Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 258
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Били, ми незнам какво да ти кажа за проходилките newsm78Аз нямам опит, а от познатите ми съм чула смесени мнения-едни казват че е супер, други че можело и без тях....Аз засега не смятам да взимам, но всичко си зависи от малката, ако преценя че има нужда ще си променя мнението.

И нашето стомахче се е задръстило! Ще въвеждам броколито,че да се оправят нещата!

Дони ,брей че мадама си имаш!  Мноого е сладък! Ама я разкажи предисторията на снимката, кой е стилиста?Joy

Я да ви питам- колко време могат да се съхраняват домашни пюренца от заленчуци в хладилника? Аз досега правех по две порции-едната я давам на деня, а другата на следващия. Но вчера не уцелих пропорциите и сега имам и за утре, само се чудя три дена в хладилника не е ли много newsm78

Айде, лека нощ, отивам да си гушна зверчето и да спинкаме Blush

# 76
Били, и аз съм със смесени чувства за проходилките - принципно съм против, но като се замисля сега как ми е на ръцете и как ще сме си вкъщи през зимата докато прохожда... и лошо ми става. Та проходилката е удобен вариант да го пуснеш малко да си щъка докато измиеш чиниите например. Драганов ги отрича напълно - вредни били за ставите, за равновесието на детето и за рефлекса му да се подпира на ръце когато пада по-нататък. Алексиев, от друга страна, не виждал нищо лошо в тях. И а де - кое от двете  newsm78. И аз не мисля засега да купувам/ползваме (поне с Митко сме на едно мнение за това  Laughing), но не се знае нататък как ще дойде. Ако няма друг вариант да ме оставя за малко поне може и да вземем  Thinking

Радостчо, аз да спомена, че след като броколито не е въведена храна може и да не се разхлаби от нея - стомахчето е ново в работата с твърда храна и може да не разпознае, че тази, която му даваш, е разхлабваща. В резултат дори може да се запече от нея. Освен това броколито било малко по-трудно за обработка (но това го мернах чак когато и аз му бях дала  ooooh!). Дали не е по-добре да направите няколко дни почивка от твърдата храна? А вода пие ли (или други течности). А от колко дни не е акала? А тиква има ли въведена? Тя също е разхлабваща и ако си я въвела по-добре чиста тиква дай  Peace А за съхранението - и идея си нямам  newsm78 Предполагам, че ако няма кърма в пюрето ще може и 3 дни да стои. В интерес на истината не знам защо на купешките само 2 дни дават, особено за еднокомпонентните - то те са само зеленчук и вода  newsm78. Пък и нали сварен, не е малотрайно уж  newsm78

Тема за проходилките

# 77
аз не виждам лошо в проходилката, по-скоро е забавна идграчка за детето. то е ясно, че дали с нея или без нея детето ще проходи. Иван се забавлява с нея от 8ми до 10-11месец (на 7 месеца го сложих, но изобщо не загря, че трябва да ходи, само си играеше с играчките отгоре). проходи на година и 3 мес., но не защото е бил в проходилка, а защото той не прави нищо ново без да е сигурен, че ще успее да го направи. като проходи самостоятелно беше супер стабилен и уверен.

ама че хубави моми, пу-пу Simple Smile

и добро утро  Laughing

# 78
  • Варна.....
Добро утро и от мен.
Сладурчеста, страхотен е Никола, направо си е момченце  Hug
Били и аз си мислех, че не искам проходилка, но оня ден купих- ами все минава малко време там без бебето да плаче. Мисля, че ако не се прекалява, няма да е проблем за бебето.
Смайлинг, щом се запича, ориза няма ли да влоши нещата??
Радостчо, според мен не е проблем да съхраниш до 2 дни пюрето. Може обаче да замразиш- аз така правех с Алекс. И след няколко замразявания, имах няколко дена без да готвя!!
Доника, ако курдисам което и да е от двете деца така, че и снимка ако му барна, сигулно ще се развеждам след това  Joy
Ванила, питай си педиатъра за имуностимуланти. Аз не бих дала просто така.

