Холандска тема - 33

• 32 913
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • Там,където се събуждам щастлива.
Картинка,
мерси. Ние имаме музейна карта и в много музеи е безплатно (мисля, че и там). Ако ходите и вие по музеи, ти я препоръчвам.34 евро + 5 (първата година за такса) е. Избиваш много бързо парите, а и ако имаш гости /познати, които и те ходят, можете да си я разменяте.

# 151
Kalinka-знам за годишните карти,но с малко дете е доста трудно да посещаваш редовно и често музеи и концерти,колкото и кротко да е детето.Мислила съм си за това,но с идея чак,когато Себастиан тръгне на училище.Сега докато го заведа и трябва да го прибирам обратно.Всичките ми приятели обичат да ходят по музеи, някои даже са професионални гидове. Laughing

Мопси- ако и занесеш някоя любима играчка или и купиш някакво малко подаръче дали няма да се заинтригува?На едно момиченце от групата на сина ми всеки ден и дават някаква фибичка за косата.Е,ако не и харесат фибичките пак плаче,но не е всеки път, а Себастиан  всеки път и повтаря колко е красива,нарича я Мейше-Блум,понеже има много фибички с цветя.Когато той е там не плаче... Rolling Eyes

Маги- и аз имах кървене по време на бременността.Гинекологът тогава ме попита дали сме правили много бурен секс ShockedКаза ми,че може да е от стрес,спорт,секс и плацента превиа.Аз имах последното,но лека-полека плацентата се вдигна.

Опитай се да си почиваш повече и да не вдигаш тежко.

Милена-надявам се да намериш с кого.Аз и сама бих отишла,просто на такава изложба няма как да се почувстваш сам.Ако имаш карта на фортис ползваш 50 % намаление.

Днес имах случка.Имах среща с една приятелка пред библиотеката.Тъкмо отивам и тя говори с някаква жена.Приближавам ги и чувам,че говорят руски.И естествено ги поздравих на руски.Жената се оказа лекар.(Това го разбрах в последствие по неволя).Беше с момиченцето си.Себастиан и нейното дете почнаха да се гонят и да имитират ту как скачат като жаби,ту как търчат като коне и изведнъж Себастиан писна, а от коляното му шурна кръв като чешма.Като го водях,беше като срязано с нож-паднал върху някаква релса за колелета.Тъкмо си мислех дали да не се обадя на бърза помощ и лекарката ми каза,че раната трябва да се затвори и да се притисне.Приятелката, с която имах среща ми даде една салфетка, аз притиснах коляното и Себастиан спря да плаче.И кръвта спря за няколко секунди.След две минути бяхме в едно кафене, помолих за лепенка и затворих срязаното коляно.После цял следобед се разхождахме.Мислехме да се помотаем по брега на Кейкдаун,но аз се изплаших,че Себастиан няма да може да ходи дълго време от болка.Въпреки това,помотахме се в гората,седнахме на кафе,напазарувахме и се прибрахме пеша.Детето не обели дума,че го боли,няколко пъти го попитах дали да не го нося-не пожела.Като се прибрахме му промих раната и му сложих нов пластир.Мислех си,че ако бях сама,когато водях кръвта как шурти ,сигурно щях да повикам такси и да го заведа в болница,но явно майките винаги си представят възможно най-страшното.Трябва да свиквам,че приключенията тепърва предстоят.Все едно беше уговорено това да се случи,когато си бъбриш с лекар,дето дори не знаеш,че е лекар.Голяма случайност,но точно навреме.

# 152
  • NL
Milla Elaine за паспорт е много улеснена процедурата.В кметството служителя на компютър ти попълва данните и всичко отнема около 10-15 мин.Доколкото знам ти може да си запазиш и българското гражданство.Детето обаче мисля остава с едно.Само звънни предварително да питаш какви документи да си носиш.Холандската лична карта за пребиваване със сигурност.Виж за снимка и дипломата за езика не си спомням.Това са.Документи за мъжа и детето не искат никакви.
Меги за кървене по време на бременността ми казаха същото както на Картинка.Обясниха ми,че е често срещано в начална бременност.Но въпреки това правят и ехо да видят.

# 153
Ако наистина мога да го запазя, ще е супер. Че това ме тормози.
Но не ми се вярва да стане. Все пак ще пробвам.

Успокоихте ме, че процедурата е бърза. Като се сетя какво събиране на документи падна за резиденс пермит...

