Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 146
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от нас.
Първо  ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЕНЦА. smile3525 smile3525 smile3525

И сега по същество.
Ние си имаме 6  кърмения за деня като останалите две яденето са заместени на обяд към 13-14,00 ч зеленчуково пюре и към 17-17,30 плодово или каша ,редувам плодово два дена и на третия каша.
И на мен не ми се заместват повече хранения и хич не ми се въвежда месо , ама няма как трябва.
Днес за втори път дадох жълтък , та да видим дали ще имаме реакция , но не мисля да давам през ден, а по-рядко.
Много сладки бебчета са Ани и Маги  Heart Eyes

# 31
аа бърборанче, а за Спас целувки  Crossing Arms Heart Eyes (само да кажа на младежите кандидати, че спас вече маркира леглото на петя като го напика порядъчно  Mr. Green)

били, нищо не цедя, толкова ми е кърмата, за 1 хранене и половина. не съм имала проблеми с препълване на гърдите или др. подобни, защото постепено замествах храненията и така естествено се регулира кърмата.

# 32
Кърменето може да започне и от 50-тия ден ...

това е вместо запис...надявам се да ви хареса!!!

# 33
Дони, още не съм слагала, че не съм си купила олио, пък и в някой купешки пюрета го има. След седмица-две като почна кашата мисля да слагам по ½ ч.л, за 100 мл каша. Мисля на ден да не давам повече от 1 ч.л. А офтамолога много го хвалят, самият преглед мина бързо и концентрирано, така че малчо да не се изнерви, умее да привлече вниманието на детето. Но пък след като му разшириха зениците трябваше да изчакаме 15 минути, за да подействат, а те станаха 45, че влязоха 100 други човека и малчо се изнерви от жегата и светлината страшно и после бая трудно го прегледаха, но важното е че всичко е ок.
barboran4e, много целувки за вас и специално за Петя от Сами Heart Eyes. Каза да и кажа, че усилено тренира да пълзи, за да прави мускули и Петя да го хареса повече.
Аууу, Данче, Сами ще ревнува Laughing
Изчезвам да работя, че се налага да помагам малко в бачкането.
Хубава и прохладна нощ  bouquet

# 34
Павлина, наистина много шокиращо това с детската. Какво ще правите с ваксината?
Честита месечинка на всички малко госпожици и господа!
Моник, сложи снимка на колата да я видим!
Мим, супер яка кърпа има Елия!
Mеrrygold , айде сега Троянския балкан..., теб Виена или Рим те очаква  Mr. Green

И друго щях да пиша, ама  newsm78 ... вече ми се затварят очите.

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 23:52 от pepi_slanchogledche

# 35
Ехооо, добър вечер!

Завърнах се и аз. Бяхме за 2 седмици в Трявна при баба ми, та малко нямах време много да пиша от разходки и седене по двора и в градината, на пък ви четох редовно, ама нещо пък вие не бяхте много активни.

Дони, мерси за темичката.   bouquet Много е хубав колажа и много са сладки дечицата.  

И аз се облещих като видях заглавието. Реших, че някое януарче чака братче или сестричка  Embarassed, ама като съм разсеяна и не чета...  Laughing

Малеее, като гледам как са пораснали всички бебенца.... Те вече са си човечета.... Кога мина това време....

Копривке, честито ви зъбче.

Честито на всички пораснали дечица!

Павлина, много гадно това с докторката. Лека и пръст на жената.  Praynig

Моник, честита ви кола! Лека и безаварийна!

Барборанче, целувки на Петя. Почна ли да наддава по повечко?

Оля, Никола започна да се буди нощем още в петия месец. Според мен заради зъбите. Очаквай и при вас да се появи някое зъбче в скоро време. Забелязвам, че като почне да го мъчи някое и почва да се буди по-често нощем и като избие има кратко затишие. Поне така беше при двата ни зъба.

Аз хранене още не съм заместила той все се иска да суче и толкоз. Изяжда по 1 цяло бурканче със зеленчуково пюре (170 гр. горе долу) наобед и след 1/2 - 1 час пак си иска да суче.  ooooh! Просто ще стане 200 кила. А вода не ще под никаква форма. Ако не му дам да суче почва един неистов рев, ама все едно го колят. Егати манипулатора. Накрая пак минава на неговата.
Няма да ви казвам колко кила е, че ме е срам вече.  Blush Но да ви се похваля имаме прогрес - седи вече повече от 10 мин. в количката  newsm44. Даже 2 пъти заспа в нея с много малко рев  Grinning. Така, че Бубченце, Данинце, може и да има светлина в тунела  LaughingПищенето в количката може и да не е вечно  Laughing.

