на акаунт