Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 267
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Моник дано скоро се оправи Преславчо,знам колко е гадно ние все още сме сйс запушен нос днес пак бяхме при педи каза че е добре и още 2 дена да продалжа да и давам оспамокс и  след това пак при нея
офффф момичета детето ми много се промени от няколко дни насам само мрънка реве много трудно я преспивам какво ли не сам пробвала но това е положението педи каза че може скоро да имаме зъбки кажете да ли е това и могали да и дам нещо за да и олекне като наплижи време за сън ми иде да се  #2gunfire защото знам какво ме чака
за проходилка и аз  мисля че има време и хич не бързам
лека и безревлива нощ на всички

# 91
  • София
Здравейте, момичета
Аз се позагубих тази седмица от темата, аз през деня малко навън, след това разни неща да свърша из вкъщи и той деня минал...иначе с ЙоЙо сме добре, днес бяхме и ние за последната ваксина за тази година и на мерки и теглилки- наддала е за 1 месец 430 грама и вече е 8 кг и 650 грама и 71 см Heart Eyes и нашата педи ни е засилила за проходилката, та с интерес прочетох мненията ви, ще помисля още... Rolling Eyes, и за попарата ни засили, но аз мисля да изчакам з анея още малко време, до края на този месец да въвеждам от месото,ч е засега съм й въвела само пилешко, а вече в 7-я месец ще въвеждам и глутена и чак тогава ще мисля за попарата. Иначе следобяд ЙоЙо яде каша с плодово пюре и й харесва, на обяд на пюрето, когато е с пилешко малко по-добре яде, ама пак не винаги го иска.
http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=404143- ето тик малко нейни снимки. Иначе новто при нас е, че тя се отби окончателно, просто преид една седмица тотално отказа да суче, дръва си рязко главата и не иска повече, и аз и престанах да я слагам изобщо, все още не ми е спряла окончателно кърмата, но нямам препълване и досега не са се образували бучки, може би защото стана постепенно намаляването на кърменията. Аз все пак съм доволна, половин година кърмене за мен лично е добре, с огледа на това,ч е тя беше на смесено хранене.
Разгледах всички снимки- всички дечица са прекрасни и са пораснали страшно много Heart Eyes

# 92
Моник, бързо да оздравява Преславчо! Много е гадно като са болни дечицата! Hug

Били, аз не слагах кърма в пюрето от картоф,а само вода от варенето, защото я кърмя веднага след ядене, а и първите три месеца като не вървеше кърменето се цедях нон стоп и вече не ми се цеди Blush
А като количество аз дадох 3-4 лъжички първия ден и после увеличих постепенно.

Аз все забравям да ви кажа...преди известно време Ейнджъл беше писала нещо подобно(тя поизчезна нещо) Та и аз от доста време се чувствах много отпаднала, но го отдавах на чист мързел и много се възмущавах от себе си. Обаче взе да става по-зле положението и почнах да пия едни мултивитамини и си взех час за лекар. Излезе че съм анемична, така ми бяха паднали нивата на желязото,че след седмица взимане на таблетки още беше ниско. Сега ще трябва да ги взимам два месеца, но вече се чувствам по-добре! Разказвам ви го, за да го имате на предвид ако някой е с подобни оплаквания да вземе мерки.

И хайде като съм почнала ще си призная BlushДават по Нова един турски сериал-боза" Мелодията на сърцето". Леееле как съм се зарибила! От разходка се прибирам да го гледам!  Heart Eyes

Сиси 2780, тук има един сироп с парацетамо за деца, Калпол, не знам има ли го в БГ-то. Та, докито каза че ако много я тормозят зъбките да даваме вечер по една малка лъжичка.

# 93
Били, аз смесвах само с кърма в началото, по-лесно се възприема новия вкус. Гледай да го направиш пюрето почти течно - за ориентир да ти служи консистенцията на готовите пюрета - хубаво е да я докараш подобна  Peace Най-добре 1 лъжичка й дай, че не знаеш как ще реагира стомахчето. На другия ден 2 лъжички и т.н. Айде, дано й хареса на малката шамаросница Wink

Моник, мяркала съм, че ментата може да окаже негативно влияние на количеството кърма, но ми е смътен споменът и не съм убедена  Thinking. Както и да е, звъннах аз на Асето - можело Но-шпа, да знаете Wink

Чао от мен, че свекъра спи в стаята с компа пък аз му тракам  ooooh!

