Холандска тема - 33

• 32 937
  • 730
  •   1
Отговори
# 165

Фата моргана- и на мен ми стана интересно за близнаците,защо ги разделят?

Ами по принцип не ги разделят навсякъде май. Зависи си от училището. Иначе причината е, че така развиват повече индивидуалността си. Честно казано все още не съм мислила сериозно и по този въпрос. На мен би ми се искало отначало да са заедно, а да ги разделя по-късно  newsm78 То всичко си зависи всъщност и от децата, има близнаци, които се чувстват по-добре заедно, има такива, на които по-добре действа да са разделени. По принцип еднояйчните имат много по-силна връзка, моите са двуяйчни и съвсем различни и външно и като характер. Чела съм мнения на порастнали близнаци, които са доволни, че винаги са били заедно. Та като така не знам...
Иска ми се да имам право аз да реша дали и кога да ги разделям, а да не го определя училището. От друга страна като майка ми се струва, че ако са заедно винаги ще ги сравняват и разбира се винаги ще има една, която е по-добра от другата. Аз самата като се замисля не знам дали бих била доволна да уча вечно със сестра си  Thinking От друга страна обаче аз съм израстнала като само дете, а те са две и са постоянно заедно. А също могат да са и много голяма подкрепа една за друга. Точно това всички близнаци, които са били заедно изтъкват като много позитивно. Иначе е много хубаво насърчаването на индивидуалността, но пък насила хубаст не става. Те и сега като сме навън винаги играят отделно, но като има нужда или едната заплаче другата веднага идва да провери и да я утеши  Heart Eyes В крайна сметка ще се водя по децата. Като начало ми се струва, че ще е много по-добре за тях да са заедно поне в ПЗ.  Peace Я да се изкажат психолозите в темата  Flutter

Меги, надявам се всичко да е минало добре.  Hug

kartinka, и аз се записвам за книга с автограф  Wink И на мен ми действа по-скоро амбициращо, когато постават под съмнение възможностите ми. Като тръгнах едно време да кандидатствам журналистика всички ме разубеждаваха как там влизали от лъв нагоре  Rolling EyesПък аз взех, че влязох и даже спонсори си намерих на първата година. Няма невъзможни неща за огнените зодии, особено за рогатите  Mr. Green

# 166
  • NL
Картинка аз пък все едни къси постове пиша  Mr. Green като телеграми.Днес е петък обаче и  мога да си пощракам повече на клавиатурата.Два дни почивка следват-ура newsm44.Аз също не бих могла да спя в стая с огледала,дори екрана на мобилния като свети ме дразни.
Мопси  хубаво,че и е харесало на Софи в залата.Сега малко почивка да видиш преди раждането.Ще идва ли някой от вашите да ти помага след това?
Милена по-скоро е блондинка вече Ариена Wink.Е има червеникав оттенък но не е това,което беше в началото.Вие как сте?
Фата Моргана разгледах снимките от рождения ден на малките.Много са пораснали а там където и двете лапат торта е уникално сладка снимка.
Момичета станах леля за пореден път.Вчера сестрата на мъжа ми е родила момиченце.,трето поред след два юнака.
Ариена пък изкара варицела наскоро и още е в карантинен период и мисля да отложиме ходенето при детето.От вчера пък пак е с пъпки по ръцете и се чудя този път какво е.
Меги незнаех,че и децата могат да са с двойно гражданство.Мина ли операцията?

# 167
Мопси и Елисе беше така с залата.Някъде около месец бяха бая ревове Cry.А сега е страшно контактна,без никакъв срам,граничещо с наглост дори.Отива при хората,сяда на техните маси...яде от тяхната храна,дори и поръчват за пиене,десерти ooooh!.Винаги се  заиграва с другите деца,и печели сърцата на всички хора.Зетовете се редят на опашката.. Joy
Миленка,всичко мина много добре и бързо.Вкараха ме в операционната докато е приспят.Тя почна малко да се съпротивлява ,било естесвена реакция от упойката..и кат ревнах,та ме изкараха набърже :crazy.След няколко минути ми я доведоха,беше цялата в кръв...давеше се...после малко поплака(казаха ми,че сливицата била огромна)...и след няма и час,всички деца от стаята скачаха и викаха,все едно не бяха оперирани hahaha.Та 2 часа след чудото ни пуснаха да тръгваме.После покрай нея и на мама и замина диетата,и изядохме доста сладоледи. Whistling
Картинка ,като пи6е6 сега за ко6мари,будене...Елисе  си продължава с буденето.Сега говори за духове,и паяци.Смятам да изчакам още 2-3 седмици,и ако продължава да става,ще искам направление за детски психолог.Че незнам Sad,нещата не се получават така,доста е изморително.Може и сега навика и да се буди ,също да пречи.. съдя по себе си.Аз като бях бременна ставах по сопорнайсет пъти да пишам...и още и още се будя така за wc-то.

