Холандска тема - 33

• 32 950
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Toni_NL , най-искрени съболезнования!  Hug Толкова е тъжно и безнадеждно понякога, когато изгубиш близък човек  Sad

# 181
Картинка, весело изкарване в родината, занеси и нашите поздрави, че тази година ни се размина ходенето  Sad Ще чакам с нетърпение да пишеш за близнаците  Wink

Мопси, ох, направо си представих сцената с твоята темпераментна девойка в ПЗ  Joy Ама те тук повечето деца са още от малки едни такива "улегнали", поне по мои впечатления. Лошото е, че на тази възраст вече доста разбират, не е толкова лесно да се залъжат с нещо. Джордана като се изгори и я водихме в болницата на следващия ден като отидохме да й сменят превръзките веднага позна мястото и както си вървеше весела изведнъж се обърна и побягна обратно  ooooh! Сега и двете знаят, че обикновено излизам за работа в към 12 часа и по това време започват да си мрънкат и стават едни нервни... Като мине време и осъзнаят, че няма да ходя на работа пак си стават весели  Simple Smile Мисля, че с малко търпение ще се научи, може би ще е по-лесно ако раздялата е колкото се може по-кратка, знам ли... newsm78 Децата много усещат и според мен ако усетят слабост и чувство на вина и от страна на мама положението само се утежнява. Ех, като се замисли човек на милите душички това им е първия сбъсък с "големия" свят и неговите правила...

Момичета, вижте в подписа ми историята на Поли. Който има възможност и желание дори и най-малката помощ не е излишна!

# 182
  • Nederland
Благодаря ви момичета Hug Hug Hug

# 183
Картинка,весело изкарване в БГ. Hug
Мопси,вторто раждане при мен беше песен.Стана много бързо всичко,но не беше безболезнено де Mr. Green.Ти ходиш ли на yoга,плуване?При мен имам чувството,че те много помогнаха .Научих нови техники на дишане,и правех абсолютно всичко,което ми кажеше акушерката,без паника...и мрънкане bowuu.А за спэлзаала,не го мисли много,че само ще се изнервяш още повече.Дай и малко време и ще свикне(или поне сцените като тръгваш ще изчезнат ooooh!).Както каза кате.т,някои деца не свикват никога Tired.Имам една приятелка,дъщеря и вече училище започна и още и още всяка сутрин мрънка.И разправии и обещания,и хиляди други неща ooooh!.Но това не е чак толкова срещано явление...така че мисли положително Hug.И мен пак ме очакват същите драми,защото и Емма е адски привързана ...миналата седмица  за операцията нали ja оставихме при комшийката,и през цялото време е ревала Cry.Но като се замисля като си бяхме в Бг,и трябваха 2 седмици да свикне с дядо си...та имам чувство,че няма да е от най лошите раздели за училището Thinking.Абе паживиом,павидем  Crazy
Звезди ,вие сте другата крайност...която като се замислиш е много по изгодна,от гледна точка на нерви....ама пък сега сигурно си мислиш-eeee,толкова ли сме му омръзнали ,че така лесно ни маха с ръка. Joy
Децата много усещат и според мен ако усетят слабост и чувство на вина и от страна на мама положението само се утежнява. Ех, като се замисли човек на милите душички това им е първия сбъсък с "големия" свят и неговите правила...

Peace така си е

# 184
Добро утро!
 Уффф, ще видим днес  пак какво ще е. Тя Софи иска да ходи, водя я без проблем, само не ми дава да си тръгна.И така жално ме гушка или ми хваща краkа и пищи- мамо моля тИ стой. Първия път си поревах, че и с тия хормони сега съвсем. Много жално наистина, но трябва да свикне. Фата моргана, права си, усетят ли колебанието ти и положението става още по-лошо.
Мегън, ходя на йога и карам 5-10 км колело всеки ден почти. Мислех да ходя да плувам 2 пъти седмично като Софи почне зала, но за сега вардя телефона да ми звъннат да я прибера.  Laughing  Човек си прави едни планове, друго излиза. Е, поне да свикне докато бебето се роди. Нали казват, че вторто раждане било наполовина по-кратко от първото, та сега се надявам на 3 часово максимум и вече така си го представям.  Laughing Първото протче точно така както си го представях.