# 154
Миленка,ще ни дойдете на гости(а може и ние  Wink).Много гушки(както казва Елисе Heart Eyes) на Алекс
Мопси, от края на 6ести,началото на седми бяха започнали-Е хайди де,няма ли да раждаш вече Shocked.Бях огромна.Те за кво хората сега,които не съм виждала скоро онемяват като ме видят(от 86 ,влизаики в болницата съм 58 сега)...ще си влезеш после в час...Аз сега бях качила 1,5 кг в Бг-то #2gunfire(въпреки,че почти всеки ден и там бягах...ама много храна изядох Crazy),но откакто съм тук съм на диетка..и съм си в норма вече..ама целта сега е 54  Joy.
Картинка,и аз много се шашкам ако стане нещо.А не бях такъв човек. newsm78Откакто имам деца,и фобии..и панически страх и кво ли не ми дойде на главата ooooh!.Дано раната зарастне бързо...и браво ,че е такъв герой Peace
Милика отдавна не съм те засичала Hug Hug
Милла,за теб не знам дали със сигурност може да запазиш и БГ,но за детето да.Нашите принцеси са с двойно гражданство. Peace
e момичета стискайте палци да мине по най лек начин ваденето на сливицата Cry.Сега отивам да си хвърля душ..и да приготвя децата.Емма ще я гледа комшийката до нас...представям си колко много ще реве Sad,ама това е положението,да свиква.

# 155
Мегън, стискам палци за операцията.
Уфф, аз днес точно влизам в 7 месец, след някой друг не знам как ще изглеждам. На мен престоя в Бг  винаги ми се отразява зле на фиргурата, а като съм бременна съвсем. Всичко ми е вкусно там, а и все навън с приятели по ресторанти.
Картинка, имаш си истински малък мъж-търпящ болка. Дано му мине бързо. Аз ходя винаги с  един несер пълен  лепенки (задължително с картинки  Laughing ), марли, спрей пластир, бетадин, фалън ен гестотън гел и т.н. Почти ежеседмично влизат в употреба, я за Софи , я за дете на площадката.
За подаръчетата не знам. Аз не харесвам този подход и съм го оставила за последно. Тя отиде с желание, цяла седмица и показвах децата и тя искаше да ходи да си играе, избра си раница и други принадлежности, освен това ходи почти всяка вечер с мъжа ми на детската площадка пред залата да си играе с дечица. Снощи ни обясняваше как е ревала и пищяла- горките учителки и деца. Ще видим утре как ще е, Но този път ще я заведа сама и ще помоля да остана с нея.

# 156
Мопси то не останало! Кога мина това време!?
Милика вие как сте? Как е малката принцеска,бърбори ли много?
Мегън стискам палци за операцията,но тя общо взето е лека,повечко сладолед ще ядете Mr. Green
Картинка аз уж не съм от страхливите,ама и аз като Мегън откакто имам деца ме гонят едни страхове....

Аз да ви се  похваля вчера бяхме с Ани на фризьор и двете сме с нови прически,на нея й се спеше и с голям зор я подстригаха,но прическата се получи!

# 157
Меги, стискам палци операцията да мине успешно! Hug Тя е лека процедура и децата се възстановяват много бързо. И после пада едно ядене на сладолед Grinning

Картинка, бързо зарастване на раната на твоя юнак Hug И аз си мислех, че се е почнало с премеждията, докато не говорих с една от майките от училището на Алекс. Тя почти всеки месец по спешност води синът си в Спешен кабинет Crazy Ама той е много щур. А тя ми изглежда учудващо спокойна и оптимистична Grinning

Мопси, дано втория път на Софи да и хареса повече Hug
Седми месец? Още малко останало Grinning

red_girl честити прически! Ние и б БГ не уличихме свестен фризьор Rolling Eyes

Хубаво временцето така, но май от петък пак ще се разваля...

# 158
Мопси, не, въобще не е около датата, ами някъде съвсем по средата. Ако беше по това време въобще нямаше да се притеснявам, но не. Предишния път 3 месеца точно така се случваше.
kartinka   newsm62 стига бе! Вярно ли това ви пита? ... Simple Smile но, това също би била причина...
Но да...1 вия доктор знаейки история на предишната бременност буквално се лепна за това и друго не щеше да приеме като възможност...видиш ли, край, ето на най-трагичното  Shocked. Предписа ми лекарство, което се оказа, че в БГ не се внася от повече от половин година и въпреки това продължи да ми твърди, че негови пациентки ги праща и те се връщали след 30 мин от някъде с лекарството  Rolling Eyes ... след седмица разиграване ми кипна в петък и подивях, че ме прави на малоумна и хората по аптеките ми се подиграват (обиколих включително специализираните)  Twisted Evil...е, точно тогава около 30 мин по-късно след яда ми започна да кърви по-силно и трябваше да ходя до болницата.
2-рия доктор каза, че можело да бъде от много неща...като например точно в тази седмица се образувала плацентата и най-вероятно се имплантирала по-надълбоко в стената.
3-ия доктор (от болницата) също каза, че може да е какво  ли не...от нагаждане на тялото към бременността, емоционално напрежение, също и през първите 3 месеца всичко се базира на хормонална основа (това също може да е причина) и т.н....
Milika наистина всички док след като видят на ехото реагират положително - "аааа всичко си му е наред" Simple Smile което ме поуспокоява...но пък 2 седмици все по малко кървене да има...живот и здраве след няколко дни ще се види пак и дано всичко да е ок.