# 94
Здравейте, момичета!
Елия, страхотни красавици сте и двете. Обожавам такива снимки- и аз си имам една такава черно-бяла с майка, която навсякъде си нося с мен.
Рафа също го гони бебшки пубертет и го мъчат зъбки. А баща му с интерес наблюдава началния сблъсък на характерите ни и се ориентира на кого да залага  Joy  Heart Eyes Най-сладкото, което все се каня да споделя със вас, е проявата му на висша форма на дружелюбие-плезене. От месец и половина сме така и той чмного горд се чувства. Вече на няколко пъти ми се случва да засичам ококорените погледи на хора срещо нас, които след като асимилират гледката на изплезен език на бебче в кенгуру избухват в смях на глас направо  Joy

Аз много бързо въведох месото, за по един ден за вид. И въобще не му се чудя много на захранването от самото начало. Единствено от плодовете му се възпалява кожичката около устичката, но на сутринта вече е минало. Аз и затова давам по дразнещите плодове със шише-да не го цапам. Нането, пробвай я и ти със шише?
Иначе 2 седмици се тъпчех с желязо и възстановявах, да ми дойдат силички и сега се боря да въведа ред в кабинета на мъжа ми. Радостчо, при мен след втората седмица имаше някакъв ефект. Иначе и аз два месеца трябва да пия желязото. И да си призная-пристрастила съм се трагично към един турски сериал, за една майка, която мислеше че е нелечимо болна. И направо съм хвърлила в смут фамилията-никой не е очаквал такова нещо от мен явно и се чудят коя е тази в мойто тяло, която не излиза от филм час след като серията е приключила   Joy Joy Joy  Търпя личностни изменения- я от майчинство, я от анемия.
Ралче, аз пък много трудно замествам храненията не заради бебчо, а заради това, че препълвам. Много бавно се намаля това моето млекопроизводство и ми намирисва на сложно отбиване.

# 95
  • София
Хелоу!  Simple Smile Ние голяма одисея въртим с това захранване. Пак се налага почивки да правим, щото тоя път се просра...аман! А иначе е лакомийка, новите вкусове я очароват. Всичко граби от масата, каквото докопа. Слава богу че имам кърма, поне гладна не остава.

Мамите на девойки -  как взимате урина???!!! Аз вече се отказах, просто няма да вземам. То пликчета ли не слагах, то памуци ли - тц, не става. Успява да се изпишка винаги извън пликчето, а памуците ги осира.. ooooh!

Като гледам снимките, много са пораснали всички бебоци, само за гушкане и мачкане!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Като бях бременна с Ади се чудех как ще мога да обичам второ дете. А сега ми е толкова сладка, че не я оставям и за час, влача я навсякъде с мен където и да ходя.  Heart Eyes

# 96
Kalimbi, и аз имах зверски приключения с урината. Вариант 1: Слагаш контейнерчето , по точно залепваш го и го слагаш назад и започваш да се разхождаш и я чакаш да се ипишка - не слагаш памперс , защото всичко се размества иотива по дяволите. Вариант 2: при мен най- успешен - сутрин я будиш, като ти си предварително готова с контейнер, такъв нормален, гледай да е с по-голям отвор, будиш, събличаш и чакаш с чашката, със сигурност се изпишква след 3 -4 мин щото са събудени, а ти просто събираш с чашката.. не знам дали го обясних като хората - това с памука хич не е вариант, 100% няма да излезе чиста и ще трябва да я повтаряш.
Виолетке, не съм пробвала с шише, но тя и шише с вода не иска много, та не си я предтавям да прояде по този начин.
Май само тя е така обаче, поне никой не се е обадил да има проблеми досега....  Rolling Eyes Това хич не ми харесва... Thinking

# 97
Една почерпка в последния момент за шестата месечинка на Васи  
Никой не се е сетил за най-малкия  Sad

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 23:12 от alex222

# 98
Алекс,честита ви половин годинка   bouquetДа ти е жив и здрав Васито!
Ейнджъл, добре си се завърнала! HugЩе го изпапкам твоя изплезен синеочко Heart Eyes

# 99
  • Варна
Минам само да се разпиша, че ви чета, но нещо нямам муза за писане напоследък!

Честита половин годинка, Васи!

И за закуска

# 100
Добро утро! Много целувки на красивия Васи от мен-той ми е голяма слабост и съжалявам,че съм го пропуснала. Но аз хич не се справям със следенето на месечинките, даже забравих да почерпя за седмата на Рафа. Така че ако денс имаме месечинчета-да са много здрави!
 Приятна събота ви желая. Ние пъхаме Чавесин в кенгурото и отиваме на закуска в Симеоново в Романса и после да катерим Драгалевски манастир.
 Ако на някой му хареса плана е добре дошъл! bouquet По изплезения език за поздрав със сигурност ще ни познаете, ако не по друго  hahaha

# 101
Здравейте мацки!  bouquet
Първо и аз да честитя на патерици месечинката на Васи на Алекс, да расте здраво и щастливо дете!
Честити месечинки на всички сладури, порастващи днес с още един месец! И аз нямам навика да следя месечинките, а и Еспа като не е писала вчера и ето - забравили сме поздравленията  Blush Blush Blush
Мим, мерси за закуската  Hug!