# 168
Меги, и аз така ревах като влязох с Алекс в операционната Sad
Радвам се, че вече всичко е наред Hug Дано сега да спи вече по- спокойно без да се буди.
Не се притеснявай за това, че говори с духове. Тя е явно доста емоционална и с богата фантазия. Освен това повечето деца на нейната възраст се страхуват от такива неща и това, че не спи спокойно явно допринася за това поведение.
Ние утре смятаме да идваме към Ротердам на зоологическата градина. Дано времето да е топло.

Милика, честито за новото попълнение в семейството! Hug Три деца, браво! Аз все още се стряскам като чуя за три деца, а при 4 оставям без думи Grinning
Хубаво е, че Ариенка е изкара варицелата сега, ние още чакаме да се разболеем. А минаха вече две вълни през нас и ни подминаха.
Гушки за вас Hug

Картинка, и ние имаме доста огледала в спалнята Rolling Eyes Две от тях мога да махна, но това на гардероба малко трудно. Освен ако не сменим целият гардероб. Но аз проблеми със сънят нямам. Само откак станах майка спя по- леко. Половинката също спи леко, но той заспива още преди да си е сложил главата на възглавницата Crazy

Фата, не знаех, че твоите принцеси не са еднозначни. В моя клас имахме такива и макар, че всяка си имаше свой кръг от познати и интереси си бяха много близки.

Мопси, наместихме ги вече мъжете в ръководството на родителските комитети Mr. Green Моят се чуди отначало дали не го поднасям, но после се зарадва че един път съм оценила това му умение положително Whistling

От мен Hug

# 169
windy ele Много ти благодаря!
Това което вашия познат е разказал е страшно вярно! Аз лично познавам такива хора, които нямаха никакъв успех в училище. Учителите все бяха недоволни от тях. (вероятно защото са индивидуалисти и не се вписват в никакви рамки) Абе черните овце на класа Simple Smile. Но точно тези хора успяха в живота. Направиха кариера. И се изявиха като личностти. Наскоро срещнах една съученичка, която има контакт с повечето от класа и като разказва кой какъв станал направо жал и мъка. Хората дето бяха най-добри в училище и учителите ги лансираха нищо или почти не е излязло от тях. Ти си познаваш детето, вярвай на вътрешното чувство какво ти казва и се води по това. Аз мисля няколко пъти преди да повярвам на учител или доктор дори!
Това ми напомня, когато дъщеря ми беше около 1 г. и половина и я дадох на ясла, та учителката там всяка вечер ми обясняваше как била мноооого проблемна и тя не можела да се справи с нея. Смешното, е че дъщеря ми е невероятно кротко дете (не че е моя Simple Smile но никога не съм имала чувството, че гледам дете. Всеки, който я познава е на това мнение и до днес) тиха, сама се занимава и обича много да й се говори и обяснява. Казах на учителката като иска нещо от нея да й обяснява защо иначе няма да стане нейната Simple Smile. Месеци наред изкарваха детето малък звяр, едва ли не....е, и какво се оказа Simple Smile изведнъж родителите на другите деца настояха тази учителка да бъде уволнена заради грубости и дори побой над някои от тях
Милен@ Дай боже! Наистина се чувствам все по-добре. Даже вчера се смеех, че не се усещам бременна и ако не бяха няколко симптома щях да се усъмня. Но това пусто кървене все по малко го има Sad е, така да ме притеснява!
Мопси хахаххаха Grinning не признавам без бой! Stuck Out Tongue
kartinka страхотна идея! Тъкмо няма да се чувствам и аз изолирана Simple Smile и странно...малко или много бремеността те изважда от рутината на ежедневието и променя живота ти...забравила съм какво е да не тичаш на работа и да мътя Simple Smile но ще трябва да привикна отново. Малко ми е шокиращо Simple Smile.