Благодаря ви момичета за подкрепата!  Hug Simple Smile

# 159
Maggy77, леко бременеене, без стрес от тук нататък!

следващите три години не бива да се безпокои за това
Joy

kartinka, невероятното е, че точно децата се държат някак по-геройски от нас.
А ние, майките, разбира се, че си мислим най-страшното. Аз пък се обаждах да питам, ако е пил вода от фонтан дали трябва да правя нещо  Laughing каза ми "не се притеснявайте, фонтаните в Холандия са чисти".

Днес съвсем се успокоих по учебните въпроси...хихи...един супер надарен колега на мъжа ми (то човек да се неначуди как има такива разностранни таланти, като него) изкарал на изпита след 12 години (или там който е) 27 от 100 възможни точки и разбира се го препратили към LBO. И той си и отишъл там и много доволен човека. Било по-забавно. Макар и по-дълъг път си е постигнал целта, т.е. завършил и TU (и е магистър).

Неговите истории за различни хора бяха много пучителни, за това как не се знае кое точно ще ти е полезно. Не че е точно успокояване, но беше много полезно за мен. Та дано децата са  доволни от живота си и ние с тях.

p.s.Само аз ли имам проблеми да пиша по-дълги съобщения и само ми се мести реда?

# 160
Maggy, освен да си признаеш за бурния секс.  Laughing  Wink  Hug
Меги, как е Елисе?
Аз съм голям Марко Тотев. За PZ на СОфи, първо ми пратиха покана с началлен час 15 мин по-късно (добре, че винаги подранявам много) грешна програма за седмицата, а освен това са объркали телефоните -служ. на мъжа ми е записан за мой, а моя мобилен с една цифра повече за на мъжа ми.  Crazy Добре, че все пак по някакъв начин се свръзаха в сряда. Та ние се изтупахме днес в залата със Софи и не беше нейната група, но им казах, че им я поверявам, защото едвам съм я придумала да отиде. СЪгласиха се да поседи един час и познайте-отивам да я взимам, а тя не иска да си тръгва.  Crazy Помрънкала била, но като взели да я занимават с книжки се успокоила и сега не ме иска. Дано да продължва все така.
Миленка, ох и за мен на другите бременеенето обиконовено върви много бързо, но този път покрай пътувания и Софи, наистина не усетих кога мина повече от половината.
До нас са открили нов много голям фитнес/уелнес клуб и всяка сутрин има киндеропфанг. ЩЕ има къде да топя килца след раждането. Другите с такава услуга ми бяха много далече. Да видим дали все пак няма да ме домързи де.  Mr. Green
И на мен ми се ходи да видя Ермитажа, но май няма да стане, освен ако баща ми не реши другия месец да ни погостува и да ходим да го посрещаме в Амстердам. Той е учил и живял в Русия дълги години и с него ще и е по- интересно.
С  google chrome нямам видимост какво съм написала.

# 161
Мопси-и при нас беше така.Първия ден плачеше за мен, не искаше да си тръгвам,после не мога да го прибера у дома.И през цялата ваканция питаше къде са децата.Добре,че някои си бяха тук и се виждаха по площадките.Ще видиш как ще и хареса и ти ще можеш малко да си почиваш,докато малката е на зала.

Уинди еле-когато бях ученичка пеех в едно хорче.Помолих диригентката, изтъкнатата Петя Павлович, да ми препоръча някой учител по пеене, понеже искам да стана певица.Тя се ококори и ми каза"Ама ти ли?Каква певица ще ставаш,знаеш ли какви големи гласове кандидатстват в Консерваторията?Не ми се вярва да те приемат,освен,ако няма кандидати.А и там ходят все артистични фамилии-бащата режисьор,майката актриса,бабата певица,дядото художник.Ти къде се буташ между големите лъвове?"Много ме амбицира Wink
За изпита ми по актьорско майсторство ходих при един режисьор на уроци и той ме навиваше да зарежа Консерваторията, а направо да ходя в НАТФИЗ.
Като ме приеха в Консерваторията ни разпределиха по групи-завършили Музикално училище,завършили Хореографско училище или Художествена гимназия и такива като мен,дето бяха сменили всякакви училища.Идеята беше,че се предполагаше,че разликата в нивото по солфеж ще е много голяма между такива,дето цял живот свирят и такива,дето никога не са се занимавали с музика,докато не са ги открили  на някакъв конкурс за певци.
Мен след първия урок ме пратиха при диригентите и бяха много изненадани,че не съм завършила музикално и даже пиано нямах в София.

