Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръчителните насоки за наддаване на тегло по време на бременност и контрол на теглото?
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
Какви са препоръките за справяне с хормоналните промени по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръчителните насоки за наддаване на тегло по време на бременност и контрол на теглото?
Препоръчителното наддаване на тегло по време на бременност е до 12 кг, разпределени до 6 кг през първия и втория триместър и още 6 кг през третия триместър. Въпреки това, това не важи за всички жени, като българките, които често наддават повече. Важно е да се следи хранителният режим и да се консултира лекар, ако има притеснения. За да контролирате теглото по време на бременност е важно да наблюдавате хранителния режим, избягвайте храни, които могат да причинят неразположения и се консултирайте с лекар при притеснения. Също така е от съществено значение да се пие достатъчно течности и да не се позволява прекомерно наддаване на тегло.
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
-
Какви са препоръките за справяне с хормоналните промени по време на бременност?
-
Какви са препоръките за справяне с емоционалните промени по време на бременност?
-
Какви са препоръките за управление на физическите промени по време на бременност?

Обаче няма да му казвам, че тъкмо се поуспокои човекът. 

Пази се много 
(сега ще ти сложа синьо щъркелче)
аз си мислих, че стартирам от толкова, но явно съм била 1 надолу. Лошото при мен е, че не ям хляб въобще, а от както разбрах, че съм бременна го добавих в менюто и се притеснявам да не ми повлияе зле на килцата. С първата бременност качих 20 кг., но последните месеци имах чувство, че съм по-скоро напомпана с течности. Още в болницата бях свалила 13 кг., а с останалите 7 се борих точно толкова месеца, колкото и бременеех.
)) Аз не усетих големи скокове на хормоните, само напоследък съм по-изнервена, пък почти ще свършва третия месец.
дано се успокоят нещата. И аз като Мануела да кажа, че майка ми така ме е износила също: не мога да се оплача от здраве и енергия. Не й е било лесно на нея, но твърди, че си струва
. Четох разни статии по въпроса, повечето казват, че до 2 кафета няма проблем, а аз и едно не допивам. Надявам се, че не навреждам на малкото.
Давам до 80лв., повече не
Приготвила съм си два панталона с ниска талия, днес мисля да ги занеса на шивачка да попитам дали може да ми сложи ластик в кръста, та да не купувам за работа дрехи, че и без това официалното облекло хич не ми е в стила.