Аз още съм без цикъл. Даже тия дни рекох да си направя и тест за бременност, че се притесних. Взе нещо да ми става лошо и да ми се гади точно както като бях бременна. За щастие  EFN Направо изтръпнах като си помислих, че може и да съм бременна. Явно от жегите нещо ми е било зле. Иначе не мога да си го обясня.

Оф, лягам си. Утре може да пусна и аз снимки да видите Никола - големия мъж  Laughing

# 36
Здравейте!Доживях и аз да се разпиша в новата тема.Толкова неща ми се въртят в главата да пиша и сега ще ги забравя половината.Първо,обаче,макар и с 2 дни закъснение,ви черпя за рождения ден на нашия малък юнак,който стана на 3 годинки.    party023 Wine Glass:.Направихме си един страхотен ден,отскочихме до Братислава,разходихме се и вечерта се прибрахме.Аз бях малко скептично настроена към града,защото преди като съм ходила ми беше много комунистически,но сега ме впечатли много-старият град е страхотен,навсякъде добре облечени хора,определено има развитие от преди 2 години.
Относно захранването-София вече яде малко картоф,после продължавам с тиквичка.Караме го бавно,и без това смятам да кърмя още доста,а за заместване на кърмене в момента въобще и не помислям.И София,и аз се наслаждаваме на кърменето много така че не смятам да я ограничавам.Ето,щях да пиша още хиляда неща и всичко забравих.Ами засега толкова.Утре като се сетя,повече!Спокойна нощ на всички!  sleepuu

# 37
Хоп и аз в новата теме по никое време Heart Eyes

Дони- много сладко заглавие! Накара ме да се замисля за бъдещите братчета и сестрички на Анджито!

Момичета, мерси за инфото за домашните пюренца Hug Моник, много е удобен този уред за варене на пара, и аз имам подобна тенджерка.

Много хубави бебета, беее!

А  на Елия кърпата е убийствена Peace

# 38
  • Варна
Добро утро!
Минавам да ви пожелая хубав ден с една моя снимка, която винаги ми пълни душата: Варна и залеза! С пожелание за всички, които още не са идвали на море, да го направят!

# 39
Здравейте момичета!   bouquet
Запис и от мен в новата тема, да ни носи много лятно настроение и положителни емоции!
Доника, благодаря за темата   bouquet. Много хубаво заглавие и страхотен колаж!
Честити месечинки на всички сладурчета  Hug!

Сладурчеста добре завърнала се, чакам с нетърпение снимките на големия, малък мъж Никола, представям си колко е пораснал. И ние като сега ме на Разлог по цял ден сме или на разходки, или на двора, детето спи на чист въздух, навън се храним, много е приятно, а и тук горещините не се усещат чак толкова. Водихме Александрина на плаж, но отново не остана очарована от топването на крачетата в басейна, а иначе много обича да я къпем във ваничката, защо обаче плаче като й топем крачетата, идея си нямам  newsm78

И аз продължавам да правя зеленчуковите пюренца, и аз като Радостчо правя по две дози, и за следващия ден. Моник, това приспособление е много удобно за готвене на пара, и аз ще взема такъв  Peace.

susu , честит рожден ден на вашия батко. Да расте здрав и послушен!
Моник, на вас честита кола, приятно и безаварийно каране.

Момичета, още не съм почнала месните пюрета, но до 5-6 дни ще започнем. Чудех се мога ли да дам половин бурканче, на Гербер купувам, те са по 130 гр., и да не давам както при зеленчуковите лъжичка, две и т.н.  newsm78 Нали все пак е захранена.

# 40
Здраейте момичета,

Сусу - Братислава е много променена последните години - много пари се наляха там - много фирми отвориха офиси, защото е по-евтино от Прага, Будапеща и Виена, а пък наемите са много по ниски. Фирмата към която работих преди да изляза по майчински махна офисите си - 13 - от цяла Европа и сега имаме огромен офис в Братислава. ходила съм там около 10тина пъти и е ок.

