Холандска тема - 33

• 32 982
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Milla Elaine - и аз нямам тырпение да ви видя и нагушкам!!! Hug Hug

Аз сыщо не мога да се оплача толкова от краамзорга - чистеше банята, помагаше ми с кырменето а и понеже живееше в нашия район ми даде много ценни сывети, за училища, разни магазини и т.н...Аз сега смятам да я използвам най-вече да се занимава с Виктор. Да си слезне на долният етаж, да си четат книжки, да си рисуват - хем за холандският му добре, хем ще ми се махне от главата жената ако не ми трябва. Според мен много си зависи точно кой ти се падне като човек. Реално на мен тази жена ми беше необходима за 1-2 часа......За кырменето точно проез лятото и лекарят ни и консултацията, а и консултантката по кырмене, която само с това се занимава, бяха на едно мнение - само кырмене и никаква вода не е необходима, независимо каква е температурата тый като кырмата си променя и консистенцията и сыстава в зависимост от много фактори, включително и  смяната на температурата. Беше много горещо лято, но аз лично не сым му давала никаква вода, а само кырма и всичко си беше ОК.  Peace

# 406
Вллизам набързо да ви поздравя и специално да поздравя Илчето с резултата!
 Hug Hug Hug

# 407
Момичета, благодаря за подкрепата!  Hug
Аз както се полага спретнах един ОГРОМЕН гювеч, едно пиле фрикасе по френски (рецепта от форума) и се глася и за една питка - така де като не е диабет, ще се отпразнува подходящо.  Laughing  В болницата, за да не останат сывсем "на празно" изнамериха, че имам анемийка, но това си е в реда на нещата, ще си гылтам желязо на хапчета и после по половин кг сини сливи за " улесняване на някои естественни природни процеси"  Joy

# 408
Илче, аз точно това се надявах да прави краамзорха-да води Софи на ПЗ и да я забавлява докато се оправям  с кърменето първите дни.  а те  ми казват, че това не им влиза в задълженията, да си намеря някой  съсед или познат. Явно е много различна ситуацията при първо бебе и след това като са 2 деца. Сега имам нужда от много по-различен вид услуги от първия път, а не хич не са гъвкави в това отношение.  Crossing Arms
Мда, иначе реално повече от 1-2 часа няма работа.

# 409
Мопси, такъв лукс няма да чистят и от вътре Mr. Green Но аз съм доволна и ако само отвън ги чистят Blush Преди беше около 8 ? предни и задни прозорци (откъм градината). А при нас кухнята е пристроявана и имам мнооого прозорци Rolling Eyes
А между другото краамзорха и на ни питаха дали имаме по- големи деца, защото те поемали грижата за тях.
Вие сте си намерили големи чешити Crazy

Аз похвалих ли се, че за празниците ще си ходим до БГ? За първи път от както съм тук, ще празнуваме във Варна Grinning
За еди ден отсъствие от училище ме караха да искам официално разрешение Crazy Е, разрешиха ми. Докато една майка ми се пенеше, че по- ниските цени на билетите не било основателна причина да го освободят от училище...тя ще ми каже на мен Mr. Green

# 410
Mopsi - малко ме изненадва вашият краамзорг. Спорд мен все пак си зависи каква жена ще ти се падне. По принцип май наистина не водят децата на ПЗ, обаче предишният пыт изрично ми беше казано , че краамзорга трябва при нужда да готви, да чисти банята и тоалетната, както и да се грижи за другите деца в семейството ( да ги забавлява, храни и т.н.), като на пырво място сым аз и бебето като приоритет, но останалите неща сыщо са нейно задылжение. И ми казаха, ако случайно имам проблем с жената която ще идва, да се обадя в централата им. Това беше преди 3 години, така че ще видим сега как ще е.  Аз след операцията не можех да ставам много-много от леглото известно време, и тя поен се грижеше д ами го подава за кырмене, преобличаше го, и преди и след кырмене го мереше. Но това си е работа за 20 мин и след това се чудеше какво да прави. Дано да ти се падне свестна жена..... Peace

# 411
Милена, много искам нали.  Laughing Ама и на външни ще се съглася само де. Завиждам ти за Коледата във Варна. Аз също никога не съм била в България по празниците, а така ми се иска.
На майката, що не и предложи да плати разликата в цената на билетите-щеше да си промени мнението.  Joy
Аз явно наистина съм улучила някакви чешити, но смятам да ги обезпокоя  тази седмица на местна почва да видим как ще се разберем, защото на мен на този етап Софи ми е по-голям проблем от бебето. 