Мойте постове пък все дъгли стават,мъжа ми каза,че според него пиша книга.

Миленка,как е Алекс?

На мен всички бременности в темата ми се виждат кратки-докато кажете,че сте бременни и хоп-почват честитки.Много е приятно. HugАз само да се върна от Бг и почвам да работя по въпроса.

Магги-можеш да попиташ акушерката дали около вас няма някакъв клуб на майки.Понякога е много полезно,научаваш доста за курсовете по време и след бременността,срещаш други майки и децата си играят.В консултацията също имат инфо.Така по-лесно се организира социален живот с бебе/та.

Милика- как е твойта сладуранка?

Надявам се операцията на Елисе да е минала успешно.

Аз пък забелязвам напоследък,. нещо не мога да спя.Хем ми се спи, а само се въртя.На детското легло и на дивана си спя прекрасно, на голямата спалня- не става.Точно срещу мен има един гардероб с големи огледала на вратите.Когато дойдох да живея тук пак ми беше трудно да спя,ама някакси свикнах.А сега и кошмари почнах да сънувам.Много ми е горещо,сутрин се будя вир вода и все пожари сънувам.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 12:55 от kartinka

# 162
Maggy, леко бременеене от тук насетне и от мен Hug

Меги, как е Елисе? Дано вече е забравила за операцията Hug

Мопси, ми то и децата на чуждите хора растат по- бързо, нали не са ти на главата Grinning
Хубаво е, че Софи е свикнала там. Така поне ти си спокойна, че на нея и е забавно с другите деца.

Картинка, продължавай все така с такива дълги и увлекателни постове Hug
Браво на теб, че след такова изказване си се амбицирала. Аз щях веднага да се откажа Crazy

windy ele, ако знаеш колко такива истории съм чувала за такива хора, дето в училище не са блестели особено, но пък после са постигнали страхотни професионални успехи Grinning И се сещам за Айнщайн, нали и него са го мислили за бавнозагряващ Mr. Green

Милика, твоята красавица още ли е червенокоса?  Grinning Hug

Фата, при вас разделят ли близнаците в училище? При нас ги разделят в различни групи. Малко ми беше странно, но сега ми се вижда хубава идея. Така поне всеки си създава негова си среда и приятели Thinking

Ние изкарахме една седмица вече в училище. Алекс иска вече да се връща във Варна Grinning. На мен ми предложиха да вляза в групата на родителите активисти....аз така съм ги кръстила, де Grinning. Имам предвид родителите, които присъстват на всякакви срещи в училище и организират разни мероприятия. Аз едва ли ще се занимавам с такива нещо, но половинката ми се вижда много подходящ като знам как обича да плямпа Mr. Green

Весел и слънчев уикенд от мен Hug

# 163
Картинка, браво на теб. И на мен ми е приятно да те чета, а като излезе книгата искам и една с автограф.  Wink
Огледалата нали са гълтачи на енергия  Thinking и според фен шуи не бива изобщо да присъстват в спалнята. Ние също имахме голям гардероб с плъзгащи се врати срещу леглото като дойдох да вижея тук, но побърках  мъжа ми докато  ги махнем.  Crazy Mr. Green Сегашната ни спалня е напълно безогледална.
Милена, знае Алекс къде да иска. Искам и аз във Варна пък.  Crossing Arms Laughing
Моя мъж също много плямпа, може и него да го направим родител-активист някой ден. Да не надува само моята глава.   hahaha  Мен лично такива работи не ме привличат, но кой знае...

# 164
Аз си мислех дали здравословните ми проблеми не са от недостатъчно дълбок сън.Мъжът ми спи като умрял,даже сутрин аз го будя да ходи на работа,че все не чува алармата.Обаче всякакви такива паразитни шумове като хъркането на съседите и преминаващите коли,асансьора и кучетата почнаха да ми се струват много силни.

Тази вечер ще се опитам да покрия огледалата с някакви кърпи,ако успея да заспя ще ги махна съвсем.

Фата моргана- и на мен ми стана интересно за близнаците,защо ги разделят?

Общи условия

Активация на акаунт