Звезди, браво на Ерик. Хайде, нека единия в семейството да е по-темпераментен, да има баланс.  Mr. Green За орех сега се сетих, че си бях запазила едни статии точно за адаптация в детските градини. Ще ходя да се образовам и от следващя път ще давам, че трябва да отскоча до De Tuinen.
Днеска изглежда обещаващо слънчево. Не искам да си отива лятото.  Sad

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 11:00 от Мопси

# 185
Мопси
 в De Tuinen има ли ги?...аз само в натююрвинкъл-а съм ги виждала Thinking

Верно време е добро... довечера отиваме пак да топнем крачка в Северно море -  стана ни мания, почти всеки ден сме на море Crazy

megan79
 аз по принцип си го знам,ч е е такъв... и друг път като види хора и забравя всичко останло... дай му тетър да изнася и да му се обръща внимание Mr. Green

# 186
Звезди, има ги. Днес взех, от утре почвам. Аз само от там съм взимала. Сега даже има мостри на Рескю гел и пастили. Може поне за това да отидеш до там.  Joy Аз мисля още веднъж да отида.  Mr. Green
Вие близо до морето ли сте се преместили? Аз не съм разбрала. Вие морските все близо до морето се въртите...искам и аз. Пак ми се върти в главата някой уикенд на морето, ей така за последно да изпратим лятото, обаче с това непредсказуемо холандски време.  Crazy Обаче като гледам 3 уикенда напред имаме ангажименти пфу, че и свадба дори.  ooooh!  Боже колко пъти написах морето, явно много, много ми се ходи.
Ще ми приготвиш ли една комбинация за отслабване като родя. Серозно.  Laughing
Днес оставянето беше още по тежко, но времето съвпада със следобедния и сън та съвсем.  Tired Добре, че са детските тоалетни та да я забаламосам - много им се радва и ги препикава редовно. София е единствената в групата без памперс.  Shocked Учителките бяха много учудении-явно им се стува, че такова вресливо същество  Mr. Green е трудно да бъде научено на нещо лесно в невръстна възраст.  Joy
Близнаците ако ги разделят още в ПЗ не е ли още по-голям стрес за тях?  Thinking

# 187
Мопси
 нямаме наблизо този магазин... иначе да съм се затичала натам...
 до морето сме час с кола, ама луд умора няма...
Някак си морето ме успокоява и радва.. не мога дълго без него Embarassed
 дечко също го харесва.. мъжО доволен, че не трябва да прави тигели с Ерик из махлата, а из плажа... вечеряме адски късно, но всички сме долни и щастливи... и така почти всеки ден.

Ще кажеш кога и ще ти кажа есенциите...е дна я знам, ама кФи бяха другите не се сещам Rolling Eyes

