Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръчителните насоки за наддаване на тегло по време на бременност и контрол на теглото?
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
Какви са препоръките за справяне с хормоналните промени по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръчителните насоки за наддаване на тегло по време на бременност и контрол на теглото?
Препоръчителното наддаване на тегло по време на бременност е до 12 кг, разпределени до 6 кг през първия и втория триместър и още 6 кг през третия триместър. Въпреки това, това не важи за всички жени, като българките, които често наддават повече. Важно е да се следи хранителният режим и да се консултира лекар, ако има притеснения. За да контролирате теглото по време на бременност е важно да наблюдавате хранителния режим, избягвайте храни, които могат да причинят неразположения и се консултирайте с лекар при притеснения. Също така е от съществено значение да се пие достатъчно течности и да не се позволява прекомерно наддаване на тегло.
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
-
Какви са препоръките за справяне с хормоналните промени по време на бременност?
-
Какви са препоръките за справяне с емоционалните промени по време на бременност?
-
Какви са препоръките за управление на физическите промени по време на бременност?

А спрях да я кърмя след рожденият й ден, защото комплекта горни и долни предни зъби имаха лошо влияние върху зърната ми 

Даже се учудвам...но к`во да се чудя и аз като не ям почти нищо напълняващо-само плодове и зеленчуци и по една филийка хляб на ден ,ако случайно ми се преяде от яденето...От началото на бременността съм изяла само 1 шоколад...което е учудващо за мен.Но пък първите седмици направо ми се гадеше от сладко.Сега просто не ми се яде...а преди обожавах и не можех ако не си хапна нещо сладичко поне през ден 
)И като види че чопля храната и се почва.Нищо не ядеш...трябва да ядеш за двама...сега ти трябва храна....дъра-бъра....

Сега...под секрет да ти кажа, че това е нищо, ще видиш след раждането какво става