# 170
http://www.regering.nl/Actueel/Pers_en_nieuwsberichten/2009/augu … t_taalachterstand

Ето ви последното инфо за  новата ученба година за ПСЗ.Който иска може да се абонира да му пращат всеки ден новините от Парламента.

Аз съм днес с нова прическа,мъжа ми не ме позна LaughingОт 27 годин съм все с дълга коса, а сега си я отрязох късичка.Докато ходих да търся подаръци за Бг и мернах един симпатяга да подстригва и влязох.Ама добре,че навреме попитах дали имат пин-апарат, та се върнах да си изтегля пари.КЛато се върнах обаче дойде една лелка -фризьорка:cry:Но пък добре ме подстрига,симпатягата боядисваше една бабичка. Confused
Сега съм като Жана д'Арк преди да я изгорят на кладата-на каре,без бретон.То и аз не се познах,ама имах нужда от промяна.В понеделник ще се снимам и съм готова за паспортното,най-накрая.Фризьорката ме пита няколко пъти дали съм сигурна,че искам толкова късо.Даже ми каза,че всички имаме трудни моменти,но не това бил начина.Сигурно си е мислела,че ще се самоубивам ли,що ли.Пък мен ме досрамя да си призная,че просто си харесах нейния колега и реших да вляза. Embarassed

Разбрах от какво не мога да спя.Взех си отделна завивка.Ами той мъжа ми най-редовно преди да излезе ме завива с...юрганче.Уж било олекотено-какво ти олекотено,това е по-скоро от тези,дето увиват по козметичните салони за топене на мазнини.А аз се чудя защо ми е толкова топло,даже на лекар ходих и лекарката ми пусна изследване за критическа... JoyТова,че всяка вечер отварям прозореца не ми помогна-като заспя и мъжа ми го затварял,да не съм изтивала.А че ще се стопя не се сетил.Днес се събудих точно преди да ми метне юрганчето.А той ме гледа едно такова влюбено...
На днешния ден преди 5 години се срещнахме.Леле,като се сетя каква либов пламна и се чудя кога мина толкова време оттогава.Поне се разбрахме да не ме завива като бебе.

И на Себастиан му излизат пъпки понякога,само по корема.Обаче се оказа,че е от горещината.Днес ги има, утре ги няма.Някои деца изкарвали много леко шарка,та може и да я е изкарал без да съм разбрала.

Мегън-защо не опиташ с хомеопатия?Цветята на Д-р Бах много помагат при такива случаи.Може просто характера на детето да е такъв,да е по-различна от останалите деца.Аз съм си мислила в обратната посока,че сина ми е ненормално кротък.Обаче психоложката,при която ходих ми каза,че просто е дете,което обича само да взема решения,дори,ако това е дали да си играе кротко или да цопне в кофата с магданоза в турския магазин-ей така,без никакви предварителни сигнали.Като го водих при хомеопат, той директно му каза,че няма да пие никакви цветя,само ще ги рисува.
И аз нали съм либерална,реших,че като не иска няма смисъл от силови методи.Доволна съм.

# 171
Цветята на Д-р Бах много помагат при такива случаи.

Не съм го чувала newsm78.Би ли ми дала инфо.
Ами да ви кажа,пак се буди..снощи 2-3 пъти..и накрая оставих вратата на стаята и отворена.Но пък тази сутрин в 7.20(доста късно за нея)спеше и аз влязох и е събудих Mr. Green.И я попитах дали и е приятно някой да е буди..искаше да ме изгони,но не се получи Whistling.Скоро ще навестя домашния.

Милика, честито за новото попълнение в семейството! Hug Три деца, браво!

Нещо съм изтървала ли???????

Звезди къде си?Kак е Ерик?