# 79
Здравете, мили мами и от нас! Ние откарахме една дъъълга почивка....Бяхме малко на Обзор, после във ВАрна, накрая в ГАброво и най-накрая се позадържаме и вкъщи.....Като оставиш един мъж сам да се оправя-къщата става....не ми се говори....Ще се прави ново основно почистване... Хи-хи!Все пак, моят мил съпруг се е попогрижил, но нали си е мъж, не е от най-старателните...И горките ми цветя, направо.....пак като са оживели, добре е...
Иначе ние сме си добре....Каката ни от другата седмица тръгва на градина отново, не знам как ще се отрази на Коки това, защото много свикнаха да се забавляват двамата и на моменти са голееееми сладури! Simple Smile
А за захранването, как да ви кажа....Ние ядем едва 4 пъти на ден, така си реши той още като бяхме на кърма....Предпочита по-големи количества, но по-рядко....2 от храненията-сутрин и вечер са адаптирано мляко, на обед-зеленчуково или месно пюре, следобед-кисел. Всичко си правя все още сама, само, когато бяхме на почивка си купувахме пюренца...Напоследък обаче не иска сутрин млякото и му накисвам в млякото сухар или бебешки бишкоти Plasmon.
За проходилката съм със смесени чувства, защото Коки е мноооого палав и се притеснявам от инциденти....За да се запишем в статистиката - имаме вече 3 падания от леглото и дивана...  Sad И в трите бях до него.... #Crazy Не се спира изобщо, а вече стои и по половин час изправен в скута ми, когато сме навън и оглежда всичко наоколо....
Да се похвалим-ходим на гърне. Започна човечето да издава специфични звуци за голямата нужда и изчаква да го сложим и доволен си свършва работата... Simple Smile После пляскаме с ръчички за браво и евентуално и гърненцето запява и той е още по-щастлив!  Mr. Green

Ето и малко снимки от нас... http://www.snimka.bg/album.php?album_id=401876

# 80
Докато си пиша, Коки успя да докопа едната ми коледна звезда и да я накъса едно хубаво... Не видях да е налапал, но се притеснявам....Някой от вас знае ли, дали това растение не е отровно?

# 81
Здравейте мамета!  bouquet
Много благодаря на всички за милите думи за малката ми бубичка  Hug.

Сиска, свате, не се притеснявай за Кало, Александринка ще е миличка и добричка с него, няма да го ядосва, само ще му вади душичката с памук  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Ама сега да не вземете да се уплашите и откажете от нас, това в кръга на майтапа, тя ми е много послушна и добричка. Сиско, за пюренцето - аз съм давала тиква с оризова каша,много й хареса. Давала съм и каша с друг плод. Ако Калоян е запечен, що не му дадеш синя слива, според мен е по-ефикасна от тиквата, а и ориза ще го запече, дай чист плод или пък го остави само на кърма за ден, два. Александрина пък си ака по 2-3 пъти на ден. Да нагушкаш малкия сладур от нас и айдеде, снимка моля  Mr. Green, отдавна не си пускала  Wink.

Дони, е опасна мадама си имаш, той ли се нагласи така, милия, ама му отива, нали си е хубаво детето  Wink Wink Wink

За проходилките - много се чудя и аз, противотечиви мнения срещам, ще се почудя още малко, една позната е сложила дъщеря си в проходилка към 8-я месец, та може би ще изчакам и аз.

Радостчо, аз пюретата като ги прави, правя п 2 дози и за следващия ден, няма проблем. Опитах се замразя, но като размразих нещо много кашаво едно такова ми изглеждаше, с отцедила се вода и не и го дадох и съответно не съм замразявала повече.

# 82
Eй ме на и мен!
От толкоз ремонти и други екстри не мога да смогна да се разпиша ooooh! Поприключихме за сега, само трябва да разкарам някои мебели и да си купя нов холен ъгъл, ама чакам баща ми да дойде да вземе старите.
Ходихме на мерки, теглилки, ваксина и изследвания - всичко е на 6 Peace Малкия вече е 9.500кг. и 71 см. LaughingНа мама кюфтето Heart Eyes
Още имаме лека диария, но се оправя полека - пийваме си само диетично АМ, без пюрета и каши по съвет на педи и така докато съвсем не оправи.
За проходилките и аз много се чудих, обаче вече кръст не ми остава да го нося и за това взех една - е няма такава радост. Вършее като невидял из апартамента и общо взето слагането в проходилката ми е единствения вариант за да мога да ходя до двете нули примерно Joy Иначе не се търпи- иска само в ръце и да го разнасяш. Казват, че и трудно прохождали с проходилка, пък на една моя приятелка детето й проходи на 8 месеца. Така, че всичко е относително и всеки сам решава за себе си и детето си кое е най - правилно Peace
Бебоците са ви супер сладки и порастнали Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesЗабелязвате ли как неусетно от бебета се превърнаха в малки момченца и момиченца?!? И вече им личи кое е момче и кое момиче - сладкишчета Hug
Стига съм писала, че малкия се събуди.
 Hug

# 83
Тайс, и оризът запича, да. Той Кало сега не е запечен, малко му е по-гъсто акото и си мисля да комбинирам ориза с тиква, когато го въвеждам, за да избегнем евентуално запичане. А синя слива, Ели, няма как да дам с ориза, понеже за целта първо трябва нея да въведа, което още повече ще ни отдалечи от заветната цел - хищничеството  Mr. Green А и с плодовете искам да изчакам още  Peace А ако пак се запече е ясно, че пак на кърма ще се минава  ooooh!