# 412
 Мопси, че то кой повива с такива пелени на днешно време?!?!  ShockedСпомням си мен преди даже не са ме и питали, ами с нещата, които ми изискаха за болницата и 2 пакета памперси бяха в списъка...тогава им се чудех защо са им толкова много като няма да седим седмици, ама ги зарязах! Whistling
 Naughty За такива бутилки със сигурност няма да се разберем с тез моми. Хич няма да им дам да му слагат на дедето каквото и да било загряващо  Crossing Arms. Дума да не става! Да не му било студено  Rolling Eyes боже! В Москва ще им се смеят много яко! Аз съм страшно благодарна на една лекарка московчанка дето ме разтърси лекинко и ми даде няколко съвета, благодарение на които дъщеря ми израстна здрава и жизнена. Та и аз така като се роди, сакън детето, да не вземе да настине, обличай (юни месец  Shocked) и тая ми ти жена като дойде в къщи и като видя на 5 дни дете как съм го омотала  ooooh! и като и казах, че не съм и излизала още с нея и й причерня  Grinning та ми вика "ей, момиче, ти ако чакаш тука зимата да няма сняг и да не е студено това дете носа си няма да покаже навън  #Cussing out и както си го облякла още от сега не знам какво ще го правиш тогава?!?! Я, марш навън и да го съблечеш по къси ръкави и памперс  Shocked и най-малко по час сутрин и час следобед навън даже да вали или да е -20*" ...после ми се смееха в София, ама дете не боледува от настинки или разни лиготии...та, сега ще слагам горещи бутилки...нема начин!

Милен@ и мен днес ме гледаха в училището като полезно изкопаемо, като ги питам може ли детето да отсъства 2 дни повече, че да си ходим до БГ...едната учителка ми вика "Ние можем да ви кажем, че не може, ама вие официално трябва да питате директора" и аз само дето не прихнах да се смея Laughing  та ще ходим официално да видим ще може ли, не ще ли.

Браво Илче супер новини! Съвсем солидарно и ние ще си хапнем подобаващо Simple Smile а на теб да ти е сладко!!!Сега с твоите рецепти ми раздразни апетита, та и аз ще ходя да въртя манджи в кухнята  Laughing ама ще се метна на едни картофени кюфтенца с тараторче лелееее

# 413
Маги - ауууу тараторче , и това си е идейка!

А аз почвам да правя прословутата пита слынце. тя става огромна, красива и страшно вкусна.И се оказва, че нямам мая. Беж до супера, понасям го големия корем, излезна ми душата натам и обратно. Забырквам, аз яйцата, млякото, маята, сипвам аз остатыка от едно брашно и взимам новия пакет брашно и ......вече ми намирисва на питка и почти и усещам вкуса и....се оказва че сме взели галета а не брашно ooooh!  Shocked Вчера посетихме турският магазин и сме обыркали какво е било написано на пакета. Нямам сили пак да тырча до супера, половинката се врыща чак след един час, и аз сега седя до полутечнатат "питка" и жално примлясвам...........  Rolling Eyes

# 414
Илчеееее,докато се радвам,че нищо ти няма...почвам да се притеснявам за теб  Thinking
И утре пак ще хапваш....спокойно.....да не ти стане нещо от толкова храна  Laughing
Това на шега,наистина те мислих тези дни,радвам се,че си добре   bouquet
А за отсъствията от училище-работата е сериозна,поне тук при нас.На мен не ми разрешиха и 1 ден повече,от летището-право на училище  Crazy
Проучих въпроса и освен по медицински причини(т.е. детето да е в болница) последните 10 дни и първите 10 на учебната година НЕ може да се отсъства.По време на учебната година-само с подаден специален формуляр и одобрен от директора.Ако детето отсъства повече от 1 ден без родителите да са предупредили или искали разрешение,или на своя глава са решили,че няма да се съобразят с отказа на директора -се задейства прословутата им система-директора уведомява общински,социални и незнам още какви служби...и почват неприятностите.
Аз отсега съм попълнила формуляра за отсъствието за Коледните празници.Друга подробност е,че директора може да подпише молбата за отсъствието от училище,но след като я изпрати по надлежния ред в съответните служби,ако там някой служител реши,че причините са неуважителни-няма отсъстване  Twisted Evil

Чета,че сте си говорили за домакински дейности  Mr. Green,след като повечето се обявихме в подкрепа на лесните и мързеливи манджи,сега и другото домакинстване нещо не ни допада....мноооого се излагаме  Grinning,дайте да се стегнем,че ще ни се смеят  Hug
Ооох,мама си замина и сега всичко си върша сама  Sad
Мопси,а не може ли ако не си доволна от жената да я "уволниш" и да си поискаш друга  newsm78...
Аз отивам да уча  ooooh!,ако ми осигурят малко спокоиствие,а на всички хубава вечер   bouquet

# 415
Илче, не знам за теб, но аз твоята питка ще я сънувам довечера  Grinning

Маги, да де зад разрешение от директора иде реч yes

Кате, то навсякъде е сериозна работа отсъствието от училище. Но щом директора ми е дал разрешение, това означава че той поема отговорност за последиците. А ако някой иска да се заяжда, винаги ще се намери причина за това Thinking

# 416
  • Nederland
Илче, много се радвам че всичко е наред при теб. И на теб, и на Мопси и на Маги пожелавам да се наслаждавате на спокойна бременност без никакви проблеми Hug

Аз май трябва да продължа с холандския самостоятелно. Тук в София май е по-лесно да се намери курс по китайски или унгарски отколкото холандски Sad

Приятна вечер момичета!