Моник, Преславчо бързо да оздрвява. Много е гадно да имат температура, и Александрина имаше преди седмица и много криво ми бече, макар че тя си беше веселка, не се отпуснала, но като и пипнех горещото чело, направо се побърквах. За нас най-ефикасни се оказаха свещичките ефералган, нурофена през уста нещо несмъкваше така темпетарурата.

Angelviolet, Рафа е разкошен, какви красиви очи има и наистина много забавен и палав с това изплезено езиче. Страхотна разходка ще си направите до манастира, от сестра ми знам, че е много причтно там, докато живееха в Драгалевци, често отскачаха и съм гледала снимки. Ние пък ще отскочим до Благоевград малко да се разходим с бебка. А такива снимки - мама и бебе, и аз много обичам, обикновено се самосмимаме, понеже аз обикновено съм папарака  Mr. Green и поради тази причина имам малко снимки с бебка  Wink.

Ралче, не можах да видя снимките на Йоанка, нещо не ме пуска в албума. За кърменето - аз още кърмя и не мисля да я отбивам, макар че и тя понякога така се дърпа и не ще да захапе, но я гушвам да се успокои и после си засуква. Обикновен го рави когато е много гладна и имам чувството, че няма търпение и се нерви, че трябва да подърпа преди да тръгне млякото.

Калимби, те момичетата са ти обяснили за събирането на урината, но да споделя и моя опит - аз лепвах контейнера, оставях я по голо дупе и като се изпишка веднага го махам, че иначе изпича урината. С памук и аз не те съветвам да вземаш урна, замърсява се пробата.
Нането, аз не мога да ти дам съвет за храненето, но наистина пробвай с шише. Александрина също не пие водата от шишето, но соковете си изпива. Успех!

# 102
здравейте момичета, искам да Ви попитам нещо.
Тони от два дни се изправя на крака. лази, лази, хваща се за нещо и се изправя. Страх ме е да не си изкриви крачетата, защото ми се струва рано. Дано да греша.
Някой да е чел нещо по въпроса?

# 103
Аз без притеснения слагам Гого в паяка - той страхотно се забавлява. Е, гледам да не прекалявам като продължителност, пък и той като му омръзне идва и протяга ръчички да го взема. Баткото също съм го слагала и не съм имала проблеми.
Някой беше питал като отиваме на почивка дали даваме витамини  - ние от петък сме на Био гайа+витамин С / Гого в петък кихна няколко пъти и  имаше малко сополки.../ Заведох го на педиатър - нейния съвет е никакви нови храни и Био гайата хем за подсилване на имунната система, хем за да избегнем проблеми със стомахчето.
Аз пък имам питане: като ходехте на плаж с количката ли бяхте или с кенгуру? Че се чудя... Тя нашата квартира е на 50м от плажа, но мисля, че с количката ще ми е по-удобно, а моя мъж умува, че щяло да ни е трудно като стигнем до пясъка.... Crazy
Алекс, чакахме почрпката за да поздравим  bouquet
Евжени, щом иска да се изправя не виждам нищо лошо.... Може пък Тони да е първия проходил... Hug
Рафа има страхотни очи! Heart Eyes И на Гого са хубави, ама на Рафа.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Със сигурност ще има много обожателки като порасне Wink
Моник, бързо да му минава на малчо!

# 104
bilqna_dv,
хич не ми се иска това да става скоро. Мн ме е страх да не си изкриви крачетата. Толкова е грозно мъж с криви крака.  Wink
Иначе ние бяхме за два дни до морето. Ходих с количката, защото в нея той спи. По пясъка въобще не съм пробвала дали върви. Там просто я пренасяхме

момичета,
внимавайте със захранването.  Praynig Особено с тези деца, но които родителите имат алергии. Като чета вече какви неща ядат някои бебета, ми настръхва косата.
При Кети в 8-ми месец като въведох попарата със сирене, отключи алергията към белтъка на кравето мляко. Беше ужас просто. не ми се влиза в подробности, макар, че може и да е от полза. Просто приятелски съвет. Не бързайте за никъде. Имат цял живот да ядат Mr. Green
Поста ми е съвсем добронамерен.
Нали знаете поговорката "не питай старило, питай патило"

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 12:56 от Evjeni

Общи условия

Активация на акаунт