# 172
  • Nederland
Здравейте момичета,
Надявам се, че всички вие и дечицата сте в добро настроение Laughing
Успех на Софи в залата и бързо възстановяване на Елисе Hug
Калинка, благодаря ти за всичко и най-вече за приятната  среща. Hug
Моята ваканция свърши и от утре отново на работа.
За съжаление ми се случи нещо много тъжно, загубих най-близката си приятелка. Все още не мога да повярвам, че нея вече я няма. През последните месеци, докато се бореше с коварната болест все си говорехме, че като оздравее ще отидем заедно до Холандия. Тя беше много голям фен на маймуните и много искаше да види Apenheul. Сега си мисля да се свържа с парка и да им направя малко дарение в нейна памет.Не знам дали това би било удачно, но си го мисля от известно време.
Извинявайте ако съм ви натъжила.  Sad

# 173
  • Там,където се събуждам щастлива.
Тони,
Съжалявам за загубата ти.  Hug И на мен ми беше приятно. Започна ли книгата? Ще ти пусна телефона на сестра ми, за да отидеш да си вземеш списанията.

За близнаците: Моето мнение е, че е по-добре да са разделени. Прекрасно е да си бъдат опора, но най-важното е да се научат да бъдат силни сами. Да създават приятелства и самостоятелно да се развиват. Моите съседчета бяха в един клас и до края на основното се отрази. За съжаление, имаше много колеги, които ги приемаха като едно и това не беше добре, защото те са много различни.

# 174
Тони приеми и моите съболезнования Hug.Аз си нямам никаква идея,дали става така с даренията newsm78...нека момичетата ако знаят да пишат.

# 175
Тони, моите съболезнования. Дано приятелката ти е на едно по-добро място без болка и страдание.

# 176
Мегън, в здравния има цяла тема за цветолечението, има и линкова към книги са сваляне.
Я кажи ти втория път бързо, лесно и безболезнено ли роди, че на такова раждане се надявам.  Laughing
За Милика изтърва- вече 3 дете има.  Laughing  Wink
При нас вчера пак бяха едни истерии в ПЗ.А бе другите деца стоят и си хлипат тъжно, моето тича, удря с юмруци по-вратата и иска да излезе, учителката като иска да я вземе на ръце да я успокои я бута и ако успее да я вдиге я налага с малките си юмручета.  Crazy  Confused Но тя по принцип освен на мен, баща си и майка ми  не дава друг да я носи. Обаче пак видяхме съседчетата и тя пак каза, че не иска да ходи на училище. Вече ще се уговарям да не ходим по едно и също време.  CrazyПосле обаче се успокоила и в рисуването и пеенето била първа активистка. Пак с книжка я усмирили. Казаха ми да и занеса любимата да и четат за да не реве като си тръгна, но тя пък е на български.  ooooh! Щели по различен начин да я приспособят към ходенето на зала. Желая им успех.  Laughing Едната учителка ме питаше дали нямам нещо испанско в кръвта, че София била толкова темпераментна, но и казах, че просто се дължи на силния балкански ген.  Mr. Green Снощи пък цяла вечер бълнуваше- мама, мама не ме оставяй, вземи ме и се напишка.  Sad Иначе е научила една песен вече и ми пее, че до сега само на бългрски пееше. Но щом казвате, че за месец се приспособяват ще чакам, само да се оплача.  Confused
Получихме покани за Night of the Proms, обаче на 23 ноември- малко преди термин май няма да отидем, че току виж съм родила в Ахой.  hahaha Уфффф, от както съм бременна и имам Софи нещо социалния ми живот взе да куца, а като станат 2 ще клони към 0 .
Гадно време искам слънце.  Crossing Arms  #Cussing out

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 10:31 от Мопси

# 177
Девойки, аз утре отлитам за Бг.Весело бременеене,раждане и отглеждане на наследници!

Тони-съжалявам за приятелката ти.

Мопси-успех с адаптацията в ПСЗ.Убедена съм,че като си намери приятелчета там и ще ходи с желание.Моят син цяло лято ме пита за децата от училището,двата дни, в които ходи преди да заминем сияеше,че ги вижда пак-прегръдки,целувки.

Тъкмо се зарадвах,че се захлади и то стана време да си ходим в Бг.

Около мен има много близнаци,ама като се върна ще пиша,че сега няма време.