Мацки, мнооооооооого ме боли коремът  Confused, направо се чувствам като след операцията - нали ми сложиха окситоцин - те такива контракции имам сега  Sad Я кажете - знаете ли какво мога да пия, при положение че кърмя?? Нош-па??  newsm78

Ели, абе скоро качвах, ама ей ти на пак  Mr. Green:

Бубче, абе уж им личи, ама мойто като го облека в зелено и решават, че е момиче  Laughing Явно не прилича на мъж  Rolling Eyes

# 84
Здравейте мами  bouquet
И ние се завърнахме от море миналата седмица, т.к. бяхме на сватба и сега утре отново заминаваме.
Изкарахме добре - резервирахме къщичка като бунгало на Албена и не ми се прибираше направо - ама пусто най-добрия приятел на мъжа ми се женеше.
Със захранването сме адски зле - я кажете има ли някой като нас или сме единствените, за да се успокоя малко - не ще нито готови пюрета, нито домашни, нито с лъжичка, нито с пръст, нито каша, нито плодови, нито зеленчукови, нито сурова ябълка да ближе.... никакви... върха на сладоледа беше като оставих размразена кърма в шише за сватбата - познайте дали е пила??? Rolling Eyes Нъц, трябваше да се връщам....  Tired
Стиска уста, бута с език, и аз реших да не я насилвам излишно, щото такова нещо като отворена уста за да изяде нещо не съм виждала. Оставям я на мира за 10тина дена, докато сме на морето и после пак ще се пробвам.... А, таааака ми се замества хранене....явно не съм познала, тя е на друго мнение. Wink
Иначе сме здрави, зъби нямаме, не пълзим, не седим стабилно, нямаме проходилка още, но мисля да взема walker като му дойде времето, защото зимата ще луднем вкъщи.
Така като гледам доста сме назад по всички параграфи  Laughing - направи ми впечатление на снимките не знам вече на кой беше, но седеше много стабилно.... Rolling Eyes Нашата мома се килва настрани за 10 сек.
Баткото много я тормози, само я прегръща и целува, сутрин нон стоп пита събуди ли се вече Дари, да ходя да я пипам...? Laughing
Туй е от нас, приятна почивка и разходки на всички.  bouquet

# 85
Добро утро Blush

BlushМерси момичета за отговорите за пюренцата Hug

Смайлинг, мерси за инфото! Тогава ще го оставя за по-нататък броколито, а аз ще взема да почета, че май трябва да се доинформирам.
Иначе на Анджито  днеска й е втори ден да е запечена. Не е много, но ме е жал като почне да се пъне и ръмжи. Тиква не харесва, плюе я, и вода почти не пие, но суче на два часа. Уж и пюренцата и ги правя доста водни newsm78. Ако и днеска не свърши работата ще минаваме само на кърма!
А пък  Калоян въобще не прилича на момиче Laughing Я какъв е сладък малък бараба!

Дениче много са ти хубави и усмихнати дечицата!

Мойто Анджи много диво стана напоследък. Сигурно е от зъбите. Рита, хапе, щипе, GrinningИ много рядко плаче, нещо като не й е на кеф крещи като индианец Joy И понеже е якичка (наближава десетарката)като ритне и много боли. Баща и на няколко пъти си отнася по един в слабините Mr. Green а мен тази сутрин докато бях сънена и тя си суче така ме защипа по другото зърно,че направо видях звездички...и ми се хили насраща. Опасна работа Grinning Сигурно не е сега момента да ви кажа че си търсим зет, а.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ох, отивам да мия една мивка с чинии, бебе хапва и двете се наконтваме и излизаме на кафе и по магазините!
Хубав следобед ви желая!  bouquet

# 86
Сиска, ама как може да си помислиш че сме пропуснали снимки на Кало  Crossing Arms, няма такова нещо, ама сме жадни за още и още  Mr. Green. Предишние бяха от морето, но искаме пак  Wink Wink Wink. Много сладък е нашият момък, и такава благичка усмивчица има, леле много добричък ще е, ох, иде ми да му намачкам сладкте бузки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.
Сиси, мисля, че няма проблем да пиеш но-шпа.