# 188
Ей, в това топло време всички изчезнахте на припек   Nature Sunny

Аз пък да ви се оплача  Sad Вчера отивам до едно магазинче за цитгари и вестници тук наблизо, в което има и малък пощенски клон, за да изпратя препоръчано писмо до БГ. Дотук добре. В магазинчето естествено двете хуни излизат от количката и веднага се насочват към едни пликчета с бонбони  ooooh! Едната успях да я разубедя, но другата изведнъж ми спретва една от онези сцени с тръшкане и рев дето като съм ги виждала досега с други деца винаги съм се чудела, пък то и на мен се случи  hahaha Twisted Evil Естествено точно в този момент ми идва реда, взимам на ръце ревящата госпожица, слагам другата в количката и се опитвам да плащам и да попълвам бланката за писмото. Привършвам успешно и тъкмо да си тръгна доволна установявам, че другата се е измъкнала от количката и я няма, страх и паника! #Crazy Добри хора ми пособват, че е някъде отзад да се рови по рафтовете и наистина я намирам пред книжките с Найнче конайнче да държи в ръце една кутийка с флумастери, която е успяла да скъса... Междувременно другата продължава да се дере за бонбоните  Close
Аз решавам да се направя на възпитана и да ги купя тези флумастери, скъсало ги детето. Отивам да ги плащам и питам за цената - 10 Евро  #Crazy Те били някакви на Лего, тинтириминтири.... Е, платих ги като поп, поне да бяха нещо особено, пък те нищо работа... Сега си ги гледам тук и още ме е яд  #Cussing out Оплаках се.

# 189
Фата моргана,милата Hug...съшуствам ти напълно.Нещо подобно се получава с мен,но от страна на Елисе,понеже Емма още мога да е закопчея в количата и да си вика Whistling...Затова нямам търпение да почва от понеделник voorschool,че да мога да ходя спокойно до магазина...или някоя друга работа да си свърша.Иначе е драма... ooooh!
Оф аз пък трябва да ходя до посолството,да правя пълномощно...и като ги знам там кви са Sick(или поне преди години като бях ходила #2gunfire) ,и хич не ми се занимава.Чакам да стане 9 да им се обадя..,час ли се запзва,що ли....а ми се узверила някоя по телефона,а съм и дръпнала някоя. #Cussing out
По късно смятам да намина и през домашния...Елисе продължава да си се буди Tired..снощи съм лежала при нея от 3 до 4,30...е не заспа и тва е.Накрая трябваше да си разменим "любезностти",да затворя по силно вратата и да заспи.Докато не стана в 6.30...и си е кокорче.Е незнам ..а Емма спи кат пън.Вечер е от 19.30 в леглото...сутрин до 9,в 6 и давам само мляко и тва е. Crazy

# 190
Fata Morgana, нали си чувала за ужасните 2 или там както им казват. Твоите девойки наскоро направиха две, добре дошла в отбора.  Wink Здрави нерви и мноого обяснение, което в 99 % от случаите не помага в началото.  Mr. Green При Софи наскоро  започна да се забелязва напредък. В началото ситуациите бяха като при твоите девойки. Сега само и казавам, че няма да гледа Дора или да отиде на гости у съседите и размисля.
Вчера и аз я загубих, докато си избирах парфюм с Дъглас-тя нали мома, стои до мен и иска да мирише или да и пръскам на листче. Аз спокойна , зяпам и мириша на воля и изведнъж виждам, че я няма. Намерих я пред магазина до един циганин акордионист. Скачаше и танцуваше пред него.  Laughing
В нашата ПЗ има въшки.  Crazy Сега остава да въшлясам на дърти години, а на Софи цвета на коаста е такъв, че ако хване е почти невъзможно да се забележат.  Crazy
Мегън, и мен Софи снощи ме викаше в леглото да легна при нея и докато не легнех не миряса, а тя спи в детско легло и не ме питай как се побирам с корема в него, а и после как ставам.  ooooh! От как почна ПЗ се буди пак вечер, а аз ставам по 10 пъти да пишкам, после по половин час си търся удобно място за корема и накрая като заспя София ме буди.  Crazy Явно сън за мен отновово ще има след 4-5 години.
Звезди, аз реших, че сте съвсем близо-на брега дето се вика. Но както казваш - луд умора няма.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 09:04 от Мопси

# 191
  • Nederland
Здравейте на всички Hug
Картинка, приятно изкарване вече в БГ Grinning
Като се изключат лошите пътища, мръсотията и трафика  Mr. Greenчовек може да си изкара много приятно почивката в рамките на няколко седмици.
Калинка, аз още не съм започнала книгата, но списанията са приятни и май се справям с четенето им без да ползвам често речник. За другите - не се притеснявай. Може да ми пратиш на сестра ти координатите.