поздрави на всички Hug

# 178
Здравейте на всички,
ние се прибрахме вчера и от летището право на училище.Те пък голяма аларма вдигнали,понеже закъсняхме....с няколко часа  Embarassed.Обаждали се на наши приятели,чийто телефон бяхме дали като резервен за връзка с нас.Както и да е....Майка ми е тук и се водят двете на училище и се прибират.Да чукна на дърво,майка ми излезе много оправна-с едно показване и обясняване запомни улици,автобуси,разписания.....Нооооо,никога не е късно да се объркат  Grinning.Дано не се случи....
Тони,никога не знам какво да кажа,за да изразя съболезнования по такива поводи,но съжалявам за загубата ти.
Мопси,не ме убивай  Stop,но искам да ти кажа,че има деца,които никога не свикват с детската градина и дори да спрат да плачат,приемат ходенето там като нещо неприятно и то се отразява на поведението им към мама най-вече...понеже тя е "виновна".
За съжаление го казвам от личен опит.Моето дете започна да ходи на детска в Бг. на 2 години,беше започнала да говори,а когато тръгна ,ревеше та се късаше и даже се биеше с учителките,които се опитваха да я успокоят....голямо търпение и внимание и отделиха,но аз не издържах на сцените всяка сутрин и я спрях (това може би беше грешката ми...),но дъщеря ми спря да говори ...и така до 4 годишна възраст....че и до по-късно,ако трябва да съм откровена.
Как сме се възпитавали и общували-не питайте....но не казваше и дума,нищо....
Сега като бяхме в Бг. всички познати,които не бяха я виждали година,не можеха да повярват как говори и се изразява сега,че и друг език е научила  Rolling Eyes Shocked
След това започнах да я водя на детска след 1 година-пак същото-рев и циркове....докато един ден не ги заведоха на театър и тя беше във възторг Wink ,започна да ходи без сутрешните сцени,като се надяваше пак да ги заведат на театър.....но това беше преди коледните празници и подготовката на тържествата и Дядо Коледа,който ги посети помогнаха много  Wink.А и аз не спирах да "подхранвам" желанието и да ходи с какви ли не методи,включително,подаръци,обещания....
Та така.....споделям всичко това,защото за някои деца отделянето от мама е по-трудно и съвсем не е толкова лесно преживяванене за детето,през този период срещнах и други майки с проблем като моя,а преди да обвините учителките,че не са направили каквото трябва,ще кажа,че я записах в много добра детска градина в групата на една моя приятелка,която даде всичко от себе си  Heart Eyes.

И моя съвет към теб е да изнамериш нещо супер нестандартно,за да я заинтригуваш .Ти си познаваш детето и ще измислиш нещо,сигурна съм.А пък не е задължително да сте от тежките случаи и да си свикне детето.....
Картинка,весело прекарване и хубава ваканция ти желая.
Меган,дано всичко се подреди добре при вас и да спинкате сладко и спокойно всички,радвам се,че е минала успешно процедурата и си се държала геройски  Mr. Green
Аз също съм голяма паника и се шашкам много,но в наистина критични ситуации се мобилизирам и реагирам доста адекватно.Най-пресния случай ми е отпреди 1 седмица,когато дъщеря ми се изхлузи по очи от една люлка,а аз и изкрящях да не става и тя послушно лежа в пясъка докато аз спрях люлката (метална и тежка ),която щеше да и разбие главата при връщането си,ако се беше изправила.Приятелката ми не можеше да повярва как за секунди съм преценила ситуацията....то и аз не знам как съм преценила....
Хайде да изчезвам да се оправям с багажа,че мен си ме чака....
Хубава седмица на всички

# 179
Мопси,
 ето я първата разлика със зетя. кажи на снахата да взема пример bowuu Mr. Green

Днес ни беше първия ден в ПЗ. Мина перфектно.
Аз нали отвикнах да ставам в 7 се носих в мъгла и ме заболя корема от притеснение, че си оставям детето  без майчина/ таткова/ бабина закрила Rolling Eyes
А моя хубавец, отиде в ъгълчето с багерите, седна на земята и забрави всичко остало.
 Постояхме с баща му отстрани 10-15 мин и си тръгнахме.  Отидохме да му кажем чао и цунка... нашия завъртя глава  т.с. каза"не"... махна ни с ръка да си ходим и  си остана в залата ooooh!

Мопси
, не се сещам какво писа за баховите есенции... ако имаш дай и орех ( сутринта в сока/водата капни няколко капки)

Тони  Hug

Общи условия

Активация на акаунт