Радостчо, и Александрина крещи здравата, а когато и взема нещо от ръцете, такъв вой надава, почва да реве и веднага потичат сълзи, без да преувеличавам, веднага текват  Shocked, много ми е чувствителна момата. Също като твоята Анджи ме хапе и се хили след това. Когато пък е на кеф, много пее, едни такива ааа-та, ооо-та, елеле-та, най-различни  Mr. Green. А тази сутрин докато майка я беше взела аз да закуся, като взе да реве за мен, да протяга ръчички да я взема  и толкова жално ме гледаше, досега не е правила така, щом я вземат - кротува, но днес все мен търсеше. Вчера с бебока на една приятелка, с който са родени на един ден, осъществиха много интересна комуникация - гледат се двамата, тя му бърка в устата, той в ушите, тя нещо изкрещи, той след нея, радваха се един на друг. Много са сладки, та се сетих за филма " Виж кой говори" с онези бебчета, които си говорят и се разбират на техния бебешки език, дали наистина има нещо такова  newsm78

Дениче, големи сладури са и двамата, разкошни са, много обичам снимки на гушнати братчета и сестричета, много мила гледка  Hug

# 87
Благодаря ви за милите думи, момичета! Мен ако питате, май няма грозно бебе-всички са тооолкова хубави и милички, а като гледам, аз както не съм влизала от хиляяяяда години във форума, колкомного растат всички, направо не мога да повярвам....Искаш-не искаш...те вече станали моми и момци.. Хи-хи!Коки вече задява момиченцата из парка... Mr. GreenИ много налита на синеочки мадами...  Joy
Ние, да си кажем, още нямаме зъбки..., но на кака й поникнаха на годинка и четири месеца първите, а на 3 години още й липсваха кътници..., но пък сега си имаме всичкия набор млечни зъбки, ще чакаме да ги сменяме с постоянни...Така че, за наш Коки не бързам-когато му дойде времето....
КАто се замисля, Никол я сложихме в проходилка на 9 месеца, но тя чак на 8 беше стабилна да стои седнала..., за разлика от малкия си брат...  newsm78 А аз с тези цветя, много се бях уплашила, явно ще трябва голяяяяма чистка из къщи и ще трябва да си командировам всичките цветя при свекито, че Коки ще им види сметката мнооого набързо...Имам и един кактус на 10 години, стана над метър виссок с едни бодли по 5см, определено с него ще трябва да се разделя, а как не ми се иска..
Ох, искам още тоооолкова неща да споделя с вас, но отивам да чистя и ще ходим на вечерна разходка....

# 88
Ха здравейте. Тя и Габи като почне да се радва крещи много,и мен наи-редовно успява да ме хване за зърното и стиска колкото сила има  #Crazy
А пък наи-големия майтап е вечер като види баща си и тои се навежда да я целуне и остава така до нея и та почва едни шамари да му бие ,сигурно иска да го помилва ама не знае как и само шамари раздава Joy
Ние пък днес открихме едно много хубаво заведение в нашия квартал (само да кажа че тук може и да не видиш заведение много километри) с люлки катерушки и много хубава градина.Та постояхме там 2 часа не ни се тръгваше.Вече нямам търпение Габчи да порасне да я водя по такива катерушки.
А относно проходилката,просто реших ,че ще я приберем докато навърши поне 8 месеца или поне да може да стои сама седнала. Мисля че за зимата ще свърши чудесна работа
Аз от утре ще започна да и давам картофче,кажете с кърма ли трябва да го разредя, и по колко да и давам?

# 89
  • София
Привет красавици,
Смайлинг Сиси, дано коремчето ти е по-добре. PraynigМен ако питаш, пий чайче от джоджен, или мента на капки, че с кърменето не знам Rolling Eyes
Радостчо, голяма палавница твойта Анджи Hug
Дениче, много са ти сладки дечицата HugСамо не разбрах кой сяда на гърнето  LaughingEmbarassed
Били, аз проходилка за момента не мисля да ползвам, че малко се притеснявам от всички неща, които Драганов наприказва newsm78
Момичета, Преславчо е с температура и ми е много криво #CrazyНе съм свикнала да го виждам такъв отпаднал. Давам Панадол, ама за момента няма резултат. Ще опитам и със свещичка Ефералган. Дадох му и компот от малини, въпреки че знам, че е малко рано за малини, ама аз само сокчето го минах през фина цедка. Не знам, дали ще расте зъб, или нещо е настинал, ама дано бързо да минава  Praynig
Иначе да ви питам, понеже няма белег на рамото от от първата ваксина, което доколкото разбрах означава, че "не е хванала" и ще се наложи пак да го ваксинират. Има ли друг такъв случай сред вас Thinking
Целувки за всички прекрасни дечица  bouquet Хубава вечер Hug

Общи условия

Активация на акаунт