Момичета, аз ще ходя до Eibergen през октомври. Ако има някоя от вас в този район и иска да и донеса нещо от БГ да казва Grinning

Приятен и слънчев уикенд Hug

# 192
Момичета, може ли някоя от вас да ми каже колко е цената на едно средностатистическо колело (велосипед) в холандия? Ще ви бъда благодарна ако някоя може да помогне с такова инфо  Praynig , че сега стягаме багажа на щерката към Холандия (ЛиоВарден) и се чудим дали да й пращаме колелото, купено в БГ, което е съвсем ново и доста добър модел. Последната информация от там малко ме притесни - имало група българи, които продавали крадени велосипеди за около 20-30 евро и нашите студенти прибягвали до техните услуги. Но лично за мен това не е решение. В крайна сметка, за да отива там една от целите е да се отдели от родната действителност и да се стреми към по-високи стандарти. Та за това ... Tired

# 193
Леонида, от 20 до 1000 евро  Crazy В Холандия най-много се крадат колела, може нищо друго да не ти откраднат, но оставиш ли си колелото незаключено дори и за 5 минути има голям шанс да не го намериш, особено ако е на по-оживено място в по-голям град  Grinning На мен тук досега са ми крали 3 велосипеда, хем живея в много спокойно село. Последния ми го вдигнаха от градинката пред прозореца ни, хем не беше нищо особено ooooh!
В този смисъл винаги съм предпочитала да карам по-невзрачни колела. Има много места на които могат да се купят и не са крадени, а просто втора употреба. Мисля, че 50-60 евро са напълно достатъчни за подобен скромен велосипед. Хубавите колела привличат повече вниманието и трябва винаги да си сигурен, че са много добре заключени и да внимаваш къде ги оставяш. Пък тук ако видиш студентите и учениците с високи стандарти какви колела карат  Joy

# 194
  • NL
Леонида за около 250-300 евро може дъщеря ти да си купи прилично ново колело.Постоянно има намаления по магазините , да погледне тук там.Иначе цените са от 50 (втора ръка) до 3000 евро.
Като стана въпрос за колела,накарах мъжа ми да погледне моето,че нещо скоростите ми правят проблем.На другия ден тръгваме с малката и едва въртя педалите ooooh!.Насрещен вятър,пот се лее от мене,на първа скорост карам а едва се придвижваме.Оказа се,че ми затегнал нещо по спирачките и предната гума не движи свободно #Cussing out.Сигурно едно 5-10 кила свалих за час,повервайте ми JoyДобре,че го оправи на другия ден,иначе хващах рейса.
Картинка весело изкарване в Бг.
Тони съжалявам за загубата,представям си колко ти е тежко.Дано се разсееш малко покрай пътуването.
Мопси нали по боядисани коси въшки не ходели.
Момичета днес точно ходих на пазар.Без малката,че трябваше да пообиколя тук там.Но имаше майки с по три деца,е на това му викам героизъм.Как успяват да ги узаптят по магазините не знам.Така като ви чета същата работа е и при нас.А варицелата при нас продължи доста време.Тъкмо и зараснаха пъпките(добре,че само по ръцете бяха) и нови избиха.Цяла седмица с висока температура,едва днес спадна и надявам се да спиме спокойно до сутринта.
Цитат
Здрави нерви и мноого обяснение, което в 99 % от случаите не помага в началото.   При Софи наскоро  започна да се забелязва напредък. В началото ситуациите бяха като при твоите девойки. Сега само и казавам, че няма да гледа Дора или да отиде на гости у съседите и размисля.
Точно това е.Като почнат да поразбират повече,да се замислят кое им е изгодно или не hahaha ще кротнат или поне се надявам Laughing.

Фата Моргана ей сега видях какво си написала за колелата.На мен слава богу още не са ми крали.

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 01:10 от Milika

Общи условия

Активация на акаунт