Мопси, писах ти ЛС.

# 417
  • NL
Мопси,нямаш ли възможност смениш крамзорха ако не те устройват нейните изисквания?Дотук като ви чета май съм била голяма късметлийка с моята.Страхотна жена,помагаше ми за всичко.Правеше кафе на гостите,пазаруваше,чистеше, гладеше,за кърменето ми помогна.Двете къпехме бебето първите дни,много съвети получих от нея за гледане на  бебе.Ревеше ми се като и приключиха часовете и трябваше оттам насетне сами да се оправяме.
В бебешкия дневник остави страхотно послание на Ариена.Личеше си,че обичаше много деца.Една от дъщерите и беше а може би все още е главния редактор на Глемър  и преди в журито на Holland's next top model та го заглеждах това предаване заради нея,да видя дъщеря и.
Илче,хубави новини браво.По-освирепяла от глад бременна жена не бях чела Grinning.Бон апети на всичко което си наумила да приготвиш.
Миленски завиждам ви за Коледата,ей.Дано всичко да е наред с училището и си изкарате прекрасно празниците в БГ  bouquet.

# 418
Мопси,крамзорга нямат право да ти откажат да се грижат за другото дете. NaughtyСпоред мен е време да потърсиш дали няма друг център..или нещо.Баси скрипята дето ти е пращат,за кво ти е тогава Sick.Моите и двата пъти бяха много мили жени.Верно,почти нищо не вършеха Joy,понеже аз нали с моите фобии още преди да дойдат съм спретнала къщата.Ама дърдорехме..занимава се по малко с Елисе..по малко с бебето,хоп да ми види шушона,да попълни документите,малко дъра бъра и 3 часа(даже по принцип още 2 часа и половина..все по рано тръхваха и двете Crazy)заминаваха.Но имаш право да изискваш,чистене,готвене...глеdане на по голямо дете(виж за ПЗ не съм сигурна newsm78..все пак се излиза...въпреки ,че мойта и до аптеката е ходила)Абе поразпитай още някъде.
Миленски ,щом ти се ходи към Варна..супер.Коледните празници са най хубави със семейството.На мен тази идея да съм там,не ми харесва..ама нали нямам контакт с майка ми...а ба6та ми и брат ми са в Испания..та дефакто семейство там аз нямам Whistling.Но,ще имам аз гости тук.Аз май казах вече newsm78(ама нали съм склери да се повторя).Баща ми с приятелката си,и брат ми пак с гаджето...та се заfормя голямо джумбаре.Нали и по традиция, на Коледа се събираме в сестра му на мъжо(че е рожденничка),то ще бъде баници,пити,късмети..сега ще имам и готвач..абе кеф Laughing.Много ми е готино,ама да видим както обичам гости...дали няма ми прелee чашата  Joy
Днес съм пак ранобудка,че като оставя Елисе на училище ще намина да и запиша час при детски психолог.Хаусартца вика,че ако отида лично,ще ми дадат час за по наскоро newsm78.Иначе голямо чакане било.Сградата е тъкмо до търговския център,та ще врътна и там едно бързо кръгче. Mr. Green Mr. Green
Илче ,какво стана с питката?Оф много гадно като ти се яде нещо,а като не можеш да го измуаш.. #2gunfire

# 419
Илче,  по време на йогата, а и цяла нощ съм си мислила за тая пита слънце. Дай рецепта ако не се меси. Аз нали съм виден хлебояд, та само това може да ме изкуши. нА свадбата имахме такава пита и моя любим макар, че по принцип не яде хляб сигурно омуха половин пита, а аз оснаналата. И гостите си хпаваха ядене, ние мухахме хлебец.  Joy
Меги, не си казала за гостите, споко! Ще ти напомним кога да почнеш да пиеш Гинко билоба. Още се държиш.  Joy
Ние чакаме мама, а евентуално и татко. Обаче ще трябва да ги сложим да спят в една стая, а те са разделени от години, та може и да ги съберем.  Joy
Ще видим с краамзорха. Вчера си говорих с една съседка, която работи в тази сфера и каза, че застрахователите покривали все по-малко и по-малко услуги. Обаче в случая става за разходка от 500 м 2 пъти на ден и било най-добре  да се уговоря с жената като дойде.
Мегън, и аз съм като теб. Не обичам друг да ми чисти. Тя свеки като дойде на гости и нали първо изчиства,  а аз после  пречиствам след нея.  Crazy Нямам вяра на друг, а и за всяко нещо имам парцал и препарат. Ох, луда съм.

Общи условия

Активация на акаунт