Собственици на маломерен апартамент- съвети за обзавеждане?

• 183 944
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря.То избор има Laughing.Например да стърчи малко от нишата,но ще е грозно.
Дам, грозно ще е. Simple Smile
....На някои места виждам закачалките сложени под известен ъгъл,а не перпендикулярни,но това предполага някакви улеи или прорези на лоста,които да фиксират закачалката под ъгъл и съответно намаляващи дълбочината.Това още не съм разузнала, но вероятно съществува или не е невъзможвно да се направи.
Закачалките сами ще застанат под ъгъл, тъй като ще опират в гърба на гардероба. Нямат нужда от прорези.
Дали така ще ти е по-удобно, или с изтеглящ лост зависи и от широчината на гардероба.
Simple Smile

# 406
Ne sam vijdala do sega iztegliasht lost,moje li da mi go obiasnish.

# 407
Ne sam vijdala do sega iztegliasht lost,moje li da mi go obiasnish.

Ето това е изтеглящ лост. Изтегля се напред, за да може удобно и безпроблемно да се изваждат дрехите, които са най-отзад.

# 408
 :hug:super si otivam da gi tarsia i az  Simple Smile

# 409
# 410
здравейте мами...

Как така съм изпуснала тази темичка... ами сигурно щото покрай ремонта и обзавеждането и на нашия маломерен апартамент, не ми остава много време  Wink
Опитвам се да ви изчета...но трудна работа. Чудни идейки, май и при нас повечето са влезли в употреба! Апартаментчето ни е с чиста площ около 48кв.м. - първоначално беше малка стая с голям хол с кухненски бокс, антре, баня и малко коридорче към стаята (първоначално проектирана за спалня) с нещо като ниша... Ами малко но толкова можехме да се позволим, а и аз след доста мислене се сетих как да го направим от просторна гарсониера (каквото си беше на практика) - в 3 стаен апартамент!  Wink Преместихме кухнята, "дневната и хола" в спалнята - 11 кв.м. Там сложих всичко сгъваемо (диваче, което става и на спалня за гости 1.20), сгъваеми столове които прибиламе зад дивачето, когато не трябват, овална маса по поръчка (по старовремски модел - с две падащи крила, така че обикновено я използваме като полуелипса и стои плътно към прозореца), кухня - по поръчка с овални линии, TV шкаф - също само с 1 прав ъгъл. Хладилника и пералнята са в нишата, която е на практика част от "кухнята" - вместо врата - направих сводче... Терасата е към "кухнята", а това дава допълнително простор и възможности.

Дългия хол разделих с полу стена и плъзгаща врата "тип фоксфаген" (но нестандартен Wink, която по-скоро служи за проветрение). Сравнително тъмната част определихме за спалня, а светлата част за детска. Станаха си стаи по около 13 кв.м, непреходни. За спалнята си купихме високи до горе и много функционални гърдероби на ИКЕА, със стъклени плъзгащи (бели) врати, а детската засега също обзаведохме с леки функционални мебели - белички. Проблема е че от просторна за 1 дете, скоро ще е не толкова просторна за 2  Wink . За цветовете ... дълго мога да говоря

Та според мен става доста функциолен, но засега още не сме се преместили за постоянно, че в момента не сме в БГ. Има и няколко неразрешени проблема за които ми се иска да се посъветвам с вас:
-   препоръчайте фирма за мебели по-поръчка, че ми остана спалнята, която ще е и нещо като мини кабинет
-    абсорбатора ми е с въглен, и е залепен за стената на банята – чудя се ако сложа “тръба” към отдушника в банята, дали ще мирише на съседите на готвено? Налага се че нямам отдушник тук..

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 16:00 от heberlea

# 411
  • София
heberlea, имаш ли чертежи на преди и след?

# 412
Ами има оригиналния чертеж, на който аз си драсках  Wink Сама съм си правила проекта. Но мога да го "начертая" без да спазвам точните см.

Иначе ползвах професионална фирма, за ремонта - от - до! Много съм доволна

# 413
  • София
heberlea, интересно е да покажеш как си се справила с мястото. Мисля, че оригиналния чертеж ще свърши работа (ако го имаш на картинка някъде качен и го пуснеш)

# 414
Аз много бих с зарадвала на снимки, ако може, дори на лична, защото ние сме в 45квадрата и едната стая, която сега е кухня ще стане детска, а тя е 2.50 на 2м. Надявам се скоро време да стане за две дечица, но ще стане хипер тясна и събирам идеи. Иначе и ние ще делим хол и стая, но решихме с едни като щори пак от Икеа.

# 415
  • София
heberlea,  забравих да отговоря на въпросите ти.
1. - не мога да препоръчам.
2. -  те съветвам в никакъв случай, не включвай в отдушника на банята. Ще мирише и при теб и при комшиите. Както ако някой пуши в банята ще мирише и у вас. Пуснете тръбата или навън по някакъв начин (е разбрах дали терасата ви е усвоена) или до комина, където трябва да се включи принципно.

# 416
desem - утре ще сканирам скицата и ще я пусна.
Сега се опитвам да пусна 1-2 снимки от кухничко-хола ни.
http://heberlea.snimka.bg/properties/apartament.572123.22463831
Все се каня да снимам, но или нямам време или си забравям апарата, но сега се каня пак да хода до София и този път ще снимам.
Снимките са от пролетта и нещо не се вижда новия ми TV шкаф, който много си харесвам. Той е на срещуположната стена на жълтичката ми стена. Не е дърво масив (като масата), но е много качествен МДФ фурнир, по дизайн подобен на кухнята, но с цвета на масата.  Мисля, че стана много добре.
точно до него е вратата на балкона от едната страна, а от другата е вратата на детската. Обърнахме я към детската и се освободи доста място. Вратата ми е беличка  Wink Използвах различни цветовете на мебелите - за да разделя визуално 2 функции на помещението.

относно аспиратора - надявах се, че ако сложа въглен, ще си реша до известна степен поне проблема с миризмите,  като проветрявам редовно. А и аз по-често ползвам фурната, а тя има разни филтри и прочие... но още не съм сложила въглена и не знам доколко ще хваща миризмите. Та си мислех, че ако наистина върши работа , да направя по-скоро отдушник за парата..но се съмнявам дали ще стане ooooh!
Не ми се разбива стената към терасатааа  Confused  Не е усвоена, и не ми се иска, че къде ще простирам (залагам на сушилници, че да не си скривам гледката), и искам да си направя мини градинка... ще има и шкаф за инструментите на мъжо, но още се чудя от какво да го направим, че ще е на влага...

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 20:45 от heberlea

# 417
heberlea , май албума е заключен  newsm78

# 418
poem - виж сега дали става, че си играя в момента по него. Нямам много опит в качването на снимки, та ако не става - пиши ще пробвам отново.

# 419
  • при моите деца .....
poem - виж сега дали става, че си играя в момента по него. Нямам много опит в качването на снимки, та ако не става - пиши ще пробвам отново.
О, много е красив!

Общи условия

Активация на акаунт