Пепи - мен така не ми се занимава с вадене на паспорт на беба, че на знам дали ще идем някъде.... аз съм регистрирана в Русе, мисля да си сменям регистрацията - че и собствено жилище имам тука вече... а и заради яслите трябва, нооооо, трябва да сменя паспорт и шофьорска книжка и на беба да вадя - бая пари са, а другата година нали искат да ни сменят всички документи с такива с чип, та не знам. Троянският баслкан звучи по-достъпно, хехе

Мим - Елия е много сладка с таз кърпа, мъничката металка тя, хихиих. и снимката е супер яка

Сладурчеста - и аз бях така преди 2месеца. и аз се радвах много като видях чертичка - само една, хаха. а аз от 3-4дни се разписах в клуба на отново имащите, поне лесно се изчислява кога да се пазим

В тоя ред на мисли - говотихме си вече, но - какви предпазни средства употребявате?

ето и една малка надничаща Дивна :

# 41
  • София/Варна
Извинявам се, че нахлувам така в темата ви, но бих желала да ви предоставя информация за прояви в София, свързани със Световната седмица на кърменето:

На 2.08. 2009г, неделя, от 10ч Консултативният кабинет ще проведе обичайната лекция за бременни на тема Начало на кърменето и първи дни с бебето. Няма нужда от предварителни записвания, просто заповядайте във фоайето на Майчин дом в 10ч. Носете си кукла или плюшена играчка за упражнение Grinning

Пак в неделя, 2.08 е Денят на отворени врати, в който можете да дойдете за преглед с бебето и да получите информация по въпроси, които ви вълнуват. Прегледите са с предварително записване на часове на тел 0896 418 488. Часовете за преглед ще са след лекцията - т.е. от 12ч нататък.

На 5.08, сряда, в Mall of Sofia д-р Попиванова ще изнесе лекция за кърменето и след това ще бъдат връчени сертификатите на успешно завършилите обучението за доброволни консултанти по кърмене bowuu

# 42
Доника, Hugчудесна темичка!
Ели,аз като започнах месните пюрета само 2 пъти дадох по няколко лъжички и след това по половин,а вече ядем и по цяло Peace
При нас нищо ново,вече се захранихме след толкова молене,просто започнаха от само себе си ,така ,че не се отчайвайте,само че едното ми момче отказа АМ,сменихме марката,но не иска.Вчера се консултирах с педи и тя ми препоръча да пробвам с кисело мляко,защото трябвало да има поне 2 млечни хранения,на мен ми се струва обаче малко раничко newsm78,моля ви мами кажете има ли някоя от вас която да го е включила и кога мислите да го включвате?
много хубав и усмихнат ден! Hug

# 43
Ехо добро утро.
Снощи много трудно заспахме .Напоследък се е научила да се прехлупва със завивката и аз седя нащрек непрекъснато , вдига си много нависоко крачетата и се захлупва и аз си спя с едно отворено око, ама снощи не и се спеше и до 1,00 часа се борихме и само се обръща в креватчето по корем и почва да се сърди .
Та нещо си пообъркахме режима днес за хранене , но ще видим как ще се справим.
Добре дошли на сладурка и малък-голям мъж Никола.Много е хубаво човек да отскочи за малко някъде на чист въздух, децата много добре се чустват там.
Павлинче много лошо това с вашата педи, лека и пръст.Тя нямаше ли сестра в кабинета поне да ви боцнат или заместник поне дакато всичките и пациенти се прехвърлят при друг лекар?

Рокси    аз давах вече кисело мляко домашно , но е доста силно и при нас имаше реакция, изрина се и повече не съм давала, но една моя позната си дава купеното мляко и нямала проблеми, .Аз купено немисля да давам засега, виж опитай ти да си го квасиш , ако можеш да намериш домашно, дано при вас се приеме добре.

# 44
Рокси, да не би да не иска от шише, да не е проблема в АМ-то. Моя приятелка има подобен проблем. Бебето и е голямо колкото нашите и откакто захранила и дала сок то не иска да пие ам. затова му го дава с лъжичка като слага малко бананова каша за сгъстяване.
друго което може да пробваш е към ам-то да добавяш безглутенови бисквитки, има такива на прах на пласмон, става по-вкусно.
ако все пак стигнеш до кисело мляко трябва да е 2% и хубава марка (аз давах елена на иван).
успех!

Общи условия

